31/12-07

Mitt nät har varit nere hela förmiddagen, snacka om att mina dagliga rutiner störs ut utav sånt. Att inte kunna sitta och slösurfa aftonbladet på morgonen. Men å andra sidan så lyckades jag ta itu med disken som tycktes svämma över hela köket.

Johan Gustafsson la upp ytterligare en session med bilder ifrån våran senaste fotodate igår, ett smakprov får ni naturligtvis nedan men hela sessionen finns att kika på HÄR. Lite speciell redigering på dessa i jämnförelse med mina tidigare bilder, vad tycker ni?

image332

Våra kära gäster sover fortfarande, jag vet förvisso inte när de gick och la sig inatt eftersom jag gap upp ganska tidigt då jag tror att jag hade feber i kroppen igår. Mår mycket bättre idag dock, en hel natts ostörd sömn kan göra ganska mycket för kropp och själ.

Ska iväg och inhandla lite till nyårsmiddagen om ett tag, lite ost och räkor samt något att blanda drinkar med. Jag har en flaska Appel Sour som jag aldrig lyckats få till nått gott utav, någon som har nått tips om vad man kan göra med den?

Min sambo Jacob har fått upp ytterligare en session utav bilder tillsammans med fotografen Christian Hollmann, ere bara jag, eller har jag en tokigt snygg sambo? Jag bara älskar effekten i den här bilden, det upplysta vattnet gör sig ju så grymt bra. Hemskt tråkigt dock att jag var tvungen att stå och spruta kallt vatten på min kära sambo... haha! Eller inte! Samtidigt som han var tvungen att fokusera på kameran, "Sluta gör miner nu älskling, det är inte alltid bekvämt att vara modell..." Någonting säger mig att jag kommer att få igen för det, men det var det helt klart värt.

Dags att hoppa i badet en sväng och börja göra sig iordning för dagen, o hörrni, ere bara jag som tycker det känns lite märkligt att det är årets sista dag idag?

Nytt på MB

Vi (jag och min sambo) var iväg och plåtade tillsammans med Christian Hollmann igår, eller mest min sambo men jag fick vara med på ett hörn och dessa bilder har jag nu fått chansen att visa upp på MB. Ni får ett litet smakprov på dessa bilder, men vill ni se resterande får ni bege er till sessionen.


Jag vill ju även passa på att skryta lite om min snygga sambo, en utav hans sessioner har också kommit upp. Inte helt illa för någon som stått framför kameran 2 gånger innan va? Ja jag är lite stolt, men det har jag väl all rätt att vara, inte sant?

Synkcasting

Som ni säkert vet så blev jag ju antagen i agentur för ett tag sen, Synkcasting. Men precis som med allting annat så tror man inte riktigt att det är sant förän man ser det svart på vitt, och jag har just fått min bekräftelse i form utav min nuna på deras hemsida.


Så nu har jag alltså dessa bilder uppe på deras hemsida, mitt setcard, det känns lite skoj får jag väl säga. Vad tycker ni om bilderna?

30/12-07

Nämen godmorgon, haru sovit gott?

Jag läste i Tobias blogg att han läst en massa bäcker under det gångna året, vilket fick mig att fundera på om jag hade läst något alls... och till en början får jag erkänna att det stod still vilket kanske inte är ett lysande tecken, men jag kom på ett par olika böcker iallafall.

image319image314image315image317
image320image321

Ja, jag snöar in lite när jag hittar en författare som jag gillar, Dan Browns böcker går ju bara inte att slita sig ifrån, de är ju så otroligt händelserika och spännande. Marian Keyes däremot är ju så galet roliga, helt omöjliga att läsa på ofentliga platser då små hysteriska skrattanfall gärna tränger sig på. Har du läst någon bra bok under året?

Jag har en svag aning om att jag inte kommer att vakna idag, lite träningsvärk i kroppen. Nej, jag har inte tränat, jag har modellat. Det säger en del om hur otränad jag är right? Eller hur oooootroligt ansträngande det kan vara att modella? Fritt för egen tolkning.

29/12-07

Jag, lille T, J och vår vän Henke var iväg igår och la golv hos mina yngre bröder, ett sånt där puzzelgolv så det är inte alls så avanserat som det låter. Men det var lite lurigt de första raderna innan man fått in snitsen på det. Jag får nog erkänna att även om jag brukar vara med och göra sånt, så kände jag mig mest ivägen när det var två killar som klickade i golvet med en rasande fart.

Jag blir lite sugen på att lägga sånt golv hemma, speciellt i sovrummen, övriga rum har helt okej golv. Och det konstiga var att det var absolut inte dyrt, de hade köpt sitt för 59 kr/kvm. Tål att tänkas på. Det värsta är ju att när man börjar renovera en sak så vill man alltid göra mer. Lite där i hallen, taket i sovrummet skulle behöva målas om, sen vill jag ha nytt kakel i köket... och varför inte i badrummet när man ändå är igång?

Satt uppe alldeles för länge igår kväll och pratade en massa strunt, varför är det alltid så att det är som trevligast att sitta uppe när man vet att man ska gå upp dagen efter?

Gick upp hyfsat tidigt imorse, hade en inbokad plåtning tillsammans med vår gode vän och fotograf Christian Hollman, och även min frisör och Mua Hanna ställde upp och hjälpte till. Hade en massa ideer på vad jag ville genomföra, och min plågade sambo såg inte allt för plågad ut när han blev placerad framför kameran. En mycket produktiv dag får jag lov att säga, vi hann med mer än vad jag hade räknat med. Sex olika ideer... eller har jag glömt nån? Herr Hollman var snäll nog att bjuda på lite Behind the Scenes bilder, det visar väl lite utav vad vi gjorde under dagen, men mer än så vill jag inte riktigt avslöja än.


Galet trött känner jag mig nu när man satt sig ner och varvat ner lite, och trots en stor kopp kaffe, så är jag färdig att gå och sova. Visst kan man väl avhjälpa tröttheten med lite chips? Pizza till middag och chips till efterrätt, kan det bli bättre?

