31/1-09


Gårdagen blev inte alls som planerat. Naglarna blev korta, men snyggt lackade. Blev middag och lite bubblor, sen vidare till en liten kinakrog för mera bubblor... och medans jag satt i min egen bubbla så var det tydligen dags för en familjesammankomst. Inte min starka sida. Mycket udda. Men det blev en riktigt trevlig avslutning på kvällen med vilda pedagogiska diskussioner. Sånt gillas. Så första och sista delen av kvällen uppskattades, men mitten hade jag gärna hoppat över.

Bubblorna rörde runt i pannan under morgonen, fick väl lite vad jag förtjänade. Har inte riktigt vaknat till under dagen, och jag kommer nog inte göra det under kvällen heller tyvärr.

Blev en shoppingtur medans städtanten såg till att vårat hem blev skinande. Hittade nya byxor till Lille T, perfekt. I övrigt fyllde jag upp frysen lite, men inget mer spännande fick följa med hem.

Blir nog inga större utflykter under kvällen, känns lite som att jag har gjort mitt för denna helgen. Slöa, äta lite chips kanske, slötitta på lite serier och sen somna i en renbäddad säng. Japp, det är min plan för lördagkvällen. Vad ska du roa dig med?

Trött men vid gott mod


Det är fredag. Det ligger snö på marken. Ska åka iväg efter jobbet och lyxa till det för mina naglar, skaffa mig nån läcker lack igen. Sen skulle jag tro att det blir middag och cider. Låter väl inte som en helt otrevlig fredag right?

...psst, träningsvärken är inte alls så farlig som jag räknat med. Än.

Bjuder på en av mina favoritbilder från Mitrenga-teamet, dvs fotografen Gunnar Englund och graikern Ingela Svensson. →

Den enda stora nackdelen med att åka iväg efter jobbet e ju att jag inte hinner hem imellan, så jag har kletat smink i ansiktet så här dags på dygnet. Får se hur det ser ut när jag har vaknat...

Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag.

No9


 
Fotograf: Tobias Jakobsson
Makeup & Styling: Emma Nolander
Modell: Ann Kykyri

Jag har tränat


Tro det eller ej, men jag har tränat idag. Jag vet, jag trodde inte heller att jag skulle säga en sån sak, men jag tränade tillsammans med Herr J nere på hans jobb. Lufte lite vikter, tränade mage och lår. Sprang på löpbandet. Tvivlar på att jag kommer kunna gå imorgon.

Partylite


Igår var jag iväg på en Partylite visning, undefär som tupperware fast med ljus. En galet massa dofter, knasiga designer, överdrivet höga priser... men som vän till värdinnan så kände jag att jag ville köpa något så det blev teljus. Eller värmeljus som vi vanliga dödliga kallar det. Två olika dofter, smultronland samt chockladkokos. 12 ljus a 95 kr gånger 2, läskiga priser för lite ljus. Det ska faktiskt bli riktigt mysigt att få hem dessa, ser fram emot att få använda dem i badrummet.

Fick två ljustakar i formen av rödvinsglas ifrån det här märket i julas, och för att inte smälta ner gelet som föreställer vinet, så ska man använda värmeljus i dessa som är med plasthölje. Så nu kan jag snart använda dem igen.


Rödvinsglasljuset som jag fick julen 2008.

Återblick till sommaren



Mmh, visst vore det väl skönt med lite sommar igen, sommar, sol, smultron... ja tack. Bilden är fångad av fotografen B.Magnusson under en fototräff i början av förra sommaren. En väldigt enkel bild, men ger den inte en känsla av sommar?

Ommöblering av Lille T's sovrum


Vi är nu precis klara med en ommöblering av Lille T's rum, det var lite väl ... hm, snudd på opersonligt med saker utspridda överallt. Kika här för att få en bild av hur det såg ut tidigare. Lätt hänt kanske med tanke på storleken av hans rum. Men nu iallafall, så ere riktigt mysigt.


Tvn, lekhörna och sängen i ena änden av rummet...

... garderob, skrivbord, bilbana samt nyfiken katt i andra änden.

Nu ska jag bara hänga om tavlorna han har i sitt rum, sen är det klart. vad tycker ni, en förvandlig till det sämre eller bättre?

Svartvit eller färg?

Japp, så vare dags igen, och precis som så många gånger tidigare så är det fotografen J.Gustafsson som har tagt bilderna. Så vad tycker ni, vilket gör porträttet mest rättvisa, svartvit eller färg?


