Strul + lösning = plåtning


Efter lite morgonstrul så är det äntligen dags att ge sig iväg för att plåta lite tillsammans med min trogna vapendragare makeupartisten Marie Bjerkevall, den underbara modellen Cecilia Thomsson från Zapmodels samt ett nytt team med stylister. Berättar mer sen när jag kommer hem. Wish me luck!

Fredag!


Drömde att det var lördag och att det var dags att ge sig iväg för att plåta lite, vaknade till och med innan klockan ringde... det är inte ofta man blir besviken på att det bara är fredag. Nåväl, jobba lite, packa lite utrustning och göra sig klar inför morgondagen.

Länge sen vi hade fredagstopic.


En favorit...


... från senaste plåtningen med den vackra modellen Tora. Vad tycker ni om bilden?

Jag har turen att få arbeta tillsammans med Tora igen på lördag, men då blir det att plåta utomhus, det ska bli superspännande att se vad vi kan trolla ihop för bilder då.Fotograf: Kykyri.com
Modell: Tora JD / ZAP
Makeupartist: Anja Prigoda


Rosabandet inspireratFotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Marie Bjerkevall
Naglar: Lotta Wirth


Barn...


... på internet.

Jag har fått en fråga om bilderna på barnen jag plåtade under sommaren. Kul att höra att folk är intresserade av att se bilderna, men... jag kommer inte att lägga upp dem i min blogg. Jag är medveten om att rent lagligt så har jag full rätt att lägga upp bilderna i min blogg, men eftersom jag är förälder själv så känns det helt enkelt moraliskt fel att lägga upp bilder på barn på internet. Om föräldrarna själva vill lägga upp bilderna, absolut, men jag lägger den valmöjligheten hos dem.

Hade jag plåtat barn hela tiden, så hade kanske mitt svar blivit ett annat. Jag har dock ett annat kommande projekt som involverar barn, eller yngre tonåringar, får se hur jag gör med de bilderna. Det kan jag nog inte svara på än.

Förstår ni hur jag tänker
eller känns det bara fel?


Nej till praktikanter


Det tycks vara praktiktider, så det rullar in mail från landets alla hörn, från fotostuderande och makeupartister som vill ha praktikplats. Hos mig. Hemskt smickrande. Men tyvärr kan jag inte ta emot någon praktikant, hur skoj det än hade varit.
Hanna ZionFotograf: Kykyri.com
Modell: Hanna Zion / Stockholmsgruppen 
Makeupartist: Anna Lindström


Gruppbild från helgens plåtning

Jag hittade en bild från helgens plåtning som Elisabeth på Utsiktenmeetings fångade på oss allihop, det är inte ofta man får en gruppbild på alla inblandade. FV, modellen Margarita Maiseyenka, makeupartisten Marie Bjerkevall
Jag, hårstylisten 
Elin Clauss och modellen Josefine Persson.


Tora
Fotograf: Kykyri.com
Modell: Tora JD / ZAP
Makeupartist: Anja Prigoda


BTS från Utsikten


Det blev en lång och intensiv dag igår på Utsikten, men jösses vad vi hann med mycket. Intervju, sminkningar, hår och en hög med underbara plåtningar.


Jag har spenderat morgonen med att titta igenom alla bilder och valt ut ett gäng favoriter... det finns till och med ett par givna favoriter till portfolion, så det känns jättekul. Stort tack till makeupartisten Marie Bjerkevall, hårstylisten Elin Clauss, modellerna Margarita Maiseyenka och Josefine Persson, Therése Palmhager för kläderna och naturligtvis ett extra tack till Elisabeth på Utsiktenmeetings.

Superpeppad...


...inför dagens plåtning!

Har ett galet bra team som ska arbeta tillsammans idag, makeupartisten Marie Bjerkevall, hårstylisten Elin Clauss, kläder från designern Therése Palmhager och modellerna Margarita Maiseyenka och Josefine Persson. Superladdad. Det kommer att bli så grymt. Ska försöka komma ihåg att ta en hel hög med BTS bilder som jag kan visa upp.


Prisma


Här kommer ytterligare en bild från produktfotograferingen med smyckes kollektionen Prisma, en av mina favoritbilder från den här bildserien.


