Mavala nr 97


Mavalas nagellack nr 97, Wichita.

Jo men visst, ser ut lite som tipex fast med en svag rosa ton. Mindre vackert i mina ögon, men det är väl en smaksak antar jag.

Vad säger ni, uppskattas ljusa tipexlack varianter eller håller ni er till mörkare? Eller kanske ljusa fast transparenta?

Så vare måndag igen


Godmorgon. Godmorgon.

Då var man åter till verkligheten. Sovmorgon på jobbet, så jag vet inte riktigt varför jag är uppe redan nu. Har kurs idag också. Händer mycket idag på jobbet. Spännande. Tror jag behöver lite kaffe om jag ska få huvudet att fungera efter helgens bus.

30/5-10


Jodå. Jag lever.


Det känns som att jag har hunnit med galet mycket idag. Vaknade upp i Hallstahammar. Letade igenom Strängnäs efter ett öppet cafe, slutade i Södertälje. Marknad i min skog. Solande på altanen och grillning av hamburgare.

Det bästa med att åka bort är känslan när man kommer hem.

oFF to...


... fototräffen i Hallstahammar!



Bjuder på fyra bilder fångade på tidigare fototräffar
i Hallstahammar av fotografen
Therese Jonsson.


Jag skulle tro att det blir ganska tomt med bloggande under helgen men jag lovar att ta massor med kort som jag kan bjuda på senare. Har lite inbokat som modell, men det är med skräckblandad förtjusning som jag berättar att jag även ska få möjligheten att testa min egen kamera lite. Det ni!

Fredag!


Nah men godmorgon.

Idag har jag planeringsdag på jobbet, strålande bra. Sen efteråt så bär det av till en fototräff i Hallstahammar, för att träffa en massa galet folk. Inte helt klar med packningen, så risken finns att jag glömmer en massa. Nåja.

Hur många fler än jag ska till Hallstahammar? 

Dricka kaffet innan det hamnar i väskan.


Valentine's Day


Jessica Alba (Fantastic Four), Jennifer Garner (Daredevil), Anne Hathaway (The Devil Wears Prada), Jessica Biel (I Now Pronounce You Chuck & Larry), Queen Latifah (Just Wright), Julia Roberts (Pretty Woman), Taylor Swift (Letters to Juliet) och Kathy Bates (The Blind side)... ingen dålig rollista eller hur och det bör ju tilläggas att detta var bara den kvinnliga rollistan,den manliga är minst lika sprängfylld med imponerade ansikten.

Romantiska kärlekssagor. I massors. En film om hur olika människor, i olika förhållanden, firar alla hjärtans dag. Mmh, ytterligare en romantisk film, men denna tyckte jag faktiskt om. Cute, cute, cute.

Det är en sån torsdag


Lönedag. Räkningsdag. Sol. Kvällsmöte. Packa inför helgen. Lämna Lille T hos mormor för helgen. Färga hår och fixa naglar.


Varför göra något igår, då har man ju inget att göra idag.


Depend Nailpolish nr 115 + 28



Depend Nailpolish nr 115 plus nr 28.


Japp, den lille kemisten är i farten igen och blandar färger. Lite mer spännande så. Det blir ju ett extra lager på nageln så för den som är lika lat som jag, så anser inte jag att man behöver något överlack. Hähä.

Ibland är man mindre glad att man har katt...


... speciellt när de kommit på att man kan leka tiger på nätterna. Usch vilket oljud de har fört under natten, de har sprungit över mig, dundrat in under sängen och lekt kängeru i trappen. Monsterdjur. Ligger stora hårtussar på golvet efter deras nattlek.


Är en rakad katt eller nakenkatt?


Bikini




Med mindre än två veckor kvar innan planet lyfter till Turkiet så kom jag på att jag borde ta mig en titt efter iallafall en ny bikini. En funkar aldrig. Så två blev det. Randigt och färgglatt.

Leap Year


Ytterligare en romantisk komedi med Amy Adams (Julie and Julie, Enchanted) och Matthew Goode (Watchmen) i huvudrollerna.

