Vår eller höst?


Det var mörkt när jag vaknade, eller ah, gryningsljus plus frost utomhus. Urk, uggah burr!

Den enda stora fördelen med att det blir kallare är att man får sätta på sig mössa och vantar, det gillar jag. Stora tjocka stickade tröjor och raggsockor. Men så blir håret helt statiskt, torr i huden, naglarna går av, förkylningar som aldrig går över...

Nah helt allvarligt, jag är nog helt klart mer för den varmare årstiden. Eller iallafall när man går mot varmare tider, som våren. Vad säger du, vår eller höst, vilken årstid är trevligast?

5 Höstfavoriter

För ett par månader sedan så visade jag upp mina sommarfavoriter och nu när hösten börjar närma sig med stormsteg så tänkte jag nu ta och visa upp mina höstfavoriter, vad jag använder för att slippa torra och spruckna nagelband, torr hy och torrt hår... varför ska allt envisas med att bli så torrt på hösten? Jag känner mig lite som ett höstlöv.

1. Hårinpackning från Schwarzkopf
2. Mavala Nailactan
3. Elisabeth Arden Eight Hour Lipcare
4. Loreal Derma Genese
5. Glansdroppar från Scandinavian Formula


Och naturligtvis så måste jag ju utmana lite folk ,så den här gången är det Cecilia, Nat0, Emma, Maria och Amaia som utmanas att visa upp sina hörtfavoriter.

Håller tummarna för en bra vecka


Godmorgon gott folk och välkomna till en ny vecka!

Nah, jag är inte alls så pigg, men mycket piggare än jag känt mig under förra veckan och helgen. Dessutom är det sista veckan för min del som jag har både jobb och praktik, har en tidig dag på fredag, så än så länge... mmh, än så länge, så känns det som att detta kan bli en bra vecka. Jag håller tummarna för det iallafall.

Vad har du för planer för veckan?

Internetfällan!


Uj uj så det har varit skrämmande att surfa runt på olika internetbutiker idag, har varit obehagligt nära att klicka hem farligt mycket fint...

Det blev en Trenchcoat, en dunjacka, två polotoppar, en stickad kofta och ett par tjocka strumpbyxor...

Helgens lek


Vi har haft besök under helgen av vår vän Henke, så vi har roat oss med att prata strunt, dricka små rosa drinkar, fnissa och spela spel. Tokigt mysigt, precis en sån helg som jag behövde.


Vi ska sätta oss och slö spela lite Counter Strike Source innan det är dags att ta sig utanför dörren och njuta av vädret. Hösten har verkligen tagit tag i naturen och sett till så att färgerna sprakar. Riktigt fint.

Vad har du roat dig med under helgen?

Betalda räkningar


Jahapp, nu har man roat sig med att betala alla räkningar... så var man lika fattig som igen som dagen innan lön. Visst ere väl för härligt?


Lyckad fredagkväll



Mmh det blev helt klart en lyckad fredagkväll, lite tjejkväll tillsammans med fröken H, Linda, käre mor, Pillan, Tessan och Monica.

Bjuder på en dagens outfit:
Scarf: HM.
Skjorta: Dressman, stulen av Herr J.
Väst: Espirit.
Armband: HM, stulna av Herr J.
Jeans: Cubus.
Skor: Dinsko.

Ett skönt avslut på en ganska tung arbetsvecka med lite skratt och lite vin. Jag höll kvällen ganska kort och avslutade tidigt dock, medans de andra fortsatte vidare ut.  




Vad roade ni er med under fredagskvällen?

26/9-08


Mmh då vare fredag igen minsann.

Febern har jag nog lyckats skaka av mig nu, men igår när jag kom hem så stod Herr J och såg hotfull ut - antingen fick jag dricka den receptfria hostmedicinen eller så fick jag gå till läkaren. Äckligt eller ont. Nåja, jag drack skräpet, vilket luktade värre än det smakade, och jag måste säga att jag tror att det redan nu har börjat ge verkan. Han e lite rolig min rara Herr J, han lyckades klaga konstruktivt, anledningen var ju ändå att han inte får sova på nätterna på grund av min hosta så då köpte han hostdämpande äckligheter som jag fick dricka. Dutti.

Så idag började jag min dag med ett stort glas kaffe och en 6a hostmedicin. Skål.

Japp, då vare fredag idag igen alltså, helt sjukt vad veckorna gått fort. Jag tycker inte det var länge sedan som jag klagade över att jag hade fyra veckor framför mig med både jobb och praktik, nu har jag bara en sån vecka kvar sen är jag klar med min praktik. Det ni.

Löningshelg, det hade ju varit skoj om jag inte fått en riktig skräplön denna omgången. Men jag får gotta mig åt att jag får dubbel lön nästa månad då min löneform ändras. Då måste man ju få shoppa loss ganska ordentligt, inte sant.

...det kan vara så att jag måste börja göra mig iordning för att hinna till jobbet i tid... det kan, men det behöver inte...

Vad ska du roa dig med idag?

25/9-08


Jag har varit lite off ett par dagar nu, jag vet... alla som saknar Ann räcker upp en hand! Hähä. Anyways, mitt nät har strulat igen, vet faktiskt inte vad som har varit fel denna gången, tror inte att de kapat nån ledning igen men jag kan inte vara helt säker.

Har precis kommit hem ifrån en otroligt givade föreläsning med men jag får berätta mer om det vid ett senare tillfälle för nu är det dags att skutta i säng så att jag orkar med dagen imorgon.

Bjuder på ytterligare en bild fångad av fotografen Johan Gustafsson.


Sov så gott alla människor, goda vänner, knepiga kufar, galenpannor och fisrumpor.

Mardröm!


Jag hade en sån otroligt läskig mardröm inatt, vaknade vid tre av drömmen och var tvungen att gå upp för att vakna till lite så att jag inte skulle somna på en gång och drömma samma sak igen.

