31/1-08

Internet strul, generalknas i hela min skog. Nätet har varit nere hela dagen, vilket gör att man märker hur pass beroende utav nätet man är. Det gick inte att kolla saldo på kontot via nätet. Men även bankerna var utslagna så att man kunde inte kolla på bankomaten heller. Ringa till banken och prata med banktantiluran var ända alternativet, och det är ett sätt jag aldrig använt. Prata med folk, det verkar ju läskigt.  


Jag fick roa mig med att åka och storhandla tillsammans med min käre mor för att få kvällen att gå, inte speciellt spännande att snubbla runt i en matvarubutik. Roligare ställen finns det att göra av med pengar på. En massa mat, lite shampo, en ny toning till håret som inte alls visade sig vara en toning utan en permanent färg och lite fattigare blev man.


Det är skottår i år, alltså tjejernas år. Det innebär att tjejerna får fria till sina partners på skottdagen. Man är väl kanske inte så traditionsbunden, men fria skulle jag inte göra, faktiskt inte ens under ett skottår. Skulle du kunna tänka dig att fria till din kille?


Skor!


Mmh, så här ere, Maria Vuitton tyckte att jag skulle vara med i hennes tävling och tävla om ett par skor. Och jag är inte gnällig så, ett par nya skor skulle jag väl inte gråta över så om hon har dem i storlek typ 35 eller ännu mindre så blir jag glad.

image459

T pure

image458
Jag hittade en gammal bild som jag bara var tvungen att visa. Lille T äter katrinplommonpure när han var 5 månader gammal, och ja, förmodligen var det precis lika gott som det ser ut att vara.

30/1-08

Asså, jag håller på att bli tokig. Jag har fortfarande inte fått svar på mitt arbete. "Rättning pågår". Hur lång tid kan det ta att läsa igenom ett par sidor med text? Suck. Får man bra betyg om man grinar ur på läraren tro?
image456
Nu har jag bara torsdagen kvar på jobbet som jag jobbar heltid, och sen kliver jag ner till 25h i veckan. Lite trist men samtidigt så får jag mer tid över till studierna. Då kan man vara hemma lite och hinna med att plåga livet ur folket. Inte helt illa.

Åt en mycket fin middag idag bestående utav fil och smörgåsar med ost. Inte illa för en onsdag. Sjukt sugen på en kopp kaffe, men om jag drar i mig kaffe nu så kommer jag helt omöjligt att kunna sova under natten sen. Eller kanske inte, jag är inne i en riktig sån sovperiod nu igen, så det tar 10 minuter ifrån det att jag lagt mig i sängen tills det att jag sover. Galet skönt.

Jag fick en fråga utav Johan idag vad jag har gjort för att få mina ärr i pannan (de ni aldrig får se eftersom fotograferna alltid tar bort dem), och jag fick båda när jag var ca 2 år gammal. Första retades jag med min bror, så han jagade mig, jag sprang samtidigt som jag vände mig om för att se hur långt försprång jag hade... och när jag vände tillbaka ansiktet så sprang jag rakt in i vardagsrumsdörren. Andra åkte vi, jag och min storebror, ner för en källartrapp på en madrass och landade rakt in i en järnsäng med huvudet före. Naturligtvis var det bara jag som landade med huvudet in i sängen. Käre bror landade ju på mig. Så vare iallafall. har du några ärr?

Det är bara skräp på TV idag, andra delen utav nån amerikansk dokumentär Top Model Special : Supermodeller. Nån som såg första delen och vet om det är värt att titta på? Ser ut som att det blir att somna till US Marshalls ikväll.

En ny favorit

image453

Jag tror jag har fått en ny favorit. Barnsligt förtjust i den här typen utav redigering, jag är förvisso alltid nöjd med bilder som jag får ifrån Gunnar och Ingela, men den här blev jag extra glad över. Det blir mycket ego bilder i bloggen känner jag, men ni behöver inte betala extra för det.

29/1-08

image452
Hej kompisar!
Jag mår bra. Hur mår du?

Jag hade en helt sjuk dröm inatt, snudd på lika surrealistisk som en feberdröm, fast utan alla vilda detaljer. Sjukt stressigt. En sån dröm där man letar efter något samtidigt som det är någon som jagar mig för att komma fram till det jag letar efter före mig. Jag vet varken vad jag letade efter eller blev jagad utav, men stressigt var det.

Jag kände mig febrig på kvällen igår, men jag mår bättre nu på morgonen. Varenda människa på jobbet är på väg att trilla det med nån typ av otäck bakterie så det skulle inte förvåna mig om jag också trillar omkull. Jag har varken råd, tid eller lust att vara sjuk just nu. En annan dag är en bra dag för sånt.

Jag har fortfarande inte fått tillbaka mitt skolarbete. "Rättning pågår" har det stått i två dagar nu. Suck.

Ja jag har sovmorgon idag, det är därför jag är hemma nu. Slippa gå utanför dörren innan solen har gått upp, det är inte helt illa. Men eftersom att det ligger i mina rutiner att göra allt i sista minuten så börjar det bli dags att skälpa i sig kaffet, klä på sig och snubbla iväg till jobbet.

Ha den bästaste dagen möjligt.

28/1-08

Känns som att det är en ganska tydlig upprepning, men det är helt tokigt så trött jag är. Jag somnade strax efter 21 igår kväll, efter en solig men blåsig dag tillsammans med Johan för att försöka fånga ett par bilder. Kallt som bara attans, men som alltid riktigt skoj att få komma ut och plåta.

Efter vinterhalvåret så är man ganska trött på studion, visst det är skoj, men det ger en helt annan känsla i bilder som är tanga utomhus. Eller det behöver egentligen inte vara utomhus, så länge det är en location. Mer plåtningar utanför studion åt folket!

Så när vi har avklarat det så kan jag ju återgå till att grina om att jag är trött och sliten. En lång dag på jobbet, och ytterligare en lång dag framför mig. Känns så där skoj. Jag trivs ju egentligen med vad jag gör, så egentligen borde jag kanske inte grina. Men... ah, mja. Nåja. Det kommer att bli bättre, det är jag helt övertygad om. Fick veta en lite lustig sak idag, sökte en annan tjänst för ett tag sen... men jag fick den inte. Och anledningen till detta var att jag pluggar och att jag kan ta ut vård av barn. Ehm, okej. Jag har jobbat där i snart två år och jag har fortfarande inte en enda VAB dag och jag pluggar på distans, dvs det påverkar inte mitt jobb. Tack för den. Jag jobbar alltid över när det behövs. Varför ska man göra sig till när det ändå inte ger utdelning?

Ah well.

Bilden jag visade imorse gick upp till utställningen på modellbilder.se, alltid något att bli glad för. Det tackar jag för, så tack speciellt till alla er som röstade för våra bilder.

Dags att dumglo lite.

Nytt på MB

Den här gången är det Gunnar Englund och Ingela Svensson som har varit i farten, alltid lika roligt att se hur bilderna ser ut. Nyckelpigor, myror och krokodiler?
image450
Vill ni se mer utav sessionen så får ni traska vidare till MB, där får ni kika på myror och andra småkryp. Och ni som kan, glöm inte bort att kommentera.

27/1-08

Nämen godmorgon, eru också uppe redan? Va händer idag då?

Det gick rätt bra igår, bättre än förväntat faktiskt. Grattis farmor. Vi var 30 stycken i en 3a, folk precis överallt och alla ville så klart pilla och peta på lille T, till hans stora missnöje. Som alltid på våra släktmiddagar så är det någon som ballar ur, nån som fäller en tår och nån som blir lite osams. Släkten är väl för härlig? Burr.


