En sån dag


Städdag, ut och shoppa dag, lite ont i huvudet från gårdag, ut och käka
med goda vänner dag, japp en sån dag. Kunde varit en sämre dag.

Hur ser din lördag ut?


SusannFotograf: Ann Kykyri
Modell: Susann Johansson
Makeup: Anja Prigoda


Fredag!


En helt okej början på fredagen. Mår mycket bättre idag. Ingen snö. Nämnde jag att det är fredag?

Har inga herrejössesplaner för helgen, eventuellt gå ut och käka lite tillsammans med goda vänner under lördagen. Lagom avancerat. Städerskan kommer. Te på söndag. Alla förutsättningar till en bra helg.

Din plan för helgen?


Sara i gräset


Jag tar och bjuder en av sommarens bilder på Sara. Jag tror att man kan behöva ha lite glimtar av sommar nu under höstens mörker.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Tillbaka till jobbet


Dags att återgåtill jobbet och verkligheten nu efter tre dagar av snor och allmänt tråk. Är kanske inte helt hundra än, men jag blir ju så galet uttråkad av att gå runt här hemma. Det ska bli riktigt skönt att bli anfallen av kärlek.

Love tha job.


Ynk


Höst och snörvel. Fortfarande inte pigg och kry, men till råga på allt så har jag sömnlösa nätter. Både igår och idag. Ja jag tycker synd om mig.

Snörvlar.


Sara


Jag har varit lite dålig på att... nah, inte lite dålig, ganska mycket... fånga helkroppsbilder när jag plåtar. Det blir allt som oftast porträtt eller möjligtvis halvkropp. Mest porträtt. Så här kommer ett gäng bilder från min senaste spontanplåtning tillsammans med den vackra Sara. I give you - morekroppsbilder!


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Sitter hemma...


... och tycker synd om mig själv. Mmh. Andra gången den här hösten som jag är hemma och är sjuk. Galet trist. Jag blir så fruktansvärt uttråkad och det innebär ju att man gärna hittar på saker somman inte ska göra... som typ nätshopping. Hähä.

Höstmode a la EllemarkFotograf: Ove Ellemark
Makeupartist: Linda Forsberg
Modell: Ann Kykyri


Bildstöld!


Jag är ju långt ifrån den första som blivit bestulen på bilder, men det är första gången för min del...

I augusti så blev jag kontaktad av en kille som hade retuscherat om en bild jag plåtat, han undrade då om han fick tillåtelse att använda den i sin portfolio. Nej. Idag fick jag ett mail angående hans portfolio, där min bild, med hans retusch, stolt visades upp. Före och efter. Asså... suck.

Det lustiga i kråksången är ju ändå att han har mage att skriva "All Rights Reserved".

Ett mail är nu skickat. Väntar på svar. Vad hade du gjort om det var din bild som blivit stulen?


Hanna BjörklundFotograf: Ann Kykyri
Modell: Hanna Björklund
Makeup: Karin Törnqvist


Fallfashion 2010Fotograf: Ove Ellemark
Makeupartist: Linda Forsberg
Modell: Ann Kykyri

Det var ju ett tag sen vi tog dessa bilder nu, jag har medvetet tjyvhållit på dem... jag har fler. Hähä. Inte lika ofta jag själv står framför kameran längre, så det var kul att gästspela lite igen så att man inte tappar formen helt.

Vad tycker ni om bilden?

Helena


 
Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Helena Rosenblad
Makeup: Karin Törnqvist


Gissa vad?


Det här blir nog den första fredagen på länge som jag inte uppskttar. Det känns inte ens inspirerande att försöka fotografera. Blött är det också. Tjocka vinterkläderna på. Usch. Inte nu. Inte redan.

Gissa?


Upp med hakan


Godmorgon godmorgon.

Det är mörkt ute. Höst. Trist. Kallt och fuktigt så klart. Men ingen snö, det som folk tycks gå runt och tjata om att det skulle komma. Så lagom deprimerande. Jag förstår att folk är allmänt trötta och sega på hösten, men jag kan dock inte förstå folks passion för att vältra sig i allt som är trist eller tragiskt.  Jag ser inte poängen. Det sprider ju bara runt negativ energi, som andra blir smittade av. Som ett dåligt virus.

Gnäller över de gnälliga.


Kommande plåtningFoto: Ove Ellemark


Igår var vi iväg och kikade lite samt planerade upp en kommande plåtning i slutet av November, ruskigt taggad inför den dagen. Jag kan avslöja att vi har fått tillgång till ett ställe med många olika typer av miljöer, coola designer och färgsprakande teman. Det kommer att bli så ballt! Busigt värre!