Jag drömde av vi klev av en buss vid en busshållplats vid ett stall, när bussen har åkt så kommer det en sotig häst lunkandes mot oss och på ryggen har han två barn. Båda barnen är riktigt sotiga, och vi närmare syn så ser man att barnens armar mer eller mindre ser ut som hotdogs och luktar bränd korv. Hela arnens kroppar är brända, och hästen lika så.

Vi ser nu att det ryker ur fönstret på det stora stallet som är ndelat i två stora sektioner så vi lfter ner barnen från hästen, ringer efter brandkår och polis samtidigt som vi springer för att få ut resterande hästar ut stallet. Men här blir det en sån dröm där du springer och springer men aldrig kommer fram samtidigt som jag hör hur barnen gråter och brandkårens sirener tjuter... rycker upp den stora porten till stallet och börjar öppna dörrarna till hästarnas boxas och försöker få ut dem, men hästarna är så sega av all rök att de knappt orkar röra på sig så jag börjar leda ut dem i par. Jag hinner med första paret ut, och vänder in för att ta ett nytt men inser då att det är för sent... de hästar som är kvar inne börjar nu falla ihop, och de två hästarna jag har fått ut faller ihop utanför...

Inne på golvet i stallet sitter en äldre kvinna ihop sjunken och sjunger för sig själv. När jag närmar mig henne, vars ansikte jag fortfarande kan se tydligt, så blundar hon och viskar "bli inte arg på mig" ... jag lyfter upp kvinnan för att bära ut henne och känner hur hon luktar av kemikalier... väl ute så ser jag återigen hästarna som har rasat ihop, även den färsta hästen som bar barnen, samt barnen ligger nu i en liten hög och kvinnan kolappsar i mina armar...

...där vaknar jag! Uscha.

Cilla i Sofis Mode



Jag tänkte bara påminna er om att min kära modellkollega fröken Cilla är med i det nya numret av Sofis Mode, ni vet den tidningen som jag var med i förra veckan.
Spring och köp vettja!

Trött och sliten


Trött, snorig, feber och allmänt risig. Man känner sig som utskitet äppelmos efter en dag på jobbet och en eftermiddag med praktik... men viss ka man väl vara blek på hösten? Om inte annat så tycker jag att vi inför det modet.

Bjuder på en bild på Lille T och hans slitna mamma...

Vem där?



Nu har besökarantalet skjutit iväg igen, och jag skulle tro att jag inte
känner hälften av alla dessa besökare. Jag ser er allt.
Så, vem är du som läser mig blogg?

Host host!


Okej, så jag somnade ifrån Jordan igår också... men jag vaknade när Herr J stängde av TVn och satte fart att hosta... somnade... vaknade och hostade... somnade... vaknade och hostade... ah ni förstår hur natten har varit. Så fruktansvärt drygt.

Jag frågade ju tidigare om det var någon som hade en huskur mot huvudvärk, ere nån som har nått beprövat tips mot hosta?

Kvällens TV


Som alltid på måndagar så har jag ju serier som jag gärna vill se, men som jag aldrig lyckas hålla mig vaken igenom... så vågar ni sätta pengar på att jag lyckas se dessa ikväll?

Om jag ska vara ärlig så skulle jag inte själv satsa några större summor på att jag lyckas se slutet av Jordan, jag har nog lite feber o så i kroppen så risken är stor att jag kroknar så snart jag landat på kudden.
     
    21.00
    CSI

     
    22.00
    Jordan, rättsläkare

Nygammal bild


Fick en gammal bild fast med en ny retuch av Herr Gustafsson som jag tänkte att jag skulle visa er...

 
Fotograf: Johan Gustafsson
Hår och Makeup:
Maria Åström
Modell:
Ann Kykyri, me!

Vad tycker ni?

Host och harkel!


Dagens idag började med en Ipren, lite nässpray, bafcin, en varm dusch och 60 cl kaffe. Så här genom halva kaffeglaset så känns inte halset längre som att den vore tapetserad på insidan med sandpapper och jag tror att allt knark börjar kicka in nu för jag känner mig inte alls lika risig som när jag vaknade.


Host host!
Hur mår du idag?

Ann på aftonbladet.se


Japp nu har artikeln med lilla mig kommit upp på aftonbladet.se, så om ni är nyfikna att läsa alltihop så får ni kika vidare HÄR, annars kan ni ju alltid nöja er med att kika på bilderna...
Stylist: Linn Gustafsson
Foto: Hanna Modigh
Mua: Linda Gradin

21/9-08


Det har verkligen varit ett strålande väder idag, solen värmer ju fortfarande trots att det börjar bli höst. Synd bara att man har känt sig för seg, slö och sliten för att orka med att vara utomhus.

Lille T har varit med sin farfar på badhuset, igen. Risken finns att den lille pojken kommer att se ut som en fisk innan han är sex år fyllda. Skoj för honom i och för sig, så att han kommer iväg och får göra nått skoj när mamma och pappa inte orkar.

Känns som att man mest har suttit och dumglott idag, har verkligen inte gjort något vettigt alls. Men det är väl så man ska ha det när det är söndag. Ingen söndagsångest idag heller, det tackar jag för.



This is me today.

På schemat för kvällen lovas det chips och om man spelar sina kort rätt så finns det en chans för lite dattaspel. Det låter väl som en hyffsad plan tycker jag.

Vad ska du roa dig med ikväll?

Wacko portraits


 

Fotograf: Johan Gustafsson

Mhm, då va helgen över


Jag har sovit tolv timmar inatt. Galet. Kände igårkväll att jag inte alls mådde helt hundra, så jag la mig i Lille Ts säng tillsammans med honom för att kika lite på en av hans filmer. Turtles. Men det gick väl i så där tio minuter sen sov jag, så en lördagkväll somnade mamma först.

Jag känner mig allmänt förkyld idag, lite småont i halsen, snorig o så där. Det har jag varken tid eller lust med i och med att jag absolut inte har tid att vara hemma för att vara sjuk. Det är ju så vackert att pallra sig iväg till jobb och praktik oavsett hur man mår. Det blir att åka iväg för att inhandla Ipren, kiwi, nässpray och sen kurera sig så mycket man bara kan.

