A bit wacko


Här kommer ytterligare en bild från studioplåtningen jag fick göra tillsammans med ljusgurun Christian Hollmann. Lite udda bild kanske, men jag gillar den. Vad säger ni?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Pinkish passionFotograf: Ann Kykyri
Modell: Louise Ekroth
Makeup: Tina Häppick Biancofiore
Stylist: Emma Nolander


v.48


Är det veckan förtioåtta?

Det kom inge mer snö iallafall, det tackar jag för. Men nu ska ni få höra... nu har första advent varit, så nu tycker jag faktiskt att det är helt okej att det ligger lite snö (ja ja, det är mycket snö som ligger nu) för nu är ju ändå julen på väg. Mmh, jag får nog erkänna att det är adventsljusstakar och gardinbyte i det blå huset som har hjälpt till att ändra min åsikt. But still, känner mig mer vänligt inställd till snön.

Har köpt två julklappar. Lurar på en tredje.

Nåväl, veckan som kommer känns som att den har potensial för att bli rätt lugn. Nu ska man väl kanske inte säga så med risk för att få snöras över sig när man går ut, men jag har inga större utsvävningar planerade.

Plåtning till helgen igen. Det kommer nog att bli busigt kul. Men jag behöver fortfarande modeller, så om ni känner er som rätt modell för en fashion/lifestyleplåtning så hojta till, men ni får gärna hojta till om ni känner någon som ni tror kan vara rätt modell. Hojt hojt.

Jag har ganska mycket bilder kvar att retuschera, både studiobilder och från Utsikten, så håll i er. Jag kommer nog att plåga livet ur er med bilder även denna veckan. Men mer input tack.

Kaffe, vantar och kramar är veckans tips,
det ser ut att kunna bli kyligt.


Fotomässan 2010


Det var ju första gången jag var på fotomässan, men jag är inte riktigt imponerad. Visst, en massa vackra utställningar. Men jag hade nog förväntat mig att det skulle vara större, mera. Självklart lyckades inte mästershopparen komma hem tomhänt, men jag tror jag fyllde på mest med ideer och inspiration till kommande inköpslista. Kan bli dyrt framöver, tack för det Fotomässan 2010.

Naturligtvis så hade jag kameran med mig, så att jag skulle kunna ta en massa bilder, men jag släpade med mig en kamera med dött batteri.

Vad säger ni andra som besökte mässan, imponerade eller inte?

Jag söker modeller...


... till en lifestyle/mode fotografering till nästa helg.Hör av dig om du är intresserad, eller vet nån som du tror kan vara intresserad, så berättar jag mer.

Pinkishpurple playgroundFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeup & hår: Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


Studioportrait


Jag tänkte att jag skulle bjuda på ytterligare en bild från studioplåtningen tillsammans med min ljusguru Christian Hollmann. Jag har fortfarande oretuscherat material från den plåtningen som jag tjuvhåller lite på, suger på karamellen skulle man kunna säga. Hähä. Vad tycker ni om det här porträttet?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Gnisselfredag


Förkyld, ont i halsen, precis lagom liiite för gnällig. Otäcka baciller. Strålande bra. Inte ens dagen fredag lättar upp. Men det känns lite bättre när jag tänker på att jag ska få gå på fotomässan på lördag. Mmh.

Håller tummarna för en bacillfri lördag.


GaGa insarationFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeup & hår: Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


Måste man uppskatta snön?


Godmorgon godmorgon,
Paljon lunta muttei taskulamppua. Mmh. Mycket snö men ingen ficklampa. Visst ere väl härligt? Jag kan ge min input till den frågan. Nah. Det är inte alls härligt. Snön har trillat ner och stannat i två dagar och jag är redan trött på den. Jag förstår inte hur det kommer sig att vintern altid känns längre än sommaren...

Klart jag kan känna att det ska bli mysigt med advent. Lite glögg och adventsljusstakar. Det kan nog bidra med lite julstämningen, men jag är tveksam till att det får mig att uppskatta snön.

Vem har snott min julfrid?


Jag tänkte gå...


... på Fotomässan i helgen. Lördag närmare bestämt. Så jag tänkte höra om det är fler fotofantaster än jag som ska dit?