SusannFotograf: Ann Kykyri
Modell: Susann Johansson
Makeup: Anja Prigoda


Höstmode med LiFotograf:

Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Makeup: Sarah Maria Ahrenius
Ass: Leo Erdfelt

Blir ni förvånade...


 ...om jag säger att jag är lite trött?

Mörkt, mörkt, mörkt. Inte så konstigt att man inte lyckas vakna till när det är så galet mörkt numera när man går upp. Hur mycket kaffe man än dricker om dagarna så tycks inte det heller hjälpa.

Kaffe, kaffe, kaffe.


Sneakpeak av LiBjuder på en liten sneakpeak av vad som ligger i retsuchhögen, ja det som innehåller den vackra Lis ansikte iallafall...

BTS med SaraInnan jag kastar mig in i retuschhögen så tänkte jag bjuda på ett par behind the scenes bilder från min senaste plåtning tillsammans med den vackra Sara och min käre sambo som alltid är så gullig och ställer upp som fotoassistent.

Till skillnad från många andra gånger, så dröjer det nog ett tag innan ni får se bilderna från denna plåtningen, då jag har en liten hög med annat som vill ha efterarbete. Men den som väntar på nått gott...

En aj-aj måndag


Jo men godmorgon måndag och hej träningsvärken. Ninjakatten Ernst hoppade upp och la sig i sängen imorse, på min vad, gissa om träningsvärken gjorde sig påmind på en gång. Skulle tro att kattens skadeglädje låg påen ganska hög nivå. Trappan ner var ingen barnlek vill jag lova.

Enligt planeringen så blir denna veckan lugn, har inga möten inbokade, inga plåtningar. All tid i världen för att ta tag i allt retuscharbete.

Kaffe och leverpastejsmörgås.


Effektiv söndag


Känns som att man har varit lite effektiv idag, började dagen med att åka ner till gymmet... första gången på säkert ett år. Galet segt att komma igång igen. Sen åkte jag iväg för att sminka, styla och plåta modell. Hem och fika tillsammans med mor samt kamrat. Middagen står i ugnen. Planer smids inför kommande plåtning.

Får man sitta på träningsvärksrumpan och äta godis nu?

SusannFotograf: Ann Kykyri
Modell: Susann Johansson
Makeup: Anja Prigoda


EliseFotograf: Ann Kykyri
Modell: Elise Reihammar
Makeup: Sarah Maria Ahrenius


Inte vilken fredag som helst!


Fredag. Och inte vilken fredag som helst utan det är en sluta-tidigt-fredag. Woho!


Sara i studion, part II


Här kommer en bild från andra delen av studiodagen jag hade tillsammans med den vackra modellen Sara, i Johan Gustafssons studio. Jag har nog fortfarande inte riktigt förlikat mig med tanken på studio, men jag studerar studioljus för glatta livet inför en kommande studioplåtning.

Så vad tycker ni om den här bilden då, är den bättre eller sämre än den första delen i studion?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


SaraFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Varför så trött?


Jag somnade inte sent igår, snarare tvärtom, jag somnade innan nio. Men ändå när man vaknar så känner jag mig så trött. Mörkt ute förvisso, men ändå. Ska hösten vara så här?

Knarkar c-vitaminer och kaffe.


BTS med Susann och AnjaJag har precis plåtat lite tillsammans med makeupartisten Anja Prigoda och modellen Susann Johansson, tar och bjuder på en behind the scenes bild från första sminkningen. Jag lyckas nog inte hålla sålänge från att kasta mig över retuscheringen, så ni får nog snart se en sneakpeak...

EliseFotograf: Ann Kykyri
Modell: Elise Reihammar
Makeup: Sarah Maria Ahrenius


Det är kallt!Bjuder på en bild som visar hur gårdagens morgon såg ut...


Det är ruskigt kallt idag, till och med inomhus. Dags att slå påvärmen i huset skulle jag tro. Det är inga minusgrader och ingen frost -  som igår, men det är ju naturligtvis mer fukt idag. En råare kyla. På med mössa och vantar!

Arbetar fram en snygg mössfrilla.


Makeup by Karin - HelenaFotograf: Ann Kykyri
Modell: Helena Rosenblad
Makeup: Karin Törnqvist


Frost och gnäll


Måndag igen. Lika fort som veckorna går så försvinner helgerna. Låter lite som days of our lives, hähä. Måndagen startar med frost och två minusgrader. Skare vara så här nu?

