Godmorgon bloggen


Sitter här med mitt morgonkaffe och det är galet tyst, lille T sov hos min mamma inatt. Så trist. Visst kan det vara skönt ibland att få vara barnledig en kväll eller en helg, men det betyder absolut inte att jag inte saknar min lille image602prins. Ska bli så skönt att få hämta honom idag efter jobbet.

Ska gå upp till mamma direkt efter jobbet och hjälpa henne att lägga i slingor, det tar förhoppningsvis inte så himla lång tid. Fast kära mamma kan prata, så har man otur så är det en sån dag...

Blir att möta upp Sarah Maria också vid tåget i eftermiddag, packningen och Sarah. Det kommer att se ut som att hon ska flytta in, trots att hon bara ska vara här över helgen. Jag ska se om jag kan få ett kort på allt vad hon har med sig så ni kan få se. Det kommer med all säkerhet att bli en helg där man har fullt upp, men jag är lika säker på att man kommer att ha träningsvärk i magen.

Lite blåsigt, men det ser ut som att molnen spricker upp nu, sooool. Ungefär samma väder som på bilden med miffominen som Johan tog på mig sist vi plåtade. Han borde ha hur mycket sånna miffominspels bilder på mig som helst. Nåväl, dags att klä på sig och sätta lite fart om man ska hinna till jobbet i tid...

28/2-08

image601
Idag så har jag...

  • Jobbat
  • Promenerat i solskenet
  • Pluggat och skickat in två uppgifter till skolan
  • Inhandlat toning till håret
  • Limmat mina naglar med superlim
  • Hängt in ett nytt plagg i garderoben

Vad har du roat dig med idag?







Bjuder på en bild som är tagen förra sommaren utav fotografsteamet MGAH.se, Sarah Maria var ju naturligtvis den som fixade hår och smink.


Tråkpaket

image600
Bah, naturligtvis så var 3/4 utav allt som beställt bara att skicka tillbaka... så tröttsamt. Här har man gått och väntat på att man ska få sig ett stort paket glädje så fick man en stor portion besvikelse serverat tillsammans med en bunt suckar.

Hade beställt lite underkläder, men jag borde ha vetat bättre än att försöka beställa Bhar över internet. Finns ju knappt att få tag i min storlek i butiker så varför på en internetbutik. Det var en jättesöt rosa BH som jag jättegärna hade velat ha... suck, ynk och gny.

Nåja, denna khakigröna overall kunde jag ha iallafall, lite utav en chansning ifrån min sida att beställa denna, men det var snyggare på än vad jag trodde att den skulle vara. Dessutom fick jag 500 kronor att göra av med nästa gång jag handlar på Ellos, så det tänker jag ju inte grina över.

Paketavi!

image599
Tänk att det alltid är lika roligt när en paketavi dumper ner i brevlådan, synd bara att jag måste ut och knalla igen för att hämta upp paketet. Men det kunde inte ha kommit i en lägligare tidpunkt, perfekt till helgen. Tackar. 

Sol och blå himmel!

Lille T ska lämnas hos mormor idag för att få lite sportlov nu i slutet utav veckan, tokigt skönt för honom att få vara ledig fyra dagar istället för två som man alltid annars är. Tänk om man själv skulle ha den lyxen att nån ringer och säger "Hej, vill du vara ledig?"

Det är sol och blå himmel idag, riktigt skönt. Ere inte märkligt att så fort solen skiner så känner man sig på ett strålande humör, allt känns väldigt mycket enklare. Det känns som att detta kommer att bli en bra dag helt enkelt.

Nåja, nu ska jag ta och packa ihop en liten väska till lille T innan det är dags att klä på sig och knalla iväg, jag vill så häääär gärna ta fram vårjackan.
Psst, jag har ingen korgstol eller barstol.

Min kväll

21:00 Top model 9
22:00 Women's murder club (Nån som sett denna serie?)
23:00 Navy CIS

image598  + image596 + image597 = Min kväll...

Hur ser din kväll ut?

Kockskrället

Jag sprang på en gammal kollega idag, riktigt skoj att träffas igen. Jag jobbade med honom för första gången då jag precis var klar med min resturang utbildning, på en lokal resturang här nere i min skog. Han var en sån som jävlades en massa, var otroligt strikt med hur saker och ting ska vara, men han är också den som jag lärt mig mest utav.

Kommer nog aldrig att glömma ibland mina första dagar på det stället... han klappade till mig häcken på mina svarta byxor med mjöliga händer, så det gick jag med heeeela dagen tills en gäst kommenterade det. Sen skrek han åt mig att jag hade telefon och att jag skulle ta luren i köket, så jag sprang in och satte luren mot örat och fick heeela örat fullt utav senap. Så skadad, men så underbart rolig att arbeta med. Alla nya fick genomgå hans trick, och jag kan säga att det tog ett tag innan man blev misstänksam nog att klara sig undan. Vi skrattade en hel del åt sånt idag när vi sprang på varandra.

Det roliga är att han och jag hade lite följts åt i olika resturangjobb vi båda har haft, antingen har han jobbat på ställen där jag börjat, eller tvärtom. Vi har nog jobbat tillsammans på fyra olika ställen, och nu jobbar han inte allt för långt ifrån mig igen. Dock inte inom samma väggar.

Djupsömn?

image594
Okej, det är ingen sol ute men än så länge så regnar det inte heller, man får vara glad för det lilla inte sant?

Jag har sovit som en stock under natten, kan inte minnas att jag vaknat en enda gång och inte heller minnas att jag drömt något. Sover man bra när man inte komemr ihåg vad man drömt, eller har man inte kommit in i ordentlig djupsömn då?

Soffpotatis

image593
Som den soffpotatis jag är så tar jag och slänger mig i soffan en sväng innan det är dags att skutta i sängen, risken är överhängande att jag somnar i soffan...

Sov så gott alla vänner, bekanta, löst och otrevligt folk, önskar er drömmar beroende på vad ni förtjänar. Det kanske ni kan berätta själva vad ni drömde inatt?






26/2-08

Haft en ganska tung och händelserik dag på jobbet idag, idag är en utav de få dagarna som jag tyckt att det varit skönt att jag bara jobbar ett visst antal timmar. Ta det inte på fel sätt, jag verkligen uppskattar mitt arbete, men vissa dagar är bara inte bra dagar.

Jag fick dessutom veta att det blir en studiedag på torsdag, min vän och jag måste träffas och gå igenom lite skolarbete som vi lyckades tappa på vägen. Tröstlöst trött man blir på sig själv när man missuppfattar världens enklaste anvisningar. Suck. Nåja, det är torsdagens huvudvärk.

Jag tror jag glömde nämna att det har regnat hela dagen.


image591image592Fick ägna all bra energi till lille T efter jobbet istället, vilket kändes ganska skönt. Vi har busat och lagat mat tillsammans, inte alla dagar som man har saltgurka och svarta oliver i sin köttfärssås. Förvånandsvärt gott dock, det hade jag inte väntat mig när man låter ett barn bestämma vad som ska vara i maten. Ibland undrar jag vad jag hade gjort utan den lille mannen och hans pappa.

Ser ut som att det kan komma att bli en tung vecka men prognosen för fnitter under helgen ser lovande ut, ser fram emot helgens äventyr.


Supernatural

Jag bad ju om lite tips om nya serier, och jag tänkte att jag skulle återgälda tjänsten... Jag har kikat på ett par avsnitt utav Supernatural och det är helt klart en serie att kika på om man gillar lite övernaturligt och läskigheter, samt pojkarna Jared Padalecki och Jensen Ackles som inte är helt otrevliga att vila ögat på.

