Sara för Allice.se


Jag såg precis på webshoppen Allice.se samt den tillhörande bloggen att de nu använder en av bilderna som vi tog för ett tag sen. Kul kul!

 
Fotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Cecilia Johansson


Iskallt


Helt galet så kallt det är! Tretton minusgrader. Så mycket för att jag hurrade över en snöfri och mild jul, det tar vi tydligen igen nu.

Burr!


Beauty by Anja - NicoleFotograf: Kykyri.com
Modell: Nicole Roswall Berglund
Makeupartist: Anja Prigoda


J.PerssonFotograf: Kykyri.com
Modell: Josefine Persson
Makeupartist: Emelie Nystrand


Tess kläder och smycken - Nicole


Jamen jag vet och jag har fler på lager. Ytterligare en bild på den vackra Nicole från plåtningen vi gjorde uppe på Utsiktenmeetings. Alla kläder och assessoarer kommer från butiken Tess i Nynäshamn.Fotograf: Kykyri.com
Modell: Nicole Roswall Berglund
Makeupartist: Anja Prigoda


BTS med Emelie och Josefine


 
För ett tag sen avslutade jag en mycket härlig fotodag tillsammans med makeupartisten Emeleie Nystrand och modellen Josefine Persson. Testade att plåta underkläder idag, vilket har varit något jag varit lite rädd för tidigare, men nu tror jag minsann att jag måste börja träna lite mer. hähä.

Divinemagazine Januari 2012


Jag har ju glömt att visa första delen i en liten artikelserie om modellindustrins olika yrken, som kom med i januarinumret av Divine Magazine. Kika på sidan 30-31. Vid min sida vid detta uppdraget så hade jag den fantastiska makeupartisten Anja Prigoda och den galet vackra modellen Nicole Roswall Berglund från Elite.

Vill ni se fotot i större format?

Tess kläder och smycken - Sara


Här kommer lite fler av bilderna från den första plåtningen för butiken Tess i Nynäshamn.Fotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Emelie Nystrand 


Vem beställde mera snö?


Inte jag. Uscha. Snö igen. Jag gick från förhoppningar om att våren snart var här, till en vinterdvala med gnäll och frysskägg.

Usch. Fy. Blä.


Beauty by Anja - Julia & NicoleFotograf: Kykyri.com
Modeller: Julia E & Nicole RB 
Makeupartist: Anja Prigoda


Glossmagazine Januari 2012Här kommer bilderna från modeuppslaget i senaste nummret av Glossmagazine.se, modellen är Josefine Persson och makeupartist är Anja Prigoda.

Ecotools i divinemagazineIgår kom första numret av Divine Magazine ut för i år, i tidningen så hade jag bland annat fotograferat det här uppslaget om Ecotools. makeupartisten är Cecilia Johansson som numera driver webshoppen allice.se, och modellen är Maya Segura.

Tess kläder och smycken - Nicole


ja, jag vet, jag visade precis en bild på Nicole, men det är lika bra ni vänjer er. Jag har massor. Den här bilden fångades också under lördagens spontanplåtning på Utsiktenmeetings, alla kläder och assessoarer kommerfrån butiken Tess i Nynäshamn.Fotograf: Kykyri.com
Modell: Nicole Roswall Berglund
Makeupartist: Anja Prigoda


Det snöar!


Kanske inte helt otippat att det snöar, det är trots allt januari, jag vet. Men varannan, kanske var tredje dag, så har vi ju ändå barmark och då hoppas jag ju på att solen och våren har kommit för att stanna. Mmh lite tidigt, jag vet. Jag veeeet.

Sommar, sommar och sol...


NicoleFotograf: Kykyri.com
Modell: Nicole Roswall Berglund
Makeupartist: Anja Prigoda


BTS från plåtningen på UtsiktenJag har visst blivit lite slarvigare med att ta behind the scenes bilder, men här kommer en bild från gårdagens plåtning när vi plåtade beautybilder med modellerna Julia och Nicole. Makeupartisten var Anja Prigoda.

Bilderna togs på hotell Utsiktenmeetings i Nyäshamn. Vi tog även ett gäng bilder med kläder från butiken Tess.

