Fredags svammel


Fredag. Detutlovades fint väder idag, men än så länge känns det molnigt och solen roar sig med tittut lekar. 12 grader iallafall. Så länge det blir sol och varmt tills kvällens grillning.

Jag stänger idag på jobbet. Men den stora fördelen är sovmorgon, ligga kvar i sängen ett tag. Mmh. Kanske till och med att jag kommer hem till ett dykat bord. Mhm. Önsketänkande vah. Hähä. Herr J har tagit en dag ledigt idag tillsammans med Lille T, lyxigt värre. Mycket mysigt att ha hela familjen hemma på morgonen.

Så det blir jobbe och grille som står på mitt schema för fredagen. Vad ska du roa dig med?

Paket från HM



Jag fick ett stort paket från HM igår, dock inte så stort som jag gärna sett att det var. Lite nya basplagg. Sånt där som är ganska trist att köpa men behövs alltid i garderoben.

Och en liten väska. Vet ni vad det bästaste är... min kamera får precis plats i den. Hähä. Strålande bra tycker jag.

Strålande onsdag


Sol och plusgrader på morgonen. Inget helt mörker på kvällen när man går och lägger sig. Känns lite som att vi går åt rätt håll.

Satt på altanen hela eftermiddagen igår, tillsammans med en kopp kaffe och en bra bok. Hoppas kunna ta en favorit i repris idag när jag kommer hem. Ha en strålande bra onsdag gott folk.

Godmorgon våren?


Nämen godmorgon gott folk, och ja, godmorgon till alla andra också.

Idag skiner solen, det ger ju en förhoppning om att våren kanske är här för att stanna. Vi kanske till och med får försommar snart. Nah, klart man inte kan vara nöjd med bara vår, man vill ju ha ännu varmare. Sandaler, sol, linnen och doften av solskyddsfaktor. Mmh. Mys.

Schemat för dagen är jobbe och slute tidigt. Mhm. Vad ska du roa dig med?

New Moon


Ja jag vet, jag är sen med att ha sett den. Men efter förra filmen Twilight så har jag medvetet dragit ut på att se New Moon, för att det inte ska bli så långt mellanrum innan nästa del i serien kommer.

Även denna var helt klart en grym film, som lämnade mersmak. Andra filmen i en serie brukar ofta vara lite av en besvikelse, men inte denna. New Moon lever verkligen upp till alla förväntningar som jag byggt upp sen jag såg den första. Och ja, skådespelarna var lika trevliga att titta på denna gång. Hähä.

Fler än jag som uppskattar New Moon?

Visste ni att det finns motorcykelpapparazzi?



Herr J och jag fångade av fotografer i ett dike.


Ny vecka


Måndag. Egentligen behövs det nog inga fler ord, men jag kan ju berätta att det är grått ute och gårdagens fina väder syns inte till på någon väderkarta. Inte heller frukosten smakade bra idag.

Den stora fördelen är att jag inte kommer hem onödigt sent ikväll, eller mja onödigt är väl fel ordval, men kursen jag har gått i teckenkommunikation är slut. Inge mer träningsvärk i fingrarna.

23 grader



Ja jag vet att termometern står i solen. Partypoopers. Men den står på 23 grader, det är det som är det viktiga.

Skrivihop.nu


Jo men ni har säkert märkt att en del av mina ord gärna sitter ihop, det är inte en subtil protest mot särskrivning, min spacetangent håller på att ge upp på tangentbordet.

oFF to...



... Uppsala för att dricka lite kaffe. Underbart väder ute så det är dags att ta årets första längre sträcka med motorcykeln. Underbart.

Smashbox photofinish foundation primer



Uj, vilken lång överskrift.

Jag har fått lite prover skickade till mig från eleven.se, bland annat tre olika smashbox tester med olika primers. Den som tilltalade mig bäst av de prover jag fick var Smashbox Photo Finish Foundation Primer SPF 15 & Dermaxyl Complex (den lilla tuben på bilden), vilken beskrevs som en primer med förbättrade egenskaperän orginalet. Den ska vara återfuktande, föryngrande, mjukgörande, hålla sminket på plats hela dagen samt innehålla solskyddsfaktor 15.

Nog blir man sammetslen i ansiktet efter användning och sminket sitter verkligen kvar, men produkten kostar 415 kronor och den innehåller 28 ml. Mja, snål som jag är, så hoppas jag att de andra proverna ger samma resultat eftersom de är lite billigare. Helt klart en produkt jag rekomenderar.

Vart är tuppen?


Ere bara jag, eller är det väldigt tidigt på morgonen?

Mjo, jag börjar tidigt idag, men då slutar jag ju väldans tidigt också. Solen lyser. Kaffet är precis klart. Jag skulle tro att det blir en bra dag.

Lite sommarnytt från HM


Jo men visst. Lite sommarnytt från Hm dör man ju inte av. Pastell och gulligt är ju vanligtvis inte min stil, men jag hittade iallafall lite som jag kan tänka mig att hänga in i garderoben.