Den kvinnliga huvudrollen är fast bestämd att ta sig till Dublin för att lyckas fria till sin pojkvän på skottdagen, vilket visar sig vara en irlänsk tradition, dock är inte väder, vind, lycka och busstrafiken på hennes sida. Och nog friar hon allt, men vi kan vara säkra på, redan vid bokstaveringen av titeln, att det inte kommer att gå som hon har tänkt sig...

En ganska platt film i mina ögon, kanske inte en genre där jag borde göra mina filmval, men det är också en ganska enkel film att se. Så visst, se den.

regn, regn, regn...


... och mera regn. Det bara vräker ner. Enligt vädergudarna i norge så ska vädret vara trist hela dagen, men imorgon och torsdag blir det sol igen.

I en gul regnrock.


Lifestyle a la Jakobsson, part II



Fotograf: Tobias Jakobsson
Modell: Ann Kykyri


Här kommer andra laddningen med bilder från min plåtning tillsammans med Tobias, dessa bilder finns även på Modellbilder.se för er som är lite extra nyfikna. Ya like?

The Bounty Hunter


En romantisk komedi med Jennifer Aniston (Friends) och Gerard Butler (P.S, I love you) i huvudrollerna. Asså, titeln säger ju en del vad filmen handlar om, genren borde ju berätta hur filmen slutar och skådespelarna ljuger ju om hur underhållande filmen är. En ganska målande beskrivning, inte sant?

Jo men visst, se filmen om du är uttråkad och inte har något annat att göra, i annat fall så tycker jag att ni ska avstå.

Countdown


Nu börjar min nedräkning... fyra dagar kvar till Hallstahammar. Tolv dagar kvar tills jag åker till Turkiet. Efter det måste ju sommaren vara här på riktigt och då är det inte långt kvar innan man går på semester. Inte helt otrevliga tankar.

En måndag är inte en måndag om man drömmer.


BTS med Johan Gustafsson



Bjuder på ytterligare en bild från förra helgens plåtningen som jag hade tillsammans med fotografen Johan Gustafsson och makeupartisten Cecilia Johansson, i en klänning designad av Therése Palmhager Gustafsson.

Tvättad skulle man kunna säga


Jamen perfekt. Jag var ju övertygad om att det skulle bli sol idag så dum som jag var lät jag tvätten hänga ute... och gissa om regnet öser ner nu?

Gone shopping


I väntan på att städerskan ska bli klar med sitt så ger vi oss av för att provköra lite med svärfars motorcykel inför längre resor framöver. Anledningen till det är ganska enkel, han har packväskor, det har inte vi...

Jag skulle tro att det blir lite shopping, inget megamassors shopping, mer småsaker som typ hårfärg. Spännande inte sant?

Kom på't!


Jag kom på det! Vi har ju lånat ut Lille T till Tant Mirjam idag för en heldagsutflykt. Jag sa ju att det var något som jag hade glömt bort. Tur att andra har koll när inte jag har det.

Vi körde fredagsrutinerna som alltid, grilla lite kött och kyckling, dricka lite rosevin och ljugas. Helt perfekt fredag. Supermysigt att kunna sitta ut så länge på kvällarna och bara njuta av värmen. Fler sånna kvällar åt folket!

BTS med Schönning



I söndags testfotograferade jag tillsammans med fotografen Emil Schönning, en ganska enkel plåtning. Lite porträtt. Bilden jag bjuder på är en sån där vacker bild fångad mellan två, förhoppningsvis, bättre bilder. Hähä.

Fredag!


Hähä, japp, det är mitt absoluta favotit topic. Jag gillar fredagar.

Jag har en sån där vag aning om att jag har någonting inplanerat i helgen, ungefär samma känsla som att jag har glömt något. Lite lurigt. Det kan vara lite shopping, njuta av solen med hjälp av motorcykeln, men jag tror tyvärr inte att det är riktigt så enkelt. Nåväl, jag kommer väl på vad det är jag ska göra...

Vad har du för planer för helgen?

