Gott Nytt År





Gott Nytt År!


BTS med Johan Gustafsson



Så här såg det ut under dagens plåtning tillsammans med fotografen Johan Gustafsson. Snö snö snö. Det var helt okej trots kylan, för när man väl står och plåtar så fokuserar man på så mycket annat att man inte riktigt hinner känna efter, men efteråt... stackars tårna. Men som tur var kunde man krypa upp framför en tänd brasa när vi kom hem igen, så att proppen i den köldbita näsan kunde släppa.

Visst låter det väldans glamouröst?

Kungen av snabba leveranser, nämligen Johan, har ju så klart redan skickat ett par färdiga bilder. Men ni får vänta ett tag till...

Perfekt!


Så galet kallt. Temperaturen står på -12 grader. Is överallt, förutom de delarna som är täckta med djup snö...
 
Kan ni gissa vad jag ska roa mig med idag?


Så klart! Absolut! Klart jag ska!
Jag ska träffa upp käre vännen och fotografen Johan Gustafsson för att införskaffa lite snöbilder till portfolion. Jag brukar inte vara den som klagar varken på kyla, värme, vatten eller andra fenomen som kan uppstå under en plåtning men -12 grader... ja ja, vi får se hur det går. Jag ska försöka få till lite BTSbilder så ni kan få se hur det gick.


Bjuder på lite exempelbilder från mina tidigare plåtningar tillsammans med Johan.


Nyfärgad i håret


Nah inte för att det egentligen behövdes, utan mest för att jag gärna ville ha en mörkare färg. Har en plåtning imorgon, så det är alltid skönt att vara fräsh i håret då. Sen kommer ju nyår och då vill man ju klart vara lite nyfixad.



Så bort med det röda och in med mera mörkbrunt. Ya like?

An old favorite



Bild fångad av fotografen Johan Gustafsson i slutet av 2007, fortfarande en av mina favoriter från alla de bilder vi tagit tillsammans. Makeup och styling av Maria Åström.

Vad tycker ni om bilden?

Stlk 35 på DinSko


Japp japp, ni hörde rätt. DinSko har kommit med storlek 35 i skor.


Kanske inte en jätteglad nyhet för de flesta av er, men jag som har en liten 35a som skostorlek jublar av glädje för att slippa betala sjuka summor för ett par klackar. Grymt, det tackar jag för, mer skor till Ann. Japp japp.

Vododoll Powermum


Efter att ha använt diverse verktyg så lyckades vi äntligen ta oss in i brevlådan... och betala de hemska räkningarna. Suck. Men, i brevlådan låg också ett paket med ett pris jag vunnit i en bloggtävling hos söta Dorion. Tackar!


[...] Power Mum ger dig kraft att navigera fram genom gnäll, smulor, vrålapor, tjat, höga telefonräkningar, vinterkräksjukor och odrägliga tonårsbarn som vägrar hjälpa till. [...]


Hähä. Cool, inte sant?

Blue



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


The Blind Side


En film baserad på en verklig händelse med Sandra Bullock som en av huvudrollsinnehavarna, tillsammans med Quinton Aaron som spelar Michael Oher.

Jag tänker inte skriva så himla mycket om denna film, förutom att jag skrattade så mycket så att NinjaErnst som låg i mitt knä och sov blev sur för att jag väsnades så mycket så han stirrade ont på mig innan han gick ut ur rummet för att hitta lugn och ro.

Se filmen.

27/12-09


Jomen visst, igår blev det shopping.

Lille T åkte till Stockholm idag tillsammans med farfar för att träffa upp kusinen Isolde och gå på Tekniskamuseet, så jag och Herr J passade på att trängas lite med halva Sveriges befolkning som också hade beslutat sig för att stöka till i butikerna under mellandagsrean.

Det blev en hoodie och en kofta från BikBok samt lite accessoarer att ha vid plåtningar, en kjol från Topshop och en top från Mango.

Det hela avslutades med en cider på en pub. Mycket mysigt. Hade nog gärna kunnat shoppa lite till, men det kommer ju fler tillfällen att trängas i Stockholm.


Bild fångad med Herr J's mobilkamera, så inget klagande på kvalitet,
tack så mycket.


26/12-09







IsaDora Build up Extra Volume



Jag är för att prova nya produkter... hm, correction. Jag är för att prova nya produkter från märken jag redan förlitar mig på, men i övrigt är jag restriktiv så jag vet egentligen inte varför jag köpte den här...