Slutet gott, allting gott


Min räddande ängel Herr J trollade lite och lyckades fånga all information som fanns på den disken som krashade imorse. Så himla skönt. Fick lite panik där ett tag. Hade ju varit galet surt att tappa ett halvårs bilder.

Krash boom bang!


Iik skrik och panik!

Min ena disk verkar ha brutit ihop. Jag säger ju att man inte ska öppna munnen och antyda att livet känns bra. Det är alltså den disken som jag har ALLA bilder på. Visst har jag en hyffsad backup, men den är väl kanske ett halvår gammal. Burr.

Inte första gången.


21/4-10



Så Lille T's födelsedag blev strålande bra, t.om katterna var nöjda med att få smaka lite av tårtan. Jag kan inte riktigt förstå vart åren har tagit vägen, men jag misstänker att alla känner så lite då och då, men när jag inser hur stor min Lille T har blivit så ser man så tydligt hur fort tiden går. Jag tänker inte säga att allt är perfekt, för ironin brukar gladeligen förstöra saker då, men det är nära. Mys.

Färdig rantat.

Stort grattis till min Lille älskade T som tydligen blivit stor.


Hipp hipp!


Hurra!
Idag fyller min Lille T hela 7 år!


Old time favorite



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Karin Johansson
Modell: Ann Kykyri


Vill ha från ellos.se



Linne 149 kronor och t-shirt 99 kronor.


Den stora fördelen med ellos.se är det oslagbara priset, nackdelen är ju att man får det man betalar för, så kvaliten är sällan annat än uschlig. Mja ja, jag kan tänka mig att ha dem i min garderob i en säsong iallafall.

Hur tänker du, kvalitet eller kvantitet?

Morgonsol och kaffe i mun


Godmorgon.

Mmh, måndag igen. Känns inte riktigt som det. Kan vara att helgen har varit så soft, vilket gör att jag faktiskt känner mig utvilad idag. Dessutom så skiner solen och jag har ett stort glas kaffe, vem blir inte piggare utav det?

18/4-10



Vaknade redan vid kvart i sju idag. Galet tidigt för att vara en söndag, lite lagom tröttsamt. Det tragiska är ju att jag inte ens försökte somna om, utan bara klev upp. Men men.

Har redan hunnit äta lunch och varit iväg för att fikat hos Tant Mirjam. Hade gärna åkt en sväng till IKEA också, men Herr J är inte riktigt lika pigg på det. Förstår inte det. Hähä. All energi jag hade under förmiddagen är ju dock väck nu, så jag skulle tro att det blir en ganska lugn eftermiddag. Vad ska du roa dig med idag?

Fredagslek och sangria



Gårdagens sangria gjord på rödvin, campari, apelsinlikör, vaniljstång, nejlika,
apelsiner och sockerdricka. Smarremums.


Lite seg idag efter gårdagen. Blev lite grillning här hemma och sangria såklart. Sen vidare tillsammans med Hanna för att dricka lite mer vin. Känns i kroppen idag.

Vad roade du dig med igår?

Ljusgrått spetslinne


Jamen jag kan ju inte låta bli, nu har jag lyckats klickat hem ett ljusgrått spetslinne från HM också. Läskigt billigt också. Snabla nätbutiker!

Fredagens planer


Usch så galet dåligt jag har sovit i natt. Suck. Vaknat hur många gånger som helst och inte kunnat somna om. Sovit ytligt.

Tur att det är fredag och att jag har en kortare dag på jobbet, följt av grillning på kvällen. Köttet ligger redan i marinad. Inte helt otrevligt. Sangria tror jag också på.

Dom hotade tydligen med snöstorm idag. Upp till två decimeter hörde jag att man kunde på. Men när jag kikade på väderrapporten idag så var snöblandatregn det värsta som kunde hända, så vi får väl se under eftermiddagen hur trevligt det blir att grilla. Hähä. 

Kan nog bli en riktigt trevlig fredag. Vad ska du roa dig med?


Tidig morgon


Godmorgon världen.
Är ni vakna?


Lille T in action



Full fart?


Hemskt så trött man kan vara, men det känns mindre jobbigt när man vaknar och ser att det är blå himmel. Sitter och lurar i mig mitt kaffe medans solen lyser mig i ögonen. Man känner sig helt enkelt inte lika trött när vädergudarna ler.

Dags att kasta sig iväg till jobbet för att sätta sig i möte. Har kvällsmöte också. Underar hur det kommer sig att man uppfattar det som att det är fler möten under våren. Nåväl. Sucka kan man ju få göra iallafall.


Sol sol sol



Lille T har precis intagit en smörgås och en smootie på altanen samtidigt som jag njöt av solen och ett stort glas kaffe. Helt underbart.

Svart spetsbody



Ett stycke svart body inköpt. Mycket spets nu i alla nätbutiker, det gillas, eller vad säger ni?