Än så länge så finns det 3 säsonger att kika på, så det är en serie värd att gå igenom. Enjoy!

image588

Räkningar

Vi får ganska mycket utav våra grannars räkningar och annan post hem till oss, inte bara närliggande gatunummer utan också andra adresser med samma husnummer som vi. Jag är lite rörig i pannan just nu så detta blir nog ett ganska luddigt inlägg, så håll i hatten. Jag är den som sköter ekonomin hemma hos oss, så idag när det var dags att betala räkningarna så la jag märke till att vi hade lertalet räkningar med påminnelser, som jag aldrig sett tidigare! Lagom surt. Vart ska man ringa och klaga, företaget som bara vill ha sin pengar och inte kan bry sig mindre i varför jag inte betalat så länge de får in sina pengar eller postkontoret som förmodligen bytt ut våra räkningar med grannarnas?
image587

Gäsp

Bah, man e ju som lite trötter, man vänjer sig vid att få upp senare på morgonen. Det är förvisso inte helt mörkt längre den här tiden på dygnet vilket är skönt, men det gör inte mig mindre trötter. Öppnar på jobbet idag. Gäsp.

Hoppas att du får en trevlig dag. Gäsp.

25/2-08

Jobbat i solen, varit ute typ heeela dagen idag. Grymt härligt. Blev en ganska rask promenad idag på lunchen också, hann med ca 5 km, plus 2 km efter jobbet. Känns bra.

Pluggade en sväng efter jobbet, träffade min studiekamrat och vi fick in 3 uppgifter till skolan. Då känner man sig lagom nyttig, ganska skönt att få in så mycket på en gång så slipper man fundera så mycket över skolan sen resten utav veckan.

Roat mig med under kvällen att storhandla en massa mat, 1200 kronor mat, det ska väl ändå räcka ett tag? Den här månaden var en sån månad då allt tog slut, pastan, riset... you name it. När en sak tar slut så tar allt slut, det är lite som att nån har sönder glaset till timglaset. Som tur var är inte min son så pass gammal än att han äter en ur huset, men den tiden kommer väl. Han är ganska duktig på att äta kakor dock.

Ja, det är väl min dag än så länge... hur har din dag varit?

Solen!

Det är sol idag gott folk och inte ens kallt, 7 grader varmt. Att inte behöva kliva upp när det är mörkt, titta ut genom fönstret och konstatera att solen lysen... det är de bästa förutsättningarna för en strålande dag. Jag lägger mina pengar på att det blir en bra dag, det känns så. Vad ska du roa dig med idag?
image586

Serier serier serier

Okej, jag tittar mycket på serier på kvällarna, det är min avkoppling.
Men jag börjar få lite slut på ideer, så är det nån som har
något tips på vad man kan titta på för serie?

I filmen om dig själv?

Jag satt och kikade lite på Tv serien L Word, där en utav karaktärerna gör en film som har inspirerats utav hennes vänners liv och det fick mig att fundera på vem jag hade satt som huvudrollen i min film,
vem som skulle spela mig.

För min del hade det varit Reese Witherspoon, helt klart.
image585
Så här kommer en ny utmaning...

Om du hade fått chansen att göra film utav ditt liv,
vem hade du satt som huvudrollen spelandes dig själv?

Jag väljer att utmana 5 stycken, nämligen Linn, Cilla, Sandra, Sara och Johan.
Lycka till!

Telefonlista

Hittade en liten lista hos Jenny, du tar fram din mobiltelefon och letar i din telefonbok efter de nummer som finns på frågorna. Det hemska med den här typen utav lista är ju att man kommer på hur ofta man träffar alla människor man har i sin telefonlista, nästan lite dåligt samvete, men bara nästan.
    Har du kysst nummer 7?
    Haha nah det är Andreas ifrån Göteborg, som är minst 10 år yngre än mig... så jag skulle inte tro det. Men han är rätt söt så jag är säker på att han får sin beskärda del utav hångel iallafall.

    Brukar du hänga med nummer 19?
    Jag träffar ju bara Gunnar i samband med plåtningar, så hänga e väl synd att säga.

    Gillar du nummer 26?
    Mmh Jenny ifrån Uppsala, hon är nog snudd på den bästaste. Nåja, bästaste vännen, så nog gillar jag henne allt.

    Är nummer 15 din bästis?
    Fidde, nah jag har inte träffat honom på aplänge. En utav de första som fotograferade mig, en produktfotografering för ett typ Tryck företag.

    Är nr 11 en sötnos?
    Svärfar...

    Älskar du nr 10?
    Älska e nog ett lite väl starkt ord, sorry Emma, men jag tycker om dig.

    Är nr 20 bra?
    Henke, ja han är bra på att sova och att dricka öl.

    Har du träffat nr 9 i veckan?
    David, (en utav mina sponsorkontakter) nah jag har inte träffat honom på säkert 1.5 år, kan ha varit Dreamhack sist... eller nere i Staffanstorp på datorbutiken.com's sista tillställning.

    Har nr 16 gått i samma klass som du?
    Nah, men vi har spelat ett del datorspel tillsammans, gamle Flippe.

    Vet du om nr 31 har ett förhållande?
    Ja Johan (ytterligare en sponsorkontakt) är gift och har 1 barn, nah vänta, han fick ytterligare 1 barn för ett par månader sen om jag inte missminner mig.

vad ser du i botten av glaset?

image584

Rachel Bilson

image583
Skådespelerskan rachel Bilson var med i filmen Jumper som jag såg igår, och jag får nog så snällt erkänna att hon var bättre än vad jag trodde att hon skulle vara. Dessutom har hon en klart chic stil, söt men ändå tuffare.

Kanske inte vanligtvis vad jag brukar skriva om kanske,
men nångång måste man ju ha en första gång för allting,
inte sant?

image578image580image581image582 

Nytt på MB

Jag har fått lite nya bilder utav Johan som vi tog för ett par veckor sen, en sån dag då det var tokigt kallt men riktigt fint ljus. En utav bilderna lägger jag upp här men vill se fler utav dem så får ni kika vidare på MB, och ni som kan får gärna fällen liten kommentar.


image575
Vad tycker ni om bilden?

23/2-08

Lille T har varit hos famor hela dagen och blivit galet bortskämd, så idag har jag och Herr J kunnat leka lite för oss själva. Mamma och pappa stannade hemma, Ann och sambon fick gå ut och leka.

Vi åkte in till Stockholm, landade först i Gamla Stan för att besöka Emmas butik. Fick med mig ett par grymt snygga örhängen, klart orginella. Jag tror min käre sambo var glad att vi besökte butiken innan lönen har kommit, annars hade jag nog varit ganska fattig... det fanns väldigt mycket som jag kunnat tänka mig att ta med mig hem. Så ni som har möjligheten att ta er till Stora Nygatan, besök Magnani, som butiken heter.

image572Vi snurrade runt i lite olika butiker inne i city och helt otippat så snubblade vi förbi både Face, Makeupstore och Mist... vilken tillfällighet. Hittade ett par tokläckra lösögonfransar inne på Makeupstore, fråga mig vad jag ska ha dem till, men de fick följa med hem iallafall. Hittade en mössa och en ny halsduk också inne på Bikbok, klart man måste ha en ny mössa i vårsolen...

