How to Lose Friends & Alienate People


Simon Pegg (Mission impossible III.) spelar huvudrollen som Sidney Young, vilken jag personligen aldrig någonsin har sett. Vi ser även andra större ansikten som Kirsten Dunst (Elizabethtown,Spider-Man, Mona Lisa Smile.) och Megan Fox (Transformers, Confessions of a teenage dramaqueen.), vilket förvånade mig ganska mycket till en början...

... sen tyckte jag mest att det var konstigt. Asså trög. Och konstigare. Helt plötsligt hade det gått över en timme in i filmen, handlingen hade väl klarnat en del, men det kändes fortfarande förvånande med rollistan.

Så för att summera. Inte en helt lysande film. Men den har det humoristiska och typiskt amerikanska slutet. Har ni inte jättetråkigt så ere inget jag rekomenderar att ni ser.

Nya bilder?


Fick ett mail från min agentur att de vill ha in nya bilder på min nya frisyr, utan massors med smink. Vanliga bilder. Kanske inte vore så dumt att ha nån sån bild. Det får nog bli mitt nästa projekt.


Fotograf B.Magnusson

Nu när våren kommer så bara poppar det upp en massa fotoideer som jag skulle vilja göra. Nån som känner sig manad att delta?

Tisdagens tröttmössa


Nah tack, inte idag. Det är inte ofta jag känner en motvilja att kliva upp ur sängen och gå iväg till jobbet, men idag hade jag inte grinat om jag hade fått ligga kvar. Eller ännu bättre, ligga på en strand. Jag är inte ett dugg avundsjuk, tant Mirjam. Semester och sol tack. Eller ah, jag nöjer mig med vår.

Slutar 16 idag, men har APT ikväll. Blir nog att lura lillebror att gå iväg för att hämta Lille T idag annars hinner vi nog inte å i oss något i magen innan det är dags för mig att gå tillbaka till jobbet igen.Gör man mycket annat än jobbar, äter och sover?


Bild: J.Gustafsson
Beauty is in the eye of the beholder, ere verkligen så, kommer inte sånt innifrån?

Låååång lista


Jag blev utmanad av Anneli att skriva denna galet långa lista och med risk för verka grinig så ere nog lika bra att fylla i och se glad ut.

  Min "hemliga" last: Chips.
  Jag vill krama: Min mormor.
  Framtidsdrömmar/drömjobb: Bli rik.
  Bästa resa: Bratislava baby, eller möjligen Kreta.
  Då får jag vara mig själv: Med Herr J.
  Dold talang: Om jag berättar om den är den väl knappast dold?
  Ambition: Att ta över världen.
  Hoppas på: Att våren kommer snart...
  Funderar över: Hur Lille T kommer bli när han blir stor.

  Stolt över:
  Lille T.
  Blir glad av: Mina pojkar.
  Om jag känner mig ledsen: pratar jag med mina vänner, eller oml jag blir riktigt ledsen så pratar jag inte alls.
  Motto: Idioter inns överallt.
  Längtar till: Sommaren i huset.
  Skrattar till: Det mesta, har lätt för att skratta.
  Dansar till: Allt, hellre än bra.

  Favorit tv-program:
  Life, Eleventh Hour, Criminal Minds, Fringe och Californication.
  Favoritfilm: Gone in sexty seconds.
  Attraheras av: Viljan att vinna är större än rädslan att förlora.
  Bästa med livet: Pojkarna.
  Bästa köp: huset.
  Sämsta köp: Radhuset ^^
  Sexigt: Vilja. 
  Idol/förebild: Min mormor, hon retade så många hon bara kunde när hon levde, och retade destu fler eter att hon dött.
  Favoritcitat: "The secret of successful journalism is to make your readers so angry that they will write half your paper for you."
  Vill hångla med: Jag läste nyss på aftonbladet att en Kyss är inte att säga Ja till sex.
  Gör helst en söndag: Ignorerar söndagen.

  Älsklingsdryck:
  Kaffe.
  Favoritklädesplagg: Jeans.
  Favoritgodis: Chips.
  Beställer i baren: Någonting grönt.
  Om jag vann en miljon: Skulle halva huslånet vara borta.
  Jag vägrar: Kyssa en groda.
  Jag gör alltid:
  Vill resa till: Rom.
  Smultronställe: Asså, jag tramar på all svamp jag inte ser i skogen, hittar jag smultron så skulle jag nog inte berätta.

