Gott nytt år!


Efter att ha delat med mig av mina highlights som modell, så tänkte jag ta och dela med mig lite av det jag gjort som fotograf under 2010. Jag köpte min kamera och rörde photoshop för första gången i januari, sen satte jag fart och fotografera modeller...


Juni: Fångade vackra Li Larsson på bild för första gången,
makeup av Sarah Maria Ahrenius.


Juli: sammarbetade väldigt mycket med stylisten Therése Palmhager Gustafsson
 under sommaren, vi skapade bland annat dessa bilder tillsammans med
modellerna Nathalie Nordgren och Märta Åkerlind.


Augusti: Under en maratonhelg av plåtningar tillsammans med
Therése Palmhager Gustafsson och Sarah Maria Ahrenius fångade
 vi bland annat Mariella Angnér som modell och skapade.


September: vackra Hanna Björklund ställde upp som modell,
makeup av Karin Törnqvist.


Oktober: Fångade vackra Sara Jonsson på bild.
Åkte på min första fototräff som fotograf, sammarbetade
med modellen Li Larsson och muan Sarah Maria Ahrenius.


November: Plåtade både Louise Ekroth och Sara Jonsson,
smink av Tina Häppick Biancofiore och Elin Wiklund.


December: Plåtade vackra Sara Jonsson igen,
den här gången på uppdrag av Utsiktenmeetings.seSå med denna bildbomb säger jag tack till alla som ställt upp under 2010 och låtit mig utvecklas som fotograf, när man tittar igeom alla bilder man tagit under året så blir jag inspirerad till att ta ännu fler. Gott nytt år på er allihop!

Outside the boxFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Narnia - The Voyage of the Dawn Treader 3D


Som jag sa tidigare, ska man gå på bio så tycker jag att man ska se 3D. Helt klart en läcker upplevelse som gör filmerna så galet mycket bättre.

Filmen i sig... mja, jag vet inte riktigt. Jag är nog inte lika imponerad av den här filmen som med de tidigare, men samtidigt så hoppas jag att det ska komma fler filmer från Narnia serien. Se filmen, ja absolut, men den är inte så bra att man behöver springa iväg och se den på bio.


Ett stycke blixtpaketBlixtar, stativ, softbox, paraply, trådlös sändare samt mottagare... mmh, blixtpaket helt enkelt. Jag fick vara min egen tomte i år eftersom ingen annan tycktes läsa min önskelista, så nu har jag beställt mig ett blixtpaket. Jag har ju dessutom tränat på att bygga lego hela julhelgen, så det borde inte vara nått större problem att bygga ihop paketet när det väl kommer...

Preview av Sara


Lite dåligt med bilduppdatering nu eller vad säger ni... så jag får väl bjuda till lite och visa upp en liten preview av de bilderna jag arbetar med nu. Minibilder, I know, that's the point you know.


Preview av de senaste bilderna på den vackra men ack så wacko Sara Jonsson.


Isabel RicciutiFotograf: Ann Kykyri
Modell: Isabel Ricciuti
Makeupartist: Fanny Axelsson


Juldag eller bara onsdag?


Jaha, är det nån juldag idag eller är det bara en vanlig onsdag?

Planen för dagen är att åka in till Sthlm och roa mig lite i mellandagsrean. Blir nog ingen större shopping dock, om man inte hittar nått som akut måste ha ett hem. Sånt händer ju faktiskt.

Det blir lite bio också, The chronicles of Narnia - The Voyage of the Dawn Treader. Hoho jaja. Inte helt otrevligt. Och i 3D. Det är väl lite grejen med att gå på bio numera i och för sig... i mitt tycke iallafall. Går man på bio så ska det vara 3D, annars kan jag lika gärna titta hemma. Agree or not?

Stockholms StadsmissionVid månader då jag har lite extra pengar, så väljer jag ofta att skänka bort lite. Förra månaden gav jag till Stockholms Stadsmisson. Nah, jag nämner inte detta för att få en klapp på axeln eller för att få en känga om vilket ändamål jag väljer, det brukar ofta variera, men den här gången blev det Stadsmissionen.

Okej, det var inte det jag ville komma fram till.

Förra månaden gav jag pengar alltså. Denna månaden fick jag ett brev tillbaka. Så de väljer alltså att lägga pengar på att stoppa ett papper i ett kuvert och skicka det till mig. Okej. Bara det förvånar mig. Men det är inte heller det jag ville komma fram till, utan innehållet i brevet.

Som tack för min hjälp så skickar de med ett litet värdebevis, på ett trendigt litet cafe i Stockholm där jag får gratis kaffe och bulle. Va? Är det jag som behöver få gratis kaffe och bulle?