Åt på nån Mongolisk resturang, nått jag inte kan rekomendera. Urk, nah, jag vill gärna ha bättre mat för pengarna. Visst, jättetrevlig personal o så, men maten var inge vidare. Ankskrälle.
image573
Filmen däremot var riktigt sevärd, lite för kort och som bäddat för en uppföljare, men med ett bra underhållningsvärde. Jumper med Hayden Christensen i huvudrollen, handlar om en ung kille som kommer på att han har gåvan att teleportera sig själv vart han vill... Jag ska inte berätta så mycket mer om filmen ifall att det är fler som har tänkt att se den, men om det är nån som tjatar så kan jag vara vänlig nog att berätta hur den slutar...

Hur kvällen slutar är svårt att säga än så länge, men jag skulle tro att jag gossar ner mig i soffan och somnar till en halvdålig film. Har lite ont i halsen och känner mig lite halvhängig, ja och lite gnällig. Nåja, så farligt ere inte alls det. Det har varit en riktigt mysig dag iallafall.

Bio

Har precis reserverat biljetter till filmen Jumper som hade premiär igår, så om ett tag
så bär det av in till Stockholm för att gå på bio. Tokmysigt.

Vad ska du roa dig med idag?

Mmh godmorgon

Gårdagen bestod utav vilda diskussioner om samhället, kriminalitet och bilhandel. Klart udda. Allt detta på grund av galna drinkar med mörk rom. Livsfarligt men strålande skoj.

Mmh, lite pannknack idag men inte alls farligt. Ska ta och lura familjen till frukosbordet nu, för att sen se om man kan bli människa idag och ta tillvara på dagen. En godmorgon till mig.

Evig väntan


Okej, Thor fick välja helt själv vad det skulle vara i och på tårtan... det hade kunnat bli värre. Blåbär och annanas inuti, vindruvor och strössel i två olika färger ovanpå. Han fick göra allt själv, en sån nöjd liten pojke. För att hindra honom ifrån att hugga in i den precis klara tårtan så fick jag muta honom med fruktsallad, lite grädde och strössel. Jag förstår inte att de små liven kan få i en sån blandning. Men men. Själv äter jag ju inte tårta men jag kan ju alltid hoppas att den smakar bra för de andra som får smaka på den.


Efter tårtbakeriet så har jag roat mig själv med att göra mig iordning tills födelsedagsbarnet kommer hem, kan ju vara en fördel om man klivit ur sina arbetskläder iallafall. Fästa upp håret och lägga lite färg i ansiktet, fick jag ju chansen att leka lite med mina nya skuggor. För mycket tid kan vara farligt för en uttråkad flicka.

Nah jag lyckades inte få med hela outfiten, jag vette sjutton hur ni lyckas ta era helkroppsbilder. Linne (Bikbok), top (Ellos), kjol (HM) samt leggings, så det var inte mer avancerat än så, inte mycket att se i helkropp kanske. Men är det nån som kan skänka lite ljus över hur ni tar era bilder?  

Dåså, då väntar vi bara på Herr J...

Hipp hipp

image564image563
Hipp Hipp hurra! 

Idag fyller Herr J år, 31 för att vara exakt. Galet va tiden har gått fort...

Jag upptänkte Herr J när jag var 13 och precis hade börjat sjuan, han gick i klassen över mig och var ju naturligtvis det snyggaste jag sett... gud så förälskad jag var i honom, och snacka om brutet hjärta när man blev tillsammans med min klasskamrat.

Var nog runt 17 när vi snubblade på varandra igen, träffades genom gemensamma vänner, men det tog ytterligare ett par år innan vi fick allt till att gå ihop.

Nu har vi varit tillsammans sen 11 år tillbaka, har barn och drömmer om att köpa hus. Hade något sagt detta till mig när jag var 13 så hade jag aldrig trott på det, men det är lite kul att tänka tillbaka på att det var han jag ville ha redan då. Dessutom är han fortfarande den snyggaste, så även om han börjar bli gammal så är han ett kap.

Lille T sa att han ville baka en tårta till pappa så det får vi ju göra, men han valde leverpastej och jordgubbar som fyllning,  vad tror ni om det? Vi får väl se hur tårtan kommer att se ut. Ha en strålande bra födelsedag min älskade. Hurra hurra hurra!

image565


Min hörna

Okej, nu fick jag visst igen för mina nyfikna utmaningar... Vännen Johan ger igen med samma mynt och utmanar mig att visa upp min lilla hörna där jag tillbringar mina skrivande stunder. Ja, det stora glaset är min godisskål.

image562

Och jag är ju inte sen att passa bollen vidare så jag tar och utmanar Tess, Linn och Maria att visa upp sina små vrår fulla med tangentludd, chipssmulor och annat godis.

mjölkskrälle

image560
Uscha, är det något jag verkligen inte gillar så är det när utgångsdatumet på maten börjar närma sig, även om man vet att vara är okej så känns det ändå lite riskabelt. Är det fler än jag som blir lite paranoida när det står dagens datum på mjölkförpackningen?

Gynning?

image559
Jag skulle göra ett försök till att se I Huvudet på Gynning igår på TV... slog på Tvn, såg väl en kvart och sen sov jag...

Är det ett bra betyg på programmet?

20/2-08

Snablars så kallt det har varit idag, dagen var förvisso ganska okej, men nu framåt kvällen så blev det så där läskigt dimmigt och tokigt så kallt. Känns rätt skönt när man kommer in och känner hur det hettar i kinderna. Idag är en sån dag som har gått sjukt fort... jobba, middag, sen kväll...

Pratade om träning under gårdagen, och hur dålig jag är på att träna. Har inte riktigt hittat nått som jag har intresse nog att fortsätta med... räknas bära barn och sparka fotboll på gården?

Jag satt och funderade över att jag inte hade plåtat på länge och att jag inte hade så mycket inplanerat, men jag kom på mig själv med att ha fel. Hemska tanke. Jag hade nog bara lite fel när jag tänkte tror jag, jag hade mer inbokat än jag kom ihåg för stunden. Jag gillar att ha mycket inbokat, att ha en massa saker framför mig, jag tror jag behöver ha lite sånt för att hålla humöret på topp. Hur funkar du, blir du stressad av att ha mycket inbokat eller mår du bra utav det?

Dags att dumslöa lite.

150 kr rabatt hos Ellos

image558
Fick ett mail imorse med 150 kronor i rabatt när man handlar för 400 kronor hos Ellos, kanske inte världens roligaste rabatt, men säger du nej til en rabattkod?

Kod: 576128


Barnbidragsmorgon

Idag är den den 20e, dagen som räddar många småbarnsfamiljer. Inge större panik för min del denna månaden dock, känns ganska skönt. Men det har varit mer än en gång som barnbidraget har fått månaden att rulla till slutet.

Jag har sovit på min högerarm inatt, det gör tokigt ont i den, känns som träningsvärk. Så antingen har jag sovit på den eller så har jag varit uppe mitt i natten och gjort armhävningar på en arm. Sista alternativet låter ju föga tråligt, även om det hade varit smidigt att få kroppen tränad medans man sov. Tänk så mycket tråkigt slit man skulle slippa då.

Det blir att jobba över idag också, hoppar in och tar en stängning så jag är nog inte hemma förän vid 18 ikväll. Men det ser ut som en dag med fint väder så det blir nog mycket utomhus, kanske t.om en sväng till skogen. Inte alls dumt.

En dusch, solrosbröd och ett stort glas kaffe. Hur har din morgon varit?

