2008 som modell

Jag har sett att många andra bloggar har summerat år 2008 på olika sätt, så jag tänkte att jag skulle lägga upp mitt 2008 som modell...


Februari: fotograf T.Fischer, mua Rosanna.

 


Mars: fotograf A.Madsen, mua Sarah Maria.

 


April: J.Gustafsson, mua Maria Åström,
modeller är jag och Sandra.

 

Maj: fotograf Gunnar Englund, retusch Ingela Svensson.

 


Juni: fotograf J.Bago, mua Petra H.

 


Juli: fotograf J.Gustafsson.

 


Augusti: fotograf J.Gustafsson.

 


September: fotograf Hanna Modig för Sofis mode,
makeup och hår av Linda Gradin

 


Oktober: fotograf J.Gustafsson, mua Sarah Maria och Emma Ö,
jag och Saba som modeller.

 


November: fotograf J.Gustafsson, mua Annelie L.

 


December: fotograf J.Gustafsson, mua Annelie L.

Vet ni, jag räknade ut att jag hunnit med att plåta ett 30 tal olika teman under året, inte helt illa. Och naturligtvis så vill jag ju utmana er andra att också lägga upp erat år som modeller, fotografer, makeupartister och stylister. Kom igen nu!

Monsterbilder


För ett par veckor sedan var jag iväg och gjorde en monsterplåtning tillsammans med fotografen Johan och makeupartisten Sarah Maria, och nu har jag fått resultatet av denna plåtning, så jag tänkte att jag skulle visa er.



 
Fotograf: J.Gustafsson
Makeup: Sarah Maria
Modell: A.Kykyri

Vill ni se bilderna i högre upplösning så finns de på modellbilder.se, och ni som är medlemmar där får gärna slänga in en kommentar även där. Så vad tycker ni?

Dags att gå till tvättstugan


Ska iväg till min käre mor för att roa mig hela dagen i tvättstugan... spännande, inte sant? Känns som att man skulle behöva ha ett ton med sminkför att se levande ut, men jag tar risken att jag skrämmer livet ur folket när jag går ut. För trött.

 
Fotograf: J.Dahlberg
Makeup:
Dorion
Modell:
A.Kykyri

28/12-08


Goddagens gott folk. Tänkte säga godmorgon men det är lite väl sent för det.

Har roat mig med att städa undan en massa efter julen under förmiddagen, lilla katten Ernst hade roat sig med att försöka brotta ner granen under natten så det var glitter och julgranskulor på hela nedervåningen. Granen är nu förpassad till altanen. Katten var jag sugen på att lägga i tvättkorgen, men lyckades hålla mig ifrån frestelsen. Gud så kul det är med kattungar.

Lyckades lura min kära mamma att hon skulle boka en tvättstugetid åt mig i sitt hyreshus, så imorgon har jag fem maskiner till mitt förfogande så det ska bli riktigt skönt att bli av med all tvätt på en gång.

Imorgon kommer även vår käre vän Mangz upp ifrån Danmark (läs skåne), för att stanna över nyårshelgen. Det kommer nog att bli en hel del Wii-spelande, ljugande och fnitter skulle jag tro. Det ska bli riktigt mysigt.

Tre dagar kvar på 2008...

Plattång


Japp, det blev att åka iväg och shoppa lite idag, lyckades lura med mig mamma som moraliskt stöd.Men tyvärr så blev det inga större fynd, kom hem med endast en plattång.

Ska bli ganska skönt att ha en sån hemma. Jag gjorde ju misstaget att lägga i en permanent i håret för ett par år sedan och sen dess har mitt hår aldrig sett ut som något annat än en riskbuske. Men det kanske kan bli ändring på det nu...

Det blev en i märket Melissa för 159 kronor, ingen dyrgrip, men det är så mycket pengar jag är villig att lägga ner på sånt. Nån som har testat nån produkt av det märket?

Harry Potter * 2




Japp, nu har vi avslutat vårat Harry Potter maraton med att se de två sista filmerna... och jag får nog hålla fast vid att film nummer tre är den som var bäst.

Det är svårt att se den lille trollkarls pojken spelas av en nästan fullvuxen man, även om jag inte gärna hade sett att de bytte ut skådespelarna, så hade jag nog helst sett att man spelade in filmerna med tätare följd för att få en större trovärdighet i karaktärerna. Dessutom så känns det precis som i alla filmer där det kommer en uppföljare, man lägger ner mer tid och pengar på effekterna i filmen än i handlingen. Lite synd.

Nåväl, nångång under 2009 så kommer nästa film att släppas, Harry Potter and the Half-Blood Prince, bara att vänta och hoppas att den blir bättre...

Städa eller shoppa?


Solen lyser, hur märkligt är inte det.