Blev en trevlig kväll iallafall, bror stannade kvar och lagade mat tillsammans med mig. Hade lite vänner som kom över och drack lite vin och ljög en del. Vi säger alltid att vi ska spela spel, men vi lyckas alltid glömma bort det. Ingen ordning på allting. Nåja, nästa gång.

Det är sol idag. Jag vet, helt sjukt, känns som att man inte har sett solen på precis hur länge som helst. Blå himmel, bara ett par enstaka moln. Så idag blir det nog att pallra sin lilla rumpa utanför dörren och inta lite frisk luft. Rastlös men seg. Plåta kanske?

26/1-08

Morgonen började med en ordentlig huvudvärk, ingen mjölk till kaffet. Fick börja dagen med att åka och handla. Har varit lite hurtig och tvättat lite.

Lyckades även betala lite räkningar under morgonen, för att göra morgonen lite bättre... alltid skoj att få pengar, men mindre skoj närman ser att det mesta utav det försvinner dagen efter.
image445
Jag har sett att det varit en del prat om utveckling och första plåtningarna man gjort lite var stans, så jag tänkte att jag skulle passa på att visa en bild ifrån en utav mina första MB plåtningar tillsammans med Sarah Maria och Christian Hollmann på en fototräff. Snart ett år sen dessa bilder togs. En riktigt läskig känsla när fjädrarna flaxade i vinden som små vingar när vi var på väg för att äta pizza.

Ska på släkmiddag idag, farmor fyller 80 år. Blir att träffa hela tjocka släkten på pappas sida, känns inte riktigt som att det är något att se fram emot. Jag är långt ifrån en människa som varken vill eller har kontakt med alla i min släkt. Bror följer med iallafall, det känns bra. Får se hur det blir.

Jag skulle tro att det blir att dricka ett glas vin eller två ikväll.

Godmorgon?

En evig väntan

Jag verkligen avskyr att vänta, det är en ren plåga. Skickade in en uppgift till skolan igår, ja jag vet att det inte är länge sen, men jag vill veta nu på en gång vad jag får för omdömme. Jag tror jag har loggat in 6 gånger bara för att se att läraren inte har läst det, bah, galet jobbigt.

25/1-08

Jag sitter redan på jobbet, slöar mest än så länge och väntar på att kaffet ska bli klart. Mmh, klockan är straxt efter halv sju. Det tycks minsann som att jag är uppe i mitt i natten. Jag vaknar framåt lunch, ingen fara.

Idag ere inte bara fredag utan också löningsdag, inte helt otrevligt.

Jag skulle vilja börja dagen med att gratulera min käre vän Johan som fyller år idag, hipp hipp hurra! Nu eru ännu äldre gamlingen, hähä. Hoppas att du får en bra dag.

24/1-08

Lite väl trött och sliten idag, slutade tidigt ifrån jobbet men suttit heeeela dagen och kvällen med skolarbete. Så en liten Ann med tröttmössan nerdragen snubblar iväg för att stupa i sängen.

Parfym

image444När jag var så där 15 år gammal så slet jag en sommar för att ha råd med en parfym som jag så gärna ville ha. Jag gjorde allt jag bara kunde för att få ihop pengarna. Och i slutet utav sommaren så lyckades jag få ihop så att jag äntligen kunde köpa den. En hel sommar, som tonåring, det var ju en evighet.

Sunflowers - Elisabeth Arden.

Så började skolan, och min nyfunne parfym vän och jag tog sällskap tills jag mötte min nya klasskamrat. Hon hade också köpt samma parfym som jag, men hon överdoserade den häftigt. Så häftigt att hon totalt förstörde min parfym. Jag bara kunde inte tycka om den efter att den vänsterprasslat med min klasskamrat. Än idag så kan jag inte med doften utav just den parfymen. Hemskt.

Har du haft en parfym som totalt blivit förstörd utav ett minne?

pusta ut

En liten sten trillade idag, egentligen inte en liten sten utan en ganska stor. Ångesten väck. Känns bara så himla skönt att ha ett inre lugn igen.

Goooodmorging...

image443...sunshine!

Sovit gott?
Hur leker livet?
Drömt om mig?

Nah hepp, inte det nej? Nåja, jag går och jobbar så får jag väl hoppas på att du kommit på andra tankar och kan vara lite mer medgörlig när jag kommer hem. Mmh jutte.

Ytterligare en ny ifrån Stridsberg

image442 
Foto: Andreas Stridsberg

magskrälle

image441Ont i magen. Massors av magont. Tror ni att det kan ha att göra med att jag i två dagars tid har ätit typ allt jag kommit över? Frukt, grönsaker, chips ja allt. Jag har nyss ätit en halv annanas, vad har du roat dig med?

Tips mot påsar, tack.

Haft lite sovmorgon idag, men vad gör det när man vaknar med stora påsar under ögonen, och vi pratar inte om de små söta påsarna som man får när man varit hos makeupstore utan snarare de stora fula som man kan få på Lidl... nån som har nått mirakelknep mot fula påsar?

image438image439image440

Höga leggings

Åh jag har just hittat ett par leggings som jag bara måååååste ha, inget jag brukar fastna vid så där, men dessa är ju bara så sjukt läckra. Höga leggings? Mmh, toksnyggt.

image437


44,00 Euro hos americanapparel.net, lite lagom dyrt så där, så där dyrt att jag vanligtvis inte skulle köpa ett par leggings för den summan. Men jag tror att dessa skulle vara värt det, vad tror du?

Counter-strike före choklad?

image434image435En gammal kompis till mig berättade idag om att han varit med sin son hos läkaren för att ta ett blodprov. Pojken vägrade naturligtvis så pappan lockade med att barnet skulle få choklad. Nej! Pojken vägrade. Men om du får spela Counter-Strike när vi kommer hem då? Pojken svarar inte ens utan räcker snällt fram armen så att sköterskan får ta provet.
Dagens barn?

Va hände nu?

image433Jag vet inte riktigt vad ni har haft för er under kvällen igår och under natten men ni har ökat mitt besökar antal med ca 300 %... what's up with that? Inte meningen att grina om det, det är ju trevligt att så många kommer på besök , men ni får ju inte glömma bort att lämna lite större fotspår efter er.

Mmh, morgon igen, dags att röra sig iväg till jobbet. Vad sägs om en vecka semester? Det kan inte bara vara jag som känner att en vecka semester hade varit på sin plats. Jag vet att man precis har haft julledigt, men jag känner mig verkligen helt slut, både fysiskt och psykiskt. Sova, vila, semester tack.

Dags att dricka upp kaffet och börja klä på sig så att man kan släpa sig iväg. Hoppas att ni får en bra dag alla godavänner, bloggläsare, tröttmössor och nyfikenstrutar.

20/1-08

image432Jag var så där lagom uttråkad igår kväll, myror i byxorna, så jag bestämde mig för att ta en promenad ner till min käre mor. Blir inte lika ofta som man träffas numera. Riktigt trevligt att kunna sitta och prata strunt och dricka vin. Rödvin. Jag vet inte om det har med PH värdet eller om det helt och håller är druvan som styr, men vissa viner får jag så sjukt ont i huvudet av.

Ja, jag hade ont i huvudet idag, men jag kan nog inte skulle det på varken PH värdet eller druvan, snarare mängden vin.

Varit och storhandlat lite, så där så man slipper under veckan. Gjort en couscous sallad med räkor. Kikat på nya avsnittet utav Cashmere mafia. Inte helt illa, och nu avslutas kvällen med en påse chips. Svenska Lantchips Orginal. Mmh, smarremumsigt värre.