Har ev en plåtning idag tillsammans med Johan, en ide vi arbetade på tidigare och redan har testat att skjuta av några bilder vid det stället. Ska bli skoj att se om vi kan sätta bilderna så som vi vill ha dem. Ska bara se om Johan hade lyckats dubbelboka sig eller inte. Hähä.
Bjuder på en bild fångad förra
hösten av
Johan Gustafsson.
Så vad ska du roa dig med idag?

Iron Man


Robert Downey Jr i huvudrollen som Tony Stark och senare Iron Man, en ensam mans kamp för att se mindre ondska. Inte riktigt så fartfylld som andra Marvelfilmer, men helt klart värd att se.  I rollistan ser man även skådespelare som Gwenyth Paltrow, Terrence Howard, Jeff Bridges och Leslie Bibb, stjärnspeckad får man väl säga.

Action, lite humor, precis lagom för en lördag kväll... men det är inte en film jag hade sett på bio.

19/9-08

Alltid lika skoj att träffas, drickas lite drinkar, lyssna på musik, tralla gitarren och fnissa. Lite trött får man väl erkänna att man var eftersom det trots allt var fredagkväll. Kvällens låt blev denna...

Amy McDonald - This Is The Life
[...]And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size[...]






Japp, så där såg det ut innan vi (jag, Herr J, Exet och fröken Therese) gick vidare ut till en lokal pub för att lyssna på ett lokalt band. De spelade väl typ bandit covers, helt okej musik, kasst ljud bara. Det enda vi hörde var trummor och lite bas, gitarren hörde vi inte alls. Sångaren hörde man i refrängerna. Inget vidare ställe för spelningar kanske, men med lite hjälp för ljudet hade det kunnat vara bättre. Mycket trevlig kväll, slutade dock i huvudvärk pga volymen. Mer pratvänlig volym hade önskats då det var en pubspelning.

13


1) Spets- mja, men jag ställer mig tveksam till det där med spetströja, känns som att man redan har gjort det en gång...

2) Höga Stövlar- Jo absolut.
3) Vadlånga kjolar- Nah, jag ser kortare än kortast ut i den längden, så helst inte.

4) Baggy jeans- Mmh, jag har det på mig nu.

5) Det dressade modet- Intressant.
6) Halvöppna skor, typ håliga skor- Ja tack, fler sånna.

7) Kilklackar- Mmh, mitt senaste inköp var med kilklack. Blir nog dock endast ett par plåtningsskor.
8 ) Capen- Ja, jag kan tänka mig en stickad.

9) Leopardmönstrat- Nah, lite väl mycket Shania Twain blandat med östermalmstant.

10) Kappor i glada färger- Jadå, det går jag med på, men jag har ingen. Än.

11) Rutigt- Mmh.

12) Väst- Jahadå, har flera stycken. Det har varit en storfavorit länge.

13) Hatt och andra huvudbonader- Japp, kepsar, hattar, mössor, scarfs, you name it.

Lista saxad från Jenny, utmanar även Sarah Maria , Emma och Josefine.


Bjuder på ytterligare en bild ifrån Sofis Mode/Aftonbladet.
Fotograf: Hannah Modigh
Mua: Linda Gradin

Woho!


Oho, jag har sovmorgon idag så jag har nyss klivit upp ur sängen. Mys mys.

Och fredag ere också, det är ju aldrig fel. Ska ut på en spelning ikväll, en kompis som lirar med sitt band, så jag Herr J, Exet och Therese ska gå dit och kika lite. Blir nog riktigt nice, länge sedan jag gick ut på krogen.

Vad ska du roa dig med idag?

Höstjackor



1. 198 kr HM, 2. 200 kr Forever21 & 3. 299 kr LaRedoute.

4. 499 kr Ellos, 5. 499 kr Ellos & 6. 598 kr HM.

7. 899 kr Ellos, 8. 899 kr Lindex & 9. 999 kr Lindex.

Jag bara måste hitta en varm höstjacka att ha till och från jobbet, vill ha nått kavajliknande... tror jag iallafall. Vilken tycker ni är snyggast?

Idag ere nog höst


Nyduschad och pigg som en nyponros... japp javisst, småtaggig och hängig. Precis som på hösten.

Nah då, så farligt ere inte alls idag, men lite trött e man allt. Kallt. Men vem e inte det klockan sju på morgonen? Ser ut som att solen håller på att spricka igenom molnen, så kanska kanske att vi får lite trevligt väder idag.

Det är dags att byta jacka iallafall... att byta från den tunna kavajen till något tjockare, men vad? Jag har kikat efter en ny höstjacka men jag kan för mitt liv inte hitta något som jag vill ha. Vad har du för höstjacka?

Bild ifrån Sofis Mode


Jag fick just ett gäng bilder skickade till mig ifrån plåtningen som jag gjorde för Aftonbladets - Sofis Mode, så jag tnkte att jag skulle ta och dela med mig en av dem.

vad tycker ni?

Hancock


Vad ska man säga, Will Smith har väl aldrig gjort en dålig film, inte vad jag kan minnas iallafall. Hojta om du kommer på någon...

Som alltid gjorde han en strålande insats i rollen som den lite ovilliga superhjälten, klart underhållande. Hans minspel är ju helt underbart. Storyn kanske inte är den bästa men vad gör det när man har en strålande skådespelare som lyfter upp det hela, dessutom får han hjälp av Charlize Theron.


Will Smith som Hancock...

Buzzador - Pepsodent leende a la Ann



Mmh, ett blått pepsodent leende a la Ann, tjusigt värre.

Jag har ju testat Pepsodents White Now tandkräm för buzzador.com, men jag kan inte säga att jag är speciellt imponerad. Man får blåa fläckar överallt där man råkar spilla tandkräm, och ni vet ju hur fumlig och klantig jag är. Vitare tänder vet jag inte heller om jag kan påstå att jag har fått...