Skulle egentligen behöva ta tag i städningen här hemma idag, men det känns inte alls lockande. Men det vore ganska skönt att få lite ordning här hemma, men det vore ganska trevligt att åka och shoppa också. Känns lite som den goda och den onda sliter och drar mig åt olika håll... vem tror ni vinner? Städa eller shoppa?

Harry Potter * 3



Japp, det blev ett Harry Potter maraton hemma hos oss igår, det kändes som precis lagom sysselsättning under juldagen. Vi har nu tittat på Harry Potter and the Socerers stone, The chamber of secrets och Prisoner of Azkaban.

Än så länge så tycker jag av The Prisoner of Azkaban har varit bäst, vilket är ganska ovanligt att jag tycker att en film i mitten är den bästa. Men det hinner ju ändras när vi tittar på de två sista filmerna. Jag länkar in ett Youtube klipp på den av filmerna jag tycker bäst om, så får ni kika lite.

Har du sett filmerna? Vilken tyckte du var bäst?


Mellandagsrea


Jag sitter som på nålar och rastlösheten bara sköljer över mig när jag vet att mellandagsrean börjar idag, har ingen högre tro om att jag kommer iväg idag.

Ska du iväg och trängas under mellandagsrean?

24/12-08



Jodå, nog blev det julklappar i oändligheter för Lille T, han gjorde inte mycket annat från dagens början tills dagens slut än att öppna julklappar. Katten Ernst fick naturligtvis också en klapp, nya leksaker och ett halsband.

Julmat fanns det också i överflöd, jag tror att vi alla åt tills vi trodde att vi skulle spricka.

Julaftons mest otippade händelse, det kom snö. Inte mycket, men det kom snö iallafall, det tackar vi för.

Trötta efter all julmaten så återgick vi till att dela ut julklappar.

Enligt farmor så hade tydligen jag också varit snäll, eller så tyckte hon bara att jag skulle dricka mer med tanke på julklappen med alla vintillbehör. Kusin Tintin kom förbi och lämnade av ännu fler julklappar till Lille T.

Fick jättefina ljusstakar i formen av rödvinsglas, av morbror S & S samt tant Mirjam.

Kvällen avslutades mer eller mindre med ett misslyckat försök att spela Den Glada Mytomanen. Allt som allt var vi fjorton stycken under kvällens gång, mycket mysigt. Stort tack för en lyckad kväll.

God Jul och God Fortsättning!

God Jul


Så här på julaftonsmorgon är väl enda chansen man får att sätta sig ner, så det är lika bra att jag passar på att önska er alla en riktigt trevlig julafton.
God Jul!

23/12-08

Vi har hunnit med en hel del idag... var ju iväg och handlade granen på förmiddagen. Lagade lunch. Småstädat och pysslat hemma. Klätt granen och ställt fram ytterligare tomtar, nu är det riktigt julfint.



Jodå, nog var det ett äventyr att försöka klä granen när man har en vild kattunge som inget hellre vill än att klättra i granen som jaga julgranskulor och en 5 åring som är mer vild än tam på grund av julpirret i magen.



Herr J är alltid den som fixar våran julskinka, så nu doftar det helt underbart hemma hos oss. Finns det något bättre för att bättra på julstämningen än skinkdoft?

Nu finns det inget annat kvar att göra än att sätta sig ner, njuta av julstämningen och invänta morgondagen. Inte helt illa. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig uppesittarkväll.

Min blogg - Med ett ord!


Jag har blivit utmanad igen och denna gång av Cecilia, utmaningen går ut på att ens bloggläsare ska beskriva ens blogg med endast ett ord. Det kan kanske vara lite svårt att beskriva en blogg med bara ett ord, men det blir ju desto roligare att läsa svaren! :) Utmaningen ska sedan skickas vidare till 5 personer som också ska länkas. Så gott folk o kära läsare, var vänliga och försök beskriva min blogg med ett ord.

(Fotograf C.Hollmann, mua Dorion.)

Jag utmanar Therese, Nathalie, Janina, Tove och Amaia

Och alla ni som läser min blogg - beskriv den med ett ord!

Vinterbild


 
Fotograf: J.Gustafsson
Makeup:
M.Åström
Modell:
A.Kykyri

Jag tyckte att en vinterbild kan vara passande nu under julstöket, faktiskt den enda modellbilden jag har med julkänsla i. Vad tycker ni om den?

Nu har vi blivit med gran


Japp japp, nu har vi varit iväg och inhandlat en julgran, en liten kungsgran blev det även detta året. Dom barrar mindre, och det kan nog tänkas behövas med misstankar på klättrande kattungar i granen...

Men dyr var den, nästan 500 kronor fick vi ge för den. Känns lite väl dyrt kanske. Kostade eran gran lika mycket?

Men men, vad gör man inte för julen...