Nytt på MB

Jag fick en ny session upplagd på MB, ifrån min senaste fotosession tillsammans med Johan Gustafsson. Ge lite ris och ros gott folk, vad tycker ni?

image304

REA!


Ah jag fick chansen att snubbla in om rean idag, och som väntat så är det sjukt mycket folk som traskar runt. Asså, är det inte märkligt för folk beter sig? En kvinna som går framför mig tvärstannar så jag går rakt in i hennes ryggtavla, varpå hon vänder sig om och kastar det onda ögat på mig. Oj, förlåt tanten, jag var int ehelt med på att vi sprang på en stoppskylt. Visst, man ska väl hålla avstånd i trafiken, men en viss förvarning hade varit trevligt. Nästa tantilura knallar in rakt framför mig och montern med tröjor som jag står och bläddrar igenom, vilket resulterar i att hon hamnar mitt ibland alla kläder. Även den gamle hönan kastar ett ont öga på mig. Tackar, dagens andra.

image303Om jag shoppade nått under rean? Ja, självklart hittade jag lite grejjer. Först och främst så var jag tvungen att köpa mig en ny foundation, en ljusare nyans av Lancomes Color Ideal, eftersom det är någon vänlig själ som stängt av solen. Inte på rean dock. Hittade även en Shimmer Puff ifrån Viva la Diva inne på KICKS, fråga mig inte riktigt vad man ska ha den till, men den såg lite skoj ut så den fick följa med. Två olika typer av toppar ifrån Gina Tricot, en längre lila variant och en mörkgrön. En ljuslila stickad poloklänning ifrån Bikbok och en vit basker med stora knappar i sidan. Lyckades även snubbla över två skjortor åt min sambo, en ljus randig och en mörklila. Är det bara jag som reagerar nu, eller blev det mycket lila idag? Hittade även en mörkgrå hood åt honom, en sån utan ärm, en riktigt härlig myströja.

Haha nah helt allvarligt, jag tänker inte ta kort på de produkter som jag inte hittar på internet, min sambo skulle skratta ihjäl sig och tråka mig för resten av mitt liv om jag ställde mig och plåtade mina kläder. Kommer aldrig på frågan, mycket kan jag bjuda på, men inte det.

Asså, ett lite lustigt fenomen som alltid uppstår när jag är ute och ska shoppa på rean är att jag kan lukta mig till allt det som inte är på rean, och inte nog med det, min näsa tycks alltid dras till de dyraste plaggen.

27/12-07

Jag har alltid uppskattat serien Nemi, helt och hållet min typ utav humor. Det är inte en gång som jag tjutit utav skratt när jag läst dessa seriestrippar.

image302

Jag tror att det blir shoppa idag. Woho! Jag får nog med mig alla tre pojkarna hemifrån idag för att gå runt en sväng på stan, så nikan väl hålla en tumme för mig att jag lyckas springa ifrån dem en sväng så att jag får gå omkring och gå i lite affärer. Lite nytt smink och nån ny top hade jag inte dött utav. Underkläder. Skor. Mmh... Jag har förvisso druckit upp kaffet, men det känns som att jag sitter och drömmer lite. Dags att vakna.

Har suttit och gjort sånt där tråkigt som att betala in räkningarna, finns det nån tråkigare tid på månaden än då du vet att du måste ge bort alla dina pengar?

26/12-07

Var iväg en sväng till Södertälje idag, skulle träffa Johan för en plåtning men innan vi åkte så släppte vi av  lille T hos morbröderna, vilket gjorde att jag som vanligt när jag ska till Johan blev lite sen. Jag förstår inte, jag är inte sån som person att jag är sen till något, tidig ja, men aldrig sen. Men i stort sätt varje gång jag ska till Johan så är jag sen, go figure.


Väl där så passade vi på att dricka lite kaffe och prata lite strunt innan vi kom igång och plåtade. Åh, jag måste ju berätta! Gamle farbror katt fick vara med och plåta idag, det mest otroligt lugna varelse. Tung som ett as, fick som kramp i armen utav att hålla honom, men galet charmig.


Plåtade lite och sen var det dags att åka vidare för att hämta upp en vän som bor i Södertälje, men innan vi har kommit utanför Södertälje så får jag första bilden skickad till mig via mobilen. Det är galet så kvick du är Johan. Iallafall, Henke (som vi hämtade upp) ska vara hos oss tills efter nyår, så just nu har vi tryckt in en extra dator på vårat lilla kontor så att pojkarna kan sitta och leka tillsammans. Ja, jag kommer säkert också vara med och leka lite senare, jag ska bara vänja mig vid att vara inparkerad i hörnet.


image301

Längst in i hörnet så kan ni skymta att det sticker upp en stol bakom skärmarna, där nere sitter jag. Lan, mina vänner, det ska tydligen inte vara bekvämt.


Dags att dricka lite glögg och mysa, ha en trevlig kväll gott folk.


Mobelvarlden.se


Jag sitter uppe och nattugglar, slösurfar och halvsover i min datorstol. Nåväl, jag snubblade över en ganska skoj website som jag tänkte att jag skulle dela med mig utav.

Lite ironiskt får jag väl säga att jag tycker det är att jag hittar denna efter julafton... men iallafall, man kan beställa väskor, kuddar, necessär, canvastavlor och till sist det jag tycker är så häääär läckert, tapet. Och alla dessa produkter med ett motiv som du själv väljer.

image298image299image300 
mobelvarlden.se

Ny bild

Jag fick just en nyredigerad bild ifrån min sista plåtning tillsammans med Johan Gustafsson, ett riktigt läckert porträtt, jag gillar att redigeringen och känslan i blicken ger bilden en helhet.

image297

Julafton

Julafton startade med att lille T fick öppna lite utav alla julklapparna hemma, han fick ta en del utav bilarna och Cars-bilbanan. Sen åt T frukost hos mormor tillsammans med de andra kusinerna, sen blev han upplockad utav farfar och fikade tillsammans med farmor och farfar hemma hos dem.