Malaco

image554
De hade extrapris på en massa godis ifrån Malaco på våran lokala skitbutik här ute i min skog, inge illa menat så om butiken det är bara de att de alltid har en massa skit. Det verkar vara deras standard. Men idag hade de tydligen slagit på stort och hade extrapris på mängder utav Malaco godis. Nej, utgångdatumet är inte passerat.

image556

Inte helt otrevligt.

Får jag titta i ditt badrumsskåp?

Med risk för att aldrig mer få komma hem till folk så får jag väl erkänna att jag är galet nyfiken av mig, som att ni inte redan visste det? Jag lovar att jag ska öppna och kika hur det ser ut i ditt badrumsskåp nästa gång jag kommer hem till dig... hähä. Och eftersom jag snokar så är det väl inte mer än rätt att ni ska få se hur mitt badrumsskåp ser ut...


image552

Jag har en ny utmaning till folk, jag vill se hur det ser ut inuti ditt badrumsskåp. Och den enda regeln är, du får inte städa innan du tar bilden, allt skräp ska finnas med! Jag utmanar... - trumvirvel - Maria, Jenny, Johan, Tobias, Angelica, Sarah Maria och Sara. Och hörri, skicka utmaningen vidare vettja!


Inlämnat arbete


Jag har precis lämnat in ytterligare en uppgift till skolan, känner mig lika nyttig varje gång jag lämnar in ett arbete och i tid dessutom, det hade aldrig hänt för fem år sen. Inget stort och inget svårt, men det känns bara så skönt att kunna hantera skolgången bättre än jag väntat mig.

Ut i mörkret...

Jag öppnar på jobbet idag så nu sticker jag iväg... nah, jag tänker inte alls
tänka på hur varmt och gott ni har det under era täcken. Hoppas att
ni trillar ur och att det är snöstorm utanför...

Ha en bra dag!

18/2-08

Har varit och jobbat med den yngre skaran barn på jobbet idag, pga sjukdom ibland personalen, riktigt skoj att få gå över på andra sidan huset igen. Det har sin charm med de små liven, små gossnallar.

image550

Jag fick frågan på jobbet idag om jag kunde jobba över, men det kunde jag ju inte eftersom vi alltid träffas och pluggar på måndagarna kl 14.30. Klockan 14 får jag ett samtal att min partner är sjuk... asså, jag vet att man kan bli hastigt sjuk, men om man är magsjuk så vet man väl det tidigare? Har suttit i telefonen tillsammans med henne halva kvällen för att komma fram till något vettigt att skriva ner som vi kan lämna in. Men det är svårt att vara produktiv när man är irriterad. Jag får nog så snällt erkänna att jag blivit lite för trött för att sitta under kvällarna också, men förhoppningsvis kan vi ta en annan dag under veckan istället.


Fruktsallad har blivit ett gift för min del, äpplen och annanas är ju bara så sjukt gott. Lite päron, lägg gärna ner en jordgubbe också så kommer jag springandes. Jag får tyvärr slåss med lille T om all frukt, men han är en väldans trevlig date att ha vid bordet.

Mmh, jag har lyckats ge världen dagens blunder idag... fick för mig att jag skulle lägga ett lager genomskinligt nagellack på mina vinröda tassar för att de hade blivit lite stötta i färgen. Fingeravtryck och andra små roliga märken. Sagt och gjort, jag målar och hinner glömma bort lika fort igen att jag har målat så jag stoppar ner händerna i fickorna. Suck. Inte bara det att färgen på naglarna är helt förstörd, jag har nagellack på insidan utav fickorna på mina jeans. Säg att det är någon mer än jag som lyckas med sånna här saker?

Det är bara CSI NY på tv idag som är utav intresse, lagom segt. Vad ska man roa sig med en kväll som denna då är det tänkt...


Skuggorna ifrån MAC har kommit


Jag berättade ju i ett tidigare blogginlägg om att jag beställt lite prover utav MAC skuggor, och jag hade faktiskt glömt bort att jag gjort det. Tills idag då jag kom hem och fann ett litet paket i brevlådan. 

Kanske inte världens bästa bild, men jag e ju iallafall ingen fotograf så jag har rätt att ta sånna bilder, men jag ville ju få visa mitt nya klet som jag fått. Toknöjd med färgerna, ska bli riktigt skoj att se om jag vågar använda dem också, en del utav dem är riktigt skarpa.

image546
 
Vill du beställa prover så gör du det på Thebodyneeds.com, kan verkligen rekomenderas, inget strul alls. Betalningen gick som den skulle, fick paketet inom två veckor och inga trasiga förpackningar.

Jag roade mig med att ta en bild på min sminkväska, inte världens största med tanke på de jag sett att folk i min omgivning har, men jag har nog tillräckligt med klet och lite till. Så här ser min ut, och jag vill ju gärna veta hur din ser ut...

image547

... så jag utmanar Tess, Cilla, Saba, Sara, Linn, Sarah MariaSandra och Emma att visa upp sina sminkväskor i sina bloggar.

En bra morgon?

Idag är en sån här morgon då jag vaknade utan att känna att ögonen var svullna och igenkletade utav sömn. Vaknade utav mig själv, känner mig vid gott mod. Det känns som att detta kan bli en bra dag - en måndag - hur är det möjligt? Godmorgon helt enkelt.

Gladipack

Gladipack? Plastfolie din gamle pajas, det fanns ett märke som hette gladpack.
Gladipack låter ju som en tonårsfylla...

17/2-08

Käre sambon åkte iväg imorse för att titta på en bil med grannen, vi hade inget alls inplanerat för dagen. Men finns det något tillfälle där man är så rastlös och sugen på att göra något som när man inte kan ta sig iväg?

image543

Roade mig med att gå upp i mammas lägenhet och vattna hennes blommor, eftersom hon fortfarande ligger kvar på sjukhuset. Det är länge sen jag pratatat med så mycket släktingar som jag gjort denna veckan, känns som att alla ringer till mig och frågar hur det är med henne. Vore det inte mer lämpligt att ringa och fråga henne, någonting säger mig att hon skulle uppskatta det.


Bah, hur glad blir man på sig själv när man lyckas välta ut nästan allt utav den lilla skvätt basnagellack man har kvar? Mja, ungefär lika glad som när man är 15 och får en servis i födelsedagspresent.


Sambons systerdotter kom förbi och fikade lite, va riktigt länge sen jag träffade henne nu. Julafton tror jag att det var sist och ändå bor hon så nära. Känns ju bara dumt att man träffas så sällan när man bor på 5 minuters avstånd, och ändå blir det lissom aldrig av att man träffas.

image544

Har varit nere en sväng hos mina bröder för att hjälpa till att sätta upp lite persienner, fika lite och prata en massa strunt. Tyvärr så fick vi inte upp persiennerna eftersom de var i fel mått, lagom less på att hålla på att pyssla så beställde vi pizza istället. Tycker jag är en bra avslutning på kvällen.


Tävling om armband


Okej, så då chansar jag ytterligare en gång, men på detta armbandet denna gång. Patricia har en TÄVLING där man kan vinna armbandet ifrån Bagandfashion.com, och det skulle jag ju inte ha något emot.

image542

Tävla om halsband

image540
Borta i Alexandras blogg finns en TÄVLING, där man kan vinna detta läckra halsband ifrån Styleonline.se.
Jag får väl chansa ytterligare en gång och vara med, va med du också!

16/2-08

Okej, så shoppa har jag gjort idag medans lille T var i badhuset med farfar, lagade en ganska god middag idag och till den fick man visst ta ett glas rödvin. Sista flaskan ifrån det vin som vi köpte i Bratislava som öppnades idag, kände lite trist. Dricker du helst rött eller vitt?


