30/11-07

Lite seg idag, så jag tror att det blir en kväll i TV soffan tillsammans med familjen. Ska hinna med en del under dagen imorgon innan jag ska iväg senare under kvällen för att göra lite bus tillsammans med töserna, måste hinna handla lite, köpa ett par nya skor åt T samt nått nytt till bilen (fråga mig inte vad, för jag har ingen aning. Bilen är blå). Vem vet vad man snubblar på som man bara måste shoppa med sig hem...

Ikväll är det exakt en vecka kvar innan vi åker... mmh!

29/11-07

Lille T kom inte snubblandes över till min säng inatt, och det är helt tokigt stor skillnad på sömn. När jag vaknade kände jag att jag hade stora ögon, snudd på att jag undrade om John Blund hade förväxlat sanden med amfetamin. Pigg och utvilad.

Det har dock varit ganska lite att göra på jobbet idag, samt att det har regnat så en sväng i skogen var all frisk luft jag fick under dagen. Blev att vara kreativ inomhus. Hade inget dagisbesök på vägen hem efter jobbet då farfar hämtat T så jag chockade min stackars kropp med en halvtimmes rask promenad genom min lilla skog. Ja, fråga mig inte varför, jag vet inte vad jag tänkte på. Men jag får nog (lagom ovvilligt bör tilläggas) erkänna att det var ganska skönt.

Jag fortsatte att gräva igenom en bunt gamla kort när jag kom hem och fastnade i gamla modellbilder som plåtades i Karlstad. Det jag minns mest ifrån den plåtningen var att en utav töserna jag plåtades tillsammans med hade totalt glömt av att tanka bilen, så hon kastade bilen från ena sidan av körfältet till det andra för att skaka på bilen för att få den lilla soppan som fanns kvar i bilen att räcka. Biträdet i bensinmacken såg helt chockad ut när bilen kom inputtrandes på ångor och ur bilen väller ett gäng gapskrattande töser.

image186

Varje gång jag får för mig att jag ska bli blond igen så kikar jag på ett gammalt kort så ändrar jag mig lika fort igen.

Luften gick som ur mig när jag väl slog ner rumpan i stolen så det är väl lika bra att jag ser till att ta itu med dagens sista skörd utav tvätt innan jag placerar mig framför tvn och dumglor tills ögonen går igen. Imorgon är det fredag, det är alltid en bra dag. (Bara för att jag sa så där så kommer det inte att bli det...)

28/11-07

Ännu en dag i veckan har försvunnit, snacka om att tiden går fort. Men det betyder att det är en dag mindre kvar till nästa vecka, och nästa helg då vi åker på våran weekendresa.

Jag såg att ni undrat över vilken agentur det är jag ska träffa nästa vecka, och jag avstår nog helt ifrån att prata mer om det förtillfället, men jag lovar att jag ska berätta mer efter nästa vecka. Så fort jag öppnar truten så har saken en tendens att inte gå som jag vill. Håll bara tummarna för mig!

Vad är det med plåtningar som ger mersmak? Plåta någon?

Just nu är det Dreamhack i Jönköping, och för er som inte känner till det sen tidigare så är det ett av Europas största datorfestivaler. Jag är ju gammal gamer, och har deltagit i deras Counter-Strike turneringar ett flertal tillfällen, men har sen en tid tillbaka lagt av med spelandet. Ganska skönt för att man har mer tid till annat men en helg som denna då man vet att allt folk samlas, då saknar jag det en del.

image184

image185

Good old days, bilder ifrån CPL Tour Stop i Barcelona 2005.
ja, det är jag som är den lilla blonda i mitten...

Agentur?

Jag måste bara berätta, jag fick just ett samtal ifrån en agentur som vill träffa mig. Ja jag vet, jag är snart hundra år gammal, liten som en smuf, vad är oddsen för att jag skulle få en agentur?

26/11-07

Bah, haft möte på jobbet... igen... en mindre upplyftande start på veckan att ha en hästdag att börja med. 12h på jobbet, känner mig som utskitet äppelmos nu. Färdiggnällt, tack.