Off to Stockholm


Jag har precis gjort mig klar för att åka in till Stockholm tillsammans med min mamma för att trängas lite med folket i julstöket. Inte för att varken hon eller jag har några julklappar kvar att handla, utan bara för att ha det mysigt och titta på folk.

Det är blå himmel just nu, så det ser ut att kunna bli ganska trevligt väder.


Fotograf: J.Gustafsson

Vad ska du roa dig med idag?

Vicky Cristina Barcelona


Denna filmen sägs beskriva Barcelona lika glamouröst som New York, men enda likheten jag ser är bakgrundspratet a la Sex and the City. Den ska nog vara artistisk och estetisk, men i mina ögon håller det inte riktigt måttet, trots att jag vanligtvis brukar uppskatta en film med en lite knepig twist, men denna är nog varken konstiga nog eller konstnärlig nog.

Två vänninor, Scarlett Johansson (Lost in translation, The Prestige) och Rebecca Hall (The Prestige), åker till Barcelona över sommaren där de möter mannen, Javier Bardem (No coutry for old men), som fyller deras tankar under hela sommaren. Mannen i sin tur för med sig en ex-fru, Phenelope Cruz (Gothika, Vanilla Sky), som påvisar ett medelhavstemprament som uppfyller alla typer av fördommar.


Alltså, jo filmen väcker ju tankar  så den kanske egentligen är sevärd, men med det sagt - så är det inte en film jag rekomenderar. Kanske är det en typisk film för regissören Woody Allen.

Fjärde advent


Förra söndagen var det tredje advent och den bestod av julmusik och extra ljusstakar. Denna söndagen är det ingen större skillnad, lite fler ljus har placerats ut och julmusiken har spelats hela dagen. Den stora skillnaden är att ingen söndagsångest infaller sig, jag är ju ledig imorgon.

Julskinkan är inhandlad, hittade tyvärr ingen jättestor gris men i värsta fall får vi väl köpa ytterligare en om denna inte räcker längre än julafton.

Vi firar alltid jul hemma hos oss, eller ah sen Lille T föddes iallafall, innan dess åkte alltid jag och Herr J runt för att hinna träffa hela familjen. Men nu möts vi alltid hemma hos oss, så vi blir alltid ett helt gäng. Sen under kvällen brukar alltid en del vänner till familjen dyka upp för att spela lite spel och umgås. Ja, jag ser fram emot julen.

Bestämde oss för att inte slå in Lille T's julklappar ännu, väntar tills imorgon kväll för att lite extra julkänsla då.

Hur firar du julen? Eller firar du kanske inte ens firar julen, är du en av dem som inte uppskattar jul?

Julstök


Nu ska vi åka iväg och lämna av Lille T hos farfar, de ska till badhuset igen. Sen ska vi sticka iväg och inhandla julskinkan och sen försöka hinna med att slå in alla julklappar innan Lille T kommer hem igen. Typiskt julstök.

Vad ska du roa dig med idag?

Strumpbyxor och lack


Jag var iväg och shoppade idag tillsammans med min mamma, unnade mig själv lyxen att få lite manikyr och lackade naglar. Inte varje dag man gör sånt. Det blev lila naglar, grymt läckert faktiskt, bara att hoppas att jag lyckas hålla dem snygga också.

Lyckades ju naturligtvis hitta något mindre användbart att köpa hem också, ett par galet lila strumpbyxor. När ska man använda sånt tro?

Take the lead

Jag brukar inte vara ett stort fan av Antonio Banderas (Zorro, Desperado) men han passade väldigt bra som huvudrollen i denna filmen. Han spelar här en danslärare som försöker pusha ett gäng ungdommar till att vilja mer, och det härligaste i denna filmen är att den är baserad på en sann historia.

 Ja, detta är enligt mig en helt okej film att se om man uppskattar en highschoolrulle fylld av dans och musik, men faller inte det under den ganren du vanligtvis vill se - se den inte.



I  rollistan ser man även Yaya DaCosta (Americas Next Top Model 2006), Dante Basco (Hook) och Jasika Nicole (Fringe), kika på youtube klippet så känner du säkert igen dem..
 

Ledig!


Nu äntligen är jag ledig, ni anar inte hur skönt det ska bli.

Sitter och inväntar Herr J, Lille T och min mor för att fira in vår julledighet tillsammans. Det ska bli så himla mysigt. Har tänt en massa julljusstakar överallt. Mys mys.


1 dag


... kvar. Ja, nu är det bara idag kvar och sen är det dags att gå på julledigheten.

Jag är ledig ifrån den 19 december till den 12 januari, nån som har lust att plåta lite kanske? Eller kanske en fika och lite shopping?

2 dagar


... kvar att jobba innan det är ledigt. Ja jag vet att jag tjatar om detta, men det är bara två dagar kvar för er också att lyssna på tjatet.