Men iallafall, nu har jag testat IsaDoras Build up Extra Volume mascara och jag säger nog nej tack till även denna. Borsten känns onödigt stor, alltså fluffig, inte yvig. Det stänker när man målar fransarna och trots att jag testat ett antal gånger nu så lyckas jag inte lägga mascaran utan att komma åt både ögonlocken och strax under ögonbrynen. Så nej tack.

Mjaha, då har jag sagt nej tack till både Noubas mascara och IsaDoras Build up Extra Volume mascara, någon som smyghåller på ett bra tips om en fungerande budget mascara?

Japp!


Slipper man betala sina räkningar om brevlådan har frusit till is?


And now...


...I'm off!

Vad kallar man detta?




Stekt ägg, kokt ägg, pocherat ägg... äggpistoler?

Disney maraton


Japp, förra årets filmer vid julen bestod av ett Harry Potter maraton som senare avslutades med att se den senaste filmen på bio. Så varför inte göra det som en tradition...

Så i år har vi valt att titta på ett gäng Disneyfilmer, första blev G-Force, sen Over the Hedge följt av Kund Fu Panda och siste men inte minst IceAge 3. En massa mys och en sjuk massa tilltugg. Man skulle kunna skylla på Lille T, men om sanningen ska fram så hör det till att den Lille inte var med och såg större delen av filmerna...
 



24/12-09






Jo jo men, julafton med familjen, det vill säga fullt hus. Mormor. Mina knäckebröder och TantMirjam. Farmor och Farfar. Kusin Tintin. Henke. Jao Lille T, Herr J och jag så klart. Himla mysigt med julafton, synd att det bara är en gång om året. Himla jobbigt med julafton, tur att det bara är en gång om året. Hähä.

God Jul och God Fortsättning på er!

23/12-09


Dagen innan julafton bestod av att klä granen, kleta med julskinkan och lyssna på julmusik. Tokigt mysigt. Precis rätt för att man ska komma in i julstämning.





Crash and burn



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Kristina Sundberg
Modeller: Sandra Westman och Ann Kykyri


För er som blev nyfikna och gärna vill se mer från samma fotosession så finns det fler bilder att hitta på Modellbilder.se. Så vad tycker ni om bilden/bilderna?

Cadillac Records


En ganska charmig film.

Filmen visar den gamla musikens väg med artister som bland annat Waters, Little Walter, Howlin' Wolf, Chuck Berry och Beyoncé Knowles i rollen som Etta James. Man får alltså följa Leonard Chess när han bygger upp bolaget Chess Records.

För er som gillar gammal blues, jazz och rock and roll är det en perfekt film. Gillar du bara Beyoncé Knowles så funkar den också. Funkar som tidsfördriv, charmig som sagt, men inte mer än så.

Behind blue eyes



Foto och makeup: Therese Jonsson
Modell: Ann Kykyri


Sista dagen!


Woho! Grymt! Sista dagen på jobbet idag, sen har jag semester i nästan tre vackor. Underbart.

Direkt efter jobbet ska jag möta upp min mor och Lille T för en liten shoppingrunda, och senare på eftermiddagen så möter vi upp Herr J för att åka och handla julgran och julskinka. Mys och smarremums.

As a drawing



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


Lost and delirious


Mja alltså, det som lockade mig att se den här filmen var nog huvudrollsinnehavarna Piper Perabo (hon som gjorde huvudrollen i Coyote Ugly), Mischa Barton (The O.C) och Jessica Paré (...). Titeln lockade väl också lite, det låter ju lite som en blandning mellan Girl Interrupted och Gothika. Kunde ju jag tro.

Tonårsdrama på en internatskola. Behöver jag säga mer... jag får nog lov att lära mig att läsa mer om filmerna innan jag ser dem. Anyways, för er som inte alls förstår undertexten så rekomenderar jag ingen att se denna film, bränn kopian om du råkar komma över en.

En mindre otrevlig måndag


Åh godmorgon, så vare måndag igen. Helt galet va fort helgerna springer förbi. Men det har varit en bra helg, händelserik och mycket skoj. Dessutom en kort vecka så det känns inte som en betungande måndag. De ni, det är inte ofta man säger det, en mindre otrevlig måndag alltså.

Nu ere bara två arbetsdagar kvar, sen går jag på julsemester. Så himla skönt. Jobbar sent idag och sen tidig dag på tisdag. Gött. Lille T har redan jullov tillsammans med mormor, helt klart behövligt för honom att få ett par dagar extra ledigt.

Måste köpa en gran i veckan, samt en duk. Hinna göra färdigt min fotovägg. Slå in lite julklappar. Mys.