SALT


Jag hörde ett rykte angående den här filmen... den ska tydligen vara gjord för en manlig skådespelare, men efter att Angelina Jolie blev aktuell för rollen så ändrades namnet på huvudrollen från Edwin till Evelyn Salt.

I mitt tycks, skulle det vara svårt att byta ut Jolie mot en manlig skådespelare som skulle kunna göra rollen bättre. Att hårdköra action blandat med de vackra känslor Jolie kan förmedla enbart i sitt ansikte, det är mer känslor än de flesta andra skådespelare klarar av att visa med hela kroppen. Angelina Jolie tycks alltid spela tuffa och självständiga roller och i vanliga fall skulle jag nog säga - hitta på något nytt, men i detta fallet säger jag att man bör hålla fast vid ett vinnande konsept. Hon håller storyn levande, bjuder på ett vackert känslofyllt ansikte, underhåller med grymma actionscener... vad mer kan man begära?

Fler än jag som uppskattar Salt?

2010 som modell


Ja jag gjorde ju en sån här 2008 och en 2009, så det hör väl nästan till att jag gör ett inlägg om mitt 2010 som modell...


Februari:
Modell för ljusättnings i regi av Christian Hollmann.
Det är Martin Andersson, en av kursdeltagarna, som har tagit bilden.


Maj: Plåtade lifestyle tillsammans med fotografen Tobias Jakobsson och
gjorde bröllopsbilder med Johan Gustafsson och Cecilia Johansson.


Juni: Fångades på bild av Therese Jonsson, smink av Sarah Maria Ahrenius,
under fototräffen i Hallstahammar.


September: Höstmode tillsammans medfotografen Ove Ellemark
 och makeupartisten Linda Forsberg.

November: Min agentur Synkcasting skickade iväg mig på en plåtning,
har dock inte fått bilderna än, så jag håller lite på syftet med bilderna.... summa sumarum. Väldigt lite plåtningar som modell i år. Men lite fler som fotograf, så jag får väl kanske visa upp mina highlights av dem också senare.

Daisy SzoslandFotograf: Ann Kykyri
Modell: Daisy Szosland


Narnia - Prince Caspian


Fortsättningen av serien om syskonparet Pevensie som reser till landet Narnia för att besöka talande djur, stridsbegåvade träd, vättar och troll samt en hel hög med förundrande under.

Som alltid är jag ju lite sen med att se filmer, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju. Nu efter att ha sett Prince Caspian så är jag nöjd med att jag väntade, eftersom det inte dröjer allt för länge tills det är dags att se nästa film i serien, The Voyage of the Dawn Treader. Snart snart.

Så till er som inte har sett del två i serien om Narnia, se den.

Alice in Wonderland


Johnny Deep, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover och en hel hög med andra kända namn som röster till karaktärerna. Inte en helt liten rollista, inte sant?

Jag kan nog ärligt säga att jag aldrig sett Mia Wasikowska innan rollen som Alice, men jag tycker absolut att hon ska ha en liten extra stjärna för sin insats. Imponerad. Ja, till och med till den grad att jag nog ska söka efter kommande fiilmer med henne.

Storyn, ja någon tweekad sen sist, men inte till den grad att man inte kände igen sig. Skulle tippa på att filmen bör ses på bio, helst i 3D, och inte i filmsoffan. Kanske inte en film som i mina ögon är värd vågen, men den gav helt klart en massa wacko inspiration.

God fortsättning


God forsättning... det innebär att man fortsätter att äta upp resterna av julmaten, som för övrigt aldrig tycks vilja ta slut. Man fortsätter att slöa med uppknäppta byxor i soffan till oändliga mängder med film. Man fortsätter att titta på sin stökiga bostad efter julens nedstökande.

Japp, god fortsättning till er alla.


State of mindFotograf: Ann Kykyri
Modell: Isabel Ricciuti
Makeupartist: Fanny Axelsson


The Sorcerers apprentice


Under julen har man tiden att se på film, så likt förra året och förmodeligen året innan också - så klämmer jag inte lite filmer. Inte en helt otrevligt underhållning efter all julmat, soffan, chips, film.

Nicolas Cage (Gone in 60 seconds - my favorite) gör som alltid ett lysande skådespel som trollkarlen Baltazar Blake. Med hjälp av en hel del specialeffekter i filmen så lyckas han få den ganska tama storyn om en pojke som ska bli trollkarl och rädda världen att faktiskt bli en helt okej film. I mina ögon krävs det en ganska bra skådespelare för det. Nåväl, ja det här är nog en av få filmer, på länge, som jag rekomenderar.