Morgonmonster


Gnissel. Idag vare en sån dag då man inte vill kliva upp ur sängen, trött och taskigt morgonhumör.Får hoppas att jag slipper prata innan första glaset med kaffe är slut. Känner mig som ett riktigt morgonmonster idag.


Fotograf:
J.Gustafsson
Makeup:
Sarah Maria
Modell:
A.Kykyri

Mmh mums!



Mmh idag är en sån dag då godis smakar extra gott.

Måndag igen


Godmorgon gott folk... ja det känns som en ganska bra morgon. Kaffet smakar bra, det regnar inte (än så länge) och det känns som att jag har sovit helt okej inatt. Förutom att Lille T kom och stoppade in små isbitstår under mitt täcke, men när väl chocken från kylan lagt sig är det ganska mysigt. Lika bra att passa på att njuta av det, snart försvinner väl sånna stunder. Ibland kommer det över mig hur stor han har blivit. Det går så fort.

Nåja, dags att röra på rumpan.

Ha en bra dag gott folk, ja ja ni andra också.

Serier med övernaturliga drag


Jag har roat mig med under kvällen att kika på lite serier, det ger mig bra avkoppling en söndagkväll som denna. Chips, dipp, ett glas juice och serier med övernaturliga drag, det låter väl som en helt okej söndag.


Först började jag med de sista avsnitten av säsong 4 på serien Ghost Whisperer med Jennifer Love Hewitt i huvudrollen (Delgo och The Tuxedo), trodde jag ja... för jag hade inte det sista avsnittet. Lagom störigt. Eller ah, störande värre.

Så det var bara att byta serie men för att följa lite samma tema så blev det serien Supernatural med Jared Padalecki (Gilmore Girls) och Jensen Ackles (Days of our lives och Dawsons Creak) i huvudrollerna, som också är inne på säsong 4, helt nya avsnitt. Och för er som har följt den här serien... utan att berätta för mycket... så startar säsong 4 med fullt ös, så kissa och fyll på chipsskålen innan du börjar titta. Och tänd en lampa.

Fler än jag som uppskattar serier fyllda med spöken och annat övernaturligt äckel?

Dagens IKEA besök


Det blev lite mer än jag hade tänkte när vi var på IKEA idag...

Jo ett stekjärn blev det och en traktörpanna. Fyra nya handdukar samt krokar till duschstången. Det var slut på storpacken med värmeljus, det är sånt som bara händer när jag är där, så det blev en mindre förpackning med doftljus samt tre blockljus. Glödlampor, ganska många, till och med massors men det tycks alltid behövas. Och två korgar.


Jag och Herr J på väg mot kassan.

... men inte mycket mer, eller hur?

Bild från J.Gustafsson



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Psst, Herr fotograf fyller en massa år idag också, så kika in i hans blogg och säg grattis vettja. Grattis Johan, hoppas att du har en strålande bra födelsedag!

Hur ofta byter du din mascara?


Jag kladdade just i ansiktet med mascara, ni vet håret kring ögonen, och jag märkte då att min mascara som jag köpte i slutet av oktober börjar att bli torr. Fyra månader sen.

Så min fråga är nu till er, hur ofta byter ni ut eran mascara?


We are...


... off to IKEA!

Det blir väl kanske ingen hejdundrans rolig shopping i sig, behöver ha ett nytt stekjärn efter att vårat nuvarandra hamnade i diskmaskinen och lite värmeljus. Säger jag nu... vi får väl se vad man kommer hem med.

Ernst har problem...


... med tapeterna i gästrummet. Han tycks inte uppskatta dem. Katastrof Ernst har kommit på att det är skoj att hoppa efter väggarna och hurlätt det är att sätta klorna i tapetskarvarna... gästrummets tapeter har nu råkat ut för Ninjans äventyr. Suck.

Visst vet man att det är saker som förmodligen kommer att gå sönder när man skaffar katt och jag ville förvisso tapetsera om men jag ville nog gärna att det skulle vara mitt val. Det är det här som är de stora nackdelarna med kattunga, trasiga saker.

Vi funderar på att skaffa ytterligare ett monster för att ge Ernst sällskap när vi är och jobbar. Men är det att ge honom sällskap, eller skaffar vi bara oss ytterligare kattungsproblem?

Kaffe kaffe kaffe


Jag börjar sent idag. Skönt. Men två stora glas kaffe är redan slut och med koffeinet i kroppen sänner jag nu runt i huset som en äggsjuk höna på crack. Rastlös.

Redan torsdag


Förbaskade katt att hela tiden väcka mig på nätterna, speciellt den sista halvtimmen innan klockan ringer. Jag blir helt galen på liten katt som heter Ernast. Mutter.