Full fart


Nu har jag jobbat sen klockan sju imorse till klockan sju på kvällen. Lite lagom mör i kroppen så där. Med full rätt kanske. Underbart väder att få arbeta utomhus, en av de stora fördelarna med mitt yrke.

Jag skulle tro att det blir att dumglo ett litet tag på en mindre väl vald serie, sen duscha och dumpa ner på kudden för en välbehövd sömn. Jobba, äta, sova.

In the eyes of Wysteriia



Foto och Makeup: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


Här kommer ett första smakprov på bilderna som modellen/makeupartisten/fotografen Cilla tog på mig under förra helgen. Hon har alltså bara plåtat modeller tre gånger, så vad säger ni,visst kan väl hon kalla sig för fotograf?

Sen dag i solen


Godmorgon folket.

Ser ut att bli en lång dag idag på jobbet, räknar med att vara hemma vid sju. Det blir skoj, men jag gissar att jag kommer vara ganska seg. Hähä.

Ha en strålande bra dag i värmen. Glöm inte solskyddsfaktor!

Klänningar från HM



Jahadå, fick en liten fin leverans från HM idag med tre stycken klänningar. Tyvärr så passade alla tre, den blåa blir jag dock lite tveksam till, men inte så tveksam att jag tänker skicka tillbaka den. Hähä.

Jag har ju inte tidigare varit sån att jag använt klänningar, men nu till sommaren så tänkte jag nog försöka ändra på det. Vad använder du, klänning/kjol eller shorts?

Sommarvärme


En massa moln idag också, men termometern står på 16 grader i grader i skuggan, så det får väl räknas som helt okej. Kan nog bli en helt okej dag. Försommar iallafall.

Uppvikta jeans.


Har vi bara sommar varannan dag?


Igår lös ju solen så fint hela dagen, jag har till och med skapat mig en sån där snygg bonnbränna. Hähä. Massors av vackert. Men idag är hela himlen fylld med moln, ser nästan ut som att det skulle kunna komma lite regn.


Vill använda shorts.


19 dagar kvar...



... tills jag åker till Side, Turkiet. Inte en helt otrevlig tanke.

Depend + Isadora = kärlek



Depend nailpolish nr 105 plus Isadoras extra long lasting quick dry, nr 178.


Mmh Isadoras lack var ju helt okej innan, men med det glittriga från Depend på, så blev det om möjligt ännu bättre. Mhm, grymt, me like.

Ny MC-jacka



Halvarsson kostat 2990 kronor, nedsatt till 1495 kronor.


Jag fick kommentaren "Vafalls, jag kan ju inte ens ta med dig in på ett MC-center utan att du hittar något du kan shoppa..." Yeah yeah, men nu har jag ju en ny jacka. Hähä.

Ett stycke tröttmössa


Hur mycket ångest man än tycks ha på söndagarna så kan man inte hindra måndagen från att komma. Denna måndagen tog med sig solen, så den känns inte fullt lika hemsk, men jag hade kunnat ge ganska mycket för att få ligga på altanen idag.

Jag får blunda och drömma mig bort till den utlandsresa har jag framför mig.

Söndagsångest


Uscha, söndagsångest. Helgen har varit väldig lång och det känns som att jag har hunnit medväldigt mycket, men det är galet så kort tid man behöver för att vänja sig vid att vara ledig. Ett par dagar till hade inte skadat. Bara liiiite till.

Bara jag som roar mig med att ha söndagsångest?

Lifestyle a la Jakobsson, part I



Fotograf: Tobias Jakobsson
Modell: Ann Kykyri


Bjuder på första omgången bilder från min plåtning tillsammans med Tobias som jag hade i början av helgen, vad tycker ni om dem?

Söndagsplanering


Morgon. Ja bara morgon idag. Solen är borta. 

Planerna för dagen är att åka iväg för att hämta en jacka som jag la undan igår, jag råkade snubbla över en ny jacka som jag ska ha när vi är ute och leker med motorcykeln. När vi väl kommer tillbaka därifrån så hoppas jag att solen har behagat titta fram så att jag kan få lite trevligt ljus under eftermiddagens plåtning.