Morgonmys


Nämen solen lyser mig i ögonen. Tänk så mycket solen kan göra för humöret, till och med på morgonen, hähä. Det är som balsam för själen. Underbart.

Jagar snödroppar.


Frukost



Bjuder på ytterligare en bild fångad under helgen.


Japp, jag har till och med fått i mig frukost idag. Inte mjölk och smörgås som Lille T har på bilden, men en smörgås med ost och grön paprika. Den ni. Duktig flicka. På måndagar när jag börjar sent så blir det sällan någon frukost för min del, alla andra dagar i veckan äter jag ju på jobbet, så det blir som wacko frukostrutiner på måndagar.

Äter du frukost?

Så var man tillbaka...


... i verkligheten igen. Nämen hej och godmorgon. Lite segt med bloggandet under helgen, vi har haft besök och varit på besök hela helgen, tokigt mysigt.

Vi sov kvar uppe hos TantMirjam i hennes nya lägenhet, det är verkligen inte ofta som hela familjen är iväg på pyamasparty. Riktigt mysigt. Blev inte så mycket bilder fångande, men jag kan bjuda på två som Herr J lyckades ta på mig under helgen.


Shades of grey


Morgon. Det ligger tjockt med dimma idag och SMHI utlovar skurar under eftermiddagen, vilken tur för mig då att jag jobbar sent och förmodligen kommer vara ute hela tiden. Härliga fredag.

Lite Ior i humöret är aldrig fel.


Poolparty



Foto och makeup: Therese Jonsson
Modell: Ann Kykyri


Sommar, sol och plåtningar i massor. Japp, det är vad jag ser framemot, lider av ett galet fotoabstinens just nu. Fler än jag som upplever samma fenomen?

Borde lära mig att vara tyst


Nämen godmorgon. Nu är man verkligen tillbaka till verkligheten. Jag sa på jobbet igår att det känns så skönt för att jag har klarat mig ifrån alla virus och annat uschligt, men man ska ju aldrig öppna munnen... självklart vaknar jag med halsont och hela näsan fylld med grön täckel. Grattis. Tack.

Ödets ironi strikes again.


The Imaginarium of Doctor Parnassus


I huvudrollen ser man Christopher Plummer som den store Doctor Parnassus och i övriga roller ser man bland annat Johnny Deep, Heath Ledger, Jude Law, Collin Farrell, Lily Cole och Peter Stromare... behöver man säga så himla mycket mer?

Det sägs att produktionen var till hälften klar till Heath Ledger dog och hade det varit en mindreomtyckt skådespelare så hade filmen förmodligen lagts ner, men istället lockades flera stora namn in i filmen för att avsluta den.

En klart udda film, helt klart. Sevärd? Ja, jo. Bio? Njae.


Måndag fast tisdag


Godmorgon och åter till verkligheten. Hade inte dött av att ha ett par dagars extra ledighet, men jag får väl säga att det är okej nu då eftersom man bara har fyra dagars vecka.


Lite förvirrad över dagarna.


Gårdagens middag



Jo men visst, gårdagens middag bestod av hemmagjord pizza med bacon och gröna oliver. Mycket smarrigt. Skulle ha gjortännu mer, så man slapp laga middag idag. Hähä.

Uschliga väder



Bjuder på en bild fångad igår och en bild fångad nu på morgonen. Vi hade strålande väder igår, tog en promenad i solen, satt i trädgården och bara njöt.

Idag vräker det ner snö. Hur deprimerande är inte det när man äntligen fick lite smak på våren... suck.



Glad Påsk!



Fotograf: Lars Segerström
Makeupartist: Sarah Maria Ahrenius
Modell: Ann Kykyri


Mmh, glad påsk! jag kom på att jag inte ätit en enda bit godis under påsken... mycket märkligt. Jag tror minsann att jag måste kompensera detta med att dyka ner i en eller annan påse under kvällen.

Vågtång



Jag föll för klickarfingrets starka vilja och råkade klicka hem en vågtång. Nån som testat den eller en liknande? En bra tanke hade kanske varit att kolla upp sånt innan men nu kommer den som en glad överraskning på posten.

Påsk eller inte påsk?


Hai hai. Mmh, har varit lite segt med updates på bloggen, jag vet. Vi har haft gäster här hemma sen i onsdags så det är väl inte riktigt läge att sätta sig vid datorn och blogga då vah. Men nu sover folket efter gårdagens lekar, så då kan jag passa på. Hähä. Det kommer lite bilder senare.

Är påsken över nu eller räknas idag också som påsk?

Uppe med tuppen


Uppe tidigt trots ledighet. Jao, stör mig inte jättemycket idag. Solen skiner och jag är ledig. Kaffet smakar också ganska bra.

Uppe med tuppen utan att gnälla.


Sista dagen på jobbet..


... innan man har fyra dagars ledighet. Långhelg. Familjen är lediga redan idag så det känns lite surt att vara tvungen att gå och jobba, men men, snart ledig.

Ska du vara ledig nått under helgen?


RSS 2.0