Fotograf: Kykyri.com
Modell: Hanna Zion
Makeupartist: Anna Lindström


Beauty by Bjerkevall - ElleFotograf: Kykyri.com
Modell: Elle Frostegard
Makeupartist: Marie Bjerkevall


First edition Tora


Här kommer ett gäng bilder från gårdagens fotografering, jag kan inte alls bestämma mig för vilken av dem jag tycker bäst om, så ni får se alla.
 
Fotograf: Kykyri.com
Modell: Tora JD / ZAP
Makeupartist: Anja Prigoda


BTS med Tora och AnjaHaft en strålande bra dag tillsammans med makeupartisten Anja Prigoda och modellen Tora Juhlin Dannfelt, galna ideer och wacko människor. Underbart! Under dagen så hann vi med fyra olika ombyten, varav det sista hamnade vi i badkaret tillsammans. Hähä.

Efter att ha gjort en grovsortering från dagens bilder så har jag nu skapat mig en retuschhög, inte ofta jag har så svårt att välja bort bilder!

v.41


Godmorgon du gråa värld som hotfullt vill dela med dig av ett otäckts regnväder. Det är så att man vill gräva ner sig under täcken igen och vakna till våren. Tur att man har en spännande vecka framför sig så att man kan använda det som inspirations.

Jag har två plåtningar inbokade den här veckan, en på tisdag och en på lördag. Det kommer att bli så grymt, jag är redan nu supertaggad, jag hade helst satt igång och plåtat nu! Hähä.

v.41


Prisma - colour or b/w?Fotograf: Kykyri.com
Modell: Hanna Zion
Makeupartist: Anna Lindström

Det är lite varannan dag grejjen, igår tyckte jag bäst om färgbilden och idag är jag mest förtjust i den svartvita... hilfe! Vilken tycker ni bäst om?

I tryck för Utsiktenmeetings.se


Igårkväll var vi på Utsiktenmeetings en sväng och drack lite drinkar. Vid ett tillfälle var jag på väg att ställa ifrån mig drinken på ett papper som låg i lobbyn och gissa om jag blev förvånad när jag höll på att ställa drinken på Sara Jonsson ^^. Hähä. Superkul att få se mina bilder tyckta i broschyren.


BTS eller portfoliobild?


Det här är ju egentligen en behind the scenes bild från min senaste plåtning tillsammans med min kära vän och kollega makeupartisten Marie Bjerkevall och den vackra modellen Elle Frostegard från Stockholmsgruppen, men om sanningen ska fram så tycker jag så mycket om bilden att jag nog vill stoppa in den i portfolion... vad säger ni, platsar den under kategorin BTS eller ska den in i portfolion?

Äntligen...


... fredag! Den här veckan har varit lite extra lång tycker jag nog, lite onödigt lång, så det känns inte helt fel att det är veckans sista arbetsdag.

Fredagscoctail, ja tack.


BTS från gårdagens spontanplåtning


Det blev en strålande bra spontanplåtning, kreativa och wacko människor, sånt gillas. Lite enkla studiobilder för att inviga den nya bakgrunden, samt lite mer Ann produktbilder till modellens smyckes kollektion.


Den vackra modellen Hanna från Stockholmsgruppen
och den underbara makeupartisten Anna Lindström.


Beauty by Bjerkevall - ElleFotograf: Kykyri.com
Modell: Elle Frostegard
Makeupartist: Marie Bjerkevall


Spontanplåta?


Enligt väderrapporterna så ska det bli fint väder på tisdag och onsdag, så det hade varit skoj att få lite härliga höstbilder nu. Och om det regnar, vilket det alltid gör när jag planerar utomhus plåtningar, så har jag en ny studiobakgrund som jag inte hade haft något emot att få testa.

Så... tisdag eller onsdag eftermiddag.

Spontanplåta någon?


Jamen...


... flåt!

Ja nu har jag fått lite skäll för att jag inte uppdaterar min blogg. Jag har fått höra att jag iallafall borde bjuda på lite mer bilder och jag skulle gärna göra det, för jag har en hel hög som ligger och bara väntar på att få visas men bilderna ska till slutkund först innan jag kan visa upp dem här.

Sen sommarens retuscharbete är helt klart och levererat. Inget mer att göra. Men som tur är så har jag lite av höstens bokningar klara, så jag har lite att se fram emot nu när jag sitter sysslolös.

Planerar att plåta mera.


RSS 2.0