Jag tappade bort mina två guldarmband för ett tag sen, jag hade naturligtvis satt ihop dem så att jag tappade bort båda... ena fick jag när jag var 14 utav min mamma, så det har hängt med ett tag. Andra köpte jag när jag var utomland med en vän när jag var 19, så även det har varit med under en tid. Jag har letat överallt efter dem men inte hittat dem, så jag har bara antagit att jag tappat dem utomhus... men idag när jag städade undan på skrivbordet så lyfte jag på min skärm... mmh, där låg dem. Båda två. Asså, varför i hela ridens har jag lagt dem där under? Suck, jag blir så trött på mig själv ibland.


Ikväll är en sån kväll där då jag gärna hade haft en dålig film att dumglo på, fortsätta moffla i mig lite chips och sen somna framför tvn. Har varit så sjukt trött under en ganska lång period nu, börjar tröttna lite på att vara det. Jag är redo att gå och lägga mig och sova klockan 22.00 en lördagkväll... Schy! Säg inget till nån!


Dagens shopping


image539Jag var ute och snubblade lite på stan, det finns en del rea kvar men inget speciellt så där som tilltalade mig i klädväg förutom ett par strumpbyxor.

Hittade lite småsaker att lägga ner i sminkväskan dock, 3 nya nagellack ifrån Depend, ett blått, ett grått och ett vinrött. 3 nya eyeliners i olika färger. 2 nya ögonskuggor i färgerna vit och gul. Alltid så skoj att få lite nytt klet och kladd, nöjd.

Tävling med aromia produkter

image538

Fram till klockan 12 idag har man chansen att vara med och tävla om produkter ifrån aromia.se, i mina öron låter det ganska intressesant även om jag aldrig vinner något.

För er som blev lite nyfikna så finns tävlingen hos Junitjej, dvs HÄR!, om du skyndar dig så hinner du också vara med och tävla.







Nya länkar

Jag la nyss till två nya länkar, en till Emma och en till Dorion, båda två är stylister som jag har
arbetat tillsamman med vid plåtningar. Ta en titt vettja!

Tävling hos Emma

image537
Japp japp, hos Emma tävlas det för fulla muggar om örhängen,
och hennes blogginlägg om tävlingen hittar du HÄR!

Gäsp

Guud så det märks att jag vant mig vid att få sova lite längre på morgonen nu när jag gått ner till 25 timmar i veckan, är inte alls motiverad att kliva upp ur sängen. Planeringsdag, föreläsning och jobb, enda fördelen är att man kan gå i mer civila kläder.

image536
Foto: Christian Hollmann, Mua Dorion

Men... idag är det fredag!
Vad händer i helgen?

14/2-08

image535Okej här kommer en snabb resume över dagen...

Jobbat som vanligt, tittat lite på vad som ska pluggas in inför nästa arbete i skolan, lagat lite mat och ätit mat, inget speciellt utan bara tacos. 

Försökt åka lite med våran bil, bilen brakar ihop och börjar koka och spotta grön vätska omkringsig, låna en ny bil som också brakar ihop så vi lånade ytterligare en ny bil... mmh, suck. 

Hälsat på mamma på sjukan, som faktiskt var vid gott mod då febern äntligen har gett med sig. Nu får man bara hoppas att det håller i sig och att det kan vända. Och sen har jag åkt lite mera bil.

Lite lustigt måste jag säga att det känns, imorse sa jag till en kollega på jobbet att nu börjar faktiskt jag också känna att det är dags för vår. Vi tar nog och skippar mer snö. Jag sa också att bara för att jag säger så, så kommer det säkert att komma snö idag. Vad tror ni händer? Mhm! Jo då, det snöar nu...

Sen har jag slöat och slöat lite till, det känns som en ganska bra avslutning på dagen... så nu får det bli natten med slutet på Criminal Minds och Law and Order. 

Dagens bild som jag bjuder på är en favorit
ifrån Sarah Maria och William Saar.

Modell för Gallerian?

image533


image534Gallerian söker en modell till sin nya vårkampanj, tjejer och killar ifrån 18 år och uppåt. Livekasting i Stockholm i slutet av Februari och sen går kampanjen av stapeln i April.

Den som vinner får sitt tryne på en jättevägg samt 10.000 kr att sätta sprätt på i gallerian. Bara pengarna är ju värt att vara med i tävlingen.

Alla slutfinalisterna får även en plats hos Synk Castings modellregister. Det värsta som kan hända är att man får ett nej...





Anmäl dig här!

NRJ's webradio

image531
Ere fler än jag som är dåliga på att lyssna på radio? Då vill jag tipsa om NRJ's webradio, gå in på NRJ.se, och välj mellan radiokanalerna RIX FM, Lugna Favoriter, NRJ, Svenska Favoriter och Bandit Rock.

Jag tycker alltid att det är lite lurigt att komma på vad det är jag vill lyssna på, så för min del är radio helt klart det bästa.


Grymt bra enligt mig!

Dagen till ära?

Vi fick gelegodisar och choklad på jobbet idag, skulle det inte vara mer speciellt att få det på vilken annan dag som helst?

Alla Hjärtans Dag

Okej, jag får väl börja dagen med att önska alla en trevlig Alla hjärtans Dag, bara för att jag själv inte är nån direkt fan utav dagen så betyder det ju inte att jag inte kan vara trevlig.

image530
Hur firar du Alla Hjärtans Dag?

Vinn en maskara

image529Jag såg att fröken Cilla var med i en tävling, så jag tänkte passa på att försöka slåss lite med henne. Man kan alltså vinna en maskara ifrån New York Colors.

Va med och tävla du me vetja!

13/2-08

Har jobbat över idag, men dagen flöt på så himla snabbt så jag hann knappt känna av den innan det var dags att gå hem. Galet kallt dock, men strålande sol. Får man nån färg utav solen nu?

Ganska skönt att komma hem och få hemlagad mat när man varit ute i det kalla vädret hela dagen, inget extravagant utan spagetti och köttfärssås, men jag blir alltid lika glad när jag slipper laga mat. Inte för att jag inte tycker om att laga mat, mest för att det känns lite lyxigt om någon annan gör det.

Imorgon är det Alla hjärtans dag, ska man fira det? Jag tänkte nog plugga lite och hälsa på mamma på sjukan, räknas det? Jag får nog erkänna att jag och min sambo har varit ganska dåliga på att fira alla hjrtans dag, födelsedagar o sånt. Det är helt enkelt inte min grej. Sen tycker jag att det har blivit lite av en hysteri med alla hjärtans dag, om man behöver en speciell dag för att visa sin kärlek, är det inte dags att ge upp då? Eller är det så att folk vill ha den lite speciella dagen att skylla på för att få skämma bort varandra? Känns som att jag sticker ut hakan lite när jag sågar alla hjärtans dag, men må så vara.

Bjuder på en bild ifrån förra våren. Ja, nu börjar även jag längta efter sol och vår...

image528

Hoho

image527

Plåtningen med Fisher


Jag berättade ju innan att jag hade en plåtning idag tillsammans med Tobias och Rosanna, det gick precis lika bra som jag förväntat mig. Tokmysiga människor att jobba med, första gången jag jobbade med dem båda, men det kan jag absolut tänka mig att göra om. Jag tog en bild på sminkningen jag hade under dagen innan jag tvättade bort den, tänkte att ni skulle få en liten sneakpeak.