Packa väskan


Idag är det åter igen dags att packa ner utrustningen och ge sig iväg till Utsiktenmeetings.se för att plåta lite. En spontanplåtning som fick väldigt mycket detaljer, skulle man kunna säga. Jag får nog berätta mer senare, om jag inte sätter fart nu så hinner jag aldrig...

MayaFotograf: Kykyri.com
Modell: Maya Segura
Makeupartist: Cecilia Johansson


Tess kläder och smycken - Sara 
Fotograf: Kykyri.com
Modell: Sara Jonsson - Modelone
Makeupartist: Emelie Nystrand


Här kommer de första bilderna från helgens plåtning, första plåtningen för 2012, första gången jag sammarbetade med butiken Tess. Råkade dessutom snubbla över märket Smash! som jag aldrig sett tidigare (kjolen på mittenbilden och klänningen längst ner), mycket förtjust, så det blir nog att titta en gång extra i butiken nästa gång jag är där. Hähä.

Glossmagazine Januari 2012
Jamen kan ni gissa vem som har plåtat omslaget och moderepotaget?

BTS från årets första plåtning
Gårdagens plåtning gick strålande bra. Årets första. Den satte standarden för resten av året, hoppas jag. Det gick så galet bra, så där supernöjd, till den graden att jag inte riktigt ville sluta använda kameran. Makes sense?

Bilderna visar en del av alla ombyten vi hann med, alla kläder är från butiken Tess i Nynäshamn. Stort tack för lånet! Tack också till modellen Sara Jonsson och makeupartisten Emelie Nystrand, ni var grymma!

Färger och mönster


Idag är det dags att ge sig iväg för årets första plåtning och färger är nog dagens ledord. Färger och mönster.  Vi har kläderfrån bland annat Rules by Mary, Smash! och Baglady. Inte riktigt vad jag brukar välja att göra, så det kommer nog att bli riktigt spännande.

I portfolion, ja eller nej?


Det här är nog egentligen inte en bild som jag väljer att stoppa in i min portfolio, men samtidigt så tycker jag väldigt mycket om den. Vad säger ni, i portfolion, ja eller nej?


Fotograf: Kykyri.com
Modeller: Josefine Persson & Margarita Maiseyenka
Makeupartist: Marie Bjerkevall
Hårstylist: Elin Clauss Hagberg
Designer: Therése Palmhager


Ingen snö?


Godmorgon världen,
igår kväll när jag låg och läste så snöade det som bara attans och blåste, så ni kan kanske förstå min förvåning när jag vaknade idag... helt övertygad om att det skulle vara en massa äcklig snö överallt. Men nah. Inte ens lite. Så himla nöjd.

Sakna snö. Yes or no?


In need of models


Jag söker modeller till en del projekt under våren, jag vill dock inte gå ut med för mycket information än...

Två kvinnliga modeller storlek 36, ca 170 cm.
Unika ansikten, gärna med lite attityd för beauty.
Har aldrig plåtat manliga modeller, men nu är det dags.
Stlk 32-34 för fashion.

Skicka gärna storleks information samt ett par bilder till min mail, [email protected]

Get the look
I början december 2011 så släppte Glossmagazine.se ett nytt nummer,  där jag hade en hel del av mina foton med, bland annat dessa beautybilder på den vackra modellen Sara Jonsson. Smink och text av makeupartisten Marie Bjerkevall.

Beauty by AnjaFotograf: Kykyri.com
Modell: Frida Lindberg
Makeupartist: Anja Prigoda


Resume av 2011


Förra året visade jag upp mitt första år som fotograf, så det är väl på sin plats att jag visar upp mitt andra år också. Ett otroligt lärorikt år. Mycket att läsa för de som vill och många bilder att kika på för er som vant er vid att det mestadels bara bjuds på bilder i min blogg.↑ Januari: Köpte mitt blixtpaket, byggde ihop en liten hemmastudio i ett av de mindre rummen i huset, men kom på att det funkar inte riktigt lika bra att plåta i små utrymmen. I Januari hade jag en grym fotodag bland annat med fröken Kjellkvist och jag fångade t.ex denna bilden på modellen Sara Jonsson och Hanna Wiik. Lite inspirerad att göra beautyplåtningar med flera modellen igen...