Vid 2 började det drälla in folk hemma hos oss, min mamma och senare på kvällen kom även hennes poijvän Wicke, faster Malin och kusin Tintin, mina yngre halvbröder Sebastian och Steven samt deras mor Mirjam. Vi åt ett enormt julbord tillsammans, varför äter man alltid så sjuka mängder mat på julafton? Kändes som att det sipprade prinskorvar ur öronen. Det är första gången på flera år som jag äter ett julbord tillsammans med mina yngre bröder, och jag får nog erkänna att jag har saknat att ha dem hos mig på julafton.




Vi spelade två riktigt roliga sällskapsspel under kvällen, Med Andra ord och Med vilda gester, i båda spelen ska man beskriva ord antingen med ord eller med gester. Du har 35 sekunder på att ta så många poäng som möjligt för ditt lag, stressigt värre och galet skoj. Rekomenderas skarpt!


Allt som allt, så var det en riktigt trevlig julafton.


God Jul!

   God Jul alla vänner!

Tänk att man fortfarande är som ett barn på julafton, man vaknar tidigt och skyndar sig ner för trappen. Bara att se julgranen stå där och lysa, alla paket en under sig... ja jag vet, det var jag som la dit paketen så det ska ju inte komma som en överraskning att det ligger paket där. Men det är bara så mysigt.

När jag var liten så öppnade vi alltid julklapparna på morgonen, så att man inte skullebehöva sitta och vänta hela dagen på allt det roliga. Min mamma resonerade att man inte skulle ha en evig väntan på julafton, väntan tills julafton var tillräcklig, och på julen ska man kunna få leka med allt det man får i paketen. Jag har låtit T öppna en julklapp på morgonen, och sen resterande under dagen. Hur hade ni eran julklappsutdelning?

Nåja, det är dags att hoppa in i duschen innan lille T vaknar, det ska bli så otroligt kul att få se hans min när han kommer ner för trappen. Hoppas att du får en otroligt mysig julafton!

Kramen!

Julstämning

Har pysslat och fixat hela dagen, först var jag och handlade det vi glömde igår tillsammans med mamma. Gick med hem till mamma för att slå in alla julklapparna som jag gömt hos henne, och om jag ska vara ärlig så hade jag ingen som helst inspiration alls.

När jag sen kom hem så började jag att sätta upp alla ramar som jag fixat till, den stora väggen i vardagsrummet har varit tom sen vi renoverade eftersom jag inte riktigt haft klart för mig vad jag velat ha där. Men nu har jag äntligen börjat sätta upp lite ramar. Min tanke är att fylla upp, till en börja med, hela väggen med olika typen av ramar och fotografier på hela familjen. Inte bara på mig själv, T och J, utan på alla i vår familj. Jag tror att det kan bli riktigt mysigt.

image267

Sen var det dags att sätta fart att fixa skinkan, sätta på lite julmusik och ta en whiskey, dra in julgranen och börja klä den med alla gamla nostalgi gulor och små änglar ifrån släkten, och sist men inte minst smaka av skinkan.


Jag hade inte mycket till julstämning tidigare under dagen men efter att ha fått ha lite tid med familjen så är jag i en helt annan sinnesstämning. Jag har ett par julklappar kvar att slå in, men jag väntar ett litet tag med dem, sen är jag helt klar med allt. Redo för julafton, redo för tomten, bring it on!

En ny bild...

image266
Foto och redigering Johan Gustafsson


23/12-07

Vi for runt igår och inhandlade det sista inför julen, all julmat, en gran samt lite vin. Det gick mycket smidigare än vad jag räknat med att det skulle göra, jag var ganska övertygad om att man skulle vara tvungen att ha de vassa armbågarna på sig, men folk verkade ha en ganska bra julstämning. J och T plockade ut en perfekt liten gran, det ska bli så skoj att få ställa in den i vardagsrummet idag och klä den.

Gick iväg och drack lite vin tillsammans med ett par goda vänner senare på kvällen, väldigt avkopplande att bara kunna göra sånt som faller en in i smaken. Ljugas lite och dricka vin.

Tyvärr så verkade gårdagens vin ha varit dåligt, vaknade med huvudvärk idag. En varm dusch och en stor kopp kaffe blev frukosten idag.

Godmorgon!

Vad är den stora poängen med att ha ledigt om man vaknar straxt efter sju på morgonen? Jag skulle ju sova länge och känna mig utvilad, ingen ordning alls i stugan. Men varför vara lugn och utsövd när man kan vara grinig och nyckfull, det gör livet så mycket mer intressant för att inte säga spännande för omgivningen.

21/12-07

Julledigt, efter allt tjat om denna ledighet så är den äntligen här. Detta firades med pizza och en öl, kändes helt rätt för kvällen. Jag vet inte om jag glömt att nämna det, men jag har julledigt nu.

Innan jag gick ifrån jobbet fick jag veta att jag kommer att jobba 40 timmar  i Januari, därefter blir det 25 timmar i veckan för resten utav terminen. Det i kombination med mina distansstudier känns riktigt bra, så det var en trevlig nyhet. Det ska bli riktigt spännande att börja plugga, första gången som jag känner så. Ja jag vet, så säger jag nu, får väl se hur det blir sen. Men jag hoppas att det blir så att jag kan dra nytt utav alla års erfarenhet.

Ikväll blir det nog att dricka lite glögg, lyssna på julmusik och senare när lille T har somnat så ska jag slå in lite fler utav julklapparna. Förra året när jag frågade honom vad han ville ha i julklapp så sa han "Åh mamma, jag kan väl få en julgran?", men i år har han visst kommit på att man kan önska sig flera saker. Det gör mig förvisso inget, jag har bara ett barn och när man har ett tillfälle som detta att få skämma bort sitt barn, så gör jag gärna det. Man säger alltid att julen är för barnen, men jag håller inte riktigt med, för julen är precis lika härlig som förälder.
image265
Mys mys mys, dags att återgå till att mysa lite och varva ner nerverna med tanken på att jag har 16 dagars julledighet. Glömde jag säga att jag är ledig nu?

20/12-07 tagning II

Dagen på jobbet var ganska seg, som jag nämnde innan så har jag nedräkning för att få mitt jullov. 1 dag kvar att jobba och sen semester. Har jag nämnt att det ska bli galet skönt med lite semester?