Den här veckan har ju rasat förbi i sjuk takt. Snart helg igen. Har inga storslagna planer för helgen. Har nån som ska komma och kika på vår bil under lördagen, det ska bli intressant att se om han vill ha den. Tyvärr så försvann bilen som vi ville ha istället igår, får väl maila och se om den finns kvar. Det hade varit en riktigt bra affär. Men men. Det kommer fler sånna antal jag. Bara att hålla tummarna för att han vill köpa våran nuvarande bil, annars ere svårare att köpa en ny.

Det blir nog också att träffa vännen J.Gustafsson och hans söta Kim en sväng under helgen, hoppas jag iallafall. Känns som att det var jättelänge sen igen. För er som inte vet vem Johan är så kanske ni känner igen exempelbilderna nedanför, vilket är ett par av alla de bilder han har tagit på mig...
Inga storslagna planer för helgen som sagt, men det är ju ändå helgen innan lön...

Vad har du för planer för helgen?

Mounisfashion


Jag har fått frågor om vad jag gjort för fotojobb tidigare, så jag tänkte att jag skulle visa lite av det jag gjorde via Mitrenga.se, bilderna är tagna tillsammans med fotografen Gunnar Englund och grafikern Ingela Svensson.




Alla dessa bilder är tagna för mounis.com, i syftet att användas på deras nätkatalog.

Hemma och vänder


Jag är bara hemma och vänder idag, ska tillbaka till jobbet igen senare ikväll, eller ah till jobbet ska jag inte, men jag ska på en föreläsning med jobbet. Ska tydligen handla en del om Reggio Emilia, vilket jag tycker ska bli riktigt skoj att få höra lite mer om så det gör inte mig något alls. Läste lite om det under min utbildning, samt att jag har gjort lite egen läsning om det också, så det passar mig utmärkt. Jag gillar föreläsningar och jag gillar kvällens ämne.

Dock är jag nog inte hemma igen förän 21.30, så det i sig är lite segt.


Ytterligare en ifrån J.Gustafsson


Fotograf:
Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Samtal från Synkcasting


Jag fick ett mycket upplyftade samtal idag ifrån min agentur Synkcasting. De frågade om jag var intresserad av att göra ett reklamjobb för ett hyffsat välkänt företag... kan jag väl? I Budapest... jo, det kan jag väl ställa upp på?

Det är nu inte så att jag har fått jobbet, utan kunden ska nu godkänna mig som eventuell modell för jobbet också. Så håll tummarna för mig!

Brown



Skuggor från Lancome 284 kr, Gloss från Dior 175 kr, Helena Rubinstein skuggor 334 kr,
MAC gloss 163 kr och en vattenfast brun eyeliner från Dior 192 kr.

Mmh alltså, bruna färger känns inte som att man kan få för mycket av, det enda problemet jag har är att jag aldrig har tillräckligt med pengar. Alla priserna är tagna strawberrynet.com.

Gäsp och ynk


Usch så jag har sovit dåligt inatt. Vaknat under natten och funderat över det jag drömt, så pass att jag inte somnat om, ruskigt märklig känsla. Det är inte heller första gången jag gör så... nån som har nån huskur mot sömnsvårigheter?

Idag har jag en lång dag på jobbet, jobbar först till 18.00 och sen har jag möte till 20.00. Imorgon har jag en föreläsning via jobbet, så då är jag inte hemma förän efter 21.00. Segt att ha så långa dagar. Men jag har hellre två sånna dagar samma vecka, än att sprida ut dem.

Mer kaffe.

Shu Uemura


Jag vill ha... jag vill ha... jag vill ha en Shu Uemura butik i Sverige. Helst då i Stockholm. Jag hörde nått om att deras hårprodukter skulle börja säljas här, men inte sminket. Va ere för stil?

Jag hoppades verkligen på att de skulle ha haft en butik i Rom, eftersom det lutar åt att vi åker dit under våren... men ödets ironi har placerat butikerna som finns i Italien i Milano och Brescia. Suck. Tur vi har vår vän Internet och det hjälpsamma klickarfingret när shoppingsuget blir för stort.


Lipgloss Orange Marmalade
171,50 kr på
strawberrynet.com

Söndagmorgon


Jamen se godmorgon. Mmh, jag känner mig fortfarande nyvaken trots att jag varit vaken ett par timmar. Eftersom Lille T sov hos mormor inatt och ska iväg med farfar och träffa kusinen Isolde idag så har vi absolut inget inplanerat idag, så vi har bara slappat och slöat hela förmiddagen. Riktigt skönt. En riktig söndagmorgon.

Vad ska du roa dig med idag?

