Perfect sunday


En riktig söndag. Kokade soppa och brände tungan. Fått en ny diskmaskin. Omorganiserar bland möblerna. Slötittar på ett par avsnitt av gamla serier och äter chips. En perfekt söndag skulle jag tro.

Life Unexpected


Nån som har sett den här serien?


Den handlar om Lux (Brittany Robertson, den blonda tösen på bilden) och hennes drömmar om att få bli fri från alla de olika fosterhem hon sett genom hela sin uppväxt, efter att hennes biologiska föräldrar lämnat bort henne för adoption vid födseln. I hennes kamp för att frigöra sig finner hon att hennes föräldrar inte skrivit över sina rättigheter som föräldrar... jag ska inte berätta så mycket mer om handlingen. Har själv sett de första avsnitten och jag tror att denna serie kan göra sig gott i samlingen av serier och dumglo på.

Ann in style of SandishFotograf: Sandra Westman
Makeupartist: Kristina Sundberg
Modell: Ann Kykyri


Godmorgon


Lördagmorgon. Så varför vaknar jag tidigt då?

Jag har redan hunnit ladda första maskinen med tvätt samt vikt ihop det jag tvättat tidigare. Fixat köket. Ingen ordning. Det är inte meningen att man ska vakna halv åtta en lördag. Dessutomkommer städerskan idag sådet finns ingen som helst anledning till att jag ska städa.

Fler än jag som alltid envisas med att kliva upp tidigt?

Lite torsdags...


... gnäll så här på morgonen. Alltid trevligt.

Nah men va ere frågan om, Blogg.se har gått och gjort om användar layouten igen. På morgonen. Huvudvärk. Gnissel och suck skulle man kunna säga. Jag tror jag är för trött. Gnällig.

Mycket riktigt så gick jag och la mig tidigt igår, men kunde inte riktigt komma ner i varv utan vred och vände på mig ett tag innan jag lyckades somna. Varför ere alltid så? När man väl behöver ett par extra timmars sömn så lyckas man aldrig. Nämnde jag att jag känner mig lite gnällig?

Men idag kan man säga att imorgon ere fredag.

SoffpotatisSkönaste SuperEddie lever livet som soffpotatis

Jo men visst känner man sig ju som en soffpotatis idag. Kurser, sena möten samt övertid på jobbet. Helt slut. Och mer snö hare kommit också, jag har ingen som helst aning om vad det ska vara bra för. Idag är nog en sån dag då jag antingen somnar aptidigt eller har galet svårt att komma ner i varv.

Bokad resa!
Bilder från Fritidsresor.se


Nu har vi äntligen bokat våran resa till Turkiet, Side, så den 5 Juni sticker jag och min mor dit i en vecka. Mys. Sol och värme.

Tänk så mycket lättare det känns nu med all snö när man vet att man har en resa till solen som väntar. Förvisso om en ganska lång stund, men snart.

LifestyleFotograf: Robert Milovan
Makeupartist: Annelie Lindberg
Modeller: Ann Kykyri och Cecilia Johansson


Måndag


Jo men visst, så vare måndag igen.

Helgen har gått galet fort, fick inte alls så mycket gjort som jag ville under dagarna. Jag hade tänkt att jag skulle hinna med att göra lite sånt somjag skulle ha gjort redan i början av december... men men. Vi hade trevliga kvällar iallafall, tidiga kvällar, men klart trevliga.

Veckan börjar med stängning på jobbet och kurs direkt efteråt. Dvs hemma sent. Kvällsmöte imorgon. Hemma sent igen.

Det skulle gärna kunna få bli lite ljusare så att man orkar med alla sena kvällar på jobbet utan att behöva gå och lägga sig innan tio. Ett par grader varmare. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men lite asfalt på vägarna skulle vara trevligt att få se.

Jag hörde en liten fågel kvittra utanför mitt fönster idag. Underbart.

Borde man inte snarka nu?


Fråga mig inte vad jag gör uppe så här dags på en söndag. Barnledig är jag också så jag kan inte skylla på det. Suck.