Nåväl kaffe.

19/12-09


Var på födelsedags kalas igår hos en gammal (höhö) kollega och vän, mycket härlig tillställning. Nya och gamla ansikten. Mycket bilder, mindre text. Trött.







Vitt vitt vitt




Snön verkligen vräker ner idag. Helt galet,men så underbart. Den röda näsan. Istappar. Snötäcken. Mmh, så himla mysigt. Det är verkligen vitt vitt vitt, överallt.

20/12-09


Godmorgon världen. Jo men visst ere väl snö idag också, det måste ha snöat ganska mycket under natten igen. Underbart. Och enligt SMHI så tycks det att snön kommer ligga kvar tills julafton. När hände det sist?

Lite seg idag, var på 40-års kalas igårkväll. Mycket trevligt. Visar bilder från kvällen sen lite senare.

Har som plan att försöka lura iväg Lille T med farfar så att jag kan få slå in lite julklappar utan att ha en nyfiken sexåring tassandes. Får väl se hur det går. Kanske ett bad och en halvdålig film också. Vad har du för planer denna söndag?

Julie and Julia


Världens tråkigast titel. Världens tråkigast beskrivning av handlingen. Så man kan ju undra varför jag ens funderade på att se filmen, speciellt när jag inte är speciellt förtjust i någon av huvudrollsinnehavarna. Jag vet inte.

Jag tänker inte ens försöka förklara varför jag uppskattade filmen, för varje gång jag har försökt skriva ner vad den handlar omså tycks jag bara få den att låta långrandig och trist och det är inte så jag uppfattade den. Den är charmig, humoristisk och framförallt underhållande genom sina två timmar. Klart värd att se. Kanske inget man ska plåga pojkvännen att se, men helt klart en film för töser.


Meryl Streep och Amy Adams i huvudrollerna i filmen Julia and Julie.


Ann testar Noubas mascara


Eter att ha testat Noubas ögonskuggspensel och nagellack så är det mascaran som står på tur att testas, Extralash är alltså nästa produkt i mitt Nouba streak.


Med hjälp av bilderna kan ni ju själva dömma om borsten verkar helt vanlig eller inte. Inte helt enkel att måla med. gav inte heller något större lyft, så det här är alltså inget jag skulle skriva upp på min önskelista med risk för att få en till.

Jag säger nej tack till Noubas Extralash Mascara.

Ann in StyleofSandish


Jag kom på att jag glömt bort att visa bilderna från min andra plåtning tillsammans med Sandra och Kristina som vi gjorde under sommaren, så här kommer första bilden i serien. Vad tycker ni om den?


Fotograf: Sandra Westman
Makeupartist: Kristina Sundberg
Modell: Ann Kykyri


Snälla tomten...


... jag skulle vilja att snön ligger kvar tills julafton.

Hur stora tror ni chanserna är att julen kommer att vara vit i år?


Blue



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


Mitt i natten


Uscha, det känns som att det är mitt i natten, mindre spännande att behöva kliva upp så här dags. Ja jo, fördelen med att börja jobba tidigt är att man slutar tidigt, men vi har julkul med jobbet ikväll. Inte upplagd. Mja okej, fråga mig klockan sex på morgonen så är jag inte upplagd för nått alls.

Så min fredag består av jobb, hem och vända en sväng och sen tillbaka till jobbet. Vad ska du roa dig med?

Fame


2009 års nyproduktion av den gamle klassikern från 1980-talet som innehåller tonårsdrama i sann high-school anda, dansmoves i en blandning av Flashdance meets Save the last dance.

Ja, jag får nog erkänna att jag tillhör den minoritet som uppskattar en ganska dålig story, med halvusla skådespelare för att underhållas av lite dans och musik. Så för mig var det perfekt att titta på Fame samtidigt som jag funderar på att rensa alla skåp på godis.



Snö snö snö


Godmorgon i snökaoset. Hela världen tycks ha blivit jättevit under natten, stora drivor med snö har blåstupp kring huset. Missförstå mig inte nu, jag gillar snö och t.om lite kaos, jag tycker bara lite synd om alla de människor som har långt att åka till sina arbetsplatser.

Varje vinter när det kommer snö, eller på våren när det blir vatten, sommaren värme och hösten som bidrar med löv, så stannar kollektivtrafiken upp. Jag blir alltid lika förundrad. Det kommer som en komplett överraskning att vi har årstider i Sverige, hur kan det komma sig?