Favorit i repris


Jag vet att jag har visat den högra bilden tidigare, men jag kan inte motstå att köra en favorit i repris och visa upp min favorit av de olika teman som vi plåtade i Gamla Stan, Stockhom, i Mars förra året. Vad tycker ni?

Fotograf: Tobias Jakobsson
Makeup & Styling: Emma Nolander
Modell: Ann Kykyri

Vill ha!



Mmh jag vet att orange kanske inte alls är vårens färg,
men det här läppstiftet är ju helt underbart.
159 kronor på Makeupstore.

17/1-09




Nu är mitt hem skinande rent igen. Städerskan har precis gått, så underbart lyxigt. En känsla som jag väldigt fort vant mig vid, och en lyx som jag skulle inte skulle vilja vara utan.

Vi var och åt lunch en sväng hos min mamma idag, torsk med äggsås, galet gott. Så enkelt att tillaga men ändå gör jag det aldrig. Märkligt. Sen åkte vi iväg till närmaste byn och inhandlade lite mat, chips och vin tills ikväll. Lille T beslutade sig för att sova hos min mamma, så jag och Herr J har kvällen för oss själva. Mys mys. Jag kommer inte ens ihåg sista gången vi var helt själva.

Vad ska ni roa er med denna lördag?

Maxfactor Long Lasting Performance


För ett tag sen så fick jag MaxFactors foundation Long Lasting Performance och då jag är väldigt nöjd med den foundation jag själv vanligtvis använder, Lancome, så har det dröjt ett tag innan jag testade den.

+ Men den sitter och ger än så länge, efter ett par timmars användning, ett bra resultat så där blir det plus. Priset ger också ett extraplus, då den endast kostar 140 kronor på t.ex Kicks.
Totalt två plus.

- Lite mer tjockflytande än vad jag är van vid, så jag tycker den var lite väl kladdig vid appliceringen, det får den minuspoäng för. Tyvärr så går den inte in i huden riktigt, utan lägger sig som ett lager utanpå, så det blir ytterligare ett minus. Det står i beskrivningen till denna foundation att den ska ha fettabsorberande egenskaper, men det håller jag inte riktigt med om, så även här får den ett minus.
Totalt tre minus.
Jag ger den fler minus än plus, så det är inte en foundation jag rekomenderar till andra. Är det någon mer än jag som testat denna och är av en annan åsikt?

Kaffe och AfterEight



Jag har ett tips till alla er kaffe och chokladälskare... har ni testat att ha i ett par bitar med After Eightchoklad i erat kaffe? 

Jag har två bitar choklad i till ett vanligt kaffeglas, samt lite mjölk.


Underbart! 



Färg eller svartvit?


Eftersom jag fick så pass bra respons och många åsikter förra gången jag frågade om ni tyckte bäst om svartvitt eller färg, så tänkte jag se vad ni säger om denna...


 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie L & Kristin
Modeller: Saba & Ann Kykyri

Så vad säger ni, färg eller svartvit?

Äntligen...


...fredag. Slutade tidigt idag också, grymt skönt. Även om denna veckan tycks ha försvunnit.

När jag går hem ifrån jobbet så går jag alltid igenom det lilla centrum som finns i min lilla skog innehållandes en ICA butik, en skrotbutik, en pizzeria samt en bank och det visar sig att det precis innan har varit ett råd mot banken. Läs mer här. Otäckt. Men det jag tycker är mest otäckt är ändå att det är fullt med barn överallt, alla skolans barn har lunchrast så det vimlar av små nyfikna liv överallt som vill få veta vad som hänt.

Lille T's förskola ligger ca 500 meter därifrån och där fick man knacka på dörren för att få komma in, på grund av rånet och att gärningsmännen inte är gripna. Helt rätt, creds till personalen.

Enough said about that.

Annars har det hittills varit en bra dag, lungt på jobbet. Ovanligt lungt. Har inga större planer inför helgen om man bortser ifrån att städerskan kommer på lördag. Funderade på om jag kanske skulle springa ett varv med dammsugaren, men bestämde mig för nej.

Vad har du för planer för helgen?


Highkey


Japp, jag har fått ytterligare en ny bild den näst sista plåtningen jag hade tillsammans med vännen och fotografen Johan. Det finns iget som gör en så glad som när det trillar in sånna här överraskningar.

Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie L
Modell: Ann Kykyri

Personligen så är jag väldigt örtjust i den här typen av retuschering, highkey, vad tycker ni om den här bilden?

Det är ju redan...


... torsdag, bara två dagar kvar att jobba och sen är det helg igen. I vanliga fall har jag alltid nedräkning inför helgen, men den här veckan har gått så fort att jag inte hunnit med att räkna ner.