Söndag alltså. Vad ska du roa dig med?

15/5-10


Dagens lekar har gått på att njuta så mycket som bara möjligt av solen.

Först var vi ute en bra stund med motorcykeln runt i kring våra skogar, träffade upp lite likasinnade för att fika på välbekant ställe. Supermysigt.


 Bild från dagens åktur fångad av papparazzifotografer i diket.


Eftermiddagen och kvällen har avnjutits på altanen. Grillat tillsammans med mor. Tänk så skönt att kunna sitta ute hela kvällen, det är sånna här kvällar man har längtat efter. Kan det vara så underbart, att sommaren äntiligen tycks visa sig?

Förvisso lördagkväll, men jag tror att jag förpassar mig på min rumpa.

Isabora nailpolish nr178



Isadoras extra long lasting quick dry, nr 178 Mulberry Wine.


Det här är nog mer min typ av färg, sommar eller inte, mörka färger på naglarna känns både mer bekvämt och bekant. Vad föredrar du, ljust eller mörkt nagellack?

Mmh


Godmorgon.

Ja. Till och med jag som alltid är uppe tidigt tycker att det fortfarande är morgon. Trots det strålande vackra vädret. Jag sitter här och dumglor med mitt trollhår sen gårdagens plåtning, kaffeglaset är tomt, ögonen trötta. Har helt enkelt inte kommit längre.

Jag har lite fler bilder att visa från plåtningarna, men det får vänta lite. Snart. Senare.

Nah, snubbla ut till kaffebryggaren kanske och se om jag kan krokbena yrvädret Cilla på vägen, hon är i full fart med att försöka fylla igen sina väskor.

Pre-shoot med Johan Gustafsson



Bjuder på lite bilder från när fröken wacko Cilla rockar loss med sminket innan vi åker och plåtar hos tillsammans med fotografen Johan Gustafsson.

De glada amatörfotografernas dag



Japp japp, idag är det de glada amatörfotografernas dag. Det vill säga, jag och Cecilia Johansson roar oss med att plåta varandra i väntan på kvällens plåtning.

BTS med T.Jakobsson








Japp, jag är redan hemma från plåtningen tillsammans med fotografen Tobias Jakobsson, effektivt är nog dagens ord. Det kändes lite rostigt till en början och t.om lite nervöst, eftersom jag inte plåtat på ett tag, men det gick strålande bra.

T.Jakobsson



Fotograf: Tobias Jakobsson
Makeupartist: Emma Nolander
Modell: Ann Kykyri


Idag ska jag ge mig iväg för att träffa upp fotografen Tobias Jakobsson, som har fångat mig på bilderna ovanför under 2008, för att plåta lite. Jo men kameran tar jag nog med mig, så ett par behind the scenes kan jag nog bjuda på lite senare.

Fredag!


Nah jag vet att det inte är fredag, men det är veckans sista arbetsdag, så det kan väl räknas som fredag. Hähä. Underbart skönt att veta att man har fyra dagars ledighet framför sig. Har du några planer för helgen?

Solen lyser förvisso på min termometer, men den visar 22 grader redan nu.

Shopping från Monki



Är inte Monki bäst på tshirts, så säg?

Det finns alltid ett bra urval inne i Monkibutikerna, priserna är strålande bra och jag lyckas aldrig gå tomhänt ut. Det sistnämnda vet jag inte om det är bra eller dåligt. Tshirten på bilden betalade jag 100 kronor för, det tycker jag är lagom.

Snark


Idag lyser solen igen. Helt underbart.

Jag har sovit så galet krokigt inatt. Lille T kom inklampandes i våran säng och efter det har jag inte riktigt kunna somna om igen. Vridit och vänt på mig. Det kan bli en mycket spännande dag, tur att jag slutar tidigt på jobbet.

Depend Nailpolish nr 105



Depend nailpolish nr 105.


Bilden känns lite missvisande, men det är ett cremefärgat lack med massor av glitter. Perfekt nu när man äntligen fått lite färg på händerna.