Daisy SzoslandFotograf: Ann Kykyri
Modell: Daisy Szosland


Årets önskelista


Kära tomten, eller kära du med onödigt mycket pengar, i år önskar jag mig massor med bra att ha saker. Allt känns absolut inte nödvändigt, men nått vore skoj.
  • En stabil ketchupflaska
  • Ett stycke blixtpaket
  • Kunskap om lamporna
  • Skor
  • Mindre snö, bortsett från julafton och nyårsafton.
  • Spännande resa
  • Botemedel mot grodfobi
  • Nya hörlurar

SolitaireFotograf: Ann Kykyri
Modell: Louise Ekroth
Makeup: Tina Häppick Biancofiore
Stylist: Emma Nolander


Kasta inte ketchup!


Vet ni hur mycket ketchup det blir på golvet om man kastar en flaska?

Igår när vi skulle duka till middag så höll jag på att tappa ketchupflaskan, men Lille T stod precis under mig, såför att undvika att tappa den i hans huvud så kastade jag den istället. Flaskan landade mellan köet och tvättstugan. Ketchup överallt. På kylskåpet, golvet, väggarna, kattmatskålarna, tvättstugegolvet, tvättmaskinen, den rena tvätten... överallt.

Kasta inte ketchup.


Unz unz unzFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeupartist: Elin Wiklund
Stylist: Emma Nolander


Pinkish passionFotograf: Ann Kykyri
Modell: Louise Ekroth
Makeup: Tina Häppick Biancofiore
Stylist: Emma Nolander


v.47


Det kommer nog bli ett tag nu då jag överöser hela bloggen med bilder, ni får helt enkelt stå ut. De senaste två helgernas fotograferingar har gett mig mängder med vackra bilder att retuschera. Nu låter det som att jag ligger underst i retuschhögen, vilket jag kanske gör, men det gör mig ingenting - jag är så inspirerad, så mycket vackra modeller, perfekt.

Det kan nog vara så att jag har en plåtning till helgen. Hähä.

I övrigt kommer jag nog att ha fullt upp den här veckan, tror jag. Inte full koll på hur veckan på jobbet ser ut, men jag har en vag aning om att tempot blir hyffsat högt.

Men hörrni, ere bara jag, eller har vi bara en vecka kvar till advent?

Morgonretusch.


BTS film från plåtningen på Utsikten


Sara i studion
Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Här kommer de första bilderna från förra helgens studioplåtning med Sara. Jag vill lägga in ett extra tack till min ljusguru, vän och vapendragare Christian Hollmann, utan dig hade detta inte varit möjligt!

Join the dark side, we have cookiesFotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


BTS från UtsiktenJag bjuder på lite bilder från gårdagens plåtning på Hotell Utsikten i Nynäshamn, där jag fotograferade tillsammans med ytterligare en fotograf Ove Ellemark, makeupartisterna Elin Wiklund och Tina Biancofiore, stylisten Emma Nolander och modellerna Louise Ekroth och Sara Jonsson.

Dagens idag blir en spännande dag...


... vill jag lova.

Telefonen ringer i ett, sista detaljerna plockas ner i väskan. Känner mig lika förväntningsfull som Lille T är dagen innan julafton. Den stora plåtningsdagen som planerats i månader. Makeupartister, hårstylist, klädstylist, vackra modeller och så klart min partner in crime Ove. Det kommer att bli så grymt!Farliga förväntningar. Wish us all the best of luck!

Packar ihop...


 ... mig för att åka in till Sthlm och gå på kurs, spännande värre. Kommer förmodligen vara helt slut när kvällen kommer. Wish me luck!

Preview av SaraPreview av den första laddningen med studiobilder på Sara Jonsson.

Många utvalda bilder, men så går det när man låter modellen vara med och välja bilder. Då får man skylla sig själv, skulle jag tro. Det blev förvisso väldigt många bilder som jag är riktigt nöjd med så jag grinar inte när jag sitter och retuscherar. Hähä.

Snö?