Jag har bokat in tre olika plåtningar under julledigheten, ser verkligen fram emot att få ge utlopp för lite kreativitet. Är det bara jag som får lite abstinens om jag inte får göra av med lite kreativ energi? Hur som helst, det ska bli så galet skoj att hamna framför kameran igen, känns som att det var länge sedan nu. Mja, nah, det var det kanske inte, men det känns så. Det är alltid så himla skoj att få ta lite nya bilder.

image264Min mamma och hennes pojkvän var på Absolut Icebar på Vasaplan i Stockholm för ett par veckor sen, någon som har varit där? Det är -5°C i lokalen, så du får låna en stor silvercape, all inredning inklusive drinkglasen gjorda av äkta is från Torne älv. Verkar vara så otroligt maffigt, jag skulle verkligen kunna tänka mig att besöka den baren.

De har drop-in tiden då man kan besöka baren, det kostar 150 kr, men det är rekomenderat att man förbokar.


Min mamma i cape,
är vi lika?

Det är tydligen Star Wars Episode II - Attack of the Clones på tv nu, och min käre sambo vill visst ha lite sällskap så jag får väl vara lite social (läs snarka brevid honom).

20/12-07

Min bror kom på besök igår, han är inte här så ofta eftersom han bor ett par mil härifrån. Alltid lika skoj att få träffa honom, men galet så stor han är nu. Dels så är han tokigt lång, för att inte tala om att han har gått ifrån pojksöt till snygg, när hände det lissom? Han satt först och kikade på en film tillsammans med T, sen pratade vi lite strunt. Pojken (ja, jag tänker envisas ett tag till med att kalla honom det) blir 18 nu i Januari så då har han planer på att tatuera sig. Min tanke är bara att jag hoppas att han inte ångrar sig... Har du nån tatuering som du ångrar? Eller lär man sig att leva med dem?

Jag har själv många gånger funderat på om jag ska göra en tatuering, jag vet vad jag vill göra, och jag har haft samma motiv i åtanke ganska länge, men jag är fortfarande inte helt klar med mig själv om jag skulle bli nöjd eller om jag skulle ångra mig.

Nåja, näst sista dagen på jobbet idag innan semester och sen byte utav avdelning. Lite sorgligt att lämna både kollegor och barn på småbarnssidan, men jag blir ju kvar i huset. Sa jag att jag går ner och jobbar halvtid i Februari eftersom att jag börjar plugga?

Åh jag måste ju berätta, vi hade ju personalfest på jobbet med julklappsutdelning där jag fick 4 stycken jättesöta glöggkoppar. Jag är inte så mycketför sånt egentligen, men det blev lite extra roligt då jag fick en julklapp utav en förälder på jobbet med samma motiv. Två stycken jättestora tekoppar fick jag. Så otroligt fina, och jag blev verkligen jätteglad över dom, speciellt med tanke på att jag redan hade lite ur samma serie. Så glad skuttar jag ut ifrån jobbet igår, går över parkeringen med mitt paket under armen och sätter på mig vantarna. Ja, vad tror ni att jag gör? Ja, precis, är inte det bara så typiskt mig? Jag på nått sättflaxar till med armen, och paketet flyger all världens väg och hamnar med ett brak i marken. Suck.

Iik, nu är jag visst i senaste laget. Varför kommer man på att man ska blogga klockan sju på morgonen?

19/12-07

Godmorgon tröttmössor, har ni sovit gott? image260

Nah jag sov inte bättre inatt, men nu är jag för trött för att vara gnällig. Jag tänkte på en sak, varje morgon så sätter min sambo på kaffe och sedan serverar han mig ett stort glas kaffe. Varje morgon. Är inte det vardagslyx så att det bara skriker om det? Det är inte helt otrevligt att bli serverad varmt morgonkaffe, det är just den koppen som jag är som mest beroende av, morgonkaffet. De flesta rökare har morgonciggen till kaffet, men jag röker sällan på morgonen. Inte förän jag har ätit frukost. Men mitt kaffe, det bestämmer lite hur min dag kommer att bli. Det är nog vad jag är mest beroende utav.
image261
Jag får nog ge den söta pojken som serverar mitt kaffe en extra puss, så att han vet hur mycket jag uppskattar det. Tror ni att han vet det? Glömmer du ofta bort att påpeka småsaker i vardagslivet som du uppskattar? Är inte det en lite typisk kvinnlig grej, att vilja ha uppskattningen men själv glömma bort att visa den?

18/12-07

Tre dagar kvar att jobba innan jag får gå på julledigheten, lite lagom trött och gnällig idag så nu räknar jag ner tills det är dags för julhelgerna. Sen är det iallafall två veckors ledig tid.

Blir tyvärr inget längre inlägg idag, är så galet trött, vaknade ett par gånger under natten och det är jag absolut inte van vid. Känns som att jag knappt har sovit alls, och pga att man stressar upp sig över sömnen så är det halvt omöjligt att somna om. Tittar på klockan och räknar ner timantalet tills det är dags att kliva ur sängen, vrida och vända i sängen, kolla klockan igen och räkna på nytt igen. Man plågar lite livet ur sig själv när man snurrar så, jag vet, och tröttheten är en av mina värsta fiender just nu.
image259
Så säg godnatt till Ann nu, för nu skickas hon isäng.

Header

Jag skulle vilja ha en ny header till min blogg, nått ganska enkelt men gärna lite mer än vad jag har nu. Någon som har lite koll på hur man gör som skulle kunna tänka sig att hjälpa mig?

17/12-07

image257Nu är det exakt en vecka kvar tills julafton, ja jag vet att jag tjatar lite om julen, men det känns som att det kommer att bli en riktigt bra jul i år. Inte för att tidigare år har varit så illa, mer för att det äntligen tycks att vi fått familjerna att planera lite mer, det vill säga lite mer än dagen innan eller i värsta fall samma dag.

Det har varit ganska mycket att göra på jobbet idag, all personal går på halvfart pga olika sjukdommar som bara går runt. Alla barnen hostar och snorar, eller värre... spyr. Själv snörvlar jag väl också en del men det är ingen större fara, jag hoppas bara att jag inte blir sjuk tills det att man får lite julledigt. Har tagit på mig en del övertid, både förra veckan och denna veckan. Mesta dels på grund av att jag var sjuk första veckan i December, så lite övertid behövs för att dryga ut kassan. Det stör mig lite dock att mina tidiga dagar försvinner, jag har ju lissom vant mig vid att ha dem.