God Jul!


Trots snö, kyla och ångest över snön och kylan så lyckades vi äntligen ta oss fram till julafton. Och väl här, så känns det ganska mysigt, inte sant?

Ha en riktigt härlig julafton. God jul!

Louise och SaraFotograf: Ann Kykyri
Modeller: Louise Ekroth & Sara Jonsson
Makeup: Tina Häppick Biancofiore & Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


Julshopping på schemat


Nu har jag äntligen julledigt... så första dagen på julsemestern spenderas inne i Stockholm, ska trängas lite med alla andra som också vill åka in och få lite julstämning. Julmaten och julgranen inhandlades igår. Klapparna är klara. Ja nu börjar det nog kännas som jul.

Till kvällen blir det att klä granen, göra skinka och slå in klappar. Mys mys.

Får man börja säga god jul?


Sista dagen


Hoho. Sista arbetsdagen innan julledigheten. Lycka. Det ska bli så galet skönt att få ha lite ledigt. Sova länge, bara softa och mysa med familjen.

Vi firar alltid julen tillsammans med familjen, olika delar av familjen, men de flesta brukar dyka upp här hemma hos osspå julafton. Hur firar du jul?

En.


Två dagar kvar


Det känns rätt skönt att kliva upp när klockan ringer, när man vet att det bara är två arbetsdagar kvar. Nedräkning. Skojja inte. Man är inte mindre trött, men det känns bättre.

Två.


I.RicciutiFotograf: Ann Kykyri
Modell: Isabel Ricciuti
Makeupartist: Fanny Axelsson


v.51


Snablars så mycket snö det har kommit under natten. Som att vi inte redan hade ganska mycket. Nåja. Nu har vi mer. Får spara en liten snögubbe i frysen och plocka fram till midsommar.

Den här veckan har bara tre arbetsdagar. Inte helt illa. Sen har jag julledigt. Måste förvisso gå in och jobba två dagar efter nyår, men i övrigt så ska jag vara ledig fram till tionde januari tvåtusenelva. Familjemys på ganska hög nivå.

Inte många dagar kvar nu...


På uppdrag av Utsiktenmeetings


Jag har suttit och retuscherat hela morgon efter gårdagens plåtning. Inte vilken plåtning som helst utan ett uppdrag åt Konferens hotellet Utsiktenmeetings.se. Ett underbart erkännande, eller vad säger ni?  

Jag kommer naturligtvis att visa upp bilderna som togs, senare.

När bilderna som skulle tas till uppdragsgivaren var klara, fanns det lite tid över så vi passade på att nyttja lite av de underbara lokalerna som vi inte riktigt hann med att plåta i senaste gången vi var på Utsikten. Så jag bjuder på en liten bild från gårdagens snabba/sista set. Påminner lite om en huvudfoting, inte sant? Hähä.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Fotograferingsdags!


Dags att äta lite frukost och åka iväg för att genomföra dagens fotografering. Inte som vilken fotografering som helst dock, utan lite första gången känsla över denna. Jag får berätta mer sen... men bilderna nedanför skvallrar lite om vad som ska göras. Wish me luck!


Fotograf: Ann Kykyri Modell: Sara Jonsson Makeupartist: Elin Wiklund


Another portrait of Sara


Hoppsan hoppsan. Har ni tänkt på hur mycket porträtt jag visar? Jag får nog lära av min egen läxa och se till att ta lite fler bilder på heeela modellen.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Makeup by FannyFotograf: Ann Kykyri
Modell: Isabel Ricciuti
Makeupartist: Fanny Axelsson


Så vare fredag igen


Godmorgon och välkommen till en fredag fylld med extra mycket snö.

Jag har julfest på jobbet idag, så jag skulle inte tro att det kommer att bli så mycket uppdateringar i bloggen... inte för att jag är överdrivet duktig på det i vanliga fall heller. Hähä. Jag skulle tro att det kommer en bild eller två iallafall...

Bildblogg right?


v.50


Godmorgon gott folk,
det här har varit en sån vecka som aldrig tagit slut. Undrar om det är för att man snart går på julledigt. Men idag kan man äntligen säga att imorgon är det fredag.

Fredag innebär julfest på jobbet. Julklappsutdelning och middag. Alltid trevligt.

Jag hade ju bestämt mig för att ligga lågt med plåtandet tills i januari... men ah, det sprack ju kan jag ju säga. Jag fick ett mycket upplyftande samtal igår, så att om allt går som det ska, så har jag en lite spännande plåtning på lördag. Den mest spännande so far. Keep ya fingers crossed.