  Det stör mig:
  Oärlighet.
  Sämsta ovanan: Kan inte låta bli att pilla på alla prickar i ansiktet.
  Blir generad av: Komplimanger.
  Samlar på: Skor och läppglans.
  Är en jäkel på: Att nypas med tårna.
  Är rädd för: Kyrkor, höjder och grodor.
  Jag skulle aldrig: Åka frittfall.
  Största svaghet: Lille T.
Så... tokigt lång lista. Ska naturligtvis försöka vara så dryg som möjligt och skicka denna vidare, så jag utmanar Tove, Therese och Jessica. Hähä.

Fy för måndagar


Uscha, idag har det verkligen varit måndag. Och ingen vanlig måndag. Utan en sån måndag man önskar att man aldrig klivit upp ur sängen. Fy. Usch. Blä.

Tyvärr känns inte morgondagen ljusare. Nån som har en ficklampa att låna ut?

Då vare dags igen vah


Godmorgon, måndag igen asså. Vad händer med helgerna, man hinner knappt blinka så är helgerna förbi. Funderar på om det inte är värt att ta ut lite semesterdagar eller komptid, så man får en långhelg. Hade varit skönt.

Tack hörrni, till alla er som kommit med glada tillrop för den nyinskaffade luggen. Jag trivs i det, även om det inte riktigt ser ut som jag när jag springer förbi en spegel. Det enda jobbiga med att faktiskt ha en frisyr är ju att man måste göra iordning håret, vilket inte riktigt är min grej. Lat. Man kanske vänjer sig. Anyways, tack.

Vet ni, det känns lite som att tiden flyger fram och det enda bra jag ser med det, är att snart kommer våren. Bygga altanen. Mmh. Grilla. Japp.

Dags att sätta lite fart här i huset och knalla iväg till förskolor. Hur ser din måndag ut?

Tema I


Här kommer bilderna ifrån första temat som nyss blivit klara. Nya frisyren. Lite ovant att se sig själv så här. Vad säger ni, ser det ut som jag?


 
Fotograf: Operfekt
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

BTS med Operfekt part II

Klipp, klipp, klipp. Japp, under min dag tillsammans med fotografen Therese Jonsson aka. Operfekt, så färgades mitt hår och lugg klipptes av makeupartisten Annelie Lindberg. Like the change?

Ernst och EddieJag har fått lite bilder på kära NinjaErnst och lilla SuperEddie av fotograferna Robert Milovan (bilden till vänster) och Therese Jonsson (bilderna till höger), som jag tänkte att jag skulle visa upp för er. Lite charmiga kan de små monstrena minsann vara. Visst lyser det väl förstoring och inramning om bilderna?

Ställ om klockan!


Glöm nu inte att dra fram klockan en timme, nu pratar vi sommartid vah.

Earth HourMellan 20.30 och 21.30 ikväll ere ju som de flesta av er vet Earth Hour, man ska alltså släcka lamor och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater. Över 3937 städer i 88 länder ställer upp och medverkar i Earth Hour, för att öka medvetandet för energinyttjande och växthusgaser.

Många bäckar små som man säger, undrar hur mycket el som sparas under denna timme... nåja, jag kommer att släcka ner så mycket jag bara kan. Blir nog ganska mysigt med alla levande ljus. Frågan är bara vad man ska roa sig med under tiden?

Nya porträtt


Jag har fått tre nya bilder skickade till mig av fotografen R.Milovan och ett av dessa ska skickas vidare till min agentur men jag har svårt att bestämma mig vilket. Så vad säger ni, vilket tycker ni bäst om?


 
Fotograf: Robert Milovan
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

En sån spännande lördag


Lördag, städdag. Vilket innebär att jag åker hemifrån och städerskan städar. Hähä. Japp, jag skryter lite och det känns grymt bra.

Tanken var att vi skulle åka och träna lite medans hon städade, men jag får nog kasta in hadduken och erkänna mig besegrad av penicillinet. Jag får komma med glada hejjarrop när Herr J tränar, eller springa en sväng på stan. (Nah, vi har inga butiker i min skog, men det finns en handull en mil härifrån.)

Det är så mycket planer jag har inför helgen. Spännande, inte sant? Lite vin hade jag inte dött av dock, vin och ljugande. Mhm. Vad ska ni roa er med under helgen?

Changeling


Jag har haft den här filmen liggandes ganska länge, har känt att detta är en ganska tung film så jag ville vara på ett visst humör när jag såg den...

Handlingen utspelar sig i Los Angeles, år 1928, med den vackra Angelina Jolie (Gone in sixty seconds, Beyond Borders och Mr and Mrs Smith.) i huvudrollen. Christine Collins son försvinner en kväll och som ett svar på alla hennes böner så kommer han tillbaka hem efter fem månader... men vid första anblicken ser hon att det inte är hennes son. Allt pekar på att pojken inte är hennes son, men polisen tycks inte kunna tro henne. I ett försök att få polisen att tro henne och fortsätta leta efter hennes son vänder hon sig till pressen, men för att tysta henne låser de henne på ett mentalsjukhus. Ytterligare ett brott begås i samma område dock, som styrker hennes historia.