Fotoabstinens


Fotoabstinensen flödar, så min tanke går då till Fototräffen i Hallstahammar som går av stapeln i slutet av Maj. Busigt värre, alltid en massa trevligt folk som dyker upp.

För er som inte närvarat vid en fototräff så kanske jag ska förklara att denna anordnas av Modellbilder.se, med syftet att modeller, stylister, makeupartister och fotografer ska ha en mötesplats över en helg för att skapa bilder tillsammans. Strålande bra.


Bjuder på lite bilder som togs på mig under förra årets fototräff i Hallstahammar av fotograferna Therese Jonsson (vänster) och Veronica Orrholm Zentio (den högra), båda med makeup av Annelie Lindberg.

Fler än jag som har planer på att närvara i årets fototräff?

NaturalFotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


21/1-10


Innan jag kryper ner till sängs och kurerar min ännu inte friska kropp, så tänkte jag att jag skulle visa en bild på mina två monster som varit ute hela dagen, trots radiovarningar om att det ska ha setts en Varg springandes i området. Någonting säger mig att katastroferna får leka inomhus imorgon...NinjaErnst och SuperEddie, hungriga som vargar.


Jao som sagt, mår inte alls bra. Förkylningen bråkar inte fullt lika mycket längre, men magen känns som att den spelar ett spratt. Jag är dock inte så road av att känna hur magen drar ihop sig. Bah. En massa gnäll tycks det ge också. Men men, det är snart fredag.

Nu så, ner i sängen för att roa mig med att tycka synd om mig själv.

Pool


Foto och makeup: Therese Jonsson
Modeller: Ann Kykyri och Sara Kjellqvist


Den iskalla poolen då dessa bilder blev fångade känns inte riktigt lika kall just nu med tanke på det vinterlandskap som hotfullt väntar utanför dörren. Fler bilder från denna serie finns på Modellbilder.se.

Snörvel


Asså ni var ju hyffsat dåliga på huskurer mot förkylningar, så jag lägger min röst på att det är erat fel eftersom jag inte fick en massa bra tips. Mmh. Hähä.

Jag överdoserade c-vitaminer (jao jag är medveten om att det inte hjälper men vafalls det KÄNNS ju bra iallafall) och knaprat lite ipren. Kände mig bättre igår, men efter en 12 timmars dag på jobbet så erkänner jag mig besegrad. Tar med mig näsdukar, lite extra vatten och en stor skopa med tycka-synd-om-mig -själv och bäddar ner mig i sängen.

Winter WonderlandFotograf: Johan Gustafsson
Modell: Ann Kykyri


Tips mot snor


Förkylning. Nah kronförkyld. Vaknade igår med hela huvudet fullt av snor, så nu söker jag små tips och knep om hur jag ska lyckas bli av med förkylningen så snabbt som möjligt?

Upp och hoppa!


Åh va roligt att det är måndag igen. Mmh eller hur. Helgen gick rasande fort som alltid, en vecka har man jobbat efter semestern och nu känns det som att man skulle behöva ha lite ledigt. Hähä. Nah om sanningen ska fram så ere nog mest att jag inte riktigt vant mig att kliva upp på morgonen än.

Slutar sent idag men har föreläsning direkt efteråt så jag är inte hemma förän det är sängdags. Vygotskij. Jag har inte läst så mycket om varken honom eller hans teorier så det ska bli riktigt spännande. Synd bara att alla föreläsningar alltid ligger så sent på kvällen.

Nåväl, dags att få i sig lite frukost.

Sunflowers


Bjuder på en bild från min plåtning tillsammans med fotografen Operfekt och min modellkollega från samma agentur som jag. Visst ger väl denna bild en känsla av sommar?

Fler bilder i samma serie finns att skåda på Modellbilder.se


Foto och makeup: Therese Jonsson
Modeller: Ann Kykyri och Sara Kjellqvist


Canon 1000d


Min nya kompis har just anlänt hem. Canon 1000d.


