Outside the boxFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


v.5


Jaha då var det dags för en ny vecka. Jag har ingen riktig koll får jag nog lov att erkänna, undrar om jag har nått kvällsjobb alls denna veckan... borde inte ha det. Hm. Hähä. Nåja.

Har en riktigt ball plåtning inbokad nu till helgen. Höga förväntningar är nog bara en liten del av förnamnet. Kommer bli så grymt.

Fröken försökskanin kommer också hit i veckan för lite exprimenterande inför nästkommande plåtning. Så himla smidigt att ha en sån kanin, fick en i tanken strålande ide, men ska se om jag kan fixa det i praktiken också. Lurigt lurigt.

Bör åka en sväng till Södertälje också i veckan.

Mina planer.
Dina planer?


Bildfritt inlägg


Jag har plågat livet ur den stackars bloggen med bilder nu ett tag, jag hoppas att ni står ut. Har ett par riktigt häftiga plåtningar framöver också, så det är nog lika bra att ni vänjer er. Hähä. har dock inga plåtningar inplanerade i helgen och hade inget förra helgen. Det är nog rekord sen jag köpte kameran.

Fredagsmys med familjen står på schemat för dagen. Middagen ligger i marinad och familjemedlemmar inväntas. Vad har du för planer för helgen?

CloseupFotograf: Ann Kykyri
Modell: Hanna Wiik & Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson


ColoursFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson


Something borrowed something blue
Fotograf:
Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson
Designer: Therése Palmhager Gustafsson


Som alltid när det gäller bilder så har jag en viss beslutsångest... så jag tänkte att ni skulle hjälpa mig att välja vilken av dessa bilder som ni tycker bäst om, och varför tycker ni bäst om just den?

LatineFotograf: Ann Kykyri
Modell: Hanna Wiik
Makeupartist: Fanny Axelsson


v.4


Måndag igen. Vid det här laget har man jobbat så passmånga veckor att man glömmer bort hur många veckor sen man hade julledigt. Men nu börjar det iallafall bli ljusare, inte jätteljust kanske, men vi har ju ljust mellan nio och fyra. Stor skillnad. Kanske för tidigt att bli glad över den lilla fläcken barmark man kan se på sina ställen, men förhoppning om vår är ganska stark.

Småförkyld å så, det hör också våren till va?

Det blev inte så mycket plåta av under helgen, destu mer snack, lite planering. Lagom fast utan hummer. Det planeras en hel drös med kommande plåtningar nu, så finns det någon med intresse att delta, så hojta till.

Kaffe och jobbe.


BTS med Hanna och Fanny


Här kommer en liten sneakpeak på de kommande bilderna från förra helgens plåtning tillsammans med makeupartisten Fanny Axelsson och den vackra modellen Hanna Wiik. Nyfiken på att se resultatet?


Lips and nails, but mostly legsFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson


Closeup
Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson & Hanna Wiik
Makeupartist: Fanny Axelsson


En vacker Hanna och en vacker Sara på samma bild, det tycker inte jag är ett helt dumt upplägg, eller vad säger ni... vilken av bilderna tycker ni bäst om?

v.3


Hoppsan hoppsan, halva veckan har rusat förbi. Galet så fort veckorna försvinner. Lite ljusare tycks det vara också, lite mindre snö. Ganska trevligt. Om man tittar riktigt noga så kan man t.om se lite asfalt på sina ställen också. Med det sagt så får jag väl takras i nacken när jag går ut. Hähä.

Ingen plåtning inbokad alls denna veckan. Eller ja jo... till helgen blir det säkert ett par bilder. Men sen har jag inget inbokat förän i början av februari. Tror ni att jag lyckas hålla mig i två veckor utan att fotografera?