Ett tungt drama, baserad på en verklig historia, Angelina jolie i huvudrollen och med Clint Eastwood som regissör, mycket bättre än så blir det inte. Jag är inte den som höjer filmer till skyarna, men denna bör ni verkligen se om ni inte redan sett den. Väl värd en fredagkväll.

Snö, vafalls?


Hade en stängning på jobbet idag. Lagom spännande att sluta sent en fredag, och som grädde på moset så kom det en massa snö. Ja, inte lite snö, hela min skog är täckt i snö. Suck.

BTS med R.Milovan part II


Mhm,  här har ni andra delen av dagen tillsammans med fotografen Robert Milovan, makeupartisten Annelie Lindberg och hennes assistent Niko, samt modellen och vännen Cecilia Johansson

Här körde vi på ett lite mer... hm, annorlunda tema, skulle man kunna säga. Plast, hönsnät och stora tyger. Busigt värre.

Bjuder på lite bilder och ytterligare en filmsnutt.
Stort tack till alla inblandade för en lång men väldigt produktiv dag, och ett speciellt tack till Utsiktenmeetings.se som lånade ut sina lokaler.

Bihåleinflammation


Blev pushad av kollegorna idag att uppsöka en läkare. Har gått med en förkylning i över fyra veckor, men nu började det sätta sig i bihålorna... och ja, mycket riktigt, Herr Doktor sa att jag hade bihåleinflammation. En tio dagars penicillinkur. Smarrigt värre.

Har inte varit hos läkaren sen... jag kommer inte ens ihåg. Tror det var strax efter att Lille T föddes. Anyways, får lite så kräkkänslor av att ens vistas på ett sjukhus. Stack mig i fingret gjorde de också, men jag fick ett Bamseklistermärke iallafall. Sen poängterade han att det var Herr J som var vuxen.

BTS med Operfekt part I


Jag har precis avslutat min dag tillsammans med makeupartisten Annelie Lindberg och fotografen Operfekt. Vi hann med fyra olika teman. har kikat igenom dem lite kort genom kaeran och om jag ska vara helt ärlig så har jag svårt att välja vilket av alla som jag tycker blev bäst. En kanon dag helt enkelt.

Bjuder på en bild ifrån vårat sista tema.


Gäsp


Gäsp. Trött och snorig borde man ju vara van vid, men det tycks alltid vara lika lurigt att ta sig upp på morgonen, men det är ju tur man har något att skylla på. Hade kattleksaker i sängen när jag vaknade. Har ett vagt minne av att jag vaknat under natten och kastat ner en lekande katt ifrån sängen.

Jobbar kort dag idag, så skönt. Och idag blir det ingen övertid, öven om det verkade behövas en stund.

Det ligger fortfarande lite snö på marken, men solen skiner så jag hoppas på ett bra väder idag så man kan vara utomhus. Håller tummarna för sol hela dagen.

BTS med A.Harnemo part II


Ja filmen från plåtningen tillsammans med fotografen Andreas Harnemo, Cilla och makeupartsiten Karin har ni nog sett nu, så jag tänkte bjuda på lite bilder från plåtningen också.
Träningsdags


Uscha, jag har haft en sån där seg huvudvärk hela dagen. Eller egentligen i ett par dagar nu. Hur som helst så ere galet störande. Ynk.

Väntar på att Herr J ska komma hem ifrån jobbet så att vi kan kasta i oss lite mat och bege oss till gymmet sen. Det kanske inte gör några undervärk på ens kropp över natten, men jag vill ju iallafall försöka se mitt bästa ut inför morgondagens plåtning. Hårfärg måste inhandlas.

 
Bilder fångade av fotografen Mathias Arvidsson, makeup av Jessica Krops.

BTS med R.Milovan part I


Japp, här kommer första delen av min plåtning i söndags tillsammans med fotografen Robert Milovan, makeupartisten Annelie Lindberg och hennes assistent Niko, samt modellen och vännen Cecilia Johansson.

Vi hade turen att få utnyttja hotellet Utsiktenmeetings.se som ligger i Nynäshamn, ett extra tack för det.

Första delen av dagen gick åt till att plåta lifestyle bilder och porträtt med stora leenden, inte riktigt den typen av plåtning som jag vanligtvis brukar göra, men det var både lärorikt och skoj. Och efter vad jag fått se i en kort preview också, så verkar det ha gett bra resultat.Sen ska ni ju naturligtvis få se den första lilla filmsnutten också...
 