Jag har ett galet sug för att plåta, nån som har lust att leka lite med mig under julledigheten? Jag tror jag behöver få sprattla lite framför kameran för att bli av med lite kreativitet och överskottsenergi.

image258
Bjuder på en bild tagen i somras utav Andreas Stridsberg.

16/12-07

image256Jag fick ett mail idag ifrån en fotograf jag verkligen respekterar för hans arbete, han gav mig en del feedback på mina bilder som jag har lagt upp i min portfolio på MB, han sa att han tyckte att jag hade mängder med grymma bilder. Så jag vill bara säga tack till alla er fotografer som har hjälpt mig att bygga upp min portfolio.

Det verkar också som att jag får chans att jobba tillsammans med denna fotograf under nästa år, grymt glad, då detta är en fotograf jag länge velat jobba tillsammans med.

Dagen har varit ganska stillsam, små städat lite här hemma och satt upp den nya spegeln i hallen. Det blev riktigt fint, speciellt i kombination med de svarta ljusstakarna. Tokigt nöjd. Levande ljus är verkligen något jag inte klarar mig utan nu när det är mörkt större delar utav dygnet.

Jag började kika på första säsongen utav 24 idag också, ganska skönt att ha något att slötitta på. Bra avkoppling. Och den serien har ett högt underhållningsvärde också, iallafall i mina ögon. Det händer saker hela tiden. Sen gör det inget att det finns massor utav avsnitt så man vet att man garanterat har lite att kika på framöver.

Började slå in de första julklapparna idag, skrev en lista på allt det som ska inhandlas till julbordet och lyssnade på jultoner ifrån SR's webradio. Ja, idag tror jag att jag kände av lite julstämning. En vecka kvar tills jul nu gott folk, så vad har du gjort för att hamna i julstämning? Eller är du en sån person som inte uppskattar julen? Jag brukar alltid få jobba fram julstämningen, men i år så gick det lättare än vad det brukar. fast jag ser verkligen fram emot julafton, min mamma och mina yngre bröder dyker upp, samt sambons syster och hennes dotter. Senare på kvällen vet man aldrig hur många som kommer, det brukar alltid dyka upp ett par oanmälda, men det är lite charmen med julen. Vi har nedräkning här hemma tills tomten kommer, varje dag så kryssar vi av en ny dag i kalendern. Lille T håller räkningen med hjälp utav din chokladkalender. Snart så...

15/12-07

Jag fick åka till Toysrus idag, riktigt skoj att få tillfälle att gå runt och bara titta på alla leksaker. Helt sjukt mycket leksaker dock, jag skojjar inte, det är helt vansinnigt mycket leksaker. Hade lille T med mig, och klart han tyckte det var jätteskoj att gå runt där, men jag hade verkligen väntat mig att han skulle vilja ha en sån, o en sån och en sån... men nej då, det enda han bad om ifrån hela butiken var en pokemon gubbe a la 29 kronor. Han är en pärla att ha med sig, en riktig sötnäsa.

Ser så fram emot julen när han ska få alla saker jag lyckats smussla undan. Julen blir verkligen lika rolig igen som när man var barn, när man får barn.
image253
Det blev en sväng till IKEA också, ja igen. Inhandlade lite nya galjar, en spegel, och en stor silver bricka som jag fyllde det med ljus i olika färger. Har inte riktigt haft energi nog att sätta upp spegeln och alla andra småsaker som jag planerat att montera tillsammans med spegeln, så jag får nog ta och göra det imorgon under dagen. Vad tror ni om denna spegel tillsammans med hängaren och byrån nedan och lite annat smått i smide?
image254
image255

Jag skulle ju ha handlat två nya garderober, men helt allvarligt, 67 kg? Bilen hade sett ut som ett gem om jag hade kastat upp det på taket, så jag får nog vänta tills vi kan låna en större bil. Så jag får helt enkelt vänta med att få klart min garderob. Mmh, jag har hållt på ett tag nu med att försökt få iordning på garderoben, det är väl förvisso inget större fel på hur det ser ut nu, men det kan alltid bli bättre.

Dom hade redan börjat med en del rea på IKEA, en massa julgrejjer som reades ut nu, men min käre sambo hade visst lyckats packa ner lite väl mycket förnuft och lite extra logik så det blev inga nya julsaker. Men det måste ju helt klart innebära att jag får åka och shoppa på mellandagsrean nu när jag inte handlade en massa onödigt på IKEA. Mhm!

Jag ska ta och kika på ett par avsnitt utav Shark, och eventuellt blir det ett avsnitt utav The Nine, äta lite chips och dricka onödiga mängder juice. Slöas och göra så lite som möjligt, en av de saker jag uppskattar som mest att göra.

14/12-07

Luciafirandet igår var tokigt fint, var först på jobbet och blev lite blödig över hur duktiga barnen var. Sen var det dags att stå som förälder på T's förskola och vara extra blödig över hur stor min pojke har blivit. Det blir bara värre och värre. Jag kommer att bli en sån pinsam förälder som står längst bak i aulan och snyftar.

En fredag på jobbet precis som vilken fredag som helst, lite att göra,en rastlös kropp att ta hand om. Är det inte konstigt, när man har mycket att göra så stressar man och grinar ur totalt om att man har för mycket att göra, men när man har lite att göra så blir man lite stressad över att man inget har att göra så då passar man på att grina ur lite om det. Vad är värst, ha lite att göra eller ha mycket att göra?

Nåja. Slutade tidigt iallafall så jag hade all tid i världen att hämta upp lille T, vi passade på att fika tillsammans med mormor, och sedan var det dags att lämna av T med pappa för att gå på personalfest.