Åh ja just ja, bilden som ni blir bjudna på är en nygammal bild som jag fått idag utav fotografen Mathias Arvidsson, och det här är ifrån en utav mina första plåtningar.
Vad tycks?

Ny länk!

image431
Jag la just till en ny länk till min vän, kollega och flamspotta  Sarah Maria, en riktigt skön tös. Så även om bloggen är nystartad så kan jag lova att ni kommer att få se mycket skoj bilder och en massa galna ord.

Sarah Maria.blogg.se

Enjoy!

Grimars!

Snubblade över en kul tävling, där man ska posta sin roligaste grimars. Enkelt, jag ser alltid udda ut på kort, så jag har en helsjö utav sånna bilder. Inte snygg, långt ifrån snygg, men vi hade grymt roligt!

image430

"LindasLya.blogg.se och Modeakuten.se har en tävling där du kan vinna ett presentkort på 2500kr

presentkortet gäller på hela modeakutens sortiment såväl kläder som piercingsmycken & örhängen.

Självklart är jag med i tävlingen och det hoppas jag du också är?

Kolla in tävlingen här för att delta du också.

Lycka till! "


Fashion against aids


Jag tycker HMs grej är grym, fashion against aids, men det som störde mig nått grymt är att när du kommer in på sidan så är det en massa oljud. På HMs hemsida?
Va? Varför då?


Fashion against Aids

25% utav det beloppet du handlar för går till, med hjälp utav DAA och YouthAIDS, att öka medvetenheten och förebygga spridningen utav hiv/aids över hela världen.

God...

...morgon. Jag är nog egentligen inte morgonpigg, men jag har vant mig vid att alltid gå upp lite tidigare eftersom jag alltid, nästan iallafall, börjar innan åtta på morgonen. Men är inte morgonen en ganska trevlig tid? Sitta och avnjuta kaffet i total tystnad, slösufta aftonbladet och se vad som har hänt. Avkoppling.

Skoställshylleförvaringssak

image429Jag snubblade in på ellos.se, egentligen för att se om de hade nått snyggt som det stod Ann på... MEN, jag hittade något annat, som jag dessutom är helt övertygad om att det står Ann på.

Ni vet hur jag tjatade om min garderob som aldrig riktigt blev klar... mjek, ja jag ska ta tag i det snart, men det är lissom inte lika skoj när jag inte kunde å med mig hyllorna hem ifrån IKEA. Men iallafall, nu har jag hittat ett skoställ, eller en skohylla, hm skoförvaring kallar dom den. Whatever.

Man hänger alltså upp hyllan/stället/saken på dörren, och det skulle ju helt klart vara perfekt för min garderob. Tio rader skor, cirka tjugo par skor skulle det rymmas stod det. Problemet e ju bara att jag har bara en dörr... vart ska jag göra utav resterande skor då?

Nåja, 449 pengar skulle hyllsaken kosta iallafall. Som hittat, jag vill ha två, tack?

SminktipsKinesiskt naken... hund?

Min vän Hanna var här och fikade en sväng, och hon tog med sin en kompis. En kinesisk nakenhund. Inte nog med att det regnar och blåser en massa, så hon såg ut som en drönkt hund när hon kom. Hunden såg dränkt ut även fast den hade tagit av sig sina kläder och torkat.


Hunden Mint dricker juice.

19/1-08

Har precis varit och hämtat upp lille T som varit hos mormor över natten medans jag och J åkte på middag och träffade en del god vänner. Jag tänkte att ni skulle ha fått sett lite bilder, men laddare till telefonens batteri tycks vara spårlöst försvunnen. Så morgonen började med att gå ut i regnet och sen gå tillbaka hem blöt för att leta efter en sladd. För er som har varit här så kan jag berätta att den fanns i förrådet, fråga mig inte hur jag hittade den. För er som inte har varit här, ni vill inte veta.

Nåväl gårdags kvällen började med lite stress då jag aldrig trodde att vi skulle hinna till utsatt tid, men jag tror minsann att vi inte bara lyckades med det, vi var först på plats hem till Sarah Maria och Hanna. Vi väntade väl förvisso inte allt för länge innan Li och Sebastian dök upp. Vi drack drinkar, pratade massa strunt, ljög lite, fnissades och åt för-förrätt (Vare så du kallade den Sarah?) medans vi väntade på den sista gästen. När väl Anneli, som var den sista gästen, hade vaknat till och konstaterat att hon åkt förbi busshållplatsen, vänt och åkt förbi busshållplatsen en gång till så lyckades hon byta buss och ta sig i vaket tillstånd med nästa buss till festen. Tokigt skoj. Tur att söta Anneli är som hon är, hon kan verkligen bjuda på sig själv.


Nåväl, middagen var helt galet god, förrätt och varmrätt, men jag får nog skylla på för-förrätten att jag inte lyckades få i mig så mycket mat. Tomaterna tycktes vara väldans stora i slutet. Vin. TP. Ljugas. Drinkar. Efterrätt med hallon och blåbär, vilket t.om jag tyckte om som sällan äter söta saker, påminn mig att jag ska fråga hur man gjorde den.
Jag ska sluta babbla, det jag vill säga är, tack för en trevlig kväll!


Haha jag måste ju berätta, eller nah det måste jag ju kanske inte, sluta märka ord! Iallafall, lille T sagt sagt nån kväll att han är trött som en boll... jaha, vad är det för uttryck? Så jag frågade honom om det, varpå han la sig på golvet och kröp ihop i fosterställning. "Så här e man när man e trött som en boll mamma". Barn är inte alltid så dumma.

Idag är planen att träffa min käre vän och frisör Hanna för att ljuga lite över en kopp kaffe, jag skulle nog kunna tänka mig att hitta på nått bus idag men jag har inte riktigt diskuterat klart med mig själv om jag orkar det eller inte. Det kan vara så att det blir disneyfilm, räkor och annat småplock till kvällen, iförd tights och en för stor tröja. Fortsättning följer på den frågan.

Mera Ann & Jacob


image419

Bjuder på ytterligare en bild på mig och J som jag fick utav Herr Stridsberg, jag gillar hans retuschering. Lite skoj ere ju också att det var sex månader sen jag plåta tillsammans med honom, och det kan fortfarande komma lite bilder som han tycker att jag ska ha. Sånt gillas.

Ann & Jacob


Jag vet att jag är trist och kortfattad i bloggen, så jag får väl ta och bjuda på en bild som min käre vän och fotograf Andreas Stridsberg har skickat på mig och min rare sambo. Vad tycker ni?

image418

16/1-08

Urk vilken vecka, och det är långt ifrån över... två stängningar och ett kvällsmöte på en vecka, samt pluggande till sena kvällen imorgon. Lite trött får jag lov att erkänna att jag är.

Sätter mig nog och dumglr ett tag i ett hörn som en dregglande grönsak.

Va e klockan?

Jag har inte försovit mig, men jag har glömt att titta på klockan, så nu är den helt plötsligt mycket! Iik!


15/1-08

Litet bakslag på jobbet idag, inget allvarligt dock men fortfarande något jag helst sett gick åt andra hållet. Ynk och gny. Nåja, nu har jag grinat färdigt om det.

J har ju haft en del jobb i Stockholm nu, och som vanligt när han gör något så lyckas han skada sig. han trillade i en stege och gjorde illa foten samtidigt som han sträckte sig i ryggen. Gissa om det är synd om honom nu... dessutom så får han börja jobba ovanligt tidigt, så trött, grinig och ont. Trade, anyone?

Det mest enorma finne stod i min hall idag, och nah det var inte grannen, utan den jag fick syn på i hallspegeln. På min kind. Mitt på kinden. Varför ska dom sitta de mest udda ställen? Skyll dig själv eftersom du valde att sätta upp en spegel just där? Bah.