Det tråkiga är ju att jag har inga planer alls inför helgen, förutom att städerskan kommer på lördag. Skönt förvisso, men jag vill ju busa, plåta, shoppa, fika, dricka vin, ja allt det där som man vanligtvis gör på helgerna. Nåja, får vänta tills nästa helg istället, där finns det eventuella planer som kan göra helgen riktigt händelserik. Busigt. Alltid skoj att ha något litet extra att se fram emot.

Osammanhängande. Klockan har inte ens slagit sju, så väntar ni er något annat än osammanhängande, så får ni skylla er själva.

14/1-09


Det är onsdag och det är alltid min tidiga dag i veckan, enda nackdelen med den är att jag då också börjar tidigare. Har hunnit med att hämta upp Lille T ifrån förskolan, handlat lite, vattnat blommor och småplockat lite så att inte städerskan får dåndimpen när hon dyker upp till helgen. Ganska skönt att ha hunnit med så pass mycket innan de flesta andra ens hunnit sluta sina jobb för dagen.

Riktigt grymt väder idag också, solen skiner trots att det är lite kyligt. Nästan, men bara näääästan, vårväder. Nu när julen är över så börjar man längta ordentligt efter våren, även om man vet att det dröjer bra länge innan det blir varmare. Men lite ljusare skulle jag inte dö av om det blev. Bjuder på en bild plåtad av fotografen Niklas Johansson under våren 2007. Dom gröna färgerna på våren är ju så fina.


Nu ska jag sätta på lite kaffe, klä på mig varmt och slå mig ner på altanen och roa mig med att drömma om våren tillsammans med HMs vår katalog... vad roar du dig med?

Färg eller svartvit?


Ja, vad säger ni om detta... gör sig bilden bäst i svartvitt eller färg?


Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie L
Modell: Ann Kykyri

Morgonkaffe


Den första koppen kaffe på morgonen är bara så helt underbart god, man får tillbaka värmen i kroppen samtidigt som man år en chans att vakna till. Det är den stunden på dagen då det är tillåtet att bara sitta still och göra ingenting. Den studen och den koppen är min vän.

Det finns få saker i livet som kan göra mig riktigt upprörd eller tillåtas förstöra min dag, att inte få kaffe på morgonen är en sån sak. Är du beroende av kaffe, eller något annat?

24


Japp, nu börjar säsong 7 av serien 24 med Kiefer Sutherland i huvudrollen som Jack Bauer, och jag har precis sett det första avsnittet. Som alltid är det fullt ös från början till slut, med en oväntad twist. Första avsnittet börjar verkligen på en gång, de sparar ingen tid alls på tillbakablickar, dramatisk musik eller annat tidsfördriv.

Ett förslag är dock att ni ser filmen 24:Redemption innan ni går in på den nya säsongen, för att få en större koppling till denna säsongen. Även den var riktigt bra. Vad mer kan man säga... har ni uppskattat de tidigare säsongerna av 24, se filmen och se sen den nya säsongen.

12/1-09


Det blev en längre dag än väntat idag, hade ett möte ikväll som inte slutade förän halv åtta och om jag ska vara ärlig så hade jag tagit tillräckligt med semester att jag t.om förträngt dagens möte. Var en riktigt bra dag på jobbet dock, så skönt att komma tillbaka till jobbet igen.

Kom hem ett bord dukat av Herr J, fyllt med paj. Lyxigt värre. Hade dessutom fått ett paket hemskickat från Sandra, med en liten söt aftonväska plus lite bonus som jag vann i en av hennes tävlingar i hennes blogg.


Herr J och jag plåtade av fotografen
A.Stridsberg under sommaren 2007.

Tror att unge katten Ernst börjar bli könsmogen. Asså, hankatter, tjuter dom lika illa som honor? Han har sprunit runt här nu ett tag och gastat som en galning. Blir knäpp på honom. Tror nog att det börjar bli dags att boka in en tid hos kattdoktorn. Mjau.

Dags för avkoppling med lite serier innan sängen.

Har du haft en bra dag?

Mer från C.Hollmann



Fotograf: C.Hollmann
Makeup: Sarah Maria
Modell: Ann Kykyri

Jag känner inte riktigt igen mig själv på den här typen av bild, men det är väl just det man ska lära sig att uppskatta. Att se sig själv som man inte ser sig själv. Makes sence?