Det kan inte ha varit speciellt skoj, hon är ju hemma innan 10? Jodå, det var helt okej, jag uppskattar mina kollegor, men jag träffar dem hela dagarna så jag ser ingen aneldning till att träffa dem på min fritid också när jag kan vara hemma istället tillsammans med min familj. Inget illa menat, kära arbetskamrater.
image248image249image250

Jag ska ta och slå ner rumpan i soffan tillsammans med sambon och ett glas Baileys och mysa lite. Åh, vilken Baileys tycker du bäst om, den vanliga, mint eller caramel?

En mandarin kanske?

Finns det något som luktar mer jul än mandariner? Jag har just tryckt i mig sex stycken och jag funderar på om det inte får plats ett par till... grymt gott! Smarremums!
 image236

13/12-07

image235Lucia morgon, det är en morgon jag alltid uppskattat. Jag kommer ihåg när man var liten och satt framför TVn på morgonen för att titta på Stockholms Lucia, ganska enkelt men mycket stämningsfullt. Att få äta frukost framför Tvn medans det fortfarande var mörkt ute, min bror tyckte alltid att det var vansinnigt barnsligt, medans jag njöt i fulla drag.


Lille T har sitt Lucia firande på dagis idag, han sprang runt här igår kväll iförd som tomtedräkt med tillhörande luva och ville inte alls ta den av sig, samtidigt som han plågade sönder våra öron med refrengen utav Lusse Lelle. Men som sagt, jag kommer ihåg hur förväntanasfull man var i December som barn, den ständiga frågan om hur långt det är kvar till jul. Denna månaden är nog den härligaste när man är barn.

Ha en trevlig Lucia gott folk.

image233

12/12-07

En ny morgon och en ny dag, inte en direkt upplyftande sådan. Lille T ska iväg med farfar idag och träffa sin kusin och kila runt på Tom Tits experiment i Södertälje, jag vill också följa med. Istället får jag jobba över, idag också precis som det varit alla andra dagar denna veckan, så jag sitter på jobbet tills stängning idag. 

Funderar på om vi ska åka till Toysrus efter jobbet idag, det är verkligen barnsligt skoj att gå där, och nu är ju rätt tid att kunna skylla på att man ska köpa julklappar. Jag ska bara lyckas övertala J om att det är en bra ide, eftersom jag vet att det kommer att en del av ekonomin när man är där... men det vore skoj.

Jag vill passa på att önska min gamle vän Jenny en riktigt trevlig födelsedag, hipp hipp hurra! Hoppas att du får en strålande bra dag!

Dags att göra sig iordning och snubbla ut genom dörren.

Bratislava

Som ni vet så besökte jag och min käre sambo Slvakiens huvudstad Bratislava under helgen, så jag tänkte att jag skulle passa på att kludda lite och visa lite bilder. Jag har inte lyckats få fatt i alla bilder, och kvaliteten på de jag har är väl lite så där... så håll till godo.



Vi började våran resa med en 2 timmars bussresa och ytterligare 2 timmar flyg, helt okej i mitt tycke när jag väl fick se vad vi hade att se fram emot efter ankomst. Hotellet var helt otroligt vackert. Tänk er Italien i början av 30-talet, lite jazz och galet massa lyx. All komfort du tänka dig att ett hotell bör ha och lite till, en otroligt härlig känsla, klart det bästa hotellet jag bott på.


 




Straxt efter att vi kommit fram fick vi en 3 rätters middag på hotellets resturang, som följdes utav en promenad till Bratislavas konserthus där Slovakiens filharmonika höll konsert. Ganska pampig byggnad får jag väl lov att säga, klart påkostad. Efter konserten så samlades vi upp på en mycket, trots otrevliga servitörer, trevlig bar för att prata lite strunt om den första dag och överförfriska oss.


 




Lördag förmiddag hade vi lite tid att göra vad vi själva ville, så vad annat fanns på schemat än shopping? Ut och se gamla stan, vilket var en mycket märklig upplevelse då mycket är restaurerat för den blomstrande turismen men väldigt mycket är kvar sen kommunismen. En ganska kontrastrik upplevelse, blandade känslor. Samma sak vad det gällde shoppingen i den äldre delen utav Bratislava, tänk dig en gammal grå Domus butik för 25 år sen, vägg i vägg med Christian Dior och Donna Karen. Att ta sig till ett bättre shoppingcenter tog ca 10 minuter med taxt, som kostade ca 70 svenska kronor, så det var klart överkommlingt. Speciellt när jag fick syn på det mest enorma shoppingcenter jag någonsin sett, och när jag väl trott att jag sett allt de hade att erbjuda så upptäckte jag att de hade ytterligare ett våningsplan på huset och lika mycket affärer till. Sjukt.

Kvällen bestod utav en bussresa ut till en närliggande by, Modra, där det var dags för ett besök på en liten vingård för att få njuta utav deras produktion.  Där serverades det inte bara en uppsjö av olika viner men också en av de mest udda kombinerade middagar jag ätit. Anka, majspannkaka och sötgurka. Klart annorlunda men en väldigt spännande smakupplevelse. Vi fick testa på både röda och vita viner, men de vinerna som vi gick in mer för att provsmaka var vita. Lite trist dock eftersom jag fördrar rödviner, men jag har förvisso aldrig varit på en vinprovning med vitt, så det är väl egentligen både för och nackdelar. Eftersom det är så pass kallt i Slovakien så får de inte riktigt samma smak i sina viner som t.ex Spanien eller Italien, men godkända viner hade de allt, och de dög väldigt bra till att bli överförfriskad på.



Under söndagsförmiddagen fick vi en liten historisk rundvandring genom Bratislava, och det var väldigt uppskattat ifrån min sida då jag alltid funnit historia väldigt fashinerande. Jag hade ingen aning om att Bratislava varit Ungerns huvudstad en gång i tiden. Men det mest intressanta var ändå att få chans att veta lite mer om kommunismen.



Jo men visst var det en lyckad resa, och även om jag rekomenderar att man ska åka till Bratislava så skulle jag nog inte åka dit igen. Nu har jag ju sett det.

10/12-07

Godmorgon gott folk!
Nu sitter man här igen och är tillbaka i verkligheten, jag önskar helgen hade varit liiite längre, det hade jag inte dött utav. Vi kom hem ganska sent igårkväll så man är väl inte allt för pigg idag, men det funkar. Jag ska berätta lite mer om helgen sen och även ladda upp lite bilder, men jag måste säga att jag är förvånad över hur vackert Bratislava är.