Sitter just nu och slötittar på första avsnittet utav Cashmere mafia med bla Lucy Liu, nån som har sett den? Än så länge så verkar den helt okej, en blandning utav Sex and the City och Gossip Girl. Jag får berätta mer när jag har sett mer. Så ni som har sett den, berätta inte hur den slutar.

Sovmorgon

Jag har sovmorgon idag, jag vet, jag är lika chockad jag eftersom jag typ aldrig har det. Men idag fick jag börja nio och det verkar som att jag kommer att få ha en sen morgon varje vecka. Så jag och lille T har precis ätit frukost tillsammans, jag ska bara dricka upp det sista kaffet sen ska vi så smått börja göra oss iordning.

Ha en bra dag gott olk!

Soda rea!


När det är rea och en riktigt bra sådan på kläder man kikat på innan, varför är det då städigt fel storlekar som är kvar då? Nåja, för er som kan ha dessa storlekar så är det ju riktigt skoj. Ni kan ju säga till när köpt kläderna, torktumlat dem, och inte längre vill ha dem?

image416
Storlek 36
249.50
499

image417
Storlek 38
299.50 599

SODA

avigsidan.com

Jag hittade de mest charmiga sidan, och naturligtvis så fastnade jag för alla citat ifrån barn. Visst, lite trött e jag väl allt, men jag kan inte skylla enbart på det när jag skrattade så tårarna sprutade och hela bordet skakade.För er som inte varit inne på den sidan innan, gå dit!

  Ibland kommer barn undan med saker som skulle förpassa en annan till källaren i månader. Följande berättade en frånskild kvinnlig kamrat till mig: Dottern stod och tittade på sin mamma som duschade efter ett träningspass och säger:

  - Mamma?
  - Ja?
  - Pappas nya tjej har mycket större bröst än du.

  Stämningen blir tryckt och luften kan skäras med kniv, inte bara på grund av ångan i badrummet. Efter en stund säger dottern lite käckt:

  - Mamma?
  - Ja? (Något irriterad.)
  - Dina bröst är längre!

image415
avigsidan.com

Chips i stora lass!

Burp!
Jag har mosat hela magen full utav chips, varför envisas med att äta upp allt även fast man är helt proppmätt?
image413
Nästa gång jag får för mig att göra nått sånt... så ere ingen som helst ide att säga åt mig att sluta för jag kommer göra samma sak igen.

14/1-08

Jahapp då var man tillbaka vid datorn igen, jobbade till 4 idag, vilket var helt okej. Speciellt med tanke på att jag sov 10 timmar inatt, jag somnade redan vid 20.30, sanslöst. Blev erbjuden en tjänst idag också, men jag stället mig tveksam till det eftersom att jag ska plugga samtidigt. Känns lite fel att säga nej dock, kan inte riktigt förklara varför, men det är ju ändå en tjänst som kan ge mer i kassan. Fast det skulle tvinga mig att resa lite till jobbet, och det är ju ingen höjdare med tanke på att de ska stänga av tågen under sommaren.

Jag hittade en bild på en riktigt ful liten skapelse, det är den som är på bilden nedan. Ser ut lite som något taget ur Fraggelberget som blivit korsat med en utomjording... Jag har lite svårt att bestämma mig om den är söt eller ful.

image410

Nån som vet vad det är?

Lille T har visat ett grymt taskigt temprament idag, galet svårt att hålla sig för skratt när han blir så där arg, han är ju vansinnigt söt. Min käre sambo hävdar att han har fått det ifrån mig, vilket helt omöjligt kan vara sant, jag har ju mitt temprament kvar.

Jag har suttit och jobbat en del med mitt skolarbete igen, och även om man kanske inte riktigt är något jag någonsin har sagt så får jag nog säga att det är riktigt skoj. Jag vet, skola och skoj är inget som vanligtvis sägs i samma mening men det är faktiskt så. Jag bara hoppas att det håller i sig genom hela året och att jag fortfarande kommer att tycka att det går lika smidigt längre fram i terminen. Jag ska sticka näsan i boken ett tag, får se om jag skriva lite sen senare...

Uppdaterar... Haha fick en bild ifrån helgens bus utav min kära bror, måste ju bara visa... sanslöst så snygga vi är, och det värsta är att det verkar gå i arv ^^ Lite suddigt, men det bjuder jag på.

image411

Pöss o kräm!

13/1-08

Gårdagen blev riktigt lyckad. Vi var först nere hos lillebror och åt middag, sen gick vi vidare upp till oss för att inta lite förfriskningar innan vi gick vidare ut. Jag hade kjol till en början, men kvinnlig som jag är så blev det jeans senare på kvällen. Det var inte jättemycket folk ute, men för min del som inte har varit ute i byn på ca 6 år så var det precis lagom mycket, träffade alla dessa människor man alltid träffade förr när man var ute. Riktigt skoj. Lite lurigt är det dock att inse att lillebror inte längre är den lilla snoriga, han börjar bli stor. Även om jag var den som fick visa legitimation i dörren.

Min sambo stod på dansgolvet igår. Och nah, han trampade inte ens på mig en gång. Det roliga var att jag står och dansar med en tjejkompis/kollega/studievän, och hon frågar precis "J dansar inte heller?" eftersom hennes sambo aldrig skulle komma på tanken att han skulle kliva upp på dansgolvet, och jag svarar med "Gud nej, det skulle aldrig hända". Men precis då kör de igång en massa gammal musik, ett typ av medley och låter Regulate spelas. Så då står han helt plötsligt där, som den sötnäsa han är, och skuttar runt på golvet i vilda försök att trampas på folk. Man ska aldrig säga aldrig.

Jag får uppdatera med bilder senare.

Jag snubblade på en mycket trevlig överraskning när jag vaknade, dock med en ganska en elak skallebang, jag hade fått erbjudande om ett mycket trevligt betaljobb. Det gjorde min dag. Kul erbjudande, kul folk. Det tackar jag för. Jag får berätta mer senare när jag vet mer.

Jim Benton

image405Jag hade totalt missat designern Jim Bentons antidrog kampanj, jag brukar vanligtvis kika in på hans website och se om han har hittat på nått nytt dumt,  men nu var det ett tag sen jag snubblade in där. Det är han som gör "It's Happy Bunny".

Jag fullkomligt avgudar den lilla onda kaninen med sitt söta förrädiska leende och dess sarkastiska och dryga texter. helt klart min typ utav humor.

Blackjackinc.com

Sobelträffen


Bestämde mig för att jag skulle ta och åka på Sobelträffen i Mars också, jag kommer att åka ner tillsammans med Sarah Maria och J, ska bli riktigt skoj. Nån mer som ska åka dit?

12/1-08

image404Känner mig riktigt nyttig, har både tagit tag i tvätten och disken nu på morgonen, tänk om man alltid kunde ha sån energi. Har även hunnit med att skriva en sida på mitt skolarbete, jag tror jag aldrig varit så flitig med skolsaker som jag är nu. Ganska skönt. Jag tror att jag har kommit in i studietekniken på en gång, och det var jag lite orolig för till en början eftersom jag aldrig varit någon stjärna i skolan.

Det börjar bli dags att göra sig iordning inför dagen. Ska ner till lillebror och hälsa på en sväng, vara lite social med familjen innan vi ska ut och busa ikväll. Göra byn osäker, rida på grisar och välta kor. Är vi riktigt busiga så rycker vi ur grannens julbelysning. Nah, så farligt lantligt är det väl kanske inte, men ibland känns det som att man måste vara trädkramare för att uppskatta närmiljön.

