5D mark II


En händelserik dag... minst sagt. Jag brukar inte ta för vana att sätta på mig de stora spenderbyxorna, tvärtom, jag är nog väldigt återhållsam med STORA summor. Ja jag är duktig på att shoppa med mindre summor ^^ (kan riktigt höra en del kommentarer som poppar... Hollmann!)

Hur som helst, jag har iallafall beställt mig med ny kamera. En Canon 5D mark II. Och naturligtvis så passar ju inte mitt favoritobjektiv till den nya kameran, så då när plånboken ändå var framme så passade jag på att köpa mig ett 75-300 också.


Ny kamera - ja tack


Jag har alltid varit jättenöjd med min lilla utrustning, eller det är jag nog egentligen fortfarande, det är bara det att jag börjar bli sugen på att få testa på en ny kamera. Min lilla kamera har funkat utmärkt att släpa runt i handväskan.

Otekniskt som jag är... hähä... ja och totalt ointressserad, så kan jag ju verkligen ingenting när det gäller kameran. Med hjälp av andra fotointresserade har jag nu blivit rekomenderad både Canon (ja, jag är fast besluten på att fortsätta med canon) 600d, 60d och 5d mark2. Jag har försökt läsa lite om de olika modellerna, men kommit framtill att jag kan tänka mig en av varje ^^ så ni där ute som kan lite om kameran, vilken är mest prisvärd?

Ny kamera - ja tack.
Vilken - mmh, ja tack.


Modeuppslag för Yourcloset


Här får ni se ett antal av bilderna från modeuppslaget jag gjorde tillsammans medbland annat Jessica från Yourcloset i februari.
Fotograf: Kykyri.com
Modeller: Amelie S och Sara J
Makeupartist: Anja Prigoda
Styling: Jessica Johansson
Designer: Therése Palmhager


Ska vi plåta?


Jag håller på och försöker styra upp mitt schema under våren och jag har kommit på att det är många bra bildideer som aldrig sett ljuset, så nu är det dags att ta tag i saken.

Har vi pratat om att vi ska plåta? Eller är du bara sugen på att styra upp en fotografering?

Jag vill ha både manliga och kvinnliga modeller, så hör av er om ni är sugna på att dra igång någonting. Och nej, ni behöver inte presentera en hel lösning med moodboard och hela paktet.


[email protected]


En gammal Mrs Slotte bild


Jag hittade en av de första Mrs Slottebilderna jag tagit i en reklambild, så jag tänkte att jag skulle ta och visa upp den. Rea i december. Kom på också att jag inte visat er de senaste bilderna jag tog för Slotte.


Fotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Marie Bjerkevall
Kläder och styling: Mrs Slotte
Hårstylist: Elin Clauss Hagberg


Ellen JFotograf: Kykyri.com
Modell: Ellen J
Makeupartist: Matilda Ekengren


Favorit i repris - med inspiration från Illamasqua


Jag tänkte att jag skulle ta och plocka fram en gammal favorit som får gå i repris, alla ni där ute som snubblar in i min blogg kanske inte har hunnit kika på den här bildserien. Det var en otroligt spännande och kreativ dag som gav dessa bilder som resultat. Kanske inte helt glamouröst dock då det svarta fåret på bilden längst ner bajsade ner modellen. Hähä. Glamouröst, nej. En av dagens höjdpunket, ja.


Fotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Marie Bjerkevall
Hårstylist: Elin Clauss Hagberg
Naglar: Lotta Wirth


LinnFotograf: Kykyri.com
Modell: Linn Sjögren
Makeupartist: Emelie Nystrand


BTS med Ellen J


 
Tar och bjuder på en bild från en av de olika sminkningarna som gjordes av makeupartisten Matilda Ekengren igår under gårdagens plåtning av modellen Ellen J.

Fler bilder från förra helgens modeplåtning
Jag hittade ännu fler behind the scenes bilder i makeupartisten Madelenes blogg, från förra helgens plåtning med modellen Maria Franzon.

Plåtningsdags igen


Planen för dagen är plåta. Passar ganska bra att det är en planerad inomhusplåtning, vädret är så där inspirerande. Synd dock, jag börjar känna att det är dags att ge sig ut igen och fotografera nu när det inte är så rysligt kallt längre.