Jo men visst. Förstå vad jag ska plåga min stackars omgivning nu när jag äntligen har fått en egen liten kamera. Jag har ju tidigare använt en lånad kamera, samt en liten kompaktkamera, som jag roat mig med att plåga livet ur allt och alla så fort jag fått tillfälle. 


Öppnade användarhandboken, som de så käckt kallar den, men efter åvanstående ord beslutade jag mig för att jag nog vet hur den fungerar... batteriet står på laddning för erövrande av världen.

Supertrasig


Vaknade med huvudvärk och hela huvudet fullt av snor. Trött. Nu känns det inte alls att jag precis haft nästan tre veckors semester.

Lilla SuperEddie går i Ninjans fotspår och kom hem igår med krigsskador. Vi harmärkt att han är ute och slåss med någon, men jag har trott att det är en tös han försökter flörta in sig hos, men efter gårdagens skador... mja. Hans öga ser mycket bättre ut idag, så ett par dagar inomhus och behandling med ögondroppar så är han nog som ny snart igen. Känns som att man får oroa sig onödigt mycket när man har katter som är ute.


Lilla superEddie. Ingen Edison direkt.


Jaha, nähä. Det är väl dags att ta och bege sig till jobbet. Snart fredag.  

Ann in StyleofSandishFotograf: Sandra Westman
Makeupartist: Kristina Sundberg
Modell: Ann Kykyri


Mmh yeah. Här kommer ytterligare en bild från min heldag av plåtning tillsammans med fotografen Sandra. Personligen så är jag tokigt nöjd med alla de bilder jag har fått, vad säger ni?

Är ni lite nyfikna och vill se fler bilder så finns det ett gäng på Modellbilder.se.

Ingen rast ingen ro


Slutade hyffsat tidigt idag på jobbet. Kom hem och slängde mig för att titta på serier, jao still Charmed vilket är grymt då det är massors av säsonger, men ångrade mig och ställde mig i tvättstugan istället. Galet trist men skönt när det är över. Tyvärr har jag lite annat att ta tag i också... bah.

Black and white a la Vexy


Jag fick en bild av fotografen Veronica aka Vexy, från sessionen en av sessionerna vi gjorde tillsammans i slutet v sommaren, som jag tänkte att jag skulle bjuda på. Vad tycks?


Fotograf: Veronica Orrholm Zentio
Modell: Ann Kykyri


Bilder som denna får mig verkligen att längta till sommaren, håller ni inte med?

MUS vs Olivas cleansing mousseJag har alltid tidigare använt Oliva seriens cleansing mousse, men när den tog slut valde jag att istället köpa en ifrån Makeupstore och nu efter att ha testat den ett tag så tänkte jag göra en jämnförelse...

Makeupstores är klart dyrare i pris, 175 kronor istället för 69 kronor. Jag tycker också att det känns som att jag blir torr i huden på ett annat sätt, vilket förvisso kan vara kylan som hjälper till att torka ut, men det känns ändå som att man blivit uttorkad. Men uttorkad eller inte, så känns huden väldigt mycket renare. Olivas cleansing mousse är drygare, jag behöver inte alls använda lika mycket ur flaskan varje gång, vilket är en klar fördel då flaskan faktiskt är ganska mycket mindre. Jag tycker inte heller att Olivas tar bort sminket riktigt lika bra.

Så i kriget mellan Olivas och Makeupstores Cleansing mousse så tror jag att jag lägger min röst på MUS. Lite mer pengar, lite torrare i huden men ändå ett bättre resultat.

Hann jag somna?


Känns som att man bara lagt sig ner i sängen och vilat lite och nu är det dags att kliva upp och sticka iväg till jobbet igen. Nåja, tidig dag idag.

Fick veta igår på mitt kvällsmöte att varje måndag fram till slutet av April kommer att bli sena, föreläsningar och kurser med jobbet. Upplyftande tanke att bära med sig genom mörkret. Hähä. Roliga kurser och föreläsningar förvisso, men ändå sena kvällar.

Ah well, ut i kylan.

Crash and burnFotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Kristina Sundberg
Modell: Ann Kykyri


Då var det dags ...