Kjol eller byxor? Kjol är alltid snyggt att ha på sig, men lagom okvinnlig som jag är så är det nog ett säkrare kort att ha på sig byxor under kvällen... Lurigt lurigt, ack dessa beslut. Bekväm eller snygg?

Fick återigen en ny bild utav Christian Hollmann, ifrån sista plåtningen vi hade tillsammans. Det här är en sån bild jag tror att jag vill ha på väggen på mig och J, det är inte många bilder där jag själ ler som jag verkligen gillar. Undrar om det är dags att sluta vara så ilsket självkritisk snart.

Uttråkad!

Pluggat lite, slöat lite, tittat på två avsnitt utav Cold Case... och nu är jag mördanade uttråkad. Det är inget på tv, jag har målat naglarna, ska det vara så illa att jag ska vara tvungen att vika tvätt?

11/1-08

image402Oj hoppsan Kerstin, det verkar hagla in kontrolluppgifter till deklarationen nu. På både gott och ont naturligtvis, jag fick ju veta hur min skuld ser ut till CSN... jag har inte riktigt velat kika på den tidigare, och jag vet att man inte ska sticka huvudet i sanden men helt allvarligt, jag vill inte veta hur mycket pengar jag var korkad nog att ta i lån för simpelt komvux studerande för flera år sen. Nästan 50 000 kronor. Sjukt. Men jag får väl klappa mig själv på axeln nu då eftersom jag inte tar några lån alls denna gången jag studerar, och den här gången kommer det förmodligen (förhoppningsvis) ge mer än bara ett uppgraderat betyg.

Bland den enda fördelen med att börja jobba tidigt som bara den, är att man slutar tidigt också. Jag hämtade T på förskolan redan 12.30, riktigt skönt att få helg så tidigt. Men jag e ganska seg.

Min käre studievän kommer över idag så ska vi försöka få lite mera gjort tillsammans, de mesta har jag förvisso redan klart till första inlämningsuppgiften, så det vi behöver göra är att få ner det på papper och skicka in. Man har ju betydligt mer motivation nu är när man pluggade i gymnasiet.

image403Något jag aldrig har förstått är varför ingen sa till mig att söka ett jobb istället för att försöka ta sig igenom gymnasiet när man var totalt omotiverad. Visst, man hade knappt tjänat några pengar, men förmodligen hade man varit lyckligare iallafall. Att som 15 åring bestämma sitt yrkesval är för mig helt befängt, hur ska man kunna veta vad man vill göra resten av sitt liv när man är i den åldern? Jag gick 1 år på Handelsprogrammet, och sen 3 år på Hotell och Resturang med inriktning Servering. Så... jag har gått nästan 4 år i gymnasiet och lärt mig att bära tallrikar! Bära tallrikar!! Borde inte det vara olagligt att försöka lura i barn att en sån ide är nyttig?

Designen?

Vad tycker ni om nya designen?
Jag har ju fått en ny bakgrund och en ny header.

10/1-08

Jag har pluggat lite idag, hähä vet du hur coolt det känns att kunna säga så? Jag får äl lov att säga att det var inget avancerat utan mer en grovplanering och lite stödord, men jag har ju börjat iallafall... fem veckor innan uppgiften ska vara inne, den duh!

Jag har suttit och snurrat med bilder, gif och jpg, samt kod... asså helt allvarligt, ett tag blev jag så glad när jag trott att jag skulle få bloggskrället att göra som jag vill, men sen är det som att lagen om allts jävlighet träder i kraft och krokbenar mig. Gnissel, ynk och gny. Jag känner mig som en förkyld man. No offence guys, men ni kan vara precis lika gnälliga som jag känner mig nu, speciellt om ni pratar med era mödrar i telefonen. Anyways, för att avbryta struntpratet om det manliga könet och återgå till mer relevanta saker - mitt gnäll, så ska jag snart sluta lipa och ta mig i kragen. Jag har bett om hjälp. 

Imorgon är det fredag, har inte denna veckan gått helt vansinnigt fort?

En krokodilpolis?

Som alltid så stressar jag ifrån jobbet för att kunna hämta T så fort som möjligt på hans förskola, inte för att jag behöver stressa, men jag gör det ändå för att vi båda ska få komma hem så fort som möjligt. Så när vi går hem tillsammans så säger han:

  - Mamma, när jag blir stor så ska jag bli en hjälte.
  -Jasså? Vaddå för hjälte?
  -En polis som sätter alla ondingar i finkan... och sen ska jag klä ut mig till en krokodil.

Så mammas lilla hjälte ska fångar skurkar i en krokodildräkt, jag skulle vilja se den skurk som inte följer med i ren förvåning. Snacka om undercover.

Morrn morrn

image397Jag börjar klockan 7 idag... ja om 25 minuter. Jag bor ju och jobbar i samma skog så jag behöver aldrig gå mer än 10 minuter innan jag börjar jobba. Så länge jag inte ska lämna T på förskolan innan förståss, men det gör ju J när jag börjar så  här tidigt.

Klä på sig, dricka kaffe, borsta tänderna, gå till jobbet. Det är nog ungefär så mina morgonrutiner ser ut.

Åh jag fick veta igår att jag har en möjlighet på jobbet som kan ändra min ångest lite, men jag får inga klartecken vad det gäller det förän nästa vecka. Men det känns ändå väldigt mycket lättare redan idag när jag vet att det finns en chans. Jag ska sluta muttra i nattmössan nu. Dags att knalla iväg. Ha en bra dag gott folket och allt annat löst skrot.

Skor!


Jag har ju (igen, ja jag vet) råkat snubbla över lite skor som jag har fastnat för... lite olika prisklasser och butiker där jag har hittat dessa, bla Asos, Wedins, Skopunkten, Junkyard och DinSko.Vilken är din favorit? Jag tror att jag tar en sån, å en sån och en sån... mmh och en sån!

Sebastian 18 år

Jag vill passa på att säga grattis till lillebror Sebastian som fyller 18 år idag,
älskar dig!

Lurven

Det har varit en riktigt bra dag idag, jag har haft förvånandsvärt mycket energi. Sen att jag alltid blir seg när man väl kommit hem, lagat middag, ätit och satt sig ner för att koppla av men då är det ju lite legalt att slöas. Och nah, middagen idag blev inte alls lite exotisk som gårdagens.


Jag vill passa på att visa en bild idag också, den är ifrån senaste gången jag var och plåtade tillsammans med Johan Gustafsson. Första gången jag plåtade tillsammans med en katt, och inte vilken katt som helst utan det mest charmiga soffpotatis. Jag fick idag veta att vackra Lurven har blivit avlivad, 13 år gammal.

9/1-08

Tänk att det ska vara så fruktansvärt svårt att komma upp ur sängen på morgonen. Även om jag försökt vända tillbaka dygnet så känns det ändå som att man får knuffa ur sig själv ur sängen, fast vi är i och för sig lika sega hela familjen. T klev upp ur sängen och gick och la sig i soffan och fortsatte sova, men jag förstår honom, jag skulle också kunna tänka mig att göra det. Trött, tröttare, tröttast, tröttare ändå.

Min gran håller på att vissna totalt, det är inte så att den barrar eftersom vi valde en kungsgran men den ser hemskt trött och ledsen ut, men det gör mig egentligen ingenting. Jag är ganska trött på den. När får man kasta ut granen? Det är jättecharmigt med julen, och i vanliga fall så brukar jag inte vilja kasta julen i förtid, men i år så känns det bara för mycket. Kan tänka mig att ha kvar ljusen i köksfönstret men det räcker gott och väl. Jag tror att det är all slask och regn som får en att totalt tappa all känsla för vinter och jul. Fast man behöver väl inte oroa sig, så snart man börjar tro att det är dags för våren, då kommer snön.