Idag kan man säga att imorgon är det fredag, men idag får man också lov att berätta att snö är äckligt. Det har inte kommit mycket, men det gör ingenting hur mycket, det är fortfarande snö och jag är fortfarande inte redo för vinter. Jag skulle lätt fira julafton i sommarvärme, det skulle inte göra mig något alls om man hade luciatåg på gräsmatta, så länge jag slipper snö. Jag vill gärna minnas att jag brukade uppskatta snön, men förra årets kyla tror jag tog knäcken på mig, så nu känns det lite som att jag skyr vintern och kylan värre än pesten.

Missförstå mig inte nu, jag uppskattar fortfarande julen och allt mys som hör där till, det är det kalla otyget somtrillar ner från himlen vid de mest olämpliga tillfällen som jag inte riktigt kan med.

10 dagar till advent.


Döm av min förvåning


Jag brukar vanligtvis inte skriva om händelser på mitt jobb, men idag blev jag lite förvånad... jag blev ner kräkad.

Duscha.


Vanessa


Under söndagens studioplåtning fick jag också chansen att plåta Herr Hollmanns vackra dotter Vanessa, visst är hon en skönhet?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Vanessa Hollmann


v.46


Den här veckan bär ju med sig hyffsat mycket händelser... full fart med jobbet, bland annat en kurs på fredag vilket jag verkligen ser fram emot. Men även plåtningar.

Jag har en hel del bilder att retuschera, har redan hunnit börja på ett par som ni strax ska få se.

Till helgen ska jag träffa upp min partner in crime Herr Ellemark, samt makeupartister, hårstylist, klädstylist och tillsammans ska vi plåta ett gäng galet vackra modeller, Sara, Tove och Louise. Åh jag vill inte berätta så mycket mer, vågar inte med risk för jinx, men i min bok kommer det att bli en magisk dag. Mhm!

Vad har du för planer den här veckan?

Pink - raise your glassMmh jag har alltid varit förtjust i mestadelen av Pinks låtar, men denna gillas lite extra. Ya like? Me like!

Preview av Daisy


Jo men visst, jag vet också att klockan är strax efter åtta... man borde göra sig iordning för att gå iväg till jobbet. Men jag kan inte hjälpa. Jag har massor av spännande bilder från gårdagens fotografering att gå igenom. Ja jösses. Det kliar i fingrarna att få sätta igång...


Bjuder på en liten preview av gårdagens bilder på den vackra modellen Daisy Szosland.


BTS från studioplåtningen


Dagen började ju lite kaotiskt, makeupartisten blev sjuk så två timmar innan uttalad tid så stod vi utan mua. Vad gör man. Jo man packar ner smink och hår grejjer tillsammans med kameran och sticker iväg ändå.

Vi har stått i studion i sju timmar, eller studion är väl att ta i... Herr Hollmann ställde upp studioutrustning nere i gymmet på Herr J's jobb och där har vi hållt till hela dagen. Mycket busigt och mycket kul, men nu är man mycket trött i både huvud och kropp. Stort tack till alla inblandade för en väldigt givande dag.


Klar, redo, färdig.


Hela förmiddagen har gått åt till att packa inför morgondagens studioplåtning och ni ska inte tro att jag tog sovmorgon heller. Heeela förmiddagen. Det hade säkert kunnat gå åt lite mindre tid om man hade haft lite mer ordning, men men. Nu är jag redo inför morgondagen.

Nu inväntas städerskan så att jag kan få åka och shoppa lite.

Lördagsplaner?


SusannFotograf: Ann Kykyri
Modell: Susann Johansson
Makeup: Anja Prigoda


Ett stycke färgglad klänning


Man är ju som lite trött den här tiden på året så jag tänkte pigga upp mig själv med lite shopping. Märkligt så många olika förklaringar man kan hitta på för att få shoppa lite...


HM 99 kronor.


Miss wacko faceFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeup: Anja Prigoda
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Harry Potter and the Deathly HallowsI 3D dessutom, kan det bli bättre. Nya Potter filmen visas i två delar, den första med premiär den 17 November och del två i sommar. Fler än jag som vill se filmen?

Snöoväder


Usch vilket väder det är idag. Snöblandat regn, mer snö än regn förvisso men väldigt blött och lite blåst på det. Spännande värre. Inte riktigt vad jag hade önskat mig.