Måndag igen


Godmorgon godmorgon, då vare måndag igen. Känns som att man hade kunnat sova ett par timmar till utan att klaga, Cilla sover fortfarande... jag funderar på om jag inte måste väcka henne.

Vi fick snö igår igen... suck.

Plåtningen igår gick superbra, jag ska berätta lite mer om den senare och visa lite bilder och ev även en filmsnutt eller två, men jag är lite väl tröttmössa för det nu.

Ah well, kaffe och påklädning, sen jobbe.

BTS med A.Harnemo part I
Kika på klippet vettja för att se vad som hände under dagens plåtning som jag och Cilla gjorde tillsammans med makeupartisten Karin, fotografen Andreas Harnemo. Obs, det är inte tjejen i filmen som har skrivit brevet...

Allt redo för söndag


Allt klart inför söndag. Vår location är dubbelcheckad så att allt är klart inför söndag. Fröken Cecilia är snart på väg hit. Check! Robert Milovan är redo, och Annelie Lindberg har detaljerna fixade. Check!

Nyttig onsdag


Herr J har varit hemma med Lille T idag också, mest för att vara på den säkra sidan och låta honom vila ut sin förkylning innan den bryter loss ordentligt. Så när jag slutade roade vi oss med att åka och storhandla. Duktiga familjen. Åkte hem och lagade en tidig middag, en riktig gryta. Ni ser ju, duktiga familjen. Egentligen borde jag dammsuga också så att jag inte skrämmer helgens besökare, men risken finns att Ninjan och hans Sidekick skräms ändå...

Nu ska jag slötitta lite på CSI innan det är dags att hänga tvätt.

Wet and cold


... mmh, lite blött och lite kallt.

Fotograf: Joachim Bago
Makeup: Petra
Modell: Ann Kykyri

Efter regn kommer solsken


Japp, det verkar stämma i min skog iallafall. Solen skiner och himlen är blå. Det enda som stör min bild är den snö som ligger kvar i dikeskanten och skräpar till ingen större nytta.

Dagens stora störande moment är nog det kvällsmöte jag har framför mig. Men tills dess har nog solen gått ner.

Det är en regnig tisdag idag


Det bara öser ner regn idag. Gud så spännande. Okej, det är iallafall inte snö, så det får man väl vara tacksam för men nederbörd överhuvudtaget kan jag tänka mig att hoppa över för tillfället. Regn och skräpväder.

Lille T är hemma med Herr J idag, den lilla har varit halvrisig så de tar en dag hemma bara för att se om det bryter loss eller inte. Skulle vara ganska skönt att stanna hemma och bara mysa i soffan med film. Men det passar bättre för Herr J att vara hemma. Min familj hemma och jag på jobbet, sounds fair. Dessutom har jag möte till halv åtta ikväll. Nån som har lust att byta?

A different kind of me


 

Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Godis godis godis


Asså, idag är en sån dag då vilket godis som helst hade smakat underbart. Jag hade till och med gått med på ett glas läsk, och alla ni som känner mig vet att jag är inget stort fan av att dricka kolsyrat.

Tanken är ju att man kanske inte ska äta så mycket godis när man tränar osv... och jag har känner mig ganska ordentligt motiverad, men vissa dagar är det svårare än vanligt. Det är ju som att chipspåsen ropar på mig... hör ni?

Nah, frukt funkade inte idag. Jag har redan försökt med en fruktsallad bestående av annanas, päron och hallon.

→ Bilden är en spontansminkning gjord av makeupartisten Sarah Maria, som sen blev fångad av fotografen Lars Segerström.

Så vad gör ni när godissugen tar över, ger ni in eller har ni några huskurer?

Blueberry Night & Amaretto Sour


Jag vaknade klockan sju idag igen. Det är väl endå inte meningen att man ska stiga upp den tiden på dygnet under helgen, speciellt inte när vi roade oss med drinkar igår.

Hur som helst så hade vi en mycket trevlig kväll igår, lite improviserad frågesport, en god middag, drinkprovning och naturligtvis en hel hög med skrattanfall i goda vänners lag. Underbart. Stort tack för en underbar kväll.Blueberry Nights
2cl Vodka
2cl Apple Sour
Lägg i is och fyll upp med blåbärsläsk, alt använd frysta blåbär istället för is och toppa med fruktsoda.

Amaretto sour

2cl Amaretto
2cl Apple Sour
1/4 tsk citronjuice
Jag hade nog hellre serverat denna med krossad is, än som shoot, men den funkar helt klart som vilket som.

Mhm, en bra helg helt enkelt. Lite tung i huvudet, men det går nog över när jag druckit ut kaffeglaset. Jag hoppas på träningen idag men vi får väl se... har din helg varit bra?