Jag är så där lagom genomfrusen nu, tokigt kallt vare ute när vi plåtade, så jag ska ta och sätta på mig raggsockor och hoppa ner i badkaret... eller så badar jag först och sätter på mig raggisar sen.

Nämen...

... godmorgon, eru redan uppe?

Idag har jag en ganska hektisk dag, ska snart rusa iväg på jobbet och göra ett par timmar där. Sen springa hem och invänta fotografen Tobias Fischer och makeupartisten Rosanna Ingersjö för en spännande styling och sen vidare ut på äventyr. Första gången jag jobbar med någon av dem, så det ska bli riktigt skoj. Wish me luck!


11/2-08

Jobbet flöt förbi som en vanlig måndag, allting var kaos, men jag tror att jag gillar att ha det så, det blir lite mer sport så. Mest ordbajsande, så illa är det inte.

De ringde ifrån lille T's förskola och sa att han var taskig i kistan, stackaren. Pappa J släppte allt han höll i och körde som en biltjuv för att vara där så snabbt som möjligt. Okej, kanske inte riktigt så fort, men han är bra snabb när det gäller att få bara hemma för Vård Av Barn. Nejdå, vi slåss inte om det, jag har bara inte tillräckligt vassa armbågar för att ge mig in i slagsmålet.

Okej, så det blev inte så mycket studerade gjort idag, lite löst snack bara. Inte mycket mer vi kan göra, eller ah kan och kan, jag kan väl sätta mig ner och skriva lite men någonting säger mig att jag kommer att hinna med det. Känns som att det är en ganska enkel uppgift. Åh nej, jag klagar inte, tvärt om, jag är väldigt nöjd med att det känns enkelt.

Måste säga att hela mamma historien, med att hon blev inlagd på sjukhuset har gjort mig lite uppjagad och spretig i tempramentet. Stress kallar vissa människor det tydligen. Kikade på en till film under kvällen, det tycks vara en bra avkoppling då jag verkligen lyckas koppla bort helt, vilken överraskning att höra att jag tittar på film inte sant?

    image525

    Awake


    Den manliga huvudrollen som spelas utav Hayden Christensen (Starwars III) är vaken under en hjärtoperation, vid medvetande men helt och håller paralyserad. Hans unga fru Sam som spelas utav Jessica Alba (Fantastic Four), sockersöt som alltid, kvinnligt bakslug. En film som börjar ganska lungt, som vilken kärlekshistoria som helst, men den tar en ganska oväntad vändning. Riktigt bra.


Jag har pratat lite med min nyfunne vän Saba, angående olika frisyrer som man har haft, så jag tänkte att jag skulle passa på att visa lite olika som jag har haft. Nah, skratta är inte tillåtet!




Nya Nemi

image515

Update mamma

Min mamma är ortfarande dålig, hon blev inskickad till sjukhuset i fredags och där har hon varit sen dess. En väldigt hög sänka, 104 till en början, sen steg den till 147 och nu är den uppe i 225. vad jag förstått så ska man ha mellan 4 och 12 i sänka... läkarna verkar inte alls veta vad som är galet. EKG proverna visade sig vara bra iallafall, vilket är en stor lättnad då hon hade en infarkt för lite mer än ett år sen. Lite nervös får jag nog erkänna att jag är.

Mmh måndag igen...

Jaha, då var det måndag igen... behöver man säga mer? Alla suckar och håller med om att det vore helt klart trevligt att få stanna hemma idag också. Måndagen är inte bara måndag för mig i allt vad det innebär, det är även den dagen vi träffas och pluggar tillsammans.

Tycker du att måndagen är lika trist som jag tycker?

Lite mera film

Åhå och mitt filmaraton fortsätter i det oändliga, hade min mormor varit vid liv så hade hon sagt åt mig vid det här laget att mina ögon kommer att bli fyrtantiga. Är inte det ett sånt typiskt mormor uttryck?  


    image513
    Enchanted.

    Jag hade älskat denna filmen när jag var 12 år och gick igenom en prinsessperiod, äckligt söt film. Sockerdrypande, änglasnuttigt och rosagölligöll. Tecknad till en början, då den vackra Giselle (Amy Adams) värld krockar med New York city med hjälp utav den elake drottningen (Susan Sarandon). En kärlekshistoria ja, som tagen ur en saga, där prinsessan står mellan två prinsar, James Marsden (X-Men) och Patrick Dempsey (Grey's Anatomy).

    Kanske inte en film jag hade valt att se om jag hade haft andra valmöjligheter, men nu hade jag bara denna... nåja, nu har jag sett den och det var väl inte större skada skedd.

    image514
    My Blueberry Nights.


    Även om titeln låter lite lustig så blir man snart övertalad när man ser att namn som Norah Jones, Jude Law och Nathalie Portman pryder rollistan. En ganska udda film, men det gör mig inget alls, jag brukar fastna för det som är lite udda men även den här var lite seg den första halvtimmen. Ett artistiskt foto, helt klart, men jag vet inte om det räcker för att det ska vara en grym film. Bra ja, men inte grym.


Heated lash curler


Mmh, en heated lash curler... Har ni testat en sån? Det är som en vanlig ögonfransböjare parad med en locktång, och tada! En Lash curler! Det blir lite varmt att ha den så nära ögat, så det känns lite otäckt till en början men som med allt annat så vänjer man sig ganska snabbt.

image510

Eight Hour Cream - Hand cream

image509
Den luktar förvisso rätt illa, men den är riktigt grym, både för händerna och naglarna, speciellt nagelbanden. Jag använder den så fort jag blir torr om händerna, vilket jag ganska ofta blir under vintern.

Om du beställer den via Shopping4net.se så kostar handkladdet 79 Skr, och en vanligt Eight Hour cream 169 Skr, inte jättedyrt och helt klart värt att ha.


10/2-08

Godmorgon, goddagens, godeftermiddag... ah what ever, hej. Det är grått idag, riktigt trist, men inte alls kallt. Känns som oktober. Snö eller vår, inget annat tack. Jag har passat på att fortsätta som gårdagen, man måste ju avsluta det man har påbörjat inte sant, så jag har roat mig med att göra precis ingenting på förmiddagen.

Jag har fortfarande inte hört nått mer ifrån sjukhuset och min mamma, jag vet att jag kan ringa, men hon har inte sovit på två dygn så jag vill inte riskera att väcka henne.

Kikade på ytterligare en film, så himla skönt att bara koppla av och koppla bort ett tag, jag ska försöka påminna mig själv om att jag borde göra sånt här oftare. Sova mer, koppla av mer.


    image508

    Georgia Rule.


    En rätt mysig familjefilm, en romantisk drama. Handlingen skildrar mormor Jane Fonda, mamma Felicia Huffman (Desperate Housewives) och dottern Lindsey Lohan (I know who killed me). Fröken Lohan spelar en riktig snorunge med en pissjobbig attityd, och inte helt konstigt kanske, men hon gör rollen perfekt. En ganska slö film som är perfekt att se på en söndag förmiddag.


Nåja, det är väl kanske dags att ta tag i tvätten, hoppa in i duschen och börja tillaga lite lunch. Någon som har lust att assistera?


9/2-08

Så okej, lite seg har jag ju varit hela dagen, jag kan ju skylla på morgonens släng utav bakfylla.Ganska skönt att inte ha något alls inplanerat idag, det är typ första dagen på hur länge som helst, för att inte tala om första lördagen ledig på galet länge.

Har haft en barnfri dag då lille T har varit hos farmor och farfar, så jag har planerat in att göra så lite som möjligt. Kopplat av, filat naglarna, trampat runt i leggings hela dagen och kikat på två olika filmer, med lite utav en röd tråd.

    image506

    Becoming Jane.