Nåja, met detta så säger jag god natt... sov så gott alla vänner och ovänner.

Mascaratips


Jag såg att Dorion hade gjort en liten lista över de mascaror hon tycker är de bästa, så jag tänkte att jag skulle följa hennes exempel och göra det samma. So here we go.
    Lancome L'extreme.
    En av mina favoriter, en stor och tät borste, ger både fylliga och täta fransar plus att den sitter där den ska trots att det inte är en vattenfast maskara.
    270 kronor.

    Dior Show.
    Behöver man säga så mycket om denna, de flesta har väl testat den? Svart, svartare, svartast. Jag tycker att man både får tjockare, längre och fylligare fransar av denna mascara, mer än värd sina pengar.
    255 kronor.

    Kanebo 38° Silk Performance.
    Vattenfast, går endast att få bort med 38° vatten. En maskara man märker på en gång när den börjar bli gammal, då faller den, på både gott och ont för oss latmaskar som aldrig byter maskara.
    200 kronor.

    Maybelline Lash Expansion.
    Denna använder jag i brunt, mer till vardags. En budget variant som är helt klart godkänd för att vara till ett så pass bra pris. Sitter som den ska, ger inga klumpar och faller inte av.
    105 kronor.
Så vilken mascara är din favorit?

Huvudvärk


Somnade med huvudvärk igårkväll och vaknar sen med huvudvärk idag. Så lagom drygt. Börja dagen med ett stort glas kaffe och en ipren, det känns väl lagom hälsosamt, inte sant?

Ingen som har nån sån där gammal huskur mot huvudvärk?

Typ... min mormor gick alltid fyra varv runt huset med en korg med ägg på huvudet, endast iförd träskor och bastkjol... och sedan försvann huvudvärken...

Sofis Mode


Jag fick precis möjlighet att lägga vantarna på ett nummer av Sofis Mode, och vad ser jag om inte ett helt uppslag av mig själv... inte varje dag man ser sig själv i en tidning.


Privileged


Ytterligare en ny serie som poppar upp under hösten, Privileged, med Joanna Garcia i huvudrollen. Nån som har sett första avsnittet av serien?


Lucy Hale, Joanna Garcia och Ashley Newbrough.

En typisk måndagmorgon


Nyduschad, precis gjort iordning frukosten... ta första klunken kaffe... och missar munnen! Häller ut halva koppen mjölk över mina jeans, varmt varmt varmt! Okej, av med jeansen och på med nya, bara halva kaffet kvar... kan vara bra att sätta på nytt, men mjölken tog slut vid denna koppen... suck. Inte min dag.

Hoppas att din vecka har börjat bättre än min...

14/9-08


Det känns som en typisk söndagkväll, man är som lite trött och sliten. Precis som alltid på söndagar. Enda skillnaden är att det inte infunnit sig någon söndagsångest, förvånandsvärt nog. Jag kanske börjar bli så pass stor nu att jag slutat med sånt, hähä. Ajja, eller inte.

Fint väder haru ju varit idag också, så där så att man känt sig lite tvungen att gå utanför dörren. Får väl ta och bjuda på lite bilder av djur och natur som jag snubblade över medans jag inspekterade gräsmattan som Herr J klippte idag. Ser ni vilka otäcka monster som bor i vildmarken där jag bor?



Jag har spelat lite Counter-Strike:Source under kvällen, tillsammans med Herr J, mangz och Exet. Jag vet inte hur många av er som spelat det, räck upp en hand? Men hur som helst, riktigt skoj vare iallafall att få panga loss lite med det gamla gänget, busigt värre.

Bjuder på en bild på Ann tröttmössa som är tagen under dagen, ser ju så där härligt sliten ut. Men jag bjuder på det.


Bilder tagna under 2008-09-14.

Nah, sags att fortsätta slöa lite och kanske titta på en film... Hancock eller Iron Man ere som står på tur, men jag vet inte riktigt av dem jag vill se. Nån som sett någon av filmerna och kan peka på vilken av dem jag ska se?

MaxFactor Silk Gloss Tube


Det blev inte bara skor under shoppingturen igår, jag var ju så illa tvungen att springa in och kikat om en av mina favoritbutiker i min lilla håla hade fått in nått nytt... för då rear de alltid ut en massa produkter, och det hade de ju naturligtvis.

Max Factor Silk Gloss Tube, ytterligare en gloss som jag inte tidigare testat men när de så vänligt har halva priset så kan jag väl inte vara så fräck att jag avstår, så jag köpte två olika färger. Next to Nude och Peachy Sheen, en väldigt naturlig gloss och en med svag rosaton.

Silk Gloss, ja absolut, det känns som man har en vanligt lypsyl på sig.

Jag tror inte om jag hade köpt dem om de var till fullpris, och även om jag gillade konsistens, färger och hållbarheten så är jag tveksam till att jag kommer att köpa fler.

Nån som har testat MaxFactors Silk Gloss Tube? Ris eller Ros?

Jahapp...


... då vare söndag igen då... Lille T kom in och la sig mellan mig och Herr J inatt, och där har han legat och sparkat så mycket han bara kunde på oss båda. Ett perfekt hjälpmedel för att missa en god natts sömn. Undrar om Lille T blir fotbollsspelare när han blir stor...

Apropå det, vad ville du bli när du var liten?



Lille T 2008-09-13

Wanted


Angelina Jolie och James McAvoy

Som många andra filmer med Angelina Jolie i huvudrollen så smäller det till i början av filmen, handlingen tar fart på en gång. Pang, poff! Välkommen in i filmen!

Westley Allan Gibson lever ett ganska trist liv där alla runt omkring honom mer eller mindre kör över honom, hans pappa lämnade hans familj när han endast var 10 dagar gammal, helt enkelt så kommer han ingenstans i sitt liv... tills den dagen han får veta att han är son till en av de bästa lönnmördare i världen och att han har samma övermänskliga förmåga som sin far...En lång kamp om sanningen, om viljan att vinna, om hämden...