Helt vanlig måndag


Jahapp. Då vare dags att gå upp, äta frukost medans man är nyvaken och gå iväg till jobbet. Det låter som vilken annan dag som helst kanske, men när man varit ledig i tre veckor så känns det ganska främmande. Lille T protesterade och tyckte inte alls att det lät lockande att gå upp, "men jag är ju nyvaken?"... man vänjer sig snabbt vid att få vara hemma. Men nu är det helt plötsligt en helt vanlig måndag och det är dags att sätta fart.

Black and White


 

Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie L & Kristin
Modeller: Saba & Ann Kykyri.


Vill ni se fler och större bilder ifrån samma fototillfälle så får ni kika på session på Modellbilder.se, släpp gärna en kommentar också. Vad tycker ni?


11/1-09


Mmh jag vet att jag varit lite off här nu ett par dagar. Har egentligen inte gjort något speciellt, men har inte haft någon större inspiration.

Börjar jobba imorgon, efter nästan tre veckors semester. Ska bli ganska skönt att få komma tillbaka faktiskt. Normala rutiner. Komma igång igen med allt. Man uppskattar ledigheten mer när man jobbar. Och man uppskattar jobbet mer när man är ledig. Aldrig nöjd. Svensk. Ere så.

Nåja, varit lite duktig iallafall och promenerat ett antal kilometer tillsammans med mor.Känns bra. Kommer säkert kännas mindre bra imorgon.

Skulle tro att det blir lite serietittande och eventuellt en film under kvällen. Har en som jag gärna skulle kika lite på, den nya Changeling med Angelina Jolie. Mhm. Kan vara nått.

Har du haft en bra helg?

Svartvit



Fotograf: Gunnar Englund
Grafiker: Ingela Svensson
Modell: Ann Kykyri

Jag vill visa ytterligare en bild som jag fått av Mitrenga gänget för ganska länge sen, lite osäker på om jag redan har visat den redan, men ni får väl blunda om ni redan sett den. Vad tycker ni? 

Ny bild


Jag hittade en bild tagen för över ett år sedan som jag inte tror att jag visat er... inte en helt vanligt bild på mig i jämnförelse med de flesta andra bilder jag visat. Vad tycks?

 
Fotograf: C.Hollmann
Makeup: Sarah Maria
Modell: Ann Kykyri

Lipstick Jungle


Lipstick Jungle sägs vara den nya Sex and the City, kan vara skaparna som sprider runt de orden dock, eftersom det är samma författare till de olika serierna...

Tre kvinnor. Brooke Sheilds (Suddenly Susan) spelar den 42 åringa Wendy Healy som gör allt för att klara av karriär och familj. Kim Raver (24) som Nico Reilly, chefsredaktör flör en stor modetidining. Lindsey Price (Beverly Hills 90210) som designern Victory Ford. Jag vet inte om jag tror att det blir en serie i samma klass som SATC, men efter första avsnittets slut är jag redo att titta på nummer två.


Lindsey Price, Kim Raver och Brooke Sheilds.

8/1-09


Gud så mitt internet har varit störigt idag, heeeela dagen. Skuttat som en jojo hela dagen in och ut från MSN, knappt kunnat surfa och inte förän nu under kvällen kunnat svarat på mail. Suck.

Men men.

Blev barnmat till middag idag, pasta och stekt falukorv. Sen utnyttjade vi den stora fördelen med att ha ett gigantiskt badkar och familjebadade. Nästan alla, katten Ernast är inte helt pigg på att bada men balanserar gärna på kanten för doppa tassarna i badskum.


Nu ska jag ta och koppla av med att kika på lite serier... skulle tro att det blir ett avsnitt av 90210 och sen ger jag mig nog på den nya serien Lipstick Jungle och ser vad det är för något. I'll keep you posted.

Ha en fortsatt trevlig kväll gott folk.

Resor


Att planera en resa verkar vara ett naturligt steg för många under den här tiden på året... Amaia pratar om Kina, Janina om Kroatien, Ingela om Bulgarien och Saba flyttar till Australien.

Vi har pratat om att försöka komma iväg tillsammans med ett kompisgäng till Kroatien men det dröjer nog tills hösten 2010, så då har vi pratat om att ta en weekendresa till Italien under våren. Bara jag och Herr J, samt ett annat par.

Har du några planer på att åka utomlands under 2009?

Wetlook


 
Fotograf: J.Gustafsson
Modell: A.Kykyri

StädtANNten


Ja jag sov bättre idag, men långt ifrån bra. Jag tror att det är för att jag är utvilad, jag har ju snart varit ledig i tre veckor och knappt gjort något annat än sovit. Men hur som helst så är det galet störande att inte få sova ordentligt.