... att ta klivet tillbaka till verkligheten.

Som alltid när man ska iväg och jobba första dagen efter semestern så har jag sovit ganska kasst. Vaknat av ingenting, dvs Ernst, flera gånger. Känns lite som att jag vilat ett tag. Det vore ju dumt att man fick utnyttja att man känner sig utvilad.

10/1-10Ungefär så där mätt blev jag efter att ha varit hos svärmor och ätit kalkonmiddag tillsammans med familjen, galet gott.

Sista dagen på julledigheten idag. Suck. Jag har längtat lite efter att få komma in i normala rutiner, men så här sista kvällen innan verkligheten slår tillbaka så skulle jag nog gärna välja lite mer ledighet. Har förvisso gjort en hel del under julen, spenderat för mycket pengar tex. Hähä. Men lite mer shopping skulle jag nog klara av.

Men detta är en söndag utan söndagsångest, trots arbete imorgon. Det är bra.

har du haft en bra söndag?

9/1-10

Bilder från gårdagen, lillebrors födelsedagskalas. Blev en hyffsat tidig kväll för våran del, Lille T stupade i säng när vi kom hem, sent för hans del.

Uppe tidigt idag


Godmorgon. Ja den känns ganska bra. Kaffe och lugn slötid, precis så jag vill ha min morgon så att man kan sitta och vakna i lugn och ro.

Lika bra att kliva upp och komma igång lite tidigare idag, sista dagen för min del av julledigheten. Imorgon ska vi tillbaka till verkligheten. Känns rätt bra förvisso, att få komma igång i normala rutiner igen,  fast jag måste ju erkänna att jag hade inte dött av att ha lite längre ledighet.

Firar lillebrors födelsedag


Ska snart sticka iväg hem till Stora S som fyller 20 år idag (hurra hurra hurra!), ska bara invänta inslagspapper, få i mig kaffet och packa ihop familjen. Jao men visst, det är vad jag ska roa mig med idag, äta smörgåstårta och dricka vin.

Vad ska du göra en lördag som denna?

Nu har jag äntligen...


... beställt min Canon 1000D!

Onödig kyla


Gud så kallt det var ute idag, kallt men soligt så det var vackert. Men fortfarande lite onödigt kallt. Bjuder på en bild...

Vi har roat oss med att åka iväg till tandläkaren med Lille T under morgonen. Mindre spännande kanske, men han var jätteduktig. Man vet ju själv hur obehagligt det är att besöka tandläkaren, det är ju inte så att man springer där i onödan, så jag är en mycket stolt mamma nu. Inget gnäll och inget tjafs. Inte för att det brukar vara det, jag har nog fått ett exemplariskt barn.

Jag läste på aftonbladet.se att det varnas för eventuella strömavbrott på grund av kylan. Personligen så tycker jag ju att strömavbrott kan vara ganska mysiga, så länge man är inomhus, men det känns ju lite så där att det går ut varningar om det...

Nåväl, lunchdags.

A favorite


jag har fått en ny bild från Johan som togs lite spontant efter att vi varit ute och plåtat i kylan och jag måste nog säga att denna hamnar i min hög bland favoriter. Vad tycker ni om den här bilden, ris och ros i massors efterfrågas! 


Fotograf: Johan Gustafsson
Modell: Ann Kykyri


REAshoppingUscha så mycket bra det har funnits att shoppa på mellandagsreorna i år, jag har lyckats shoppa kläder och accessoarer på HM, Monki, Bikbok och Topshop. Inte ett enda par skor dock, kanske borde göra nått åt det. Hähä.

Haru shoppat nått under mellandagsrean?

Ann tipsar om Makeupstores OutletJo men visst har Makeupstore en outlet i Stockholm, där man har kunnat välj & vraka bland Make Up Store smink, KAOS väskor, skor, smycken och kläder till ruskigt låga priser. Just nu hade de dessutom REA på sina outletprodukter, så ruskigt låga priser gick till löjligt låga.

Outletbutiken hittar du på Drottninggatan 77 i Stockholm. Tänk på att ta med dig kontankter, då de inte tar kort.