Early Summer Heat



Fotograf: Veronica Orrholm Zentio
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri


En liten vecka


Tredagars arbetsvecka. Inte en helt tråkig tanke att vakna upp till faktiskt. Dessutom är det en sån vecka då de faktiskt händer lite roligheter, så jag skulle tro att veckan kommer att gå galet fort.

Tror på en bra vecka.


9/5-10


Vaknade upp med jordens förkylning. Näsan rann, konstata nysningar och huvudet kändes tungt. Ja huvudet kan kanske bero på gårdagens rödvin hemma hos mor, men det känns bättre att skylla på förkylningen. Kaffe, nässpray och c-vitaminer.


Åkte iväg för att äta middag hemma hos Tant Mirjam, tidig middag dock. Himla skönt, så slapp man vara helt tröttmössig när man kommer hem igen.

Resterande av kvällen kommer gå åt till att sitta på rumpan och titta på serier. Och äta chips. Lite godis också. Precis lagom onyttig söndag för att det ska vara en söndag i min smak.

Vad har du roat dig med idag?

Nya nagellack



Nivea, Isadora, Depend och Mavala.


Draktränaren



Japp, vi hamnade på biografen igår. Draktränaren i 3D. Har ni en sjuåring, vilket filmen är rekomenderad ifrån, så rekomenderar jag att ni inte ser den i 3D, det blir lite väl läskigt. Men för lite större barn, som mig själv, så rekomenderar jag filmen skarpt.

Fler än jag som sett den?

oFF to...


... Stockholm för att se hur mycket pengar man kan lyckas göra av med. Hähä.


Bjuder på gamla bilder i shoppingtema, fångade av fotografen Linda Helsing,
makeup av Tina Bennett och modellen är naturligtvis jag själv,
Ann Kykyri.


Flashes from 2008



Fotograf: Tobias Fisher
Makeupartist: Rosanna Ingersjö
Modell: Ann Kykyri


Ameh!


Hur störande är det inte att vakna så här tidigt på en lördag?


Gäsp


Jag tror inte att det är meningen att man ska behöva vara uppe så här dags. Ännu mindre behöva gå ut så här dags. Inte ens solen tycks vara vaken.

Fredag!


Nahäpp. Mhm, torsdag igen vah. Idag kan man säga att imorgon ere fredag. Den har ni aldrig hört, right?




Flashforward


Jag fick ett tips om att denna serie skulle vara bra, så jag tänkte ge den en chans. Verkar vara ganska många bekanta ansikten som dyker upp. Nån som sett den?

Vill ha...



... 450 kronor på Scorett.

Redan onsdag


Godmorgon. Det är redan onsdag, snacka om att dagarna går fort. Veckorna bara flyger förbi. Den stora nackdelen är att det känns som att nätterna också bara flyger förbi, jag hinner knappt med att blinka innan det är dags att gå upp. Dagarna. Veckorna. Våren. Går inte allt galet fort?

Gäspar och håller i mig.


Fotograf sökes!



Bild fångad av fotografen Johan Gustafsson, slutet av 2009, vid
det senaste tillfället jag och Cecilia jobbade tillsammans.


Jag och makeupartisten Cecilia Johansson söker en fotograf till fredagen den 14 maj.

Intresserad?
Hör av dig!


Beautiful Blogger


Jag har fått en award av Therese, hur sött som helst. Tackar tackar.


Regler:
  • Kopiera in awarden i din egen blogg & länka till den som gav dig den, glöm inte att kommentera i den personens blogg så han/hon vet att du har svarat på frågorna.
  • Skriv 7 saker om dig själv
  • Skicka vidare awarden till 7 andra.
  1. Jag har en skräck för grodor.
  2. Jag har inget körkort och jag tror att världen är glad för det. Saker har en tendens att gå sönder när jag kör...
  3. Jag har alltid sagt att jag ska bli lång när jag fått frågan vad jag ska bli när jag blir stor.
  4. Om jag skulle vara tvungen att göra mig av med alla laster utom en,såväljer jag att behålla kaffet.
  5. Jag är för lat och för dålig på att städa själv, så jag har städerska.
  6. Jag är onödigt envis.
  7. Jag är en gammal Counter-Strike spelare.