Det är nu typ 2 veckor kvar till jul, och det är lucia på torsdag. Helt sanslöst va fort December har rasat förbi, glad att jag inte har så galet mycket julklappar kvar att köpa.

Eiik, nu blev det stressigt, jobba!

7/12-07

Jag har kläder på kroppen, kaffe i kroppen, en väska färdigpackad och det är dags att röra sig. Hur kul det än ska bli så är jag allt annat än pigg, som alltid när man ska åka iväg någonstans så hade jag svårt att sova under natten. Somnade sent och har vaknat en del.

Bratislava, Slovakien. Kultur, shopping, vinprovning och spahotell. Jag ska tänka på er under min hemskt otrevliga helg, jag kommer säkert att vantrivas. Eller inte. Men jag ska försöka komma ihåg att ta en massa bilder så att ni får se när jag kommer hem.
image213image214
image215

Ha en trevlig helg kära vänner, och ta hand om er!

Middag?

Nåja kvällen var trevligare än dagen så jag har slutat att lipa nu. Var på mötet, ett så kallat Utvecklingsamtal för min son som är 4.5 år gammal. Han var visst lite utav en trollunge... jag förstår inte alls vad hans förskollärare menade... Alltid lite skoj att höra vad de gör om dagarna. Ja jo visst, jag jobbar inom samma yrke så jag vet ju förvisso på ett ungefär vad de gör, men det är ändå skoj att få veta vad just min stora kärlek är.
image206

Har lyckats packa klart nu också, och blir ni förvånade om jag säger att jag lyckades lägga ner passen av en ren slump? Jag tittade ner i en utav väskorna som vi hade med oss till Grekland tidigare i höstas, och där låg dem. Jag hade inte en tanke på att man skulle ha dem med sig förän jag såg dem. Hade inte det varit lite jag i ett nötskal att komma fram till flygplatsen och sen inte ha ett pass? Kameran har jag också lyckats trycka ner på en liten ledig plats i handbagaget så den finns med, jag ska bara komma ihåg att ta lite kort också.

Det här Magmypic.com verkar ju vara en kul grej att testa så jag, precis som alla andra runt omkring i blogvärlden, var ju bara tvungen att testa. "On the cover of a magazine... vogue vogue vogue..."  Kan ni tänka er mig på omslaget av en tidning?

 

Det verkar som att det ev snubblade in ett reklam jobb också, vet inte så mycket än, så jag får berätta lite mer senare. Lite skoj ändå att det går åt rätt håll. Dags att pilla lite i naveln och göra så lite som möjligt.

Lunch!

image205



Dagens lunchmeny bestod utav:


Ett lass tvätt in i maskinen.
Rev ut en massa kläder som ska med till Slovakien och slängde i en hög på golvet i vardagsrummet.
Snubblade över dammsugarsladden och gjorde illa tån.


Telefonen ringde, men jag kunde inte svara för att jag glömt att sätta den på laddning.
En mycket olämplig mening innehållande väldigt barnförbjudna ord kom ur mig.
Kom i samma veva på att jag glömt bort att jag har möte ikväll.

Stress.
60 cl kaffe.
Cigg på altanen.



Bon apetit?

6/12-07

Det finns en stor nackdel med att bo i radhus, jag har grannar. Och visst, de låter en del, men i det stora hela är dom ganska trevliga. Men grannen mitt emot mig har en sån "Välkommen hem" lampa utanför sin ytterdörr, och den har han en tendens att ha på under nätterna. Det gör väl inget? Nej man kan ju tycka det, men den lampan lyser in genom mitt fönster, in i sovrummet och varje gång jag vaknar så får jag den rakt ögonen. Galet störande.

Magen strular fortfarande, ja jag vet, du borde gå till läkaren ... bla bla.

Det är dags att börja packa idag, har förvisso börjat att lägga fram lite småsaker men jag bör nog ta och tänka igenom det lite iallafall. Plockade fram den svarta knälånga kjolen, ett par bruna mönstrade legging samt den enorma bruna sjalen, det kan vara snyggt tillsammans. Tänkte åka i mina svarta jeans och den röda polon, enkelt, snyggt och bekvämt. Men sen då? Jag vet att det är varmare där än här hemma, men inte mycket. "Ta nu inte med dig för mycket" Asså, är det inte bättre att ha med sig lite för mycket än att komma iväg och konstatera att man glömt nått?

Jag får nog ta och tvätta den maskinen som jag medvetet glömde bort igår, och sätta lite fart med att få i mig lunch. Guud så tråkigt. Måste komma ihåg att jag ska vattna blommorna idag också så att de överlever helgen.

Rädda skogen

    "Vill Du göra något betydelsefullt varje dag som varar för evigt? Vill Du på ett enkelt, men effektivt, sätt visa din uppskattning till naturen?"
Klicka här!

Top 10

Egentligen så gillar jag inte alla utmaningar man får via bloggar, det är så kedjebrev via mail, telefonförsäljare mitt i bästa sändningstid, nageltrång i sandaltider... ah ni fattar poängen. Så jag kallar det nog för uppmaning istället för utmaning.

Okej, följande uppmaning går ut till mina modellvänner Sara, Cilla, Saba, Malin, Linn, Sandra, Angelica, Josefine, Maria samt ToveJag vill se era Top 10 portfoliobilder i eran blogg. Blyg är väl ingen utav oss, men jag får väl ta och börja då för att visa min goda vilja... Jag vill ju naturligtvis ha en länk av er sen i min blogg med en länk till din Top 10.

   
  
  

Okej, där är mina personliga favoriter. Vad anser ni att jag behöver förändra i min Top 10?