Jag skulle behöva ta tag i lite städning idag, plocka upp en massa tvätt. Dessutom behöver jag rengöra mina penslar sen nyårshelgen så de användes ganska friskt. En hel dag för tråkiga saker. Den enda stora fördelen är att man känner sig ruggigt nöjd när man är klar.

7/1-09


Av någon dum anledning så kunde jag inte somna igårkväll, låg och vred och vände på mig till halv fyra och sen vaknade jag vid halv sex igen. Suck. Gäsp och suck.

Jag skulle tro att jag inte kommer göra många knop idag tyvärr, en promenad ut i kylan är nog så långt jag kommer sträcka mig.

Vad ska du roa dig med idag?

Favoriter från Hollmann


Som ni alla vet så är jag ju en sucker för svartvita bilder, och trots att dessa är tagna för hyffsat länge sen så ligger de fortfarande kvar på min toplista. I all sin enkelthet. Vad tycker ni?

Fotograf: Christian Hollmann
Modell: Ann Kykyri

6/1-09


Godmorgon gott folk,
idag var det inte fullt lika kallt som var under gårdagen, bara -5 grader idag. Fortfarande raggsockor påfötterna men man möts iallafall inte av morrande isbjörnar när man kommer ner för trappen. Det har verkligen varit sjukt kallt ett par dagar, och ja jag vet att det är kallare på många andra ställen i Sverige, men lite har man väl ändå rätt att klaga.

Var ute och promenerade tillsammans med min mor i kylan igår mitt på dagen, knarrade under fötterna och solen lös. Då var det riktigt behagligt. Men man kände sen när man kom in hur kallt det faktsikt varit.

Vår bil rasadestrax innan nyår, sa jag det? Toplockspackningen. Herr J har jobbat ett par dagar på att försöka riva isär allt för att kunna byta ut och det har gått smidigt fram tills igår när grenröret inte ville passa och ett motorfäste gick sönder. Än så länge har det kostat nästan fyratusen, känns precis lagom när man är så himla rik efter julhelgerna.

Ska iväg på middag hos svärföräldrarna idag, eller jag tror att det är idag iallafall, man kan aldrig vara så säker.

Vad ska du roa dig med idag?


Wall-E


Igår roade vi oss med att åka till Bromma flygplats för att lämna av en vän, och för att roa Lille T i bilen så lånade vi farfars portabla DVD. Grym liten kompis den där. En film och lite småprat runtomkring filmen var precis det man hann med på en resa fram och tillbaka till flygplatsen. Perfect.

Filmen är ju otroligt charmig, jag förstår varför den har fått så bra recentioner överallt. Humor,kärlek och en bra sensmoral. Allt man kan förvänta sig ifrån en bra barnfilm, som även vi vuxna kan uppskatta.



Ja, till alla er som inte sett denna, se den! Wall-E är en av mina nya favoriter!

Nytt från Mitrenga


Jag hade fått en jättesöt bild skickad till min mail imorse ifrån Ingela, jag blir alltid så himla glad när jag ser att det fortsätter komma in bilder trots att jag plåtade med Mitrenga-teamet för över ett halvår sedan. 

Vad tycker ni om bilden?
 
Fotograf: Gunnar Englund
Grafiker: Ingela Svensson
Modell: Ann Kykyri

Victoria's Secret


Jag såg precis showen på tv3, och visst, det var en bra show men jag måste säga att jag saknade en del av de stora stjärnorna bland annat Gisele och Tyra Banks. Adriana Lima, Miranda Kerr och Heidi Klum var de av modellerna som jag tyckte stod ut lite... i övrigt, mja.

Tyckte också att de dragit ner lite på det berömda Victoria's Secret håret, inte alls som det var t.ex förra året, trots att de hävade att det skulle verkligen skulle vara glamouröst detta året.

Kläderna är ju som alltid helt sagolika, vilken modell, eller ah vem skulle inte vilja äga ett sånt plagg?


Dagens sminkning




Det blev en väldigt neutral sminkning med ton av lila idag, svårt att se på bilderna, jag vet...skarpt ljus. Lila är en färg som jag gärna använder mig av ör att få en vardagssminkning att se lite mer färgglad ut.

Vilken färg använder du helst?

The Duchess


En kostymfilm som utspelas i slutet 1700-talet med den vackra Kiera Knightley (Pride and prejudice, Pirates of the caribbean) i huvudrollen som Giorgiana Spencer - Hertiginnan av Devonshire. En historia om en kvinna med en sprudlande personlighet, en modeikon, en underbar mor, politiskt utstickande och kärlekssökande. Fashinerande helt enkelt. En stjärna av sin tid.