Jag hade en mycket behaglig dröm inatt, drömde om min och familjens resa till Grekland. Långa sandstränder, värme, härliga middagar, drinkar med så paraplyer i... och sen ringer väckarklockan! Är det inte det mest hemska ljud som finns? Mööp mööp mööp! Högt, hårt och kantigt. Burr. Nah, men en resa hade nog inte skadat, få sola och bada lite, koppla av och bara njuta.

Stora kängor, raggsockor och mössa. Jobba.

8/1-08

image380Det har varit en ganska lång dag, gick upp vid 6.30, lämnade T på förskolan, åkte till skolan så att jag var där vid 8.30. Hade introduktion och fick ett gäng papper, mindre skoj. Lunch. Hamnade i en datorsal och skulle få lära mig nått program som skulle användas som kommunikation för skolarbetet, vilket var så där upplyftande. Men själva skolarbetet verkar vara helt okej, än så länge inget jag inte redan visste, men det ska bli ganska spännande.

Läraren var dock väldigt seg, ja och nej frågor är tydligen ganska svåra att besvara.
-Är det du som ska undervisa i Kommunikation också?
-ehm... hm... ehm... ah... mmh... ja.

Hur svårt ska det vara att besvara en sån fråga, jag var inte den enda i klassen som fick en plötslig hostattack. Ganska mycket trevliga människor i övrigt dock, inte alls så många fågelholkar som jag räknat med att det skulle vara.

Lägger till en länk till min modellvän, kollega och sötrumpa Maria.

T fick bestämma middagen idag, och han valde väldigt fritt ur frysen... Kalkonsnitzlar, köttbullar, panerad fisk och klyftpotatis serverat tillsammans med bearnaissås och saltgurka. Slå den om du kan!

Godmorgon skolan!


Nu ska jag iväg till skolan! Iik, det känns lite läskigt. Som ett barn på väg till sin första dag... nah nu överdrev jag visst lite igen, men vaflls klockan är inte ens sju, lite kan dramatisk kan jag väl få vara?

Önska mig lycka till!

Utmaning: Parfym.


Jaha, då har man blivit utmanad utav Wysteriiaskrället att visa vilken parfym jag använder, och lika väl som hon själv använder flera så gör jag också det.

  image375image376
  Elisabeth Arden Green Tea Revitalize, där måste jag även propagera för deras Honeydrops bodycream som är helt underbar.  image378
  DKNY Be Delicius


  image379
  Salvador Dali Dalissime
Jag vill även passa på att utmana Linn, Tess och Maria.

Tröttmössan

Uscha, jag har knappt sovit nått inatt, slumrat mest, vridit och vänt på mig i sängen. Ångest över att behöva gå och jobba, vilket jag sällan eller aldrig har haft innan. Jag tycker ju om att jobba, jag gillar verkligen mitt jobb, men jag vill inte byta. Jag hoppas verkligen att det är jag och mina hjärnspöken som har byggt upp till detta.

Nytt på MB

Återigen så har jag fått nya bilder utav Johan Gustafsson som även denna gång har hamnat på MB. Min favorit är nog den som jag lägger först här, men jag gillar även de andra. Vilken tycker du är bäst?

image371

Och hörrni, jag tycker ni är lite slöa på att kommentera...

Jag har fått en finne!

Jag har fått en finne på det mest konstiga stället. Mellan örat och hårfästet, precis där örat slutar och det gör helt sjukt ont. Håll med om att det är lite udda.

Nåväl, hemkomna ifrån middagen, galet gott med kalkon. Det är nog faktiskt bland de få middagarna hos svärmor som jag fram emot, det är inte riktigt så illa som det låter, men jag har aldrig varit så mycket för släkt sammankomster. Lille T och kusin I leker riktigt fint tillsammans, det är ju bara 6 månader som skiljer dem åt åldersmässigt, och de är ju ändå i den åldern att det spelar mindre roll om de leker med en tjej eller kille.

6/1-08

Bah, jag glömde köpa kaffe igår när jag var iväg och handlade, så idag blir det bara en liten kopp. Suck, så trött jag blir på mig själv när jag gör sånt här. Man blir som stressad det första man blir på morgonen, godmorgon.

Måste ta och äta frukost och börja tänka på att göra oss iordning, vi ska iväg till sambon föräldrar för att äta middag och träffa alla hans syskon med respektive och barn. Jag tror att alla kommer iallafall, och i så fall blir vi ca tio stycken. Kalkon och brysselkål.

Dipp dipp dipp!

image370Okej ikväll blev chipsen utbytta... inte utav egen fri vilja egentligen, men bortse gärna ifrån det, för det låter ju klart bättre om jag säger att jag valde morötter och gurka att dippa. Inte lika kladdigt och smuligt, nyttigt, men inte heller lika gott.

Jag funderade på om jag skulle kika på I am Legend med Will Smith men jag tror inte att jag har energi nog att kunna fokusera på en hel film.

Bilder ifrån Segerström

Jag fick lite nya bilder idag utav Lars Segerström som togs i slutet utav September på en fototräff hos Scandinavian Photo i Bromma. Iden till bilderna uppkom då Linn hade vunnit en massa godis på Gröna Lund som sen makeupartisten Sarah Maria fick syn på, och alla ni som känner vår vän Sarah vet hur det kan gå... Nåväl, ni har lite smakprov nedan, och för er som är nyfikna få ni kila vidare in på MB, glöm inte att rösta/kommentera.

image360

Åh hörrni, ser ni så galet rödhårig jag är? Det var ett misslyckat försök till att få mitt bruna att få en lila ton... ja jag vet, sluta lek med hårfärg hemma.

Jag måste ju även berätta att efter att jag först fick se bilderna så bad fotografen att han skulle få ställa ut dem i en godisbutik i Linköping, så sagt och gjort, bilderna hamnade även i ett skyltfönster hos Monroe's konfektyr.


Vem där?

På senaste tiden så har jag har ganska mycket besökare i min blogg, och det har nog kommit ganska plötsligt. Inte för att verka kantig eller så, men alltså, vilka är ni?

image359


Jag kan börja... Hej, jag heter Ann Miriam Marie. Jag tycker inte om långa promenader på stranden då det blåser, men gillar knäckebröd.

Vem är du?

Ide?


Okej, jag har mött min överman vad det gäller skruvade ideer. Jag har suttit och spånat fotoideer tillsammans med en fotograf, och jag får då säga att jag brukar ha ganska mycket udda ideer till plåtningar, men han är värre. Gaaaalet mycket värre. Något säger mig att det kommer bli tokigt läckert.

Har du fått nått förslag inför en fotografering som var så off att du inte kunde tänka dig att ställa upp på det?

Favoritprodukter 2008


Okej, jag hittade en list som jag blev häpen över... guud så mycket produkter, det är ju en hel förmögenhet. Helt allvarligt, kan det vara nyttigt att peta ansiktet fullt med alla dessa grejjer?

Rengöring: Olive by CCS
Ansiktsvatten: -
Skrubb: -
Mask: Elisabeth Arden Peel & Reveal.
Ögonmakeup remover: -
Dagkräm: Nivea Rich moisturizing day care.
Nattkräm: -
Ögonkräm: -


Primer ansikte:
-
Primer ögon: -
Foundation traditionell: Lancome Color Ideal.
Foundation mineral: -
Färgad dagkräm: -
Concealer: Makeupstore Cover all mix.
Löst puder: Makeupstore.
Fast puder: -


Rouge fast:
Makeupstore Blush.
Rouge kräm: -
Highlighter/all-over puder: -
Bronzer: Max Factor Terramediterranea.