Röstar för helg.Jeanette


Här kommer en av de första bilderna från söndagens fotograferingen. Helt klart en styling i min smak, dessutom på en modell med grym attityd. Me like. You like?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Jeanette Andersson
Makeupartist: Elise Ryttare


En heldag med plåtningar


Helt galet va fort den här helgen gick, fast tiden har ju en tendens att gå fort när man har roligt. Igår så roade jag mig tillsammans med fotografen Sara Kjellqvist, makeupartisterna Fanny Axelsson och Elise Ryttare, modellerna Sara Jonsson, Jeanette Andersson och Hanna Wiik. En heldag med foto, inte helt otrevligt.


Tyvärr så blev det inte såmycket behind the scenes bilder tagna, så jag bjuder på en som Kjellqvisten fångade när Fanny fixar med det sista på Sara innan jag plåtar henne. Ett tips är att kika in i hennes blogg, där finns det lite fler behind the scenes bilder.

Stort tack till alla inblandade för en mycket lyckad söndag!

Det är ett år...


... sen jag köpte min kamera nu. Med ett par dagars differens förvisso. Jaja. Fem månader senare så plåtade jag min första modell. Och nu räknade jag igenom hur mycket jag har hunnit fotografera, 86 olika teman, inom loppet av 8 månader. Inte illa va?

Kjellqvisten och jag...


... vi är goda vänner, fast än mycket olika.

 
Modellbilder på mig och Kjellqvisten fångade av
fotograferna
Johan Gustafsson och Therese Jonsson.


Kanske inte så olika egentligen. Vi har båda varit modeller i flera år, åt samma agentur. Vi har nu båda införskaffat oss en varsin kamera oss kastat oss in i djungeln som fotografer.

Nu på söndag ska vi ha vår andra fotodag tillsammans, där vi båda kommer att fotografera. Mycket planerande, fixande och trixande, för att få ihop modeller och makeupartister till en heldag av plåningar. Vi har nu ett stort team till helgens plåtning att fylla upp hela mitt hus med. Strålande bra. Två fotografer. Två makeupartister. Tre modeller.

Det kan bli riktigt busigt, eller vad tror ni?


Killerdarling styleFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


v.2


Andra veckan i januari har snart gått förbi, mycket skönt. Kommer man bara förbi januari och februari, så är man ju snart inne i våren ordentligt. Det är lite varannan dag känsla just nu tycker jag med den eländiga snön, det töar lite och sen kommer det mer snö. Lite som att det är nån le sate som bjuder på förhoppningar.

Anyways, vecka två snart slut alltså. Första arbetsveckan på tvåtusenelva. Helt okej. Skönt att komma in i normala rutiner igen.

Inte plåtat nått alls den här veckan. Men det är väl klart att jag ska. Hähä. Till helgen har jag planerat in lite fotobus tillsammans med ett kreativt gäng. Kommer att bli grymt, ska ta och berätta lite mer om det senare.

Vad har ni för planer till helgen?

Två.


Bound and brokenFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson
Designer: Therése Palmhager Gustafsson


Va? Mer?


Ere bara jag som grinar illa när det kommer mer snö?


BTS med Sara och Fanny, part IIJapp japp, här kommer den andra och sista delen av behind the scenes bilderna från söndagens plåtning tillsammans med makeupartisten Fanny Axelsson och modellen Sara Jonsson. Hysteriskt blått och superlockigt, eller vad säger ni?

Nån som vågar sig på en gissning om hur styling blev när den var klar?

Lips and nails
Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson


Ledig måndag


Jo men visst måndag. Ledig måndag. Inte illa.

Har suttit och pillar ihop lite inspirationsbilder och småfix inför helgens plåtning, mycket spännande ska det bli. Lite nya ansikten, lite nya vackra ansikten ska jag säga. Galet vackra. Jag vill egentligen berätta mer, men jag ska inte göra det. Än.

Ska jobba mig igenom den lilla retuschhögen jag byggde upp under lördagens plåtning.

Njuter av sista dagen ledigt.


Lips and nails, but mostly legsFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Fanny Axelsson


BTS med Sara och Fanny, part I


Just nu har jag den vackraste modellen Sara Jonsson här hos mig, hon sitter och blir tillpiffad i styling nummer två av makeupartisten Fanny Axelsson, så jag tänkte att jag skulle passa på att bjuda på lite behind the scenes bilder från första sminket.