Winter WonderlandFotograf: Johan Gustafsson
Modell: Ann Kykyri


Jo men visst, här kommer bild nummer två från den sista sessionen jag gjorde tillsammans med Johan. Det finns fler bilder att kika på hos Modellbilder.se för er som är nyfikna.

Vad tycker ni om den?

En onsdag


Idag blir en sån dag där man mest åker omkring. Ska in till Stockholm, Huddinge, Haninge... ska roa mig inför Stora S födelsedag (och för er som inte hänger med, så ere min lillebror. Hähä.) Blir ett fasligt farande idag.

Vad ska du roa dig med?

Tråkigt, tråkigare och tråkigast


Uscha. Idag är en sån där tråkig dag då jag inte kommit på något bättre än göra, så jag har ingen anledning att låta bli att tvätta och städa. Jag har till och med tagit tag i att städa ur mina garderober, en hel sopsäck blev det som ska i soporna. Gud så trist.

I stort sett alla spår från julen är nedplockade också, bortsett från granen och alla ljusstakar.

Nån som har något bra tips på vad man kan hitta på, istället för att städa?

Winter wonderlandFotograf: Johan Gustafsson
Modell: Ann Kykyri


Bjuder på en bild från min och Johans senaste plåtning tillsammans, ute i den iskalla snön. Vad tycker ni om den?

Blending brush


Jao en sån här pensel har jag köpt, eller ah, nästan en sån här. Den jag har köpt har vitt hår istället för brunt.

Den kostar någonstans runt 200 kronor, men just den jag köpte finns nu längre inte med på makeupstores hemsida. Men... den jag köpte kostade bara 20 kronor på makeupstores outlet. Inte helt illa, inte sant?4/1-10


Trots stressig morgon så blev det en kanondag tillsammans med sötaste tröttmössan Annelie innehållandes shopping, lite fika, lite mera shopping och lite mera fikande med intagning av annat än kaffe. Busigt värre.

Lyckades shoppa på mig ett par nya byxor och en tröja, samt en ny pensel att kladda sminket med.Stress stress stress


Blir snart upphämtad, ska åka in till Stockholm och shoppa lite. Ska bara packa ihop mina grejjer som jag ska ha med mig också. Känns som att jag är i lite sista minuten idag. Ingen ordning på allting.

Nåväl, jag ska väl... iik, jag har ju glömt att äta frukost!

2/1-10


Jag säger ju det, det ser ju störtlöjligt ut när man skriver -10...

Anyways, vi var ju inne i Stockholm för att kika på bio och efter biobesöket så beslutade vi för attsmyga runt lite på krogar och barer för attse om vi kunde hitta lite roliga drinkar. Men om sanningen ska fram så slutade det med en favorit i repris och vi besökte Paladar de Cuba på Tegnérgatan 19, rekomenderas varmt oavsett om det är mat eller drinkar, där man vet att man alltid blir nöjd.


Charmed


Med tanke på att alla serier har säsongsuppehåll nu så fick man vända sig till gamla serier för att roa sig när man är galet uttråkad en söndag. 

Charmed, eller Förhäxad som serien kallades på svenska, var en stor favorit för mig när den kom runt 1998. Piper (Holly Marie Combs), Phoebe (Alyssa Milano) och Prue Halliwell (Shannen Doherty). Yeah. Mmh, mina favoritavsnitt var helt klart innan Paige (Rose McGowan) och den lilla blonda bruden, som jag inte kan komma ihåg vad varken hon eller hennes rollkaraktär hette, kom in i serien efter ett par säsonger.

Jaha, vilka mer än jag själv tittade på Charmed när det begav sig? 

  


Avatar 3DHenke, Lillebror, jag och Herr J i snygga 3D glasögon.


Jao men visst, det var ju Avatar vi såg på bio och i 3D vilket var en grym upplevelse. Jag kom ju ihåg närman gick på 3Dbio när man var liten och fick ett par glasögon med en röd och en grön ruta, så jag får väl erkänna att jag hade inga större förhoppningar angående effekten. Inte heller om självafilmen, då jag sällan är imponerad av storfilmer.