Jag har lite så där konstig träningsverk i kroppen idag, modell-träningsverk, alla ni som stått framför kameran vet hur det känns. Man får ont i små konstiga muskler som man inte visste att man hade, och framför allt så visste jag inte att jag använt dem. Nåja, bilderna blir bra, så det är värt att ha lite ont.

Jag längtar verkligen till julen nu, ska bli så ruskigt mysigt att få fira den första julen i nya huset. Mys mys mys. Jag hittade två snyggotomtar som jag gjorde när jag var liten, som nu står och pryder mitt vardagsrum...


Visst är dom väl tjusiga?

Dagens plåtning



Närbild på en halvfärdig sminkning...

... förberedelser inför plåtningen...

... in action...

...och Miss wacko efter plåtningen.

Man kan ju tro att jag skulle skrämma slag på Lille T när jag kom hem och såg ut så där, men nej nej, hans kommentar var "Naj mamma, bada inte, du är coolare när du ser ut så där. Så jag antar att det var godkänt.

Och vet ni... jag har redan fått se en av dagens bilder. De ni.

Stort tack till Sarah Maria, Herr J, Kim och Johan för en mycket trevlig eftermiddag. Ses snart igen!

3 dagar kvar


... till julledigheten.

Vi skaffade förvisso katten som sällskap, men asså, ere rätt att kalla katten översocial när han alltid ska bajsa så fort jag går in på toaletten?

Jag gjorde ett tappert försök att måla naglarna inför morgondagens plåtning, och efter andra försöket att få det perfekt så får jag nog förlita mig på att alla små prickar och pluttar inte syns... Det ska bli riktigt skoj imorgon, en klart annorlunda ide och även om jag har jobbat tillsammans med dem enskilt förut, så har jag aldrig jobbat tillsammans med Johan och Sarah Maria som ett team. Inte för att jag inte vet att bilderna blir grymma och vi kommer att få en underbart rolig kväll.
 
J.Gustafssons bild och SM.Bondessons makeup... kan det bli annat än häftigt?

Jag ska roa mig med att slöa ihop medans jag tittar på serier... det är så ansträngande det kommer att bli ikväll. Precis lagom. Jag skulle tro att det blir Fringe, det känns lagom wacko för ikväll.

Så serier och en skönhetssömn. vad ska du roa dig med ikväll?

Gäsp snörvel och host


Åh gäsp. Idag kändes som en jättebra dag att få somna om lite. Bara en liten stund. Väck mig om tio minuter. Snälla.

Förkylningen verkar slå till på mig också nu, så typiskt nu när man ska snart ska bli ledig. Lite små ont i halsen och allmänt snorig. Uscha. Åh va mycket gnäll det blev nu. Nåja, det får ni stå ut med.

Jag är övertygad om att nästa tisdag blir bättre än denna. Jobba jobba jobba. Vad ska du roa dig med idag?

4 dagar kvar


... arbetsdagar då alltså, tills jag går på julledighet. Känns inte alls så otrevligt som det låter. Maha.

Slöas, umgås med familjen och vännerna, äta god mat, njuta av ledigheten och självklart... shoppa. Jag har inget annat inplanerat under julledigheten än att njuta av tiden, och shoppa en massa. Vad har du för planer för julhelgen? Ska du vara ledig?

 
Fotograf: Linda Helsing
Mua:
Tina B
Modell:
Jag, så klart

Mitt i stan



Jag hittade denna bild i en gammal mapp på min hårddisk, en av de första bilderna jag tog som modell. Tyvärr så är det så pass länge sedan, och jag hade inte namngett mappen på något vis så jag har ingen koll längre vad fotografen hette... sorry. Ser du detta och vet att det är du som tagit bilden, hör av dig, så lägger jag till ditt namn.

Så här i efterhand så tycker jag att denna bilden är ganska tilltalande. Kanske skulle göra mer av den typen av bild. Vad tror ni?

En sån måndag


Usch vilken natt. Jag slutade räkna alla gånger jag vaknade efter ett tag, har det inte varit Herr J som snarkat (ja mycket), så har det varit Lille T som hostat eller sparkats och som att det inte ät tillräckligt så har jag haft katten Ernast som har hjälpt till att hålla mig vaken.

Suck.

Det är bara att hålla fast vid vetskapen att det är bara 5 arbetsdagar kvar tills julledighet. Jag ska vara ledig från den 19 december till den 12 januari, inte dumt alls. Det är längre ledigt än de flesta skolbarn. Det,mina vänner, är en underbar vetskap.

 
Fotograf: Gunnar Englund
Grafiker:
Ingela Svensson
Modell:
Jag

Ja det är måndag och det känns som en sån typisk måndag också, men ni får väl försöka ha en trevlig dag vilket fall som helst.