Hur som helst, planen för dagen är att plåta den mycket fina Ellen J från Elite. Dagens modell är kusin till en annan modell som jag plåtade för... ehm... jättelänge sen, Hanna B. Vi får se om dagen kan bevisa att modelltalangen finns genetiskt. Hähä.

oFFseason


Jag har varit lite slö med uppdateringarna, jag vet. Jag skulle kunna säga att jag kommer att bli bättre, lova en drös med uppdateringar och en grym blogg. Hähä. Det kommer inte att hända. Bloggandet går i vågor för min del, så just nu får ni nöja er med sporadiska, mestadels ordlösa uppdateringar. Mjo man skulle kunna kalla det offseason på obestämd tid.

Frogpearls & ToraFotograf: Kykyri.com
Modell: Tora Juhlin Dannfelt
Makeupartist: Jennie-lie Östborg


Fler bilder från helgens modeplåtning


Här kommer lite fler behind the scenes bilder från helgens plåtning på Utsiktenmeetings.se tillsammans med makeupartisten Madelene Karlson och modellen Maria Franzon. det kommer dokc dröja ett tag innan ni får se bilderna då dessa kommer att visas upp som ett modeuppslag nästa månad.


Plåtar modeuppslag på UtsiktenDet är inte ofta jag fastnar på bild numera, kanske inte helt konstigt med tanke på att det oftast är jag som håller i kameran. Men igår lyckades makeupartsiten Madelene Karlson fånga mig (eller ja, min rygg) på en bild när vi var på Utsiktenmeetings och fotograferade modellen Maria Franzon i kläder från butiken Tess.

Mrs Slotte


Jag har ju inte visat så mycket bilder från förra omgången när jag fotograferade för Mrs Slotte, så jag får väl ta och bjuda på ett par bilder.
 


Fotograf: Kykyri.com
Modeller: Sara Jonsson & Cecilia Thomsson
Makeupartist: Marie Bjerkevall
Kläder och styling: Mrs Slotte
Hårstylist: Elin Clauss HagbergPlåta i snön?


Asså, usch! Det har kommit mer snö här under natten, och inte helt lite heller. Känns så där inspirerande. Jag skulle inte tro att det blir att plåta i snön. Hähä.

Som tur är så ska vi (jag, makeupartisten Madelene Karlson och modellen Maria Franzon) hålla till inomhus idag, på hotell Utsiktenmeetings.se, för att fotografera lite kläder från klädbutiken Tess. Jag skulle tro att det blir en heldag.

BTS från gårdagens beautyplåtningJag har nog blivit lite slarvig på att lägga upp behind the scenes bilder, eller inte bara det egentligen, jag har nog blivit lite slarig med bloggandet helt enkelt. Men här kommer iallafall lite bilder från gårdagens beautyplåtning tillsammans med makeupartisten Emeleie Nystrand och modellen Linn Sjögren.

Divinemagazine April 2012Jo men visst, nu har nya nummret av Divine Magazine kommit ut. Kolla in det nya omslaget med den vackra modellen Nicole från elite, sminkad av Anja Prigoda . Behöver jag berätta vem som tagit bilden?

Foto på G


Den glada påskhelgen har varit helt fri från fotograferingar, så jag tänkte ta igen det nu tillsammans med den vackra modellen Josefine från NMG models. Planen för dagen är att starta med lite enklare produktfotografering för Mrs Slotte, och sen får vi helt enkelt se vart den spontana kreativiteten tar oss.

Glad Påsk!


Skärtorsdag och allt, så jag bjuder på en bild från en beautyplåtning vi gjorde förra året, i påskens färger. Glad påsk på er!Fotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Marie Bjerkevall


Fyra dagars vecka...


Jaha jaha, en vecka kvar till påsk. Eller ah, det är ju bara fyra arbetsdagar den här veckan, så det är ju lite mindre vecka den här veckan. Måste nog erkänna att jag längtar lite till påsken...

Btw, nån som blev utsatt för nått aprilskämt igår?

... snart påsk!


Hoppsan...


... ojsan. Jag kom på nu när jag satt och grävde igenom lite material att jag glömt bort att visa upp ett uppslag från Divine Magazine. Februari. Det är ju bara två månader sen. Bättre sent än aldrig right? hähä.
RSS 2.0