Jag vill inte berätta mer med risk för att förstöra filmen för er andra, en film som är väl värd att se en lördagkväll. Se filmen, detta är en film värd att se, en film jag säkerligen kommer att se igen.

Nya skor



Japp japp, det blev ett par nya skor igen. Jag bara kan inte låta bli när jag väl hittar ett par i min storlek, och dessa snubblade jag över i en second hand butik. Betalade totalt 59 kronor, inte helt illa för ett par skor va?

Temporär sminkstudio




Min något exotiska sminkstudio... behöver jag ens berätta att jag inte tänkt ha allt mitt smink på golvet?

Dagens händelse


Herr J kommer och ställer sig vid min dator när jag sitter och slösurfar, och säger: 

- Jag är uttråkad, kom så åker vi och shoppar...

What's a girl to do lissom, lika bra att göra som han säger, så det är bara ta och göra sig iordning och åka iväg för att shoppa. Who am I to argue with a god idea.

Favorit - Mathias Arvidsson


Jag tänkte att jag skulle visa ett par gamla bilder, vet inte om jag visat dessa heller tidigare, men jag gillar dem så ni får se dem vare sig ni sett dem eller inte. Tanken med plåtningen var action och boxning men mina favoriter blev dessa porträtt.

Vad tycker ni om bilderna?

 
Fotograf: Mathias Arvidsson
Hår och Makeup: Jessica Krops
Modell: Ann Kykyri, me!

Utmaning - Fem saker


Jag snubblade in och läste min gamle vän Jennys privata blogg och hittade där en utmaning till mig, och med tanke på mängden utmaningar jag har kastat på henne så ere väl lika bra att jag antar denna.
    Fem saker i min frys:  Köttbullar, glass, vårrullar, sprit och mera glass.

    Fem saker i min väska: Jag har ju aldrig någon handväska med mig, jag slarvar bara bort dem, men jag har alltid ryggsäck till jobbet. Regnrock, nycklar, lypsyl, ipren och postitlappar.

    Fem saker i min garderob: Kläder (?), galjar, oreda, trådbackar och investerade pengar (tyst, det låter bra).

    Fem saker i min bil: (Läs Herr J's bil) Baslåda som tar upp hela bagaget, bilbarnstol, småpengar, småsten och små avtryck av barnfötter på baksidan av passagerarstolen.

    Fem personer jag utmanar: Nathalie, Cecilia, Tove, Therese och Lotta.

Uppe tidigt, idag igen...


Mhm, och eftersom man är van att gå upp tidigt så vaknade jag ju naturligtvis tidigt idag också, så himla tröttsamt. Pojkarna sover dock gott.

Jag har hunnit med att fixa med tvätten, körde igång en maskin direkt när jag vaknade och har gjort iordning för nästa. Vattnat och fixat med alla blommor, går ju åt sjuka mängder med vatten nu när man har så många fönster och alla ska man ha växter i.

Nu är kaffet precis klart och jag ska sätta mig och slösurfa lite. Vad har du roat dig med denna lördagmorgon? Eru ens vaken?

Fredag och praktik


Japp, idag ere fredag och det innebär att det är veckans sista dag med praktik, inte för att det är varken trist eller jobbigt, det är bara så långa dagar.

Börjar om tio minuter (två minuters gångväg) men jag slutar inte förän klockan sex ikväll så det känns lite segt. Bara att vänja sig right. Måste ta och spring runt här hemma lite nu och samla ihop mina saker innan jag sticker, så ha en bra fredag gott folk.

Espirit hos Ellos.se


Asså va ere frågan om, försöker de medvetet ruinera mig?

Jag har en tendens att fastna för Espirits kläder, och som tur är så finns det ingen butik inärheten av mig utan jag får åka ca 3.5 mil för att snubbla in i en... så får jag veta att Ellos.se ska börja sälja, bankrupt here we come...


199 kr, 399 kr, 599 kr och 699 kronor...

Espirit hos Ellos.se

11/9-08


Nu har jag äntligen kommit hem ifrån jobb och praktik, samt lyckats få i mig lite middag. Helt slut i kroppen efter denna veckan, tur att det är fredag imorgon så att man får ta helg sen.

Jag har verkligen ingenting inplanerat i helgen, ganska skönt men samtidigt så vet jag att jag kommer att bli tokigt rastlöst och vilja hitta på något. Vad har du för planer för helgen? Några tips på helgaktiviteter till mig?

Buzzador - Pepsodent tandkräm


Jag registrerade mig för siten Buzzador.com för ett tag sen, med all säkerhet pga att någon hade gjort reklam för det i sin blogg, och med någon menar jag Cecilia. Hähä.

Anyways, nu har jag fått ett paket ifrån dem innehållandes en helt sjukt massa tandkräm ifrån Pepsodent. En stor tub och en tandborste, samt femton stycken små tuber med samma tandkräm.

Med denna tandkräm så säger de att man ska få vitare tänder redan vid första borstningen, och jag måste nog erkänna att den faktiskt funkar. Nu är jag nog ganska tacksam att testa tandkräm på eftersom jag missbrukar både ciggaretter och kaffe ganska friskt, och det sätter ju sina spår på tänderna. Hoppas att mina tänder kommer att bli vitare iallafall.

En lite udda grej med tandkrämen är att den är blå, så när jag borstar sina tänder så får man ett blått lödder i hela munnen. Klart wacko, jag ska ta en bild och visa sen. Men det bästa är ändå, man betalar ingenting alls för produkterna, shopping som inte kostar något.

Jahapp då vare torsdag igen


Godmorgon,
idag är man skapligt trötter, det känns i kroppen att den inte är van att jobba till 18.00 varje dag. Men nu är snart första veckan klar, och jag måste säga att veckan bara sprang förbi. Tiden går så tokigt fort.