Nya bilder



 
Fotograf: Johan Gustafsson
Mua:
Annelie Lindberg
Modell:
Ann Kykyri

Vill ni se bilderna i högre upplösning så finns de på modellbilder.se, släng gärna in en kommentar även där. Så vad tycker ni om bilderna?

Tredje advent


Tredje advent idag vah. Dagen har spenderats med att sätta upp lite extra ljusstakar och tomtar lite här och var. Riktigt mysigt. Jag vet att jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen, jag ser verkligen fram emot att få fira jul i nya huset.

Det är nästan så att man ska sätta på lite julmusik för att få ännu mer julstämning. Skulle till och med kunna tänka mig att fuska och ta in en gran tidigare i år, vi brukar vanligtvis inte ta in någon förän dagen innan julafton. När tar ni in granen?


Hoppas att ni får en riktigt trevlig fortsättning på tredje advent.

Dagens ziplockpåse med hundbajs


Som vanligt de lördagar som vår städerska kommer så åker vi iväg oh handlar, och idag när vi stod i kassan så hände en av de mest udda saker jag varit med om på länge.

Vi har en kundvagn och i den sitter Lille T och sjunger luciasånger, bakom vagnen står jag och Herr J, men eftersom det är så pass trångt kan vi knappt stå brevid varandra. Det kommer ett äldre par som vill komma förbi oss, men det är ju lite halvlurigt att komma fram så det tar väl ett par sekunder innan man ens kan flytta sig ett par centimeter. Paret bakom sätter då fart och börjar putta och knuffa på Herr J. När vi då ber dem vänta två sekunder så sätter karl ännu mer fart att putta på Herr J och börjar gasta och gorma. Idioter.

Vad är det för fel på folk?

Jag har aldrig varit med om att bli behandlad så av ett äldre par. Lille T sa "Mamma, den där farbrorn var inte alls vidare trevlig, eller hur?" Och jag kan inte annat än hålla med honom.

Så dagens ziplock påse med hundbajs går till de idiotparet och puttar barnfamiljer för att komma fram snabbare i kassan.

Gårdagens julfest


Vi hade julfest igår hemma hos vår arbetslagsledare tillsammans med alla kollegor. Jag brukar sällan vara med på den typen av fester, tretton stycken töser i samma rum, men gårdagen blev förvånandsvärt trevlig.


Therese, Nina, Linda, Hanna och jag.

De flesta avvek hemåt efter ett par timmar men för våran del så slutade inte festen förän efter klockan två, vilket känns lite i huvudet idag. God mat, julklappsutdelning, massa prat och massa vin. Stort tack för en mycket trevlig kväll.

Ha en trevlig lucia



Herr J plåtad av C.Hollmann...


Hoppas att ni får en trevlig lucia, gott folk.

Ute e mörkt å kallt


Det kom ju lite snö, men inte så att det täcker marken tyvärr. Det känns fortfarande väldigt mörkt, hade uppskattat att få mer snö så att det blev lite ljusare. Bara liiite, snälla. Jag vet att jag grinat över mörkret tidigare, men allvarligt, det hjälper ju inte hur mycket jag än grinar om det.

Lille T ska fira lucia på sin förskola idag, men för första gången så kan jag inte komma eftersom att jag jobbar. Men Herr J, farmor och Morbror Sebbe ska dit iallafall. Känner mig som värsta svikarmorsan för att jag inte kan.


Fotograf: T.Jakobsson
Mua:
Emma
Modell:
Mja, det e ju jag dåvah

Morgonmutter


Fråga mig inte vad jag gör uppe nu, jag slog på en riktig tankevurpa. Jag börjar inte jobba förän klockan 10 idag, så jag behöver ju absolut inte kliva upp ur sängen förän tidigast 8.30. Så mycket för den sovmorgonen. Suck.

 
Fotograf: MGAH.se
Mua:
Sarah Maria
Modell:
Me me me!

Bonusbild



Jag fick en bonusbild till den senaste fotosessionen som jag gjorde tillsammans med Johan Gustafsson och Annelie Lindberg, vad tycks? Färg eller svartvit?

Vinn en plåtning med Bago


Jag tänkte tipsa alla er om att det finns en tävling hos fotografen J.Bago, där man kan vinna en plåtning tillsammans med honom och en makeupartist. Jag tänkte vara med och tävla, var med du också!

Tävlingsreglerna samt hur du går tillväga är enkla:

1. Kopiera och spara bilden du ser nedan.
2. Gå till din blogg och skapa ett nytt inlägg.
3. Infoga bilden du sparade samt skapa en länk som leder till detta tävlingsinlägg. Infoga även denna text någonstans i ditt inlägg: "Jag är med och tävlar om en fotografering hos BAGO, Var med och tävla du också!
http://www.bago.se
http://bago.blogg.se"
4. Gå sedan tillbaka till detta inlägg.
5. Kommentera att du anmält dig till tävlingen, skapa även en länk som leder till inlägget du nyss gjorde i din blogg.