Mascara:
Lancome L'extreme.
Mascara vattenfast: Kanebo 38 Silk Performance.
Eyeliner/kajal penna: Estee Lauder.
Eyeliner flytande/gel/kräm: -
Ögonbrynsprodukt: -
Ögonskugga fast: Makeupstore microshadow.
Ögonskugga lös: Makeupstore Eyedust & Estee Lauder.
Läppenna: Esteer Lauder, Elisabeth Arden.
Läppstift: -
Läppbalsam: Elisabeth Arden Eight Hour,
Läppglans: Lancôme Juicy Tubes & Color Fever.
"Plumper": -


Duschkräm:
Chocolat by Bettina Barty.
Bodybutter/hudkräm: Chocolat by Bettina Barty.
Bodylotion: Elisabeth Arden Green Tea Refreshing Body Lotion, Lime Mint body butter.
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt: -
Skrubb: -
Shampo: Har ingen favorit.
Balsam: -||-
Stylingprodukt: Maria Nila.


Handkräm:
Elisabeth Arden Eight Hour Hand treatment.
Nagellack: Depend, Mavala, L'oreal, Maybelline.
Baslack: -
Topplack: Depend.
Vårdande nagelprodukt:
"Allround" produkt: -
Doft dag: Elisabeth Arden Green Tea Revitalize.
Doft kväll: DKNY Be Delicius, Salvador Dali Dalissime.

Jag tror inte ens att jag kan fylla hela listan ens med lite god vilja, jag har verkligen inte alla dessa produkter. Men det är alltid kul att se vad folk använder, hittade listan hos lipglossbitch, som jag helt sonika saxade den utav.


5/1-08

Det blev en väldigt lugn kväll igår, slötittade på en ny serie som jag fick tips om, Gossip Girl. Nån som har sett den? Handlar väl ungdommar på Manhattan som är tokigt bortskämda och vana att få det de vill ha, skandaler och drama, ganska underhållande och helt klart värd att se om du inte har något annat än städning framför dig.

image357

image358Blev inte så långdraget dock, lille T bestämde sig för att han skulle gå till mormor igår och där ville han också stanna över natten så vi blev helt barnlediga. Lurade med mig sambon att dricka lite vin och tända lite ljus, inte alls otrevligt. Det är ganska sällan som vi gör sånt, vardagslyx, men jag börjar bli mer och mer uppmärksammad om sånt, så jag jobbar på det.

Ja, vi har varit tillsammans länge, i över 10 år, men det är ingen som helst anledning till varför man inte ska jobba med sitt förhållande. Om jag ser tillbaka så har jag nog haft ganska lite romantik i mitt liv, inte för att vara sån, men killar kan vara ungefär lika romantiska som en träbock. Vardagslyx är ju omtanke, och det vill vi ju alla ha, inte sant?

Okej, nu börjar paniken över att det snart är dags att gå tillbaka till jobbet, mina arbetsförhållanden kommer att förändras en del och jag är tämligen säker på att det kommer att bli till det sämre. Men men, det är bara Januari ut som jag jobbar heltid sen får jag gå ner på 25 timmar i veckan och det tror jag att jag kommer trivas ganska bra med. Jag hoppas på en sak, kan inte berätta det här dock, sorry, jag vet faktiskt inte om det är någon ifrån jobbet som läser.

Jag ser fram emot att få börja skolan, konstigt nog, med tanke på att jag aldrig varit en stjärna i skolan. Men än så länge känns det som att det kan bli skoj, ja jag vet, jag har inte ens börjat i skolan än. Ska nog försöka åka iväg en sväng idag och inhandla lite material. Penna och sudd.

4/1-08

Oj jösses, allvarligt, vet du hur länge jag sov idag? Kvart i elva. Helt sjukt. Kanske inte det mest smarta draget att vända på dygnet nu när det snart är dags att börja jobba igen. Tog lång tid innan jag somnade också, låg och vred och vände på mig. Kikade på alla möjliga dåliga program på TV. Uscha, starkt ogillar att inte kunna somna på kvällen.

Kvällen den tredje

Okej, vi kom in till Stockholm, släppte av Sebastian och lille T vid Globen. För kort om tid för en bio, så det fick bli en middag istället. Men jag grinar inte ur för det, den typen av vardagslyx är ganska sällsynt för oss. Om man inte räknar när vi går till pizzerian för att vi inte kan komma på vad vi ska äta till middag.

image356Anyway, vi åker till Vasastan för att gå på Boomerang, en Australiensisk (jobbigt ord att skriva) resturang som vi besökte för ett par år sen... men tror ni att jag har turen på min sida? Resturangen var borta! Nåväl, ingen större panik, det stod ju fakstikt en ny resturang där, så det var ju bara kliva in och hoppas på det bästa. Det var ingen dålig mat på stället, sauterad anka till varmrätt och mörk choklad friterad i vetetortillias till efterrätt... galet gott, och ni vet att jag sällan eller aldrig äter efterrätt. Galet trevlig och utmärksammad personal. Och det lustiga var att det inte var minsta lilla dyrt heller. Så, mina vänner, Coyote i Vasastan som serverar Mexikansk mat, dit ska ni åka.

image354

Så var det dags att plocka upp pojkarna igen, så vi parkerade oss och väntade en stund. Sen väntade och väntade lite till. Väntade. Men vafalls, kommer de inte? Hare hänt nått? Och jag vet att man inte får ringa när man har en barnvakt, speciellt inte när de är på globen... men jag är förstagångs mamma så jag vet inte bättre. Tror du inte att vi hade tittat fel på tiden en hel timme, så att föreställningen slutade ju inte förän en timme senare!

Ah well, nu är vi ju hemma igen iallafall, mätta, glada och trötta... Lille T somnade på vardagsrumsgolvet strax efter att vi kom hem. Söt.

2007

Listan om året 2007 är saxad ifrån vännen Saba, en utav de få listor som jag har fyllt i, så håll till godo gott folk.

Årets Låt: Your Winter - Sister Hazel.
Årets program: Jag ser ju inte på TV...
Årets Bok: Da Vinci Koden.
Årets Film: Asså, helt allvarligt så vet jag inte vilka filmer jag sett förra året eller året innan det... så jag får nog säga pass på den.
Årets Dricka: Samma som året innan, Baileys.
Årets Plagg:
 Leggings, det tog ett tag innan jag förlikade mig med tanken, men nu är det min bästa vän.
Årets Byxor: De ljusblå jeansen, som jag tyvärr inte kommer på vart jag köpte. Men trasiga är dom, galet trasiga och fransiga. Toksköna.
Årets Sneakers: Har ett par tokläckra ifrån Acupuncture, snörning på sidan.
Årets Klocka: Mormors gamla ur som jag bär runt halsen.
Årets Doft: Elisabeth Ardens Green Tea Revitalize.
Årets Smink: Juicy Tubes ifrån Lancome.
Årets Blogg: Se länkar till höger...
Årets Hiss: Privatlivet.
Årets Diss: Ekonomin.
Årets Resa: Grekland/Kreta, den var enkel att svara på.
Årets lärdom: Sluta tävla.
Årets stilikon: 
Årets Nyårslöften: Jag höll förra årets löfte, så jag tänker nog behålla det.
Jag Utmanar: Cilla, Maria och Tess.

No movie for you missy!

Bah, tror ni att det infaller ens en film samtidigt som T är på Disney on ice? Nah just det, ödets ironi, just min vanliga tur. Jag såg ju faktiskt fram emot att få kika lite på bio, det var precis hur länge sen som helst som jag ville gå på bio. Åh typiskt. Det får nog bli nån mysig resturang under tiden medans han är på globen, det kanske inte heller är något man dör av.