    En mycket charmig kostymfilm som ska återspegla den unga författaren Jane Austens liv, med den mycket passande Anne Hathaway i huvudrollen. Ni känner säkert igen henne ifrån bla The Devil Wears Prada och The Princess Diary. En typisk brittisk film, med ett väldigt vackert foto. Det är inte så mycket mer jag kan säga om den utan att förstöra den för er andra, sevärd helt enkelt.



    image507
    The Jane Austen bookclub.


    Sex personer ifrån Califonien bildar en bokklubb för att diskutera författarens verk, sex starka men fullständigt olika personligheter.Jag tyckte nog att filmen var ganska seg första halvtimmen, men sen tar den fart och blir en klassisk amerikans drama. Tårar, tandagnissel och lyckliga slut. Varm och känslosam dock, med en bra sensmoral.



Min mamma är inlagd på sjukhus, inget allvarligt verkar det som. Hon har åkt på det där hemska viruset som alla människor har fått, så hennes kropp strejkar ur lite eftersom hon har ett grinigt hjärta. Hög feber och en sänka som inte var att leka med. För en gångs skull gick hon med på att stanna kvar när läkarna bad henne, det tackar jag för. Man oroar sig ju alltid ändå, även om de säger att det är ingen fara.

Så, vad har du roat dig med ikväll?

Skor ifrån Laredoute


Åh jag satt och kikade lite på skor hos Laredoute, och jag hittade flera par som jag skulle kunna tänka mig att ha i min garderob. Jag skulle egentligen leta efter ett par svarta pumps, för det är något jag inte har i min garderob, märkligt nog. Vart har du köpt dina svarta?

image502image503
197.40 kr - 170.55 kr

249 kr - 459 kr

image504image505

40 och 55 öre?

Bakis morgon

Jag var ute och åt middag tillsammans med två vänner igår, Hanna och Sandra, riktigt mysigt. Blev en öl till maten, och lite fler öl efter maten... och jag skojjar inte när jag säger att det kändes i huvudet när jag vaknade imorse, galen pannknack och snurrig i kolan.

En dusch, två stora glas kaffe och lite frukost och nu är jag igång igen. Lite seg i pannan fortfarande, men annars mår jag helt okej. Redo för att ta över världen igen.

Väska eller inte väska?

image501
Jag var så häääär nära att beställa en väska igår. Ni som känner mig vet att jag aldrig använder väska, jag är för bekväm för att släpa runt på en massa saker. Men den var riktigt snygg, grön, den hade nog gjort sig riktigt snygg på min axel framåt våren.

Vsäkan får inte vara prålig, inte för mycket krimskrams på den, enligt mitt tycke iallafall. Men vad vet jag, jag använder inte väska.

Varför använder du väska, av gammal vana, för att det är snyggt, eller för att du verkligen behöver den? Jag vill se bild på din väska!

MAC


Okej, jag föll för trycket att beställa lite nya saker igen... inga kläder den här gången utan skuggor. Snubblade över en perfekt site där man kunde beställa prover utav MAC skuggor, så att man slipper lägga ut hundratals kronor på skuggor man inte vet om man verkligen vill ha.

image500

Jag beställde 12 st och jag får betala lite över 200 kronor. Ganska överkomligt, inte sant? Får se hur lång tid det tar innan mina skuggor trillar på plats, 2-3 veckor skulle jag tro. jag blir alltid lite nervös när man ska beställa ifrån nya ställen, men jag har sett flera som beställt härifrån, så jag får väl lite på att det går bra för mig också.

MAC

Dubbelgångare



Kollade på Myheritage.com för att se om det fanns nån jag var lik... Vad tycker ni, är det nån av dessa som jag är lik?

Nygammal bild

image499
Fotograf Johan Gustafsson och Mua Maria Åström,
vad tycks?

Nya Nemi

Eftersom jag grinade om att jag blev lite trötter på Facebook så får jag väl kontra med att jag mer uppskattar Helgon.net och deras serier, speciellt Nemi som i mina ögon är helt underbar. Grymt!

image497

Ere så?

image496

Godmorgon folket

Nu när jag börjar senare på morgonen så hinner ju J åka iväg till jobbet, så jag och T får äta frukost själva. Lite mysigt visst, men det känns ju att det saknas en i familjen. Fil, sånna där vetekudd flingor och lite extra russin blev dagens frukost och ett stort glas kaffe förståss.

Jag tycker vi kan få tillbaka lite snö så att det kan få vara ljust när man vaknar, tycker det är galet deprimerande att behöva kliva upp ur sängen medans det fortfarande är mörkt. Lite ljusterapi vore kanske inte helt dumt, slänga sig i ett solarium kanske.

image495

Passar på att bjuda på en bild utav mig, tagen utav Christian Hollmann som inte bara är en god vän utan även en grym fotograf. Klart en utav mina favorit bilder.

Trött i pannan idag, är inte alls med känner jag. Jag är visst lite morgontrött idag så jag ska nog återgå till att sitta och fånstirra på min skärm ett tag till innan det är dags att börja göra sig iordning för jobbet. Ha en bra dag gott folk, och hjälp mig hålla tummarna för snö.

Facebook

image493Asså, visst, det är jätteskoj med facebook, man snubblar på folk man inte ens vill prata med på krogen. MEN, den stora fördelen är att på facebook kan du ignorera dem, grymt, det tackar vi för. Men alla dessa hemska invites... suck, behöver jag ens förklara? Vill du? Han vill veta om? Får hon ta reda på detta? Hon är nyfiken på? Asså allvarligt... ere bara jag som uppfattar facebook som påfrestande?

6/2-08

Då så, nu har jag varit iväg och hämtat mitt paket på posten samt fått lite kvällsmat i magen. Inte helt illa. Tänkte att ni skulle å se vad mitt paket innehöll nu när jag öppnat och provat allt, byxorna är något långa, men vilka byxor är inte långa när man har lika långa ben som mig?


Blev riktigt förtjust i den blå klänningen med de stora ärmarna, riktigt fin design. Sen gör det ju inte saken bättre att den hade kvalitet nog för att man ska vilja bo i den.

Jag har äntligen fått svar på inte bara den inlämningsuppgift till skolan som jag skrev om tidigare, utan även den jag skickat in efter det. Så nu är jag godkänd i första kursen och redo för nästa! Klappa mig själv på axeln, det känns riktigt bra.

Nu när alla har hysteri över serien Gossip Girl så tänkte jag passa på att kika på Cashmere Mafia, nån som haft tid att kika på den serien? Den sägs vara nutidens Sex and the City med Lucy Liu i spetsen, men jag vet inte riktigt... Nåväl, sjuker ner i fotäljen ett tag och dumglor lite.

image492

Mera paket!


image487Åh just ja, det glömde jag ju säga. När jag hämtade in posten och min paket avi, så fick jag även ett litet paket med i posten ifrån L'Oréal.


Fick ett litet brev också:

    "... Bla bla... testpilot någonting... Du är ej en utav de utvalda, men som tack för visat intresse får du här en Derma Genesis dagcreme..."

Hoppsan, ja tack då, jag kan inte ens minnas att jag sagt att jag vill vara testpilot. Nåja, det är ju synd att grina över att man får gratis produkter och en rabattkupong.


Mitt paket...