Klart!

Jag tänkte även passa på att visa upp ett par bilder som Herr Bago tog på mig i somras under en fototräff i Hallstahammar.

Badhairday


Folk som inte kan göra iordning sitt hår, dvs jag, ska inte roa sig med sånt på morgonen när man är extra trött. Och folket, jag igen, ska absolut inte ge sig på att försöka torka håret med en hårfön för då får folket, japp jag igen, gå till jobbet med en stor plym med hår runt huvudet. Suck.


Fotograf: C.Hollmann

10/12-08


Började tidigt på jobbet idag, och slutade tidigt. Ganska skönt får jag lov att säga. Har dock inte gjort det minsta lilla vettig sak sen jag kom hem, om inte starta en maskin tvätt räknas.

Herr J och grabbarna är iväg till polisen nu och lämnar in sitt vittnesmål. Ganska skönt att allt går så pass fort, som sagt, så det är bara hålla tummarna för att det mesta hinner bli avklarat innan jul. Häktesförhandlingarna för de som sitter anhållna var idag också, men än så länge har jag ingen aning om hur det gick, hoppas få veta det när grabbarna kommer hem.


Fotograf: J.Gustafsson

Det har snöat en hel del här under eftermiddagen, så det ligger iallafall en och en halv centimeter snö på marken. Tokigt mysigt, jag har verkligen längtat efter att få lite snö igen. Lite snöbollskrig någon?

MACskuggorna har kommit



Japp, nu har mina nya MACskuggor äntligen kommit, det tog inte alls så lång tid som jag trodde att det skulle ta. Det tackar jag för. Ja, jag vet att de inte kommer i orginalförpackningar och ja jag vet att det är lite i burkarna, men det är trots allt bara prover och man betalar därefter.

Jewelmarine, Vintagegold och Burntburgundy.
Grape, Polishedivory, Reflectsblackenedred och Reflectsrust.

Det ska bli riktigt skoj att få testa alla dessa nya skuggor, jag vet ju hur nöjd jag blev efter förra gången som jag beställde ifrån Thebodyneeds.com, så jag har svårt att tro att jag kommer att bli annat än nöjd över dessa också.

Nya bilder




Fotograf: J.Gustafsson
Mua:
Annelie L
Modell:
Ann Kykyri
Bilderna finns att se i högre upplösning på modellbilder.se, så ni
som känner för det få gärna slänga in en kommentar även där.

Kom igen nu, lite ris och ros tack. Vad tycker ni om bilderna?

9/12-08


Det känns lite löjligt att skriva sånt här under kategorin vardagligt, men just nu är detta min vardag.

Herr J var iväg idag till rättsmedicin för att dokumentera alla synliga skador och det verkar ha gått otroligt nogrant till. Mätning och fotografering av allt. Imorgon blir det förhör för alla tre killarna av tre kriminalpoliser, och även häktningsförhandlingar för de tre som sitter anhållna.

Jag måste säga att för en gång skull så går processen väldigt snabbt och polisen gör verkligen allt vad de kan för att påskynda. Creds.


Herr J och jag avbildade av fotografen A.Stridsberg.

Vi hade pepparkaksbak på jobbet idag, riktigt skönt att kunna sysselsätta sig med något för att hålla tankarna borta från allt annat ett tag. Det blev inte så mycket klassiska pepparkakor, mer pepparkakskluttar och maskar.

Lite nytt smink


Som ni alla vet vid det här laget så är ju Makeupstore en av mina favoritbutiker och Kicks kommer nog på en andra plats, så när då en del Kicks butiker börjar ta in Makeupstors sminksortiment så jublar jag. Farligt för ekonomin, men trevligt att kunna stilla shoppingsuget en aning.

Blush Sugan Muffin, 155 kronor.

Tri Brow, 165 kronor.

Ögonskuggspensel Nr 103, ca 80 kronor.

Ögonbrynspensel Nr 104, ca 85 kronor.

Mörkt och kallt


Uscha vad det är jobbigt att kliva upp när det är så här mörkt. Om vi iallafall kunde få lite snö så att det blev ljusare. Och kylan blir hela annorlunda när snön kommer. Det är ttill och med kallt inomhus idag, en sån där råkyla.


Fotograf: T.Fischer Mua: Rosanna Modell: Ann Kykyri

Ja tack till snö. Nej tack till mörker.

8/12-08


Har varit sjukt seg på jobbet idag, som sagt, det känns att man inte har sovit. Och jag skulle tro att jag rasat i vikt igen och tyvärr så är inte jag en av de tjejerna som vill gå ner i vikt så det känns lite surt. Stress.