Men att se bland annat Sigourney Weaver, Sam Worthington och Zoe Saldana röra sig precis framför näsan, eller aska flyga runt i salongen, eller precis bli störd över att man tror attdet är någon i biografen som ställer sig upp och är störande och inse att det är en del av 3Deffekten i filmen... grymt.

Även storyn var övertygande, så pass övertygande att man faktiskt glömde bort att det var en animation. Så för att summera, jag tycker alla borde ge filmen en chans för den är värd det, även om du är lika skeptisk som jag, men se den i 3D när du väl ser den.  31/12-09


Här kommer efter bortglömt bildregn från nyårsafton, innehållandes lite mingel, småplock, middag, drinkar och spelande av Kampen mellan kvinna och man. Tokigt roligt spel.


Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans, kan fortfarande inte förstå att det är 2010. Undrar hur många gånger man ska skriva fel innan man lär sig...

Gott nytt år och god fortsättning!

Up up and away


Duschad, ordninggjord och klar. Dags att äta frukost. Jao jag vet, lite i tidigaste laget när man har semester men om man vill hinna med dagen är det bäst att starta tidigt.

Det blir en trip in till Stockholm, en liten bio och sen kanske...

The September Issue


Stilikonen och redaktören av den Amerikanska tidningen Vogue, Anna Wintour, visar upp sitt arbete i dokumentären The September Issue.

Klart imponerande att få se hur ett 840 sidor tjockt modemagazine tillverkas, hur mycket arbete som läggs ner, hur många människor som är inblandade och framförallt hur mycket som faktiskt görs som aldrig används. Jag tror att detta är film som fler än jag uppskattar att se, oavsett om det följer ditt intresseområde eller inte.


Coco before Channel


Har ni sett den?

Filmen som speglar Gabrielle Channel innan hon blev den stora kvinna vi idag känner igen som Coco Channel. Jag trodde inte att jag skulle vara så imponerad av att se den här filmen, kanske var den extra gripande då språket var Franska, men även huvudrollsinnehavaren Audrey Tautou (känd som den kvinnliga huvudrollsinnehavaren i Da Vinci Koden) imponerade ordentligt.

Jag tycker absolut att den är värd att se.

Mitt 2009 som Modell


Förra året visade jag upp mitt 2008 som Modell, så jag tänkte att jag skulle ta och göra samma sak i år, visa mitt år som modell med bilder.Februari: Plåtade tillsammans med fotografen Johan Gustafsson,
makeupartist var  Annelie Lindberg.


Mars: Tillsammans med modellen Cecilia Johansson plåtade jag på
Hotell Utsikten. Även denna gång var Annelie Lindberg makeupartist
och fotograf var Robert Milovan


April: En parsession tillsammans med modellen Sara Kjellqvist
Häringeslott, fotograf var Johan Gustafsson och makeupen sköttes
av Karin Johansson.


Maj: Var på fototräff i Hallstahammar och plåtade tillsammans med
fotograferna Veronica Orrholm Zentio samt Therese Jonsson,
makeup vid båda tillfällena av Annelie Lindberg.


Juli: Träffade upp fotografen Sandra Westman och makeupartisten
Kristina Sundberg. Plåtade även tillsammans med
fotografen Anders Albihn.


Augusti: Återigen en parsession tillsammans med modellen
Sara Kjellqvist, makeup och foto styrdes upp av Therese Jonsson.


November: Med Johan Gustafsson som fotograf och med
Cecilia Johansson som makeupartist för första gången.


December: Årets sista plåtning, naturligtvis med fotografen
Johan Gustafsson


Så såg det alltså ut för min del med modellplåtningar i år, jag har hållt mig ganska lugn. Jag vetatt jag inte skrivit upp alla, men då skulle det bli ett ännu längre inlägg. Så nu vill jag ju se hur det har gått för er andra modeller, stylister, makeupartister och fotografer under 2009.

RSS 2.0