Psst, nu har jag bara fyra arbetsdagar kvar innan julledigheten.

Tänd ett ljus...


... och låt det brinna. Ni vet det där som folk alltid säger... "lämna inte ljusen påbordet"... det tycks finnas en poäng med det.


On the bright side, nu vet vi att brandvarnaren här hemma fungerar.

Gästrum no.2



Här kommer bilderna på det andra gästrummet, som tidigare endast innehöll två sängar. Jag fick ett större rum att ha alla mina kläder i. Hähä.

Tröttmössor




Känns som att hela min familj består av tröttmössor just nu, inte bara de två katastroferna NinjaErnst och SuperEddie som bilderna visar, Herr J, Lille T och jag själv är inte heller så himla pigga.

Nouba Mininailpolish nr.459



Snygg färg. Men svår att få på plats med den lilla penseln, kanske är bättre pensel med en full-size, men denna är klart överskattad. Heltäckande redan efter första lagret dock, det gillas. Kostar endast cirka 65 kronor, så trots den lilla penseln så är den prisvärd med tanke på färgkvaliteten.

Nån mer som har testat Noubas nackellack?

Lille T talar...


... ut om skor och barn.


Bilder på Lille T fångade i fredags, inför hans första minidisco.


När jag och Lille T gick hem från skolan idag så säger han helt apropå ingenting...
    - När jag och min flickvän Fanny blir stora så ska vi nog bara ha ett barn.
    - Jasså, hur kommer det sig?
    - Annars får man köpa så många par skor och jag verkligen avskyr att köpa skor.

Nah...


... alla måndagarna behöver inte vara hemska, men det är inte heller ristat i sten att tisdagarna är en dans på rosor. Så galet trött idag. Tur att jag har kort dag på jobbet idag så man får sluta tidigt och leka lite i snön.

Vad ska du roa dig med idag?

Alla måndagar...


...är inte hemska.


Jag tänkte bara säga att det har snöat ute så det ligger ett hyffsat lager på marken. Snö snö snö, ere inte underbart.

Helt plötsligt känns det inte lika tungt att det är måndag. Vi har fått snö. Beskedet jag fick tidigare kontrades med ett annat glädjande besked. Det är bara sju arbetsdagar kvar innan julledigheten börjar. Känns som att det kan bli en bra vecka.

Ut i snön.

Mus Intensive foam cleanser


Nu har jag skaffat mig en ny... eller ny och ny, jag har testat Makeupstors produkter förr och jag har testat sminkborttagning i skumform tidigare, men inte just denna. Vi får väl se när latmasken Ann får tillfälle att prova denna och kanske jämnföra med den jag använt innan, det är ju inte så att jag använder smink speciellt ofta. Men men, det kommer. Sen.


Intensive foam cleanser 175 kr

Nån som testat den?

Julstämning på lucia


Det ligger iallafall lite snö kvar och väderstationerna lovar att det ska komma mer snö och kyla under kommande vecka, så med hjälp av lite julmusik kan man nog skapa sig lite julstämning på lucia.



Gästrum no.1



Under julhelgen har vi alltid väldigt mycket folk hemma hos oss, så med det i åtanke har förmiddagen helt gått åt till att möblera om i de två mindre sovrummen vi har på nedervåningen i huset. Det rummet ni ser på bilderna var tidigare "mitt rum" där jag hade alla mina kläder, skor samt smink. Det blev väl ett ganska mysigt rum, inte sant?

Hemska tapeter, gula med blåa stjärnor, men jag har en plan för hur jag vill att det ska ut... men jag måste nog låta Herr J återhämta sig lite från renoveringar ett tag.

12/12-09





Kan ni gissa vad det är vi har gjort?


Julfest med jobbet


Jo men visst, för första gången så har jag deltagit i den årliga julfesten som vi får via jobbet. Helt okej. Underhållning. Julbord. Mer underhållning. Biljard. Sist hem. Jodå, nog var det okej allt.





Japp, ny hårfärg...


... sa jag juh.

Lilla fröken Cilla grinade lite på mig när jag visade att jag höll på att lägga i en ny hårfärg, men inte la upp en bild på resultatet, so here we go.

Mer brunt än rött. Men jag måste medge att det blev bättre än jag förväntade mig, speciellt eftersom det såg ut som att jag hade kletat in råa ägg i huvudet när färgkletet låg i. Mja nöjd e man ju iallafall.


Ny hårfärg...


... är det dags för igen. Denna gång provar jag Hms egna toning, en rödbrun variant, får väl se hur det blir... och hur länge färgen håller i sig.