Herr J fick samtal av polisen idag, så killarna ska in till rättsmedicin imorgon för att göra en dokumentering samt eventuellt ett vittnesmål. Ingen av dem kan dock lämna signalemet, men som tur var så är det en del av ungdommarna som hjälpte till att bryta upp misshandeln som har vittnat om vilka det var. Det är bara att hoppas.


Fotograf: A.Stridsberg

Den stora fördelen med detta är att man verkligen uppskattar det vad man har. Och jag kan inte hjälpa att tänka vad som skulle kunnat hända om inte min älskade lillebror hade hoppat in och lagt sig över Herr J medans sparkarna haglade mot hans ansikte. Han skyddade Herr J med sin egen kropp. Familj.

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan en sväng och kramas lite. Ta hand om er och era nära.

T-shirt a la Gina tricot



99 kr Gina Tricot

Mhm, då vare måndag igen


Man har sovit ganska dåligt, vaknat flera gånger. Vänt och vridit på sig. Det slog hårdare än vad jag trodde att det skulle göra, man fick sig en riktig tankeställare.

Herr J ska till läkaren idag. Henke ska roa sig med att ringa försäkringsbolag och tandläkare. Och jag ska roa mig med att jobba...

Vad ska du roa dig med idag?

Misshandel


Denna natten har varit otroligt lång...

Vi satt här hemma och drack lite drinkar, jag, Herr J och Henke, och framåt kvällen så bestämde sig grabbarna för att gå ut och ta en promenad. Dom träffar upp min lillebror som står följe med dem, och de går ner mot tågstationen här i våran lilla lugna by.

På vägen ner möter de ett gäng ungdommar som flyger på dem och börjar slå ner dem. Herr J har en trasig näsa. Lillebror klarade sig hyffsat bra, så han slängde sig över Herr J när de slog och sparkade honom i ansiktet för att skydda sig. Henke har två tänder utslagna.

Polisen var på plats så anmälan är gjord, tre polska snorungar är gripna, amulansen kom ganska snart därefter och förde dem in till sjukhuset.

Jag är bara så fruktansvärt glad över att de inte var vapen inblandat och att det gick så bra som det gjorde ändå. Det är sånt här som inte händer. Sånt man bara ser på film. Jag skulle ha varit på en ljussättningskurs idag och stått modell för C.Hollmann, ledsen att jag fick avboka i sista minuten Christian, men istället sitter jag hemma i min stol och uppskattar att jag har mina nära och kära nära mig.

Gel-eyeliner från FACE Stockholm


I det senaste numret av tidningen Damernas Värld (49kr) så får man en Gel-eyeliner samt en eyeliner pensel från FACE Stockholm (298kr), tänkte bara att jag skulle tipsa om det.


Honey I'm home!


Japp, fördelen med att börja tidigt är att man slutar tidigt.
 
Jag borde nog egntligen ta itu med lite hushållssysslor, men jag är inte alls inspirerad. Borde fixa köket, tvätta lite. Så egentligen kanske jag borde sätta på lite kaffe så att jag fick lite energi...


Äntligen fredag


Nah uscha, man ska inte behöva vara vaken och göra sig redo att gå till jobbet så här dags. Gäsp. I skrivande stund har jag dessutom en tiger, läs kattunge, som håller på och biter mig i armen. Men men. Fördelen med att börja jobba tidigt, är ju att jag slutar tidigt idag, inte dumt alls.

Jag har verkligen inga planer alls för ikväll, just nu när man känner sig trött så känns det ganska skönt, men frågan är om det verkligen kommer att kännas så framåt kvällen.


Bjuder på en bild plåtad av MGAH.se, mua Sarah Maria.

Gårdagens plåtning




J.Gustafsson, jag och lilla Elvis under själva plåtningen. När man ser sina egna poser så här på bild så börjar jag undra om det blev så många bra bilder. Hähä.

Johan pillar i Photoshop med en av gårdagens bilder, alltid lika skoj att se hur efterarbetet går till. Även om jag aldrig kommer att varken lära mig eller förstå. Färgsprakande makeup, inte sant?

Sötaste muan Annelie L och hennes assistent Johan i full gång med att sminka Saba innan hennes plåtning tillsammans med J.Gustafsson.

Fick ju se lite av bilderna redan i Johans dator, så jag vet vad jag har att vänta mig men det gör inte att jag ser mindre fram emot att få se dem klara. Stort tack till alla inblandade för en mycket trevlig dag.

Nedräkning


Nu ere bara två dagar kvar av denna arbetsveckan, helt tokigt så fort veckorna går. Snart fredag igen. Inte mig emot. Två dagar tills helg och två veckor kvar till semester. Det kan behövas nu.