Det snöade här ikväll igen, ganska mysigt. Det höjer mysfaktorn betydligt när man kan tända lite ljus och krypa ner under en filt i soffan, så det tror jag är precis vad jag ska göra ikväll. Glad att jag har min lilla weekend resa om två veckor att se fram emot, mys mys.

Ere verkligen en lampa?

Min sambo har alltid velat ha en lavalampa... ja, tro mig, jag tänker precis som ni, nej tack. Det ser ut som en gigantisk färgglad dildo, vill man verkligen ställa en sån i fönstret?

image183
Lavalampa...
Ja eller nej?

"Alla kan inte och somliga vill inte.Så är det bara."
-Ior

Nya bilder ifrån Johan

När vi var i Södertälje igår så smet jag in till Johan för en snabb spontanplåtning, och redan idag har han fixat till så att bilderna ligger uppe på MB. Helt galet snabb med efterarbetet. Liiite dåligt med kommentarer nu gott folk!

image182
Foto: Johan Gustafsson

25/11-07

Gårdagen var en av de mest lyckade dagar på länge. Började förmiddagen med en spontanplåtning tillsammans med Johan Gustafsson, och redan igår fick jag se de första bilderna så jag vet att de blev som jag hade tänkt mig. Hade även sambon och sonen med mig så Johan var snäll nog och tog en familjebild på oss, det är typ den första vi har. Ni ska få se dem snart.

Åkte iväg och hämtade upp en god vän efter att vi varit hos Johan, gick ut och åt lunch tillsammans och sen begav vi oss hem till oss. Ytterligare vänner trillade in senare framåt kvällen, det spelades lite gitarr och sjöng, skrattades och blev lagom förfriskade. Otroligt härlig kväll med en perfekt stämning.

Vaknade dock imorse och fick syn på gårdagens skörd utav glas, finns det någon värre syn att vila ögat på? Men nu är allt undan diskat, bakat scones och ätit frukost. Jag hade glömt av hur enkelt det är att baka scones.

8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk eller filmjölk

Kladda ihop alla torrvaror tillsammans med smöret och tillsätt sedan mjölken. In i ugnen på 225 grader i 15 minuter, ät medans de är varma.
Hunnit med att tvätta en maskin tvätt också. Jag vet, inte riktigt hur jag brukar starta en söndagsmorgon, men det är grymt skönt att komma igång. Nu kan jag luta mig tillbaka och dricka mitt kaffe med gott samvete.

23/11-07

Slutade tidigt på jobbet idag, idag också, jag vet. Har rullande schema på fredagar så nu är det sju veckor kvar tills nästa gång jag har en tidig fredag. Upplyftande inte sant?
image181
Tvättat ett par maskiner tvätt och lagat lite mat åt familjen. Har inte riktigt haft ro i kroppen att pyssla hemma under veckan, så det känns väldigt skönt att ha fått en del gjort. Lille T valde att vi skulle ha en efterrätt efter maten också, och enligt honom så stod blåbärspaj på menyn. Riktigt smarrigt.

Kvällen kommer nog att bli hyffsat lugn, lite slötittande av serier och sen upp i sängen och somna till Be cool. Ska iväg en sväng imorgon till Södertälje och sen har jag ett gäng vänner som kommer över, så det blir nog en ganska trevlig helg.

22/11-07

Snart är det helg igen, veckorna tycks bara rusa förbi, och snart har även detta året kommit till slut. Och jag får nog säga att det har varit ett bra år, mycket har ändrats, både på gott och ont men i det stora hela så är jag nöjd. Jag har fått en stabilitet i mitt liv igen, jag står med båda fötterna på jorden. Det är jag nöjd med. Vad har du gjort under detta året som du är mest nöjd/glad över?

Jag fick en nyredigerad bild utav Gustafsson, förvisso bilder som jag redan visat upp, men detta är nog min nya favorit ibland dem. Vad tycks?

image179
Foto: Johan Gustafsson

20/11-07

Idag fick jag den den ständigt återkommande frågan "Vad önskar du dig i julklapp?"...
Alltså, hur lurigt är inte det att svara på? Det är inte så att jag inte önskar mig en massa nytt, men det är inte så att jag önskar mig en massa saker som jag vill att andra människor ska köpa åt mig. Jag vill helst kunna betala mina saker själv, det känns bara dumt när folk går och lägger en massa pengar på mig som de istället kan lägga på sig själva.