Min mamma-självkänsla blir dock lidande när jag jobbar och praktiserar som jag gör... det är inte det att han har det dåligt hos farmor, mormor och Tant M som ställer upp och hämtar honom så att han inte får längre dagar på förskolan pga att jag har praktiken. Det är ju bara det att jag inte är den som hämtar honom, som jag alltid har gjort... det är säkert mest jag som tycker det är jobbigt.

Jag kommer hem ifrån jobbet - han har redan ätit middag. Han tittar fördigt på Bollibompa, och sen är det dags för honom att gå och sova... saknar min Lille T.

Nåja, dags att göra sig iordning och pallra sig iväg till jobbet. Jobba 8-16. Praktik 16-18. Vad ska du roa dig med idag?

Praktik och uppgifter


Jag har haft praktik hela dagen idag, riktigt skoj att få lite miljöombyte, men samtidigt så får det mig att uppskatta min egen arbetsplats och förhållningsätt betydligt mer.

Fick tillbaka mina inlämningsuppgifter som jag gjort också, jag är inte bara godkänd på alla jag har dragit toppbetyg. Inte illa pinkat va?


Så det verkar som att tiden i söndags då jag satt med näsan i boken gav lite resultat. Helt klart nöjd känner jag mig.

Utan internet


I fredags så var det ett gäng IDDIs som grävade av en kabel så vi tappade både hemtelefonen, internet och Tvn... lagom segt men ja ja, sånt händer väl.

Igår när jag kom hem så hade vi varken telefon eller internet, igen... och min första tanke är naturligtvis att man har glömt att betala en räkning. Iik. Men nah då, dom har grävt av en kabel. IGEN. Va ere frågan om?

Första praktik dagen


Jobba 7.30-16 idag och sen iväg på praktik 16-18, ska bli lite skoj att få komma igång med praktiken men samtidigt så känns det lite tufft att få såpass långa dagar. Nåja.

Vad ska du roa dig med idag?

Californiacation


Mhm, nu har verkligen alla serier börjat igen, likaså Californiacation, så nu kan jag bara slöa och dumglo på lite serier efter jobbet. Det passar mig perfekt. 

Huvudrollen i den serien är David Duchovny, ni vet han som spelade huvudrollen i X-Files. Lagom kufig. Lagom wacko, precis min typ av serie. Han är en totalscrewup, helt natuligt lyckas han bara strula till allt som går att strula till samt allt som inte borde gå att strula till. Han är t.om rätt bra på det. Anyways, grym serie.


← Mageleine Martin, Natascha McElhone, Evan Handler, Madeline Zima och David Duchovny.


Nämen godmorgon tröttmössa


Nämen godmorgon,
så vare morgon igen och måndagmorgon dessutom...

Idag är lissom en sån morgon då det bara känns jobbigt att kliva upp och behöva klä på sig, det är grått ute, jag hade gärna sovit ett par timmar till, kaffet smakade inte riktigt bra bara för att man är så trött.

Jobba 9-18 idag, sen kvällsmöte 18-20.

Undrar varför man alltid känner sig så sliten när man vet att man har mycket framför sig... det borde ju vara lite psykiskt eller vad tror ni?


→ Bjuder på en bild tagen under sommaren av Björn Magnusson. Gå och göm dig, eller dra något gammalt över dig, är uttryck som ligger ganska nära till hands idag. Hähä.

ANTM säsong 11, avsnitt 1


Japp, nu vare dags igen, Americas Next Top Model första avsnittet för säsongen finns ute att kika på... fler än jag som har tänkt att kika på det?

 

Det första avsnittet är ett  dubbelavsnitt, så man får inte bara följa med i vilka töser som väljs ut från början, manfår se när två plåtningar går av stapeln. Och det är ju ändå det jag gillar bäst i den serien, att man får lite nya inspiation, lite nya uppslag, tips och trix. Jupp jupp. Me like.

Lipgloss


Det kommer väl kanske inte som någon nyhet att jag har en passion för läppglans, läppbalsam och läppstift, men jag tänkte att jag skulle ta och visa upp dom jag har... eller ja, dom jag hittade eftersom man alltid lyckas stoppa ner nått gloss i nån ficka och sen slarva bort det.

Min favorit har alltid varit, och kommer nog alltid att vara Lancomes Juicy Tubes. Vilken är din favorit?


1. Lumene Berryfun Nr31, 2. The Body Shop Lipbloom, 3. The Body Shop Lipbloom, 4. Dove Lipcare, 5. Loreal Glamshine Nr 98, 6. Lancome Juicytube Nr29, 7. Isadora Shiny Lip Laquer Nr11, 8. Lypsyl Shine, 9. Lancome Juicytube Nr49, 10. Lancome Stargloss, 11. Mary Kay LipBalm.


1. Labello Lipblam, 2. Lumene Berryfun Nr6, 3. Lancome Juicytube Nr 19, 4. Victoria Secrets Lipgloss, 5. Lancome Juicytube Nr97, 6. Clarins LipBalm Nr15, 7. Lancome Colorfever, 8. Isadora Shiny Lip Laquer Nr26, 9. Loreal Glamshine Nr209, 10. Lypsyl Shine.


Och naturligtvis så kommer det ju en utmaning med detta också... jag tänkte ta tillfället att utmana en del andra bloggare att visa upp sitt läppkladd, så jag utmanar Nathalie, Sarah Maria, Cecilia, Angelica och Dorion.


Praktik


Japp, idag vare söndagsångest, men konstigt nog inte deluxe varianten. Har en hel del att göra nu veckan, så jag kommer att ha fullt upp... Jag har valt att lägga upp min praktik ganska koncentrerat för att inte behöva ha praktik resten av hösten, så nu kommer jag att ha fullt upp i cirka fyra veckor då jag kommer både att jobba som vanligt samt ha praktik.

Har lite kvar att göra på de inlämningsuppgifter som ska in också, så det är väl lika bra att ta tag i det idag så jag slipper sitta med det också under veckan. Har dock sagt till min studiekamrat att jag inte riktigt kommer att ha tid att plugga tillsammans med henne under den här tiden... Kursen är slut om 5 veckor, så då kan jag ta det lungt.