Passande bild för allt mörker man ser, inte sant. Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Plåtad av fotografen W.Saar, mua Sarah Maria.

Vad har du för planer för helgen?

Nyvaken och hungrig


Godmorgon alla glada, alla trötta och alla med risigt morgonhumör,
trött e man idag, utan större tvekan kan jag erkänna det.

Men jag somnade som en stock igår och har nog bara vaknat en gång under natten, inte helt otrevligt. Den gången var förvisso på grund av katten, som alltid, men jag börjar vänja mig vid det.

Kaffe. Jag är t.om hungrig idag.

Plåtningsdags


Jag håller på att packa ner det sista i väskan innan Saba och Annelie L kommer och hämtar mig, för att åka iväg och träffa fotografen Johan Gustafsson och se om vi kan få till lite bilder.

Batteriet till kameran ligger på laddning och så länge jag inte glömmer att ta med mig det så lovar jag att ni ska få se lite bilder ifrån plåtningen sen när jag väl är tillbaka hemma. Tur att rumpan sitter fast, annars hade jag säkert glömt den också.

En onsdag


Det är så dags att ge sig iväg till jobbet nu, har bara en kort dag idag och sen efter jobbet så ska jag iväg och plåta. Ser fram emot dagen.

Vad ska du roa dig med idag?

MAC skuggorna



Bah, jag fick just ett mail ifrån Thebodyneeds.com där de skrev att de hade skickat mitt paket idag men att det kunde ta mellan 1 till 6 veckor innan jag får det...

Jag beställde ju sju stycken MAC skuggprover från dem för nästan en vecka sen, men jag vill inte alls vänta i flera veckor. Jag vill ha dem nu.

Utmaning


Denna gången blev jag utmanad av söta Amaia att skriva en lista, och med tanke på antalet gånger jag utmant folk så jag ju så snällt göra denna...

Födelsedag: 15 agusti 1978
Födelseplats: Söder sjukhuset, Stockholm.
Favoritdjur: Det är nog min plikt att säga Ernst.
Favoritfärg: Grön.
Favoritsiffra: 9.
Favoritmat: Pasta.
Favorithobby: Modella, leka mamma-pappa-barn.
Drömjobb: Jag har testat en del olika, men just nu är min dröm att arbeta med barn.
Ställe jag vill åka till: Egypten.
Sover i: Sängen?
Vad är hett: Herr J.
Vad är avtändande: Korkade människor.
1. Kissie, 2. Kenza, 3. Blondinbella:
1. Ingen aning om vem det är.
2. Mja, det enda jag vet om henne är att hon har fått en del fina bilder av Operfekt.
3. Jag tror jag aldrig har läst hennes blogg, tycker den är för seg.
Vilken linje gick jag på i gymnasiet: Handel och administration. Hotell och resturang. Och nu senaste året Barn och fritid.
Favoritaffär: Makeupstore och Kicks.
Favoritbild: Det varierar, men just nu bilden här nedan, plåtad av fotografen Johan Gustafsson.


Utmanar: Therese, Saba och Ingela. Glöm inte att skicka utmaningen vidare!

Nominering


Jag blev utmanad av fröken Michal, och även nominerad, att skriva denna nomineringslista... so here we go:

    Roligaste: Emma, klart wacko brud!

    Snyggaste: Nathalie, alltid. 

    Hetaste: Janina, mhm en av de hetaste modellerna i mitt tycke.

    Bäst klädda: Tove, tösen med den vridna passionen för jeans.

    Coolast klädda: Sandra, fast säg inte det till henne, hon är uppnosig ändå. 

    Sötaste: Sarah Maria, klart.

    Störigaste: Li, mest störd.

    Mest imponerande: Operfekt, denna tösens bilder imponerar alltid på mig.

    Bli kompis med: Ingela, yeah hot mama.

    Ge en kram: Cecilia, jag har redan testat att krama Cilla så jag vet att jag får en trevlig kram.

    Ge en diss: Johan, han är van.

    Helst träffa: Ingela, tror vi skulle ha en del gemensamt.
    Inte träffa: Nah jag tror inte att det finns nån bloggare som jag inte skulle kunna tänka mig att träffa, eller jo det finns det säkert, men ingen jag kan komma på.

Och naturligtvis så förstår väl ni som är nominerade att ni också är utmanade att skriva samma lista...

1/12-08


Idag får man öppna första luckan!

24 dagar tills julafton, 13 till lucia, 19 dagar kvar tills julsemester, 2 dagar kvar tills plåtning och 7 dagar kvar tills ljussättningskursen.
Jag uppskattar ju julen, och vinter och snö, men det verkar vi inte få så mycket mer av detta året... men alltså. Har inte hösten gått sjukt fort?

RSS 2.0