Tre julklappar har jag lyckats handla. När ska man hinna sånt? Jag har förvisso inte överdrivet många att handla, men jag vet bara inte när jag ska hitta den tiden. Kanske behöver lite mer semester. Hähä. har du hunnit handla alla julklappar?

Åtta dagar kvar till julafton.


Sara


Vad gör man när man blir uttråkad?

Jo man retuscherar bilder. Så nu har jag retuscherat en gammal bild på Sara från studioplåtningen hemma hos Johan Gustafsson. Lite annan retuschstil än vad jag vanligtvis väljer. Vad säger ni, uppskattas eller inte?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


State of mindFotograf: Ann Kykyri
Modell: Isabel Ricciuti
Makeupartist: Fanny Axelsson


Unz unz babyFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


Daisy SzoslandFotograf: Ann Kykyri
Modell: Daisy Szosland


In fashion we trustFotograf: Ann Kykyri
Modell: Louise Ekroth
Makeupartist: Tina Häppick Biancofiore
Stylist: Emma Nolander


Kan abstinens ge huvudvärk?


Lite trött och seg idag, huvudvärk. Man skulle ju kunna tro att det var efter gårdagens julbord med jobbet, men riktigt så festligt blev det inte. Håller tummarna för att det går över under dagen.

Jag har inte tagit in fler bokningar för fotografering nu, jag tänkte att det kan vara smidigt att se till att ha lite ledigt så att man hinner med julstök... men jösses vilket fotoabstinens jag fick nu. Hähä. Galet. Liiite ska jag allt fotografera.

Kan abstinens ge huvudvärk? ;)


Isabel Ricciuti


Här kommer första bilden från helgens plåtning ute på Körunda Golf & Konferenshotell, ett mycket vackert hotell i lite lantlig men ändå stilren ton. Jsu den här bilden är fångad mot en fondvägg i ett av hotellrummen. Vad tycks?
 


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Isabel Ricciuti
Makeupartist: Fanny Axelsson


Sara och LouiseFotograf: Ann Kykyri
Modeller: Louise Ekroth & Sara Jonsson
Makeup: Tina Häppick Biancofiore & Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


BTS från KörundaHär kommer en hög med behind the scenes bilder från söndagens plåtning ute på Körunda Golf & Konferenshotell. Det blev ett helt gäng med lyckade bilder, så nu har högen av oretuscherat material sprängfylld igen. Hähä.

Stort tack till Christian Hollmann, Vanessa, Jacob, modellen Isabel Ricciuti och makeupartisten Fanny Axelsson för en mycket lyckad dag. Det får vi ta och göra om snart igen!

v.49


Jaha, måndag igen. Vare inte precis måndag?

Andra advent for förbi, jag hann inte riktigt reagera på att det var advent igår igen. Hoppsan. Tur att jag har lite julklappar klara, för om det fortsätter i den här takten så skulle ju julen bara kunna förbi utan att jag hann med... vem ere som kör juletåget egentligen?

Den här veckan har jag ett julbord på onsdag, julfest på fredag och julmatsförberedelser på lördag. Så om jag inte har julstämning efter den här veckan så kommer jag aldrig att få det...

Ingen plåtning inbokad den här veckan. Ingen. Märkligt. Tur att jag har material att retuschera för att stilla min abstinens. Nåja.

Arton dagar kvar till julafton.


oFF to Körunda


Kaffet är slut, väskan är packad. Redo inför dagens fotografering.

Snart kommer den vackra modellen Isabel Ricciuti och makeupartisten Fanny Axelsson hem till mig, och så snart vi är redo ska vi stick iväg och plåta lite på Körunda Golf & Konferenshotell. Vi ska även möta upp fotografen Christian Hollmann och den tokigt snygga modellen Hanna Björklund.

Dagen bjuder på trevliga förutsättningar, inte sant?

Fredag


Japp japp, idag ere fredag. Det gör inget. Och idag är en bra fredag, slutar tidigt, strålande bra. Dessutom lutar det åt att det bjuds på ett glas rött till kvällen, det känns inte heller helt fel.

Vad har du för fredags planer?

Fredag!


SolitaireFotograf: Ann Kykyri
Modell: Louise Ekroth
Makeup: Tina Häppick Biancofiore
Stylist: Emma Nolander


Portrait of Sara


Här kommer andra delen från min studioplåtning tillsammans med Sara, eller ah, egentligen är det den här delen som fotograferades först. Lite bakvänt, men ändå helt rätt, eller vad säger ni?

Återigen, ett stort tack till Christian Hollmann för hans tips, glada hejjarrop och chipspåsar!


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


RSS 2.0