Nån som har nått tips på nån bra resturang i Stockholm?

3/1-07

Det blev en mycket trevlig kväll igår, lite vin och lite cognac, en massa ljugande och ännu mera skratt. Precis vad doktorn skulle säga är bra för själen. Konstigt nog så är jag inte ens lite bakis idag, inte ens lite ont i huvudet. Är inte det märkligt så säg.
image353
Idag är det dags att åka in till Stockholm igen lille T ska gå på Disney on ice tillsammans med morbror Sebastian. Lite kul att min lillebror gör sånt med min son, speciellt eftersom jag och Sebastian (Han är 11 år yngre än vad jag är) alltid gjorde sånt tillsammans när han var yngre, man blir snudd på lite blöt i ögat utav den typen av handligar. Nåväl, jag och J hade tänkt oss att vi skulle passa på att åka in till stan så att vi kan möta upp dem när de kommer ifrån Globen, efterson den slutar ganska sent så att Sebastian slipper bära lillpojken till tåget när han har slocknat.

Jag skulle tro att T ser fram emot att få iväg och göra detta, han skuttade upp ur sängen med ett leende och började sin morgon med att fråga:
- Vad är det för dag idag mamma?
- Torsdag.
- Men då ska ju jag och Sebastian åka till Globen idag och titta på Disneyfigurer!


Jag och J får väl ta och roa oss med att gå och se på en film på bio, det var tokigt länge sedan jag såg nått på bio som inte var animerat. Jag har funderingar på Arn eller Michael Clayton, nån som sett någon utav dem? Rekomenderas eller inte?

image351image352


Men jösses så mycket snö det har kommit under natten, riktigt mysigt att se att de äntligen är vitt istället för grått. Ska vi ha kallt, då kan det lika gärna vara så kallt att vi får snöistället för regn. Det blir ju genast så mycket ljusare. Jag har nog alltid gillat snön, det är slasket och det gråa som jag ogillar, eller de flesta bryt mellan årstiderna är ganska otrevliga om man bortser ifrån vår till sommar.  


2/1-08

Johodå, shopping blev det. Nya strumpbyxor, en axelbandslösklänning och en kjol på rean. Sen bara råkade jag snubbla över två nya skuggor ifrån makeupstore som jag bara var tvungen att ta med mig hem.

image348image349

Mycket trevligt. Hittade även två par nya jeans åt lille T, samt ett par jeans och två bälten åt J. Herr J var väl inte helt förtjust i att springa runt i butikerna, ständigt tittandes på klockan "parkeringstiden tar snart slut"... har ni nån gång varit med om fenomenet när man går omkring i affären, så helt plötsligt när du vänder dig om så står du öga mot öga med killen för att han är så nära? Han tittar inte alls runt omkring sig, han bara står och trampar för att komma vidare. Ska man skratta eller gråta?

Nåväl, nu ska jag vidare ut en säng, ljuga och dricka vin. Jag skulle inte tro att  jag blir speciellt långdragen eftersom jag redan nu känner mig trötter, men det är ju just dom kvällarna när man inte alls känner sig på G som brukar bli de bästa, så vi får väl se.

Double Density

image347Jag använder ganska mycket utav Elisabeth Ardens hudvårdsprodukter, bland annat deras ansiktecreme så jag tänkte att jag skulle testa deras maskara Double Density.

Enkel och smidig borste att använda, men maskaran i sig var inte något som föll mig in i smaken. Svart färg, jättesvart, vilket jag förvisso gillar, men den klumpade sig längst ute på fransarna vid första draget så resterande tid utav målningen gick åt för att försöka lösa upp klumparna och kråkfötterna.

Slutresultatet blev ju ganska bra, men det kändes som ett pyssel att ta sig dit. Det är ju ändå ingen billig produkt så lite mer hade jag nog väntat mig lite mer. Så slutligen, inget jag rekomenderar att köpa.

Tangentbord?

Nämen godmorgon, eru också vaken?

Jag somnade ganska tidigt igår, eller tidigt och tidigt, men väldigt mycket tidigare än vad jag har gjort under hela julledigheten. Rikrigt skönt att kunna vakna innan 9 utav sig själv och känna sig riktigt utvilad? Det verkar vara ganska få som fortfarande är lediga, och ändå var det ju bara 5 dagar man var tvungen att ta ledigt för att få 16 dagar. För min del är det helt klart värt att ha lite semester, lite familjetid, ett par mysdagar. Tokigt härligt.

image346Fet på mitt tangentbord strular en massa, så att om det skulle saknas F i mina texter så vet ni varför. Jag skulle tro att det är dags att köpa ett nytt.

Jag har nästan ett sånt som visas på bilden, mitt hade visst utgått ur sortimentet. Men en Logitech bräda iallafall, och det behöver det väl nödvändigtvis inte vara, så länge jag får platta tangenter. Sånna som Laptops har.

Mitt är riktigt gammalt, galet slitet och skitigt. Det har rest väldigt många gånger tillsammans med mig och datorn, så det är inte mer än rätt att det ska få gå i pension. Vad har du för tangentbord?

Chips!

image343Undrar om det finns något avvänjningsprogram för folk som är beroende utav chips? Nah nu överdriver jag igen, det verkar vara nått jag gör ikväll, så håll i hatten. Men jag har en galen passion för chips, dillchips, lantchips, lowfat, lättsaltade... you name it. Och dipp måste det ju vara också, gärna en vitlöksdipp, och helst utav allt så vill jag göra den själv.

Ja, asså det funkar väl med morötter, gurka och blomkol om jag ska dippa, men det är ju bara så sjukt gott med chips. Så jag återvänder till mina serier tillsammans med min gode vän chipspåsen.

Bee Movie

image342Var iväg en sväng in till Stockholm tillsammans med lille T och pappa J, först in på Pizza Hut och åt och sen vidare mot biografen för att kika på The Bee Movie. En av de stora fördelarna med att vara småbarnsförälder, man får se alla nya filmner ifrån Disney, Dreamworks och Pixar. Rösterna till denna film gjordes utav bl.a Jerry Seinfeld och Renèe Zellweger, riktigt härligt, skojfriskt och ett bra tempo genom hela filmen. Jag tror att hela familjen var lika nöjda med våran dag.

Det känns att man hållt igång ett par dagar, med gäster hemma, jul och nyårshelgerna... känns som att man skulle behöva ha lite ledigt. Ja jag vet, jag har ledigt, och det är jätteskoj när man har folk över, men man blir ju helt slut efteråt. Det kan helt omöjligt vara bara jag som känner så. Lite som borta bra men hemma bäst. Kul att du kom, va skönt att du gick. Haha, nah nu överdriver jag, men jag får det, jag är trött.

Jag ska ta och luta mig tillbaka ett tag, kika på ett avsnitt eller två utav 24. Somnar jag i datorstolen, så väck mig.

1/1-08

Årets första inlägg ifrån mig, och trots gårdagen så är jag inte ens det minsta bakis idag. Nyårsafton var en klar hit, testade på sushi för första gången i mitt liv, åt och drack gott i goda vänners och familjens sällskap. Så nu är 2007 över, vi går in i ett helt nytt år och med jobbet, skolan och familjen så känns det  som att 2008 kan bli riktigt lovande.2007 års sista session på mig på MB la Christian Hollmann ut igår, jag är galet nöjd med bilden som ni ser nedan. Resterande av sessionen finns HÄR.

image334


Gott nytt år och god fortsättning!


RSS 2.0