Mån: Jobb 9-18, Möte 18-20. (11h)
Tis: Jobb 7,30-16, Praktik 16-18. (10.5h)
Ons: Praktik 7-18. (11h)
Tors: Jobb 8-16, Praktik 16-18. (10h)
Fre: Praktik 7-18. (11h)

Nån som vill byta schema med mig?

6/9-08


Det blev en ganska lugn kväll igår också, blev dock övertalad till lite olika former av spel...

Vi fortsatte att spela Wii, boxningen och tennisen blev bara roligare och roligare ju mer man lärde sig, samma sak med bowlingen.

Om man får skryta lite, och det är väl klart att jag får skryta i min egen blogg... så slog jag grabbarna i både boxningen och tennisen, lyckades sänka en del av dem redan första gången de gick ner, så då mös jag lite... och fnissade. Tjejer kan. Ann kan. Spelar ju förvisso med killar som är fullt medvetna om att tjejer också kan spela, så jag beöver väl kanske inte hävda mig, men det betyder ju inte att det inte är skoj att vinna. Inte sant?


Bowling och boxning mot mangz.

Vi spelade även lite Counter-Strike:Source igår, ett spel jag aldrig trodde att jag skulle röra, absolut inte Counter-Strike över huvudtaget igen... men men. Det var faktiskt riktigt skoj, det gick förvånandsvärt folk att få in känslan i spelet och att spela igen var lite som att försöka sig på att cykla... man trillar lite, men man kommer upp igen.

Jag spelade ju rätt mycket Counter-Strike tidigare, under flera år, åkte på turneringar osv, men det blev lite mycket tillslut. Så när jag väl la av och spela så la jag av med allt som hade med datorspel att göra, så vi får väl se hur det blir med Source...

Nåja, vad roade du dig med igår?

5/9-08


Vårat nät låg nere sedan i fredags eftermiddag, internet, tvn och telefonen har varit helt utslaget. Galet störande. Det var tydligen nån ledning som de lyckats gräva av.

Men men, det blev middag tillsammans med goda vänner, lite vin och cider, samt Wii spelade. Boxning, bowling, tennis, baseball och golf. Tokigt skoj. Kanske inte ett spel som jag skulle kunna tänka mig att köpa själv, men helt klart värt att ha hemma ett par kvällar när man är ett par stycken som samlas.


Nintendo Wii.

Herr J och Lille mangz under en boxningsmatch...

Det blev en ganska lugn kväll, var rätt trött efter veckans arbete, så jag tror att jag somnade innan elva på kvällen. Riktig tröttmössa.

Vad roade du dig med?

Sneakpeak - Badrummet



Badrummet helrenoverades förra hösten, då sattes hörnbadkaret in, samt golvvärme, klinkers och kaklet på väggarna. taket målades och alla detaljer byttes ut.

Det känns riktigt skönt att det är nyrenoverat, plus att man vet att det är gjort ordentligt då killen som gjorde det/han som bodde här innan oss, är plattsättare. Älskar snetaket som är även i detta rum, det blir så galet mycket mysigare. Min plan är att bta ut alla badlakan och handdukar till enhetligare färger, samt fylla badrummet med stearinljus.

Vad tycker ni?

Fredag med Baileys?


Gud så segt det känns att behöva gå upp idag.

Ett par vänner kom över igår, varav den ena körde upp från typ Malmö... ah Danmark, men lyckades köra så vilse att han hamnade i Kalmar på vägen upp till Stockholm... och sedan lyckades han hamna i södergående riktning på E4an... Hähä. Ett under att han kom fram. Men men. Dom sover och ska vara lediga idag, medans jag går till jobbet. Suck.

Förhoppningsvis så dyker söta Nathalie upp idag också... psst, jag fick ytterligare en flaska med chokladslisk igår, så nu har vi två som vi måste smaka på...

Kaffe Karlsson
1 cl Cointreau
3 cl Baileys
kaffe
grädde

Häll ingredienserna i ordningen ovan i ett vinglas. Toppa med ca en centimeter grädde och strö lite brun farin överst.

0155

Kahlúa
Sambuca
Baileys

Skiktas i ett shotglas.

Nåja, dags att sluta drömma nu och gå iväg till jobbet... vad har du för planer för fredagen?

Vad betyder Ann?


Jag hittade en halvkul site där man kan få veta betydelsen av ditt namn och nyfiken som man är så bara måste man ju testa...
    Ann, ett kvinnonamn som är en engelsk form av det ursprungligen hebreiska namnet Anna, egentligen Channa som betyder nåd.Äldsta belägg i Sverige, år 1860. no:Ann.Det betyder också mamma på turkiska.

    Antal kvinnor med namnet i Sverige: 35704
    Antal män med namnet i Sverige: 2
Antal män? Jaja... nåja, om du vill veta vad ditt namn betyder så kan du ju alltid kika på Svenskanamn.se.

Uppe med tuppen


Godmorgon gott folk,
idag vaknade jag innan klockan ringde. Så störande. Visst, jag slipper höra oljudet men på morgonen känns all sömn värd att ta tillgodo. Jag hade nog gärna stannat i sängen ett par timmar till.

Solen skiner idag, ser riktigt trevligt ut när man tittar ut. Jag bara hoppas att det fina vädret håller i sig, gärna under hela helgen. Men enligt aftonbladet så ska det visst komma regnskurar under lördagen, men det är ju inte så att vädret på aftonbladet är ristat i sten vah...


Jag har ett antal goda vänner som dyker upp under helgen, från olika riktningar av Sverige. Ska bli riktigt skoj, var ett tag sen vi träffades allihop nu, och vi brukar ha mycket trevligt tillsammans så och jag är säker på att det kommer att bli en bra helg.

Vad har du för planer för helgen?