Städa innan städningen


Dagens lördag infaller på en sån lördag då vi får städat, men innan städningen så har jag alltid ett pyssel med att för-städa. Det vill säga, jag plockar undan tvätten, fixar efter katterna, startar diskmaskinen... ja jag vet, jag betalar för städning med ändå städar jag innan hon ska komma. Man kan kalla det för investering för kvalitativ städtid. Man kan också kalla det onödigt.
Bjuder på en ny bild som jag fått av Herr Gustafsson på mig och min kära familj. Vad tycks? Och apropå familj så ska jag ta med mig min nu och åka och shoppa, för det har min städerska sagt åt mig; "Du shoppa, jag städa". Lika bra att lyssna och åka iväg och shoppa, man vill ju inte hamna på kant.

Hänga in lite jackor bara och ställa undan ett par skor eller tre, sen shoppa.

Bild a la OperfektFotograf: Operfekt
Makeup: Oddfaces
Modell: Ann Kykyri

Jag bjuder på en gammal bild igen. Jag bokade precis in en plåtning tillsammans med samma fotograf som tagit bilden, så vi ska träffas om två veckor och skapa lite nya verk. Tokigt skoj. Det blir en annan mua som kommer att medverka dock, jag håller hårt i favoriten.

Fredagen den trettonde


Fredagen avslutades med en stängning på jobbet. Stängde tillsammans med en vän så det blev det obligatiska ölstoppet på vägen hem där vi tävlade i ett ljugarmaraton, alltid när vi stänger tillsammans, vilket är typ nästan aldrig. Det avslutades med champagnedrinkar och mera ljugande i mitt kök.


Raspberry Champagne
2/3 Champagne
1/3 Fruktsoda
Lägg i frysta hallon istället för is, serveras i ett vinglas.

Ingen otur här inte på fredagen den trettonde.

Fredag igen serru


För att spara lite på gnisslet så börjar jag med att berätta att vi faktiskt har sol idag, och blå himmel, tänka sig. Det känns som att det var riktigt länge sen man såg solen nu. Mina förhoppningar är ju att vi kan dra lite nytta av växthuseffekten och å bort snön lite kvickt nu så man kan sätta sig ute och fika, grilla lite kanske, spela kubb...

Okej nu får jag gnissla, jag är egentligen ingen solskenshistoria. Katterna har varit helt vilda igen under natten, jag vet inte hur många gånger jag blivit väckt av att det har maraton i sängen. Upp och ner. Så naturligtvisså kastade jag ut dem och stängde dörren. Smart drag. Kraffs på dörren. Och varför gång jag går dit för att hota med att dränka dem eller kasta ut dem från balkongen så springer de in och gömmer sig under Lille T's säng. Suck. Jag hoppades lite på att monstret som Lille T har under sängen skulle sluka de så håriga illvilliga djuren.

Fredag sa vi. Ja, det är skoj, jag jobbar över så att jag stänger idag igen. Mmh jag vet, mycket övertid just nu, men vad gör man när alla mina kollegor trillar omkull, nerklubbade av baciller. Så min plan för fredagen är jobba och sova. Vad ska du roa dig med?

Haremjeans


Jag trodde först att det hängde en skjorta runt midjan... men se så var inte fallet. Haremjeans. Ska det vara snyggt, fulsnyggt eller bara fult?

Ny bild


 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Ya like? Me like!

Det konstigaste jag gjort...


... i plåtningsväg.

Jag har blivit utmanad av Jessica att berätta om en konstig plåtning jag varit med om och det tog ett tag att komma på men sen kom jag och tänka på när jag var ute och plåtade med Johan Gustafsson under förra sommaren. Vi var ute vid tågspåret (ja, spåret var avstängt just då) och vi pratar om att det hade varit häftigt att ha med en häst på bilden. Och strax efter att vi sagt det så knakar det till i skogen intill och vad tror ni kommer ut?


... japp, en häst.

Och självklart så skickar jag utmaningen vidare till Sandra, Sara och Sarah Maria. Vad har ni gjort för udda plåtningar som kvarlämnat minnen?

Utmanad av Ingela


Jag blev utmanad av Ingela att skriva denna lista och med tanke på hur jag har slängt utmaningar omkring mig så är det nog obligatoriskt att svara på denna...