5/12-07

När jag var inne och snokade hos Sara igår så snubblade jag över ett blogginlägg hos henne som osökt fick mig att tänka på siten Yttermera.se, där kan man hitta en del artiklar skrivna i en grymt tråkig humor. Ni som känner mig vet att jag uppskattar den typen av humor, så lite trött som jag var efter att all nervositet hade släppt så skrattade jag så att jag grät. Strålande bra, jag bara måste dela med mig av det som fick mig att grina loss totalt igår.
    Tio saker män skulle göra om de vaknade upp och hade en vagina för en dag:
    1. Omedelbart åka och handla zucchini och gurkor.
    2. Huka sig över en handspegel i en och en halv timme.
    3. Testa om de kunde gå ner i spagat.
    4. Se om det är möjligt att få iväg en pingisboll sex meter.
    5. Korsa benen utan att justera genitalierna.
    6. Bli uppraggad i en bar på mindre än 10 minuter... innan stängningsdags.
    7. Ha multipla orgasmer och fortfarande vara redo för mer, utan att sova först.
    8. Gå till gynekologen för en grundlig undersökning och be att få det inspelat på video.
    9. Sitta på kanten av sängen och be om att få ett par bröst också.
    10. Hitta den där förbannade G-punkten.

    Tio saker kvinnor skulle göra om de vaknade upp och hade en penis för en dag:
    1. Få det lättare på arbetsplatsen.
    2. Se till att få en avsugning.
    3. Ta reda på vad som är så fascinerande med att runka.
    4. Stå upp och kissa, och prata med andra män under tiden.
    5. Konstatera varför det är så svårt att pricka toalettstolen.
    6. Ta reda på hur det är att vara på den andra sidan av en svallande orgasm.
    7. Ogenerat röra sina privata delar bland andra människor utan en tanke på hur obekvämt det upplevs för andra.
    8. Hoppa upp och ner med stånd för att se om det känns lika roligt som det ser ut.
    9. Förstå anledningen till den brytning av ljus som uppstår mellan en mans ögon och linjalen placerad bredvid hans kompis.
    10. Göra om punkt 2.
Magskrället är fortfarande inte riktigt bra, Provivadrycker, Yoghurt och en massa Novalucol. Jag tror att det är lite stressmage, magkatarrs liknande jag har dragit på mig (igen). Ja jag vet, man borde kanske gå till läkaren men vad ska de säga att jag ska göra som jag inte redan vet?

Det verkar som att vi blir cirka 10 personer här hemma på julafton,så tokigt mysigt, men hur vi ska få plats i mitt lilla kök... ja det vet jag inte, men det löser vi. Är jag den enda, vars sambo insisterar på att han ska stå i köket och laga all mat på julen då han aldrig är där annars om man inte hotar med att han ska vara tvungen att prova skor?

Nya länkar

image191

jag tänkte att jags kulle passa på att lägga till lite nya länkar, men när jag la till den första så kom jag på att jag glömt en till och i samma veva så kom jag ju på en till... ah och en till.
Blev ju nästan lite pinsamt detta.

* Malin
* Sara
* Jenny
* Cilla




Flåt kompisarna...

4/12-07

Dagen har till stor del bestått av en massa såsande, slöade i stort sett hela förmiddagen och tog det bara lungt. Fick ett samtal idag ifrån jobbet att jag skulle vara tvungen att gå ner till halvtid i Januari pga att vikariatet som jag gått på kommer att upphöra. Lite tuffa besked till en början, men efter att det lagt sig lite så tog jag det med ro. Jag klarar det ju bra ekonomiskt ändå, och det ger chans att ha mer tid över till annat som är inplanerat.

Åkte in till Stockholm en snabb sväng, hade möte med agenturen som jag nämnde tidigare. Pratades lite, kluddade på lite papper och brände flinande ett par plåtar. Mest en massa prat med en ytterst trevlig och intressant ung fotograf. Kikade lite på hennes hemsida och jag måste säga att jag är väldigt imponerad utav hennes bilder. Ah, jag kanske ska nämna att jag numera är med i agenturen Synkcasting.
Det dröjer nog ett tag innan mitt tryne kommer upp på deras hemsida skulle jag tro, men det spelar mindre roll, jag är glad.

- Väl mött i mörkret.

3/12-07

Är hemma ifrån jobbet idag, magen ser ut som en ballong, förstår inte vad som är fel. Sovit dåligt under natten, känner mig riktigt ynklig. Men är inte det lite ödets ironi när jag först har mötet med agenturen imorgon samt resan till Slovakien i helgen?

Har en hel del som jag har tänkt passa ått göra nu när man ändå är hemma, kan lika gärna dra nytta av den extra tiden. Sjukt trist att vara hemma en hel dag utan att göra något. Borde börja tvätta, fixa med disken, försöka leta fram väska och ev börja packa, tona håret och fixa till naglarna. Låter som en riktig tjej, inte sant? Mmh, springer runt i en barbie outfit och skriker när jag ser spindlar, drar andra tjejer i håret i klöser dem med mina väl manikerade naglar. Ah jutte!



2/12-07

Första advent idag, så idag tycker jag personligen att det är okej att ställa fram alla ljusstakar och julstjärnor i alla fönster. Det får nog bli lite städning och pyssel under dagen.

image189


Hade en grymt trevlig kväll igår, galet mycket skratt. Kan tyvärr inte berätta så mycket av vad som hände, vi sitter alltid bakom lyckta dörrar, men ett litet kort ifrån gårdagen ska väl aldrig skada...


Imse vimse spindel?

1/12-07

Var iväg och handlade lite under förmiddagen, hittade en ny trådlös telefon, riktigt läcker. Min gamla strular ur nått förbaskat så jag orkar inte riktigt bråka med den mer. Men vem vann bråket vah?! Utbytt mot en ny snyggare modell, deruh!


På temat rött så snubblade jag också på en ganska enkel polo på Gina Tricot, en vinröd närmare bestämt, har letat efter en liknande en tid nu så jag är nöjd. Hittade också lite nya underkläder ifrån Triumph, alltid behövligt. For runt en hel del och shoppande lite andra småsaker, inget jätteskoj dock. Hittade inga nya kängor åt T, men två nya bilar ifrån filmen Cars som han inte hade så de kan jag slå in och gömma under granen.

Nåja, dags att göra sig iordning och röra sig iväg för att träffa töserna. Hoppas att ni får en trevlig lördagskväll allesammans.

RSS 2.0