Lista med dagens


Jag hittade en lite rolig lista hos Tove , som jag så fräckt saxade och fyllde i...
    Dagens låt: radio.
    Dagens frisyr: Halvlockigt utsläppt.
    Dagens smink: En vardagsmakeup tidigare, men just nu inget alls.
    Dagens klädsel: Svarta stuprörsjeans från Cubus, svart  ribbat linne från HM, gröna Noa Noa västen, scarf HM's Herravdelning - stulen av Herr J samt svartmönstrade ballerinaskor från Scorett.
    Dagens händelse: Plåtningen för Sofis Mode.
    Dagens planer: Plugga lite var nog tanken...
    Dagens vill ha i allmänhet: En massa pengar så att jag kan lösa bort alla lånen på huset.
    Dagens materiella vill ha: Flera skuggor från MIST.
    Dagens beroende: Skuggor från MIST?
    Dagens tråkigaste: Pengar.
    Dagens köp: Skuggor från MIST! 
    Dagens mat: Pasta med bacon och gul lök.
    Dagens mående: Jo tack, det är bara fint.
Fler som vill skriva lista?

Besök på MIST


Efter dagens plåtning så tänkte vi passa på att smita förbi makeupinstitute och hälsa på vännen Sarah Maria som arbetar där, och som en bonus så snubblade vi även på söta Anneli som var där och satt modell för en av deras elever när de övade extremesminkningar. Lite extra roligt att kunna bjuda på en extra kram på Sarah Marias födelsedag, grattis vännen!


SarahMaria, Annelie och jag.

Och naturligtvis så lyckas jag ju inte gå därifrån utan att köpa med mig ett par av deras skuggor. Jag valde att testa deras Color Vibration som de kallas, en mix av tre färger i samma lilla burk. En röd med gul och brons, samt en brun med guld och koppar. Det ska bli riktigt spännande att få testa, inte dyrt alls var det heller, 120 kronor per burk.

Plåtningen för Sofis mode


Japp, då var den plåtningen klar. Det gick väldigt snabbt och tokigt smidigt, sminkningen, håret, fyra ombyten, allt var klart på cirka två timmar. Det märktes att flickorna hade gjort detta tidigare, effektiv tid.


Lite halvsmugna bilder, jag vet, men ni får så vackert vänta tills bilderna kommer ut i tidningen Sofis Mode (Aftonbladet) nästa måndag för att få se resternade. Helt klart en mycket roligt upplevelse iallafall, stort tack till stylisten Linn, Muan Linda och fröken fotograf för en bra dag.

Fotodags


Mmh, nu är det dags för att dricka upp kaffet och åka iväg för att plåta lite. Det ska bli riktigt spännande att få se hur denna dagen slutar, eller ah, till en början så ska det ju bli lite skoj att se om jag hittar in till studion.

Jag tror att jag har gjort allt som jag ska innan vi ska åka...

- Rakat benen.
- Ta bort gammalt nagellack.
- Packat ner basfärgerna med underkläder.
- Och lite skor...

Mmh, det ska också bli lite skoj att se vart de har fått tag i skor till mig för plåtningen, förhoppningsvis så får jag lite tips om fler butiker som håller med storlek 35. Det är ju ändå lite halvlurigt att få tag på, så jag tar tacksamt emot alla tips om snygga miniskor.

Nåja, gott folk, det är dags att bege sig iväg till Stockholm nu. Hoppas att ni får en bra dag!


Fotograf:
Joachim Bago
Mua:
Petra Heikkinen
Modell:
Ann Kykyri, me!

Jag vann!


För ett tag sen ställde jag upp i en bloggtävling hos Maria där man kunde vinna ett nattlinne, och jag vann! Woho! ↓


Dessutom så hade det kommit ett litet paket till mig idag när jag kom hem, ett par otroligt söta örhängen som jag vunnit i en tävling hos Sandra. ↑

Höstmorgon


Jag lyckades hålla mig vaken igår.

Men att somna senare än vanligt var nog ingen bra ide, det känns idag. Vädret bidrar ju också till att man känner sig tröttare, duggregn och grått, välkommen till hösten. Känns inte alls så inspirerande, eller mja, en tjock polotröja, en halsduk och vantan hade varit mysigt... men inte i början av September.

Sommaren var för kort och hösten kom för snabbt. Löven sitter förvisso kvar på träden än, men det känns som att det är bara en tidsfråga innan de trillar. Det blir mörkare på kvällarna. Jodå, visst är hösten på väg.

Så hur känner du, välkomnar du hösten, eller gnisslar du tänder åt kylan?


Bjuder på en bild som är fångad förra sensommaren/hösten...
Fotograf: William Saar
Mua:
Sarah Maria
Modell:
Ann Kykyri

Jordan Rättsläkaren, ja eller nej?


På måndagskvällarna brukar jag oftast ligga i sängen vid det här laget... jag vill se serierna CSI NY och sen Jordan Rättsläkaren (Crossing Jordan)... men, vanligtvis så sover jag innan Jordan börjar. Så ikväll när jag varit uppe lite längre så kanske det finns en liten chans att jag håller mig.


Skulle ni våga satsa på att jag håller mig vaken så att jag får se det, eller tror ni att jag somnar?

Fler bilder ifrån MGAH

Lite fler bilder som blev tagna under vår vistelse i Umeå förra sommaren, samma sak med dessa, är lite osäker på om jag har visat dem förr... har jag det?


Fotograf: Allen Hunt + Maria Gustafsson = MGAH.se
Hår och Makeup: Sarah Maria
Modell: Ann Kykyri, me!

Radhuset sålt!


Japp, nu är alla papper klara och påskrivna.
Radhuset är nu sålt!

Oj, idag blev det frukost


För första gången på riktigt länge så vaknar jag och är hungrig. Det brukar aldrig hända mig, tvärtom så brukar jag ha svårt för att äta frukost. Två smörgåsar, enskål med youghyúrt och så klart, ett stort glas kaffe.


Vad åt du till frukost idag?

RSS 2.0