Så då ska man önska sig något som kostar mindre pengar, och då är problemet löst? Fel. Nästa problem som uppstår då är att jag ska komma på något också. En ny väckarklocka? Det är ju inget jag egentligen vill ha, men det är något jag skulle behöva ha. 
Finns det något mer otäckt ljud, än ljudet av en väckarklocka?

Julen är mysig, och jag njuter av den. Men den är ju mer till för våra barn. Är det inte då mer lämpligt att vi endast köper julklappar till barnen?  Hur gör ni på julen, köper ni julklappar till alla eller bara till barnen? Och vad önskar du dig i julklapp?

19/11-07

Dagen har varit galet seg på jobbet idag, sjukdommarna härjar fritt och drar med sig alla som råkar stå för nära. det vill säga alla de små liven som vanligtvis myllrar runt mina ben faller som små käglor, helt sanslöst. Men det ger mer tid åt den lilla individen så man får väl se det ifrån den ljusa sidan.

Mitt lille troll somnade (igen, tro det eller ej) på vardagsrumsgolvet med en bil i handen, hur i hela friden kan barn sova hur som helst?

Fick upp ytterligare en session på MB idag, och även denna gång i sammarbete med fotografen Johan Gustafsson och makeupartisten Maria Åström. Två sessioner på samma dag, inte illa pinkat. Vad tycker ni om denna, som för övrigt är min personliga favorit ifrån sessionen?

image178

Nytt på MB

Ja jag vet, inte bloggat på ett par dagar, so shoot me! :D

Såg att det låg uppe lite nya bilder på mig igen på MB, Det är Ingela som varit i farten igen och lekt med bilderna som Gunnar Englund tog för den senaste katalogplåtningen.

image175

Dags att kasta i sig kaffet och göra sig iordning för att knalla iväg till jobbet tror jag minsann, ganska skönt att få komma tillbaka när man var hemma i fredags, komma tillbaka i rätt rutiner. Jag tror nog att jag gillar mitt jobb, det är en klar utmaning.

Ha en bra dag gott folk, pöss o kräm!

16/11-07

Var magsjuk hela natten, kände av det redan i förrgår, men ignorerade det. Det finns många andra sjukdommar jag hellre skulle välja, så länge jag slipper magsjukan. Hoppas bara att familjen inte blir liggandes också, J kände av magen en smula sa han, får väl se hur det utspelar sig. Lille T somnade i soffan ikväll, jag tror han tyckte att det var ganska mysigt att få krypa ner under mitt duntäcke i soffan, när jag låg där och tyckte synd om mig själv.

- Är du sjuk idag mamma?
- Ja, lite
- Du kan få smaka på mitt godis.


Han är ju så söt min lilla godis. Ska ta och krypa ner under täcket igen tillsammans med familjen, man får ju passa på att dra nytta utav situationen och mysa så mycket som möjligt.

Fick mina nya lampor idag, får bli att sätta upp dem i hallen på övervåningen imorgon. Skönt att få lite mer fönsterbelysning. Vita i keramik, har letat efter liknande hur länge som helst, men utan framgång. Klart man ska hitta det i en katalog. Nu ska jag bara hitta en ny stor matta också.

15/11-07

jag var bara tvungen att ta en snabb bild på utsikten ifrån min baksida. Lite synd bara att jag inte hann hem innan solen försvann så ni hade fått sett det i dagsljus.


Om jag kommer ihåg det imorgon så ska jag försöka ta med mig kameran och ta ett par bilder så att ni får se hur min grå trista värld har blivit ljus och vacker. Lite ljus gör underverk för humöret.

Ett paket!


Jag råkade beställa en ny tröja för ett tag sen som kom idag. Blev lite muttrig över att jag inte hade nån varm och gosig polotröja, så då var jag ju bara tvungen att ha en. Och i samma paket hade dom visst packat ner ett par benvärmare också, som jag totalt glömt av att jag hade beställt.

image172image173

Tack!