  Regler:
  Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!
1. Vad heter du? Ann
2. Ett ord på fyra bokstäver: Thor
3. Flicknamn: Alicia
4. Pojknamn: Anton
5. Yrke: Arkeolog
6. Färg: Albino
7. Klädesplagg: Avigstickad polo (det finns visst nått som heter så!)
8. Mat: Asiatiskt
9. Sak i badrummet: Ansiktsvatten
10. Plats/stad: Arjeplog (min mamma är född där)
11. En orsak att vara sen: Avsaknad av klocka
12. Något man skriker: Akta!
13. Film: ANTM (ja det är en serie, men försök själv att hitta en på A...)
14. Något man dricker: Alkohol
15. Band: Aerosmith
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Annsgata
18. Bil: Alfa Romeo
19. Sång: Annies Song (John Denver)

Grymt lurigt liten lista det där, och som tack för nästa utmaning jag fick så skickar jag denna vidare till Jessica, men även till Melene och Nathalie.

Smider planer


Så här på våren är det underbart att ha lite att se fram emot för att få den trista grå (nu snöfyllda) vardagen att gå lite snabbare. Jag har tre plåtningar inbokade som jag verkligen ser fram emot, bland annat en tillsammans med Cilla sötnäsa.


Cilla och jag under förra årets fototräff i Hallstahammar.

Jag har dessutom stuckit ut hakan lite och gjort en förfrågan om att få plåta vid en otroligt vacker location, och döm av min förvåning, det skulle jag få göra. Utmärkt. Tack. Ytterligare en ide att spinna vidare på.

Kul kul kul.

Tidig onsdag = falskt


Som ni säkert vet så är onsdagen min tidiga arbetsdag, men återigen så fick jag dra på mig lite övertid på grund av att alla mina kollegor tycks trilla omkull och bli sjuka, så inte förän nu är jag hemma. Jag har dock inget emot att jobba över, det innebär att jag kan ta lite extra ledig en annan dag.

Hemma och vänder ett tag iallafall, det bär av ner och träna lite senare.

Junkmail


Jag satt och plöjde igenom min mailbox för att leta efter ett mail som kanske skulle ha hamnat bland Junkmail, men ingen större lycka, det enda jag hittade var detta...


The L-word


Grym serie. Såg precis sista avsnittet av säsong sex, klart oväntat slut. Inte det typiskt amerikanska som man väntat sig, me like. Oväntat vad ordet.

Fler än jag som följt den serien?


Mardrömmar, snö och övertid...


... lite samma skräp, inte sant?

Jag vaknade vid fyra i natt på grund av en mardröm. Det är så otroligt sällan jag drömmer mardrömmar. När jag vaknade så kom jag ihåg drömmen i minsta detalj och det tog säkert en timme innan jag kunde somna om igen. Nu kommer jag knappt ihåg drömmen alls. Men jag vet att jag är galet trött idag.

Vet ni vad som gör mig om möjligt ännu tröttare... det har kommit mer snö, så nu är hela marken täckt att ett vitt lager som i mina ögon endast är föregångaren till slask.

Har en sjuk kollega, så jag kommer att jobba över idag. Bygga på högen av komptimmar, det är ganska trevligt förvisso, men att ha två stängningar denna veckan, samt en föreläsning i Stockholm på torsdag, det blir många timmar denna veckan. Men men, man överlever det också.

Jobbe, träne och smaske


Det blev att stänga på jobbet idag, åka hem och äta lite och sen åka en vända ner på gymmet. Nu har jag precis satt mig ner i stolen och öppnat en godispåse.

SunlightJag tror nog att jag snubblade över en bild som jag glömt av att visa upp för er. Bilden på mig är förvisso tagen för ruskigt länge sen av fotografen Andreas Stridsberg, under en kort vistelse i Kopparberg. I like it. Vad tycker ni?

Att träna eller icke träna


Sovmorgon på måndagar, det är det ballaste med mitt schema.

Fortfarande en hemsk förkylning, trodde jag skulle kunna lura iväg den till någon annan inte ont vetandes, men det sprack ju. Vill ju träna idag också, men borde nog hoppa över det. Borde. Det innebär inte att jag kommer att göra det. Jag vet att man inte ska träna när man har en förkylning i kroppen, men helt allvarligt, jag jobbar på en förskola och har alltid hela kroppen full av äckliga bakterier och förkyld är man jämt. Hade jag låtit bli att träna varje gång jag var lite förkyld hade jag inte fått träna större delen av året.

Nah jag slåss inte mot mitt eget samvetskval, jag lägger bara fram min slutpledering. Till mig själv. Jag vann btw.

The ugly raincoatModeller: Ann Kykyri och Sandra Westman
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Maria Åström

Bilder tagna för snart ett år sen ute på landet hos fotografens mor. Och trots den fula gula regnjackan så är dessa bilder lite av favoriter för mig, kanske till och med på grund av den gula fula regnjackan.