Nu är glada julen...


... slut slut slut, julegranen kastas ut ut ut... julen är riktigt mysig, men det finns inget härligare än att få städa undan julen. Granen och tomtarna är borta. Lite ljusstakar fick dock stanna ett tag till. Synd bara att man inte kan städa undan lite snö snö också.

Förmiddagen har bestått av städning, dagen fortsätter med lite retusch och förberedelser inför morgondagens plåtning.  

Slut slut slut.


BTS med Isabella och AnjaJag bjuder på en behind the scenes bild från dagens första sminkning som Anja Prigoda hann med att lägga på den vackra modellen Isabella Santos. Vi hann med en hel del idag, så jag skulle tro att det ganska snart kommer upp lite nya bilder här i bloggen.

Stort tack för idag!

Plåta!


Godmorgon godmorgon gott folk. Kaffet är slut, ska hoppa in i duschen en snabbsväng och sen invänta alla vackra människor för dagens fotografering.

Plåta!


Inbokade, kommande, snart så...


Vad gör man när man är hemma och ledig samt har ett gäng blixtar att inviga?

Jo man bokar in en grym plåtning... eller tre. Med början imorgon. Det är ingen dålig fördel att ha ett gäng modeller till hands samt makeupartister som kan tänka sig att ställa upp med ganska kort varsel. Två plåtningar den här helgen och en nästa, inte illa alls. Lite detaljer kvar att lösa, men sen är allt klart.

Bus bus bus.

S.JonssonFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Gäsp


Ja jösses vad man inte är van att behöva kliva upp så här dags, till och med jag har vant mig vid att få sova lite längre. Men om dagen går lika fort som gårdagens arbetsdag, så är jag snart hemma igen.

Trött, tröttare, Ann.


Årets första arbetsdag


Tänka så snabbt man ställer om sina rutiner på latmansmode, jag har bara varit ledig i lite mer än en vecka men att behöva gå upp och jobba idag känns så himla jobbigt. Inte jobbigt att jobba. Men jobbigt när jag inte har en aning om vad jag ska ha med mig, ingen koll på någonting, lite virrigt.

Jag jobbar som tur var bara två dagar och sen är jag ledig en hel massa igen.

Nån som sett mina nycklar?


Ett stycke hemmastudioNu är den lille hemmastudion ihopbyggd, så nu står man här med batterierna laddade och är fotosugen men jag har ingen modell inbokad. Dumt.

Studion är högst temporär, har en annan tanke för min lilla studio, men det får bli vid senare tillfälle. Det kräver lite mer, eller ah, ganska mycket mer, så det här får duga tills vidare.

Mitt i...


... planeringsstadiet.

Nytt år, nya möjligheter. Det låter ju som en klyscha, men det känns verkligen som att det nya året rivstartar igång. Blixtarna ska testas idag, nya plåtningar planeras in tillsammans med väldigt många nya ansikten, nya sammarbeten, inspiration och kreativitet tar form.

Jag har kalendern uppslagen nu, så vill du börja året med att boka in - hör av dig.

Sara och LouiseFotograf: Ann Kykyri
Modeller: Louise Ekroth & Sara Jonsson
Makeup: Tina Häppick Biancofiore & Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


The Yellow Handkerchief


Idag känns som en perfekt dag för att ligga och slötitta på en bra film. jag valde fel film. Riktigt seg och slö, från början till slut.

Kristen Stewart från Twilight filmerna spelade en av huvudrollerna och det var väl kanske därför jag valde just att titta på The Yellow Handkerchief. Gillar hennes minspel. Hon gjorde väl förvisso sin roll bra, men hjälper inte riktigt när varken storyn eller de andra skådespelarna håller måttet. Besvikelse. 

Så nah, inte ens en söndag skulle jag rekomendera att man lägger på den här filmen. Mina två.

At the end...


... we're shooting rubberbands at the stars.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


RSS 2.0