14/11-07

Dagen efter den totala snökatastrofen var fortfarande fylld med enorma mängder snö, det föll inte mer, men det vi har liggandes på marken räcker mer än tillräckligt. Gårdagen var verkligen helt sjuk, lastbilar välte som sovande kor, bilar trillade av vägen värre än Bambi på hal is. Helt sjukt. En resa som vanligtvis tar cirka 30 minuter tog igår elva timmar, vansinnigt.

Folk har förhoppningsvis satt på vinterdäcken nu.

Säga vad man vill, katastrof eller inte, det är galet vackert ute när det är så tjockt av snö. Och med lite tur så har jag chansen att stoppa ner någon i en snödriva inom kort.

Skulle ha stoppat lite papper i postlådan idag, men som vanligt så har jag lyckats förtränga det... jag kan inte annat än sucka åt mig själv. Någon som vågar sätta pengar på att jag får iväg papprena imorgon?

Nya bilder


Jag fick lite nya bilder utav Gunnar Englund och Ingela Svensson igår, och jag måste säga att det är alltid lika skoj att se vad de hittar på med bilderna. Som vanligt så blev jag lika nöjd med resultatet som alltid, kul med lite nya svartvita bilder, speciellt i highkey. Min favorit ibland bilderna jag fick ser ni här nedan, och när ni nyfikna på att se mer utav dem så får ni kika vidare på MB.se. Och hörrni, kommentera mera!

image171

Monster Ann



Fotograf Johan Gustafsson

En ganska passande bild inte sant?

Plåtningen för Mounis fashion

Startade vid 7.30 imorse för att åka iväg på plåtning, galet kallt och halv ute så vi var ute i ganska god tid. Så god tid att vi kom fram 1 timme tidigare än vad vi skulle (ja, jag vet, det är inte första gången). Men fotografen Gunnar Englund var tack och lov redan i studion så efter en kopp kaffe kunde vi sätta fart.

Det var ett antal jeans, flertalet jackor och en tröja, men det gick förvånandsvärt snabbt. Sen kunde jag luta mig tillbaka och kika på när Mathias arbetade istället. Alltid kul att se hur andra modeller jobbar. Vi åt en lunch tillsammans och efter det avslutade vi. Men istället för att åka hemåt stannade jag kvar och fick ge utlopp för lite kreativitet i en TFP session.

Har inga bilder, jag vet... sorry.

Allt som allt en riktigt rolig dag, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var trött.

Snö!

Vi har äntligen fått lite snö, det är inte mycket, inte ens så att det täcker hela backen men det är tillräckligt för att väcka känslor. Åka pulka, kasta snöbollar och göra snölyktor. Lucia. Julafton. Ja, jag blir som ett barn när snön kommer! En av de stora fördelarna som småbarnsförälder är att man kan se på barnfilmer på bio utan att folk tittar konstigt på en och åka pulka.


Gammal bild tagen förra vintern.

Bilder ifrån J.Gustafsson

Som ni vet så var jag ju och plåtade tillsammans med fotografen Johan Gustafsson och makeup artisten Maria Åström i början utav veckan, och dessa bilder har jag ju fått, samt att de har blivit uppladdade på Modellbilder.se.

Jag visar mina personliga favoriter här nedan, de jag fastnat speciellt är första och sista bilden. Vilken tycker du är den bästa?

    

Vill ni se fler utav dessa bilder så får ni kika vidare på MB. Jag har även lagt till länkar till både Johan och Marias hemsidor, enjoy!

Äntligen fredag!

Känner mig helt slut efter denna arbetsveckan, men på ett ganska gott humör, haft en väldigt bra planeringsdag på jobbet idag. Dock är inte arbetsveckan helt slut än, har ett katalogjobb på söndag, men det är mer nöje än jobb förvisso.

image160
Bild fångad av Johan Gustafsson.



8/11-07

Kändes jätteknepigt att gå upp ur sängen idag, för varje dag när man vaknar så är jag alltid aptrött och får verkligen grina ur på mig själv för att jag ska ta mig upp. Men inte idag. När jag vaknade kände jag mig utvilad, pigg och på ett ganska trevligt humör. Hur gick det här till?