Ja det här är helt klart en film jag uppskattade, kostymer, dramatik och intelligens. En lördagkväll på bio. Japp.

Favoritprodukter 2009


Jag gjorde samma lista förra året, 2008, och nu i efterhand så ser jag att de mesta av mina favoriter stannar kvar även ett år senare... det är detta som gör att de kan kallas favoriter, inte sant?

Rengöring: Lumene
Ansiktsvatten: Lumene
Skrubb: -
Mask: Elisabeth Arden Peel & Reveal.
Ögonmakeup remover: Lumene
Dagkräm: Nivea Rich moisturizing day care.
Nattkräm: Lumene
Ögonkräm: -


Primer ansikte:
-
Primer ögon: -
Foundation traditionell: Lancome Color Ideal.
Foundation mineral: -
Färgad dagkräm: -
Concealer: Makeupstore Cover all mix.
Löst puder: Makeupstore.
Fast puder: -


Rouge fast:
Makeupstore Blush.
Rouge kräm: -
Highlighter/all-over puder: -
Bronzer: Max Factor Terramediterranea.


Mascara:
Lancome L'extreme, Maxfactor Masterpiece.
Mascara vattenfast: Kanebo 38 Silk Performance.
Eyeliner/kajal penna: Dior, Maxfactor Kohlpencil.
Eyeliner flytande/gel/kräm: Face Stockholm.
Ögonbrynsprodukt: makeupstore Tribrow.
Ögonskugga fast: Makeupstore microshadow.
Ögonskugga lös: Makeupstore Eyedust, MAC.
Läppenna: Esteer Lauder, Elisabeth Arden.
Läppstift: -
Läppbalsam: Elisabeth Arden Eight Hour, missbrukar även vanlig lypsyl.
Läppglans: Lancôme Juicy Tubes.
"Plumper": -


Duschkräm:
Chocolat by Bettina Barty.
Bodybutter/hudkräm: Chocolat by Bettina Barty.
Bodylotion: Elisabeth Arden Green Tea Refreshing Body Lotion.
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt: -
Skrubb: -
Shampo: -
Balsam: -
Stylingprodukt: Maria Nila.


Handkräm:
Elisabeth Arden Eight Hour Hand treatment.
Nagellack: Depend, Mavala, Makeupstore.
Baslack: -
Topplack: Depend.
Vårdande nagelprodukt: -
Doft dag: Elisabeth Arden Green Tea Revitalize.
Doft kväll: DKNY Be Delicius, Salvador Dali Dalissime, Ed Hardy.

Men ni tror väl för allt i världen inte att ni lyckas komma undan att göra denna lista... hähä. Så jag utmanar Ingela, Janina, Anneli och Tove att göra samma lista, och glöm inte att skicka utmaningen vidare.


The dark knight


Här har vi en film som verkligen är värd att se och som dessutom gjorde mig positivt förvåad över hur bra båda handling, skådespelare och effekter var. Nu brukar jag ju gilla den här typen av film, så jag är väl aningen partisk, men detta är en film jag verkligen rekomenderar att ni ska se om ni inte redan sett den.

I rollerna ser vi Christian Bale som Bruse Wayne (Batman Begins, The Prestige) och Batman, Heath Ledger (A knights tale, Brokeback mountain) som The Joker samt bland annat Aaron Echhart (The black dahlia), Gary Oldman (Harry Potter) och Morgan Freeman (The sum of all fears, Wanted).


Ni som inte har sett den, se den. Och ni som har sett den,vad tyckte ni?

Highschool Musical 3


Jag får så snällt erkänna att jag inte sett de två föregående filmerna i samma tema, och enda anledningen till att jag såg denna var att jag inte hade något annat att titta på...

Helt klart en söt film med chamiga skådespelare, men det är inte en film jag skulle rekomendera att se om man verkligen vill ha något bra att titta på. En onsdag i brist på annat kanske, men absolut inte en fredag och absolut inte på bio. Fler som delar min åsikt om denna filmen?

Ny bild


 
Fotograf: J.Gustafsson
Makeup: A.Lindberg
Modell: A.Kykyri

Ja, vad tycks?

NinjaErnst




Mhm ninjakatten Ernst indeed...

31/12-08


Nyårsafton var riktigt lyckad. Vi blev åtta stycken totalt som firade in det nya året tillsammans, god mat, champagne, wii-spelande, dans och lek samt en massa kärlek och goda vänner. Kan det bli bättre?






Jag hoppas att ni också hade en bra nyårsafton och att ni inte gav några löten ni inte tänker hålla. Blev det några löten? Gott nytt år och god fortsättning tror jag är det man säger nu.

RSS 2.0