↑ Februari: Gjorde den mest otäcka plåtning. Trafficking. Blev otroligt berörd, till den graden att jag hade svårt att retuschera bilderna som sen designern Therese använde för att söka sina utbildningar.

Jag lyckades också hitta en modell på IKEA. Hon stod och öste upp köttbullar, så jag gav henne ett kvitto med mina kontaktuppgifter, bad henne höra av sig om hon ville plåta. Plåtade henne två gånger sen under våren.


↑ Mars: Hade en superTFP tillsammans med Marie och Sara, där vi hann med ett gäng olika stylingar och teman. Tänk så roligt det kan vara när man bara låter kreativiteten flöda.

Den nya hemsidan kom upp också, men sen dess har jag nog inte uppdaterat den en enda gång. Shame on me.


↑ April: Plåtade min IKEA modell för Viola Lagher, inte illa.

Det var också i april som jag gav mig på mina exprimentella bilder, som idag har kommit att bli de bilder jag uppskattar mest att göra oavsett om det är fashion eller beauty.


↑ Maj: Bajsfåret. En av årets höjdpunkter. Lätt för mig att säga när det inte var mig fåret bajsade på, att vara modell är ett otroligt glamouröst yrke. Hähä.

Åkte iväg på fototräff i Hallstahammar, inte första gången jag åker dit men den första gången som jag åkte enbart som fotograf. Vet inte om jag kommer att åka igen, det skulle vara för att träffa de kära mer än för att plåta i så fall. Endast kanske, med betoning på kanske.


↑ Juni: Plåtade den vackra Johanna Jansson för första gången. Upptäckte också hur galet svårt det är att plåta beauty, man skulle kunna säga att jag hittade en liten ny utmaning.↑ Juli: Blev mycket plåtningar för designern Therese under sommaren, bland annat den plåtningen då jag lyckades lura in cecilia Thomsson bland björnloka. NEJ, jag visste inte att de var giftiga, det visste ingen av de inblandade i plåtningen. Jösses vilken ångest jag hade efteråt. Tur att bilderna blev balla.↑ Augusti: En av årets plåtningar som gav bilder som ligger högt upp, inte bara på favoritlistan utan även på stolthetslistan. Svåra ljusförhållanden och hård blåst. Så mycket som hade kunnat gått fel under just den plåtningen, modellen hade kunnat trilla av stegen och landat på designern t.ex. Hähä.↑ September: Fotograferade nagelteknologen Lotta som jobbar för depend, till en artikel som slutligen hamnade i divinemagazine.↑ Oktober: Var en sväng på Utsiktenmeetings tillsammans med mitt dreamteam, plåtade bland annat några av de bilderna som jag använder som profilbild. Under dagen gjordes också intervjun tillsammans med Margarita, som senare publiserades i Glossmagazine.↑ November: Plåtade produktbilder i lifestyle miljö för Mrs Slotte. Det kommer att bli fler plåtningar av detta slag under 2012, har mycket ideer jag gärna skulle vilja genomföra. mhm.

Hann också med att göra Novembernumret för Glossmagazine.↑ December: Det blev att plåta decembernumret samt januarinumret för Gloss.

Första plåtningen för allice.se, mera beautybilder. Har inte visat upp alla än, har lite luriga bilder som fortfarande väntar på retusch.

Jag har också gjort två plåtningar som kan ge lite utsmyckning till två artiklar. Får nog berätta mer vid ett senare tillfälle när jag kanske vet lite mer själv. Hähä.


I en snabb översikt, så har jag gjort cirka sextiofem plåtningar under detta året. 65. Då har jag inte räknat olika stylingar under de olika plåtningarna. Hur ofta gör man bara en styling när man plåtar. Det blir ganska många bilder på ett år. Jag tycker ändå inte att det känns som att jag hunnit med så mycket, men när man ser tillbaka... ja, det är visst en del.

Jag har inga löften inför 2012, men jag har visioner. Jag vill bli bättre på beauty. Skulle vilja lära mig mer bildbehandling. Hade också varit trevligt med lite nya studiobakgrunder. Har du några nyårslöften?

RSS 2.0