Twitch


Jag har ryckningar under vänster öga. Det är inget jag haft bara idag utan det är något jag tröttsamt nog har släpat runt på i över tre veckor... galet störande, känner mig som den lilla ekorren i Ice Age när han förlorar sin nöt.

Sa jag att det är galet störande?

Söndagsmutter


Vaknade med lite små ont i halsen och hela näsan fullt av snor. Va ska det vara bra för. Jag har ingen större lust att bli sjuk nu, varken tid eller lust. Har en del skoj inbokat som jag vill vara förbered på, vilket innebär träning osv, inte snor. Mutter. Härligt med söndagar, inte sant.

Herr J har åkt iväg för attt jobba en sväng och Lille T sover fortfarande, fullt ös på de två marodörerna dock, så ingen lugn och ro.

Visdomsord


Efter regn kommer solsken. I varje dal kan du alltid se en topp. Efter träning kommer chips.

Vuxen?


Åka iväg och träna en lördagkväll, ger inte det sportstinkande vuxenpoäng så vill jag inte vara med. Ska bara dra i mig eftermiddagens stora glas med kaffe, sen ere dags att plåga livet ur musklerna. Ben/rumpa, rygg/mage tror jag att det blir att träna idag. Det borde ge lika mycket poäng som att betala tv-licens, inte sant?

Vuxenpoäng.com

NinjaErnst och SidekickEddie


Förra helgen fick jag tvätta min vita matta. Den enda mattan jag har på hela nedervåningen, dvs nästan 75 kvm. För att Ninjan prickade in just den vita mattan när han skulle spy...

...så nu är mattan rentvättad och ligger ihoprullad, i väntan på våren och utekatter. Den lilla fula sidekicken trampar i bajs och vart tror ni att han sätter sina tassar med bajsskor. Mycket riktigt. Den vita mattan får nog ta en tur i tvättmaskinen igen.NinjaErnst och SidekickEddie.

Och ere inte märkligt, när man är som argast på katastroferna då blir de så odjuren plötsligt förbytta av de små knorrande charmtrollen. Jag vet att det bor en varg där bakom...

Krash bang bom


En vanlig dag i det blå huset startade med att den lilla fula katten rev ner inte bara en ljusstake som jag faktiskt uppskattar, utan tre. God morgon är synd att säga.

Herr J ska iväg och jobba och Lille T ska iväg med farfar till badhuset. Jag kkänner att jag borde städa och ta tag i tvätten, men allvarligt, hur skoj låter det. Jag tror nog att det blir en vända i badkaret och sen en sväng i soffan för att jobba fram ett nystan av navelludd.

Färg eller svartvit? 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Okej, jag fick ganska stor respons förra gången jag la upp en färg och en svartvit bild... så vad tycker ni denna gång, är bilden bäst i färg eller svartvitt?

Ordbajs


Åsså vare fredag igen. Helg. Gick inte den här veckan apfort?

Jag har inga planer alls för helgen... vad jag kan komma på. Men jag tycker nog att jag borde få plåta, eftersom jag inte fick det i helgen. Håller ni inte med?

Nån som har nått förslag på andra helgaktiviteter? Vad ska du roa dig med i helgen?

Hm, ett kort inlägg med fyra frågetecken, det är egentligen skottpengar. Men wtf. Åh vet ni, igårkväll när jag borstade tänderna så skulle ju Ernst naturligtvis sätta sig i sin låda och bajsa. Det är jag van vid. Men det var diarebajs och han fes ljudligt ett par gånger. Jag har aldrig hört en katt fisa. Den doften. Stanken. En Ninja kan verkligen vara ett dödligt vapen.

Vad hände nu?


 

Den här bilden på mig är fångad i början av 2007 av fotografen
 
C.Hollmann, makeup av Dorion.


Duschade direkt när jag klev ur sängen, dricka kaffe och surfa nyheter, borsta tänder och klä på sig. Allt precis som vanligt, men idag hade jag hur mycket tid som helst till övers innan det är dags att gå till jobbet. Jag har till och med satt lite mascara på ögat, vilket är dumt, för det kommer jag inte komma ihåg att jag har... Det enda som är värre än att stressa är att behöva vänta.


Ny bild


Fick en ny bild ikväll av fotografen J.Gustafsson som plåtades i slutet av 2007, men fortfarande får jag bilder från den plåtningen. Sånt gillas.

 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Maria Åström
Modell: Ann Kykyri

Vad tycker ni?

Möte eller plåtning


Som alltid på onsdagar så slutade jag tidigt, men störande nog så har jag ett möte ikväll (som jag totalt hade förträngt) som gjorde att jag hade dubbelbokat mig med en plåtning. Gillar inte att behöva ställa in, speciellt inte för en sån anledning. Suck.