Jag skulle ha plåtat under helgen, vid två tillfällen, men båda blev inställda. Lite tröttsamt får jag nog erkänna. Jag säger ofta till andra att de är för snälla och det är vanligtvis inget jag brukar anklaga mig själv för att vara, men jag har nog varit det för att jag själv VILL plåta så mycket som möjligt. Slut med det nu. Men jag har lite inbokade plåtningar även denna veckan, så jag får väl ta ut min kreativitet på de stackars modellerna istället.

Grinat klart.


LiFotograf: Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Makeup: Sarah Maria Ahrenius


Nej tack...


...till MaxFactors Max Effect mini nail polish.


Maxfactors mini nailpilish i färgen Silver.


Jag säger nog nej tack till den här färgen iallafall, inte för att jag inte uppskattar den. En blandning mellan typ brun och grå med en massa glitter i. Just det, glitter... som sen inte gick att få bort från naglarna. Hur jag än gnuggade så gick det bara inte bort, jag har fortfarande kvar en massa. Ja, jag har hade underlack. Så nej tack, den rekomenderas inte av mig om jag måste gå på en fjärde gång för att få bort glittret.

Kan ni gissa...


... vilken rubrik som rent statistiskt är den jag använder mest på fredagar?

Så skönt att det är fredag idag. Har planer på att kila iväg på liten tjejdate idag, vin och ljugande. Inte helt otrevligt. Sen på lördagen är det fotograferande för hela slanten. Underbart. Vad ska du göra i helgen?

Fredag!


Sneakpeak av EliseJag tänkte bjuda på en liten sneakpeak av den lilla söta modellen Elise som jag fick chansen att fotografera under helgen. Jag har nog inte riktigt bestämt mig för vilka bilder som ska retuscheras, men snart... snart.

Snart fredag


Idag kan man säga att imorgon är det fredag. Inte illa. Lite red skies dock, både yr och aftonbladet är eniga om att det ska vara en regnig torsdag, låter mindre spännande. Det gör torsdagen till en dag man bara vill bli av med för att det ska bli fredag. Jag tror jag ska använda torsdagen till att försöka reda ut helgens planer lite, se vad som kan styras upp och vad som behöver kastas.

Organiserar tror jag.


Li


Här kommer den första bilden på den galet vackra modellen Li som jag plåtade under helgens fototräff i Mariannelund. Tredje gången gilt skulle man kunna säga, för denna omgångens bilder på Li blev jag riktigt nöjd med. Vad tycker ni om den?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Makeup: Sarah Maria Ahrenius
Ass: Leo Erdfelt


BTS från fototräffen i MariannelundKurs. Möte. Borta.


Måndagen över, redan tisdag, snart fredag.

Gårdagens kurs gick finfint. Barns behov i centrum. Lärorikt. Synd bara att den typen av kurs ligger så sent på kvällen, man får ju brottas med sin egen kropp för att man ska hålla sig vaken och ta in information. Nåja, jag somnade inte. Hähä.

Har möte ikväll också. Vilken start på veckan. Först vara borta hela helgen. Sen måndagen. Idag hinner jag förvisso hem en sväng innan mötet men sen är jag ju borta hela kvällen igen.

Borta.


Such a monday


Godmorgon.

Jag somnade nästan på en gång när jag la mig i sängen igår, eller ah, så fort jag blundade iallafall. Sovit som en stock hela natten. Jätteskönt.

Känns som att jag kan behöva lite fler sånna här nätter där jag verkligen sover som man ska, jag har kurs ikväll och möte imorgon kväll på jobbet. Ingen mjukstart på denna veckan inte. Men men, det är tydligen inte meningen att man ska ta det lungt under hösten.

Kaffe unt yoplait.


Borta bra...


... men hemma bäst.

Ja nu är jag änligen hemma igen efter en fotohelg i Mariannelund, strålande roligt. Mycket skratt. Apor. Majsfält och IKEA på vägen hem. Japp en sån helg.

Jag lovar att jag ska lägga upp lite behind the scenes bilder senare, om ett par dagar kanske när jag har vaknat till igen.

Nu blir det att njuta av de sista söndagstimmarna, slöa och kolla på lite serier.

En sån dag


Godmorgon godmorgon. Fredag. Mmh. Me like. Mhm.

Idag blir det att jobba en liten sväng, innan det är dags att åka en massa bil till fototräffen. Busigt skoj med en roadtrip. Ser verkligen fram emot en helg fylld med skratt.

Enda nackdelen är att jag lämnar min familj över helgen. Det är väl ingen fara, tycker ni. Men jag lämnar sällan min familj, kommer att sakna dem galet mycket. Tretton år tillsammans. Nåja, jag får väl låna en hand att hålla i eller någon att kramas med.

Fredagsmys.


RSS 2.0