-Fördelen med att ha en riktigt dålig dag, är att dagen efter blir sällan lika illa.

Nej så illa var det inte, men visst lät det dramatiskt och bra?

6/11-07

jodå, klart det var skoj idag. Underbara människor att jobba med, lättsamma och effektiva. Blev inte helt och hållet samma tema som det var sagt ifrån början men det slutgiltiga blev klart läckert. Fick se en del bilder redan under kvällen samt en som är klar. Men ni får hålla er lite till innan ni får se den...

Måste åka en sväng till IKEA inom de närmaste dagarna så att jag får göra klart min klädkammare. En walk in closet, inte helt illa. Ni ska få se så snart den är helt klar.

Jag tror att det är dags att hoppa in i duschen och försöka komma ur allt smink och hårspray...

5/11-07

Jösses så kallt det har varit idag, helt sjukt. Var ute större delen av dagen idag och när jag väl kom hem så var jag totalt genomfrusen. Skulle behöva köpa mig en bättre jacka, samt mössa och vantar. Nåja, det får bli ett senare problem. Eller ja, problem är väl att ta i, lite shopping har väl ingen dött av.

Om man bortser ifrån kylan idag så har det varit en bra dag, produktiv, pedagogisk och lättsam. Helt klart godkänd, eller funkis, som är ett ord en vän inte anser är ett ord.

Slutar tidigt på jobbet imorgon, så jag har en plåtning tillsammans med fotografen Johan Gustafsson och makeup artisten Maria Åström. Det ska bli riktigt spännande att få jobba tillsammans med dem, speciellt med tanke på att jag inte träffat någon av dem tidigare. Har ett kul tema inbokat så det ska bli riktigt skoj. Ni får höra mer imorgon efter att jag varit där.

Nah jag är hemskt ledsen, jag tror jag måste kika på ett avsnitt eller två utav Prison Break.


Snowball the rocking cockatoo

Grym pippi, kan inte annat än skratta!


Då var det...

... måndag igen då. Hua så trött jag är idag, sitter och försöker få i min morgokaffet för att vakna till men idag känns det som att det är koffeinfritt kaffe jag fått i mitt glas.

Blev rätt sent igår, drog ner ett par avsnitt utav Prison Break som jag började slötitta lite på. Ja, jag vet, de flesta har redan sett den serien men inte jag. Galet så spännande det var då, helt omöjligt att slita sig ifrån. Så jag skulle tro att det blir ett gäng trötta dagar nu tills jag hunnit igenom de avsnitt som finns.


Prison Break

Det sägs att det är dags att sätta fart om man ska få rumpan till jobbet i tid...

gårdagen

Gårdagen blev ganska lyckad. Föreställningen var helt okej, den började ju inte med dunder och brak men i slutat av första akten så gav den ett visst löfte om att andra akten skulle bli bra. Och precis när man började dra en suck för att inget hände så vände allt, det blev ett sånt drag att sidospotlightsen skakade. Håret reste sig på armarna. Underbara röster, men inte mer än godkända skådespelare.

Vi gick vidare ut och åt efteråt, på Söderkisen, ett ställe jag kan rekomendera. Otroligt trevlig och kunnig personal. Inte helt äckligt vin heller. Får nog erkänna att det känns lite i huvudet idag att det var gott igår.

Äta frukost, tvätta lite och sen städa står på schemat för idag...

Godmorgon

Den slitsamma arbetsveckan tog äntligen slut igår, så nästa vecka går jag tillbaka på normala tider utan en massa övertid. Vi firade slutet utav denna veckan med vid det lokala vattenhålet, men trots att jag bara stannade till en timme, så känns det i huvudet idag. Synden straffar en del med det samma?

image157


Ska iväg tillsammans med min mor till Globen idag för att kika på Starlight Express, en musikal utförd på rullskridskor. Varje höst så gör mor och jag någonting tillsammans, opera, teater, balett och i år blev det denna musikal. Efter föreställningen blir det nog att vi åker in mot stan och äter något gott, dricker lite vin och ljuger. Håller tummarna för att det blir en trevlig kväll. Vad ska du göra idag?

Nu är kaffet klart så det är dags att äta frukost.

RSS 2.0