Jag började dagen med ett försök till att sätta på mig maskara inför dagens fotografering på jobbet. Morgonen är verkligen inte min tid, så naturligtvis slutade det med att jag hade svart klet på flera delar ansiktet där jag inte tänkt mig att det skulle vara. Efter promenaden hem i ovädret hade jag maskaran över hela ansiktet. Härligt.

Inte riktigt en tisdag i min stil.

Synkeriet bjuder upp till plåtning


Idag blev det en månad inte likt alla andra måndagar... Synkeriet ringde så i panik kastade jag mig in i en taxi och åkte från jobbet till LeStudio för att lite kvickt ställa upp på en plåtning med fotografen Lina Eidenberg, sen tillbaka in i nästa taxi och kasta mig tillbaka till jobbet. Sen kvällsmöte. Fullt ös, skulle man kunna säga.

Det var länge sen jag hade ett modelluppdrag nu, så det var riktigt skoj att få stå lite framför kameran igen.


Bjuder på en dålig mobilbild tagen i taxin på väg hem...Jag ska berätta mer om vad det var för typ av plåtning... snart.

Countrygirl
Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


v.45


Nu vecka, nya tag. Det ser ut att bli en lugn vecka på plåtningsfronten, skräpväder och eventuellt snö. Jag får bygga inspirationen på hög tills helgen då jag ska på studioäventyr tillsammans med min gamle vän Christian Hollmann och ett helt gäng med vackra modeller.

Det är minusgrader idag. Hemskt. Jag vet att det är November och att man bör börja vänja sig vid kylan men i mitt tycke så kan det gärna fåvända nu och bli sommar igen. Eller ah, vi kan ta jul först, sen sommar igen. Synd bara att inte jag fick vara med och bestämma hur årstiderna skulle se ut.

Men nu... kaffe och ett försök till att göra sig ordning inför dagens superlånga dag på jobbet, inklusive kvällsmöte. Bra början på veckan.

SM i ordbajseri.


SummerFotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


BTS med Märta


Tack till alla er som höll tummarna för att vädret skulle vara på min sida, det hjälpte. Solen sken när den skulle, inget regn på hela dagen. Underbart. Inte ett enda missöde, om man bortser från när modellen fick en puss av en ponny...

Två helt olika teman hann vi med, ett charmigt lantligt samt ett svart (alla förvånade?) lite hårdare tema.


Modellen Märta Åkerlind får en puss av shetlandsponnyn Hunter...


Höstplåtning


Solen skiner, idag är en sån där vacker höstdag. Perfekt för att plåta lite, så jag har nu packat väskan för att ge mig iväg och plåta den söta Märta en omgång till. Jag ska bara... lyckas hitta linsskyddet också.

Håll tummarna för att vädret håller i sig!

Gårdagens fotografering av Märta


Jo men visst gick väl gårdagens plåtning bra, lite kort om tid dock då ljuset inte var helt sammarbetsvilligt. Höst. Suck. Men förhoppningsvis så lyckas vi få till det på lördag förmiddag igen, då har vi gott om tid att köra lite fler ombyten och omsminkningar. Nu låter det som att jag inte alls är nöjd, så är det inte, med de få bilderna vi hann med innan ljuset gav upp helt så är jag jättenöjd.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


Visste ni att...


... MQ.se har startat en onlineshop?


Märta Märta märtan


Jag håller på att planera ihop morgondagens plåtning med en av de första modellerna jag fick fotografera, den underbara Märta Åkerlind. Enligt väderrapporterna så ska det bli sol, så jag hoppas och håller tummarna för att det verkligen blir så. Mer sol och motljus åt folket!


Lägger in en bild från en av sommaren sessioner tillsammans med
modellen Märta och stylisten
Therése Palmhager Gustafsson för att
ge en liten reminder om vilken modell det är jag pratar om.


v.44


Känner mig smårisig igen, känns ju så där kul. Inte så illa att jag tänker vara hemma igen, fy så trist det är att vara hemma och vara sjuk. Har inte riktigt tid att vara sjuk heller.

Fullt ös på jobbet denna veckan.

Har en bokad plåtning i veckan. Känns som att det var jättelänge sen jag fick hålla i kameran. Jag känner en överhängande risk för spontanplåtningar. Läskigt mycket kreativitet som behöver ges utlopp för. Nån som vågar ge sig in i leken?

Höstlov?


RSS 2.0