Nån som har testat HMs toningar?

Ann by Nagadez



Fotograf: Anders Albihn
Modell: Ann Kykyri


Energitjuv


Jag la mig i sängen vid åtta igår, men somnade inte förän närmare halv tolv. Vaknade precis innan klockan ringde imorse, med huvudet fyllt av tankar på jobb. Mindre utvilad. Jag tror jag är min egen energitjuv. Skare va så. Jag får väl gotta mig med att efter idag så ere bara åtta arbetsdagar kvar innan det är dags för semester, välbehövd semester.  

Så vad ska man göra för att få lite mer energi?

Mhm?


Hur kan nätterna kännas så korta när det är mörkt hela tiden?


Lackeringen...


... av alla ramar till fotoväggen till vardagsrummet är nu påbörjad. Ser ut som att det krävs ett par lager färg till, men sen blir det att montera alla bilder som nu har anlänt.


Nedräkningen har börjat


Ett par timmar kvar innan nya tvn. Tio arbetsdagar kvar innan nästan tre veckors semester. Sexton dagar kvar till julafton. Jomen visst har man väl nedräkning.

Poolparty



Foto och makeup: Therese Jonsson
Modeller: Sara Kjellqvist och Ann Kykyri


Crash and burn


Här kommer en bild från en av sommarens fotosessioner som plåtades i ett grustag med ett gäng utbrända bilar. Fler bilder kommer, men jag vill börja med att visa upp den här på Sandra och mig. Vad tycker ni om den?



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Kristina Sundberg
Modeller: Sandra Westman och Ann Kykyri


Vi tänder ett ljus för...


... den vackra TVn som nu har slocknat.


TVn hade en sammandrabbning med Lille T och ett av hans lasersvärd i plast och jag tror att det är överflödigt att berätta att barnet vann efter ett par ronder över prylen på väggen som var värd 13000 kronor.

Det lutar åt en...


... Canon EOS 1000D.


Jag har efter ganska lång betänketid bestämt mig för att det är dags att köpa en egen systemkamera och jag har idag varit ivägoch klämt och känt lite på ett par tänkbara, men det slutade med att jag bestämde mig för en Canon EOS 1000D. Den kostar ungefär 4000 kronor vilket jag tycker är lagom för mitt användningsområde, dvs hemmabruk.

Tilläggas bör, att jag väljer Canon av den anledningen att jag har tillgång till extraobjektiv till Canon. Lite inför till alla er som väljer att gå in i Canon vs Nikon debatten.

Vad har du för kamera och varför valde du den? Och vad tror du om den jag väljer?

Nytt till sminkväskan från MUS



Jomen visst, gårdagens shoppingrunda i huvudstaden bar med sig lite nytt smått och gott till sminkväskan, bland annat produkterna nedanför.


Kajalpennor i färgerna Green Metal och Light Brown, 130 kronor styck.

Microshadow i färgen Nectar, 135 kronor.

5/12-09



Mmh, en liten shopping/krogrunda i Stockholm. Mycket nöjd med gårdagen. Bra shopping och bra små krogar. Bra sällskap.

Mavala nr 33 Las Vegas


Jag hör till skaran som tycker det är snyggast att ha långa naglar och om jag nu måste klippa av mig naglarna (due to diverse renoveringar och kyla) så brukar jag sällan eller aldrig måla naglarna.


Första lagret...

... och andra lagret.


Har ni sett nått så kladdigt. Det är uppenbarligen inte meningen att jag ska ha korta naglar när jag målar, det blir så väldans mycket på fingrarna då. Jag försökte dessutom få bort överflödet med alsolsprit... så att måla korta naglar på morgonen är kanske inte min mest lysande ide.

Just me



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


Wolloing in self pitty


Fick ett halv trist besked idag, eller ah... inga klara besked, men ändock något som ger mig huvudbry, så idag ere pizza och chips som gäller. Andra december it is.


Gäsp


Gäsp, det är inte meningen att man ska behöva vara uppe så här dags på dygnet...


1/12-09


Första december alltså. Tisdag.

24 dagar till julafton. 13 till Lucia. 21 dagar kvar till julsemester. Jag gillar december, mycket att se framemot. Och nyårsafton så klart.

Men första december har spenderats med att sluta tidigt, suttit i skolan och väntat på Lille T's klass... och väntat lite till. Väntat. Sen hem, ätit lite mellanmål och nu roar jag mig med att fördomsfullt dumglo på serier jag egentligen hade kunnat hoppa över.

RSS 2.0