Självklart kan jag ju inte vara sämre själv så jag nominerar Sarah Maria, Cecilia, Nathalie , Ingela, Jessica, Jenny och Tove till awarden Beautiful Blogger.


Depend nailpolish nr 115



Depend nailpolish nr 115

Lila är helt klart en färg jag uppskattar nu under våren. Har du någon färg du helst väljer under vissa årstider?

Lumene Beauty Base Crystal Radiance



Jakten på primers går vidare. Jag köpte en budget variant, Lumenes Beauty Base Crystal Radiance primer för ca 110 kronor på Kicks. Helt okej pris. Mer lättflytande än de jag testat tidigare, så den känns lättare att använda, men den ger inte alls samma sammetslena känsla och jag ser inte ett spår av den skimrande effekt som utlovas.

Inte lika bra resultat som tidigare, men ett mycket bättre pris. Helt okej, helt enkelt.

Kurs. Måndag. Sol.


Jahapp. Måndag igen. Undrar varför man alltid sover så dåligt natten mellan söndag och måndag. Är det fler än jag som gör det?

Jag ska på utbildning idag, sitta i en konferenslokal hela dagen och bli inspirerad. Känns mycket bra. Speciellt nu när kursen i teckenkommunikation är över så har jag känt att jag vill läsa något mer. Det blir lite som knark. Så idag ska jag få gå en kurs i Pedagogisk dokumentation. Det låter rätt trist, jag vet, men jag tror nog att det kommer att bli en intressant dag. I'll let ya know.  

Kurs. Måndag. Sol i massors. Känns som en bra måndag.

2/5-10


Jomen visst, idag har det varit riktigt motorcykelväder, så vi gav oss iväg till Trosa en sväng. Hittade ett sött litet rökeri där vi åt lunch och fortsatte sen vidare till Rosenhill för att fika lite.


Rökt makrill, lax, räkor, skagenröra och alioli från rökeriet i Trosa.


Förra helgen när vi var ute så kändes det som att allt gick i grått och brunt. Nu skimrar både mark och träd i grönt. Underbart.

Men det är märkligt så trött man blir av att bara sitta och åka. Hela eftermiddagen och kvällen har jag roat mig med att bara sitta på min rumpa. Så sitta på motorcykel, sen sitta lite mera och nu ska jag sätta mig och titta på lite serier. Vad har ni roat er med denna söndag?

Klipp och färg



Ingen större skillnad enligt bilderna kanske, men mitt hår var superslitet så det känns galet skönt att fått det klippt. Blev en kortare lugg också, har inte riktigt bestämt mig för om jag uppskattar den eller inte. Och lite färg för att få bort utväxten.

Gårdagens shopping


Jo men visst blev det lite shopping igår. Ett linne. Lite hårprylar. Nagellack. Ett armband, se bilden nedan. Ett par leggings. Två nya ljusstakar att ha till altanen samt två stora blommor. Skönt att få shoppa loss lite igen.


oFF to do some shopping


Jösses vilken morgon. Saknar like. Lik.

Nåväl nu är man redo att ge sig av ut i den stora världen av shopping. Shopping löser allt. Jag tror till och med att Lille T ser fram emot att shoppa lite, så det ser ut som att han har gått lite gener från min sida också. Hähä.


Dear John


Jag blev rekomenderad en riktig snyftfilm. Och jag menar verkligen att det ären riktig snyftare.

Lasse Hallström regisserar Dear John med med Channing Tatum (Step Up) och Amanda Seyfield (Mama Mia) i huvudrollerna. Ett klassiskt Dear John drama med brevväxling och dramatik i massors. Kanske inte låter som en höjdare och filmens börjar ser verkligen ut som vilken amerikansk dramatisering som helst, men filmen förvånade mig. På ett bra sätt.

Så bunkra upp med näsdukar och choklad innan ni ser Dear John. Rekomenderas.

 


RSS 2.0