Jag hade ju hellre åkt iväg och plåtat. Möte eller plåtning. Vad hade du valt?
Edit:
... det blev möte

Ljusare


Det är ljust ute. helt underbart. Synd bara på det synes eviga vita skräpet som tycks komma ner lite då och då, annats skulle man ju kunna få en känsla av hopp att våren kanske skulle kunna dyka upp även i år.

Ninjan och hans nya sidekick har släpat en matta från första till andra våningen under natten. Betyder det att jag har en taskig smak när det gäller inredningen eller ska jag se det som ett hot att det är dags att byta i kattlådan annars bajsar de på mattan?

Up yours!

 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modeller: Saba tedla och Ann Kykyri

Slask och annat junk


Asså allvarligt, va ere frågan om med dessa väderomslag. Deprimerad kan man ju bli för mindre. Snö. Regn. Tö. Mer snö. Jag vill kunna använda vårskor utan att hamna i vattenpölar, eller än värre, i en snödriva. Nästan så deprimerande så att man får tröstshoppa nya skor.

Letade efter en passande bild att lägga upp, men jag har inte en bild tagen i snö... å andra sidan är det ingen bilderbok.

Socialpinkas lite?


När man har vaknat på morgonen så måste man ju gå på toa, snubblandes över två katter, socialkissa måste man ju göra. Ninjan passar alltid på att bajsa när man är på toa eller ännu bättre, när man ligger i badet (what's up with that?), och nu när vi skaffat lock till deras toa så sitter den lilla fula alltid brevid som gör det han är bäst på. Ser dum ut.

Man vet ju att tjejer gärna går minst två på toan när man är på krogen. Men katter som envisas med att socialpinka?

Första och senaste


Modellen och jeansfanatikern Tove skickade iväg en utmaning om att visa upp sin första och sin senaste bild, för att visa upp sin utvecklingkurva och det låter som en klart skoj utmaning. Så den antas.


2004

2007

2009

Så där ja... lite får man väl säga att man ändrats och utvecklats. Jag passar bollen vidare och utmanar Angelica, Janina och Maria.

McToast


Innan vi skulle iväg idag så stannade vi till på McDonalds för att få lite kaffe och testa deras frukost och jag valde en McToast. Asså, det var väl ett sorgligt förslag till en toast. Smakade som papper och var tunt som ett.

Så alla ni som har ätit den, visst håller ni väl med mig om att det var bara skräp? Och alla ni som inte ätit den, grattis.

Åklagare a la Sleepingbeauty


Så där ja. Då var det avklarat. Nu behöver vi bara sitta och vänta en vecka på att få reda på domen. Åklagaren yrkar fängelse, när han inte sover så klart. japp, han somnade. Och snarkade. Tur att jag hade en halsduk att gömma mitt fnitter i. Advokaten yrkar på ogillande men hävdar skyddstillsyn.

En av de anklagade hördes idag, hans likaväl som sina vänner hade väldiga problem med språket. Jag hade problem med tolkens språk. Han hävdade att han inte kommer ihåg något alls.

Ett gäng vittnen hördes också, gick förhållandevis bra.

Det kan verkligen gå precis hur som helst, jag tror att det gick bra, men jag är å andra sidan partisk när jag lyssnar. Men det kan också vara så att det inte går att fastställa vem som slog vilket slag och om så är fallet går de fria, eller så faller allt under samrådan och alla får liknande straff.

Nåväl nåväl. Hålla tummarna och sitta på gumpen och vänta.

n00bbashin iDDis


Mmh ytterligare en dag i rätten idag. Förhör med den sista av de anklagade samt fyra vittnesförhör.

Jag vet att jag inte har berättat så mycket om vad som hände förra omgången i rätten, jag har helt glömt bort det. Herr J, Seb och Ex fick vittna, Seb blev ordentligt grillad men han klarade det galant. Samt två av de tilltalade fick vittna, båda ändrade helt och hållet sin utsago och körde helt på kortet att de inte förstår något alls. Asså, till och med tolken skulle behöva ha en tolk.

Nåja, dags att sätta eld i baken. I'll let you know.

Nya bilder


 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Tvättsäkert


Idag har jag testat hållbarheten på Lumenes Lipgloss... jag har tvättat det i maskin på 40 grader och torktumlat det. Inte ens etiketten tvättades bort och förvånandsvärt nog så funkar läppglanset lika bra trots att det blev aningens upphettat. Nah jag brände mig inte. Det, mina vänner, är vad jag kallar kvalitet.
Fler än jag som gjort det testet?

Söndags nöjen


Solen skiner idag.
Underbart.
Ska roa mig med att låna mammas tvättstuga hela dagen.
Mindre underbart.

RSS 2.0