Skärtorsdag


Jag tycker den mer är grå, men det kanske bara är jag.

Det finns en hel uppsjö med förklaringar till varför vi firar Skärtorsdagen, Jesus instiftade nattvarden, han tvättade sina lärjungars fötter... men hursomhelst så firar vi den idag med att vi skickar ut våra små barn i befängda utstyrslar med en korg eller kanna för att gå runt till grannarna, inte för att önska Glad Påsk, utan för att tigga. "Glad Påsk... godis eller pengar tack". Asså helt allvarligt, barnen borde ju veta bättre, men framför allt - föräldrarna borde veta bättre!

När jag var liten satt man och ritade små påskkort till grannar och vänner som man lämnade ut, om man då råkade å lite godis så var det bara en bonus. Men det roliga var ju att få klä ut sig till påskkärring.

Idag kommer det en Spiderman, en Turtle eller rent av bara ett barn med en sopkvast.

Nej, påskkärringarna som ringer på dörren jagar jag gärna iväg. Släck lampan och lås dörren. Det värsta är ju att en del av dessa små kärringar tycks lagga lite i tiden, så de kommer plingandes hela helgen. Visst är det underbart att få ha långhelg då?

Kommentarer
Postat av: Wysteriia

Ska till Sthlm helgen 8-10 maj :P ska på bloggfest den 8:e o klurar på att försöka plåta den 9:e kanske :)

2009-04-09 @ 08:12:59
URL: http://Wysteriiasblogg.se
Postat av: Nathalie

Haha lite bitter låter det som ;) Men det du säger är ju faktiskt helst sant, tyvärr!Å kepsen ska du få låna, hur var det vi sa, i januari 2010? ^^

2009-04-09 @ 08:20:34
URL: http://nat0.blogg.se/
Postat av: Wysteriia

Beror lite på vem som ska plåta o så dock, får höra med några. O om jag kommer på något jag vill göra :P Ska se om jag får sova hos Renate inne i stan iaf :)

2009-04-09 @ 08:25:22
URL: http://Wysteriiasblogg.se
Postat av: Nathalie

Njae, ska försöka undvika att jobba faktiskt... ska satsa på att plugga ikapp de kurser som jag har missat. Men då får vi allt ta oss lite tid för varandra!

2009-04-09 @ 19:32:45
URL: http://nat0.blogg.se/
Postat av: Amélie

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1308850&listtype=0in o buda på mina tradera auktioner :)

finns allt från skor, väskor, plånböcker & kläder

2009-04-09 @ 21:52:39
URL: http://amelieec.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0