Okej, jag beställde ju en del grejer för ett par dagar sen, fick sedan ett mail om att sakerna var på väg... so far, so good. Ingen avi än så länge. Så jag tänkte att jag loggar in och kollar hur det går. Skriver in mailadressen, nah det funkar inte för det finns ingen användare med den adressen. Nåja, skriver in kundnummer istället, men det går inte heller för det finns ingen användare med det kundnumret. Suck. Jag vill ha mina kläder!


Muttrar lite, men det är väl kanske inte hela världen... kanske ska gå ut och kolla i brevlådan om jag har fått en avi... fnys, vad tror ni ligger i brevlådan och väntar? Jo en postavi med mina kläder!

Men då måste jag ju klä på mig och gå ut i regnet för att hämta mitt paket...


Jobb jobb jobb!

Så, jag gick alltså ner till 25 timmar i veckan för att hinna plugga lite mera och känna att jag har lite tid över till annat än bara skola och jobb. Familjen t.ex. Jag visste att detta skulle innbära att jag skulle få jobba över en del bortsett ifrån mina 25 timmar, men jag trodde inte att det skulle bli en massa övertid redan första veckan. Vad jag vet än så länge, så blir det 5 timmar denna veckan, och 3.5 timme nästa vecka. Än så länge... Nåja, jag grinar nog lite för gnällandets skull, det ger ju faktiskt lite mer pengar i kassan.

Huvudvärk

Godmorgon gott folk och alla andra som också är uppe så här dags. Haru sovit gott? Idag är en sån dag då jag tror att kaffet kommer att vara trasigt hela dagen. Fick huvudvärk innan jag la mig i sängen igår kväll, vaknade under natten utav pannknacken, och nu när jag vaknat så har jag otyget kvar. Vad ska det vara bra för?

Nån som har nån huskur för att bota huvudvärk?

image486

Fniss

image485

Tävla med LivetsomLinn.se

image484


jaja men, jag har inte vunnit på de andra tävlingar jag varit med så jag lär inte vinna denna heller, men det är ju den blonda söta som anordnar tävlingen så då måste jag ju bara vara med. LivetsomLinn.se.

Mhm?

Nu e jag hemma igen efter en dag på jobbet, slavade i köket hos moder samt en rask promenad hem. Har ni saknat mig?

Frukost?

Fil och musli till frukost, och ett stort glas kaffe så klart, jag börjar vänja mig vid att äta frukost hemma innan jag går till jobbet. Jag e rätt kinkig med maten, speciellt på morgonen, vill gärna hinna vara vaken ett tag innan jag behöver äta men jag vägrar ju blankt att gå upp tidigare för att hinna äta.

Vad äter du till frukost?

Grattis mamma!

image482
Idag fyller min kära mamma år, grattis!

Går direkt upp till mamma efter jobbet och hjälper till att bara, eller ah, jag ska inte ljuga... jag går dit och är i vägen. Men efter alla dessa år så måste jag säga att hon är förvånandsvärt duktig på att arbeta runt mig, och hon har dessutom världens längsta tålamod.



image483

4/2-08

Idag har varit en riktigt bra dag, vilket kanske är rätt märkligt med tnake på att jag började med att ha sönder en tallrik idag... men men, man ska aldrig upphöra att förvånas. Känner mig på bra humör.

Har varit en kanondag på jobbet, riktigt kul, det har verkligen gått framåt. Känns bra att ha gått ner lite i tid, nu kan man verkligen ge allt under den tiden jag är på plats. Ska förvisso jobba över på onsdag, men jag är inte förvånad, jag visste att det inte skulle bli bara de timmarna som jag har på papper.

Fått in två uppgifter till skolan, visst får jag väl klappa mig själv på axeln nu? Kändes jätteskönt, så nu har jag en vecka helt utan skolarbeten, inte helt illa. Hoppas bara att det inte tar lika lång tid som innan att få svar, jag kan inte minnas att jag någonsin tyckte det var så här skoj att få tillbaka rättade arbeten när man gick i skolan tidigare. Och nästa vecka börjar en ny kurs, kommunikation, ska bli riktigt skoj att få se vad som är tänkt att vi ska göra då.

Betalade till och med hjulinställningarna på bilen utan att grina ur om det, det ni! Det har nog aldrig hänt att jag betalat något på bilen utav att jag tycker att det svider.

Känns som att jag med gott samvete kan gräva ner mig och titta på lite serier. Mhm!

Mera paket till mig!


Gick upp, satte på kaffe och gjorde iordning lite fil och flingor. Satte mig ner och slöade framfördatorn i väntan på kaffet, kollade mailen... och hur trevligt är det inte att få ett mail där det står "Ditt paket är på väg"? Snacka om en godmorgon!

Tävla om örhängen


Jag hittade en tävling hos Helena där man kunde vinna ett par söta örhängen ifrån bags and fashion, inte för att jag vinner, det gör jag aldrig men man fölorar ju inget på att testa.

image481

3/2-08

Söndag morgon och den lilla snön vi fick igår tycks ligga kvar idag, inte så pass mycket snö att man kan ge sig ut och åka pulka men det låg iallafall två centimeter kvar ifrån gårdagen, plus att det kom stora snöflingor singlandes under dagen idag. Det blir direkt så mycket ljusare, så skönt, hoppas att det får ligga kvar ett tag. Snö, ett par minusgrader och sol, ja tack.

Vi åkte iväg idag för att inhandla en ny badrumsmatta idag, hittade en jättesöt rund. Väggfärg till lille T's rum, tråg, rollers och penslar, lakan med döskallar på samt ett örngott med Cars motiv.

Det blev hemgjord pizza till middag med kykling, lite bacon och fetaost. Min mamma kom över för att äta med oss och hon hade inhandlat en ny glitter eyeliner ifrån Makeupstore åt mig. Tack mamma!

image480

Det blir nog en ganska lugn kväll, slöa och slappa. Bör väl kanske ta itu med den sista tvätten, men just nu är jag så där seg på maten så nu orkar jag inte. Tänkte kika på Theif senare ikväll, den enda serien som jag följer på TV, fler än jag som följer den?

Mulle Mustang

image479

Alla ni gamla hästfantaster där ute, ni kommer väl ihåg Mulle, den lilla ponnyn som alltid var med i tidiningen Min Häst? Han var klart en utav mina favoriter när jag växte upp! Nostalgi för min del.

Kommentarer?

image478Jag har funderat lite på en sak, det är många som svarar på bloggkommentarer i sin egen blogg. Hur är det då meningen att den som skriver ska få veta att de har fått svar? Jag tycker det är jätteknöligt att behöva gå tillbaka till andra bloggar för att kika om man har fått svar, jag personligen tröttnar då, jag kanske är lat men jag uppfattar det som lite dumt. Går du tillbaka till andras bloggar för att kika om du har fått svar?

Dags för frukost nu, hoppas du haft en trevlig morgon.


I know who killed me

image477

Kikade ju på filmen med Lindsey Lohan igår, ingen höjdarfilm kanske, men helt okej att slötitta lite på. Den hade väl sina stunder då jag trodde att den skulle bli bättre men som i många andra amerikanska filmer så blir man lätt besviken. Lindsey var väl förvisso en bättre skådespelerska än vad jag trodde att hon var, men mja.

Den börjar ganska bra, lite halvknepig och lite konstig. Jag gillar udda filmer. Bygger upp lite spänning, jag hade faktiskt ett par stunder i filmen då jag blev lite skrajsen. Stripscenerna som gör filmen känd, ja jag kan ju förstå att det är många tonårspojkar som hyr filmen enbart av just den anledningen.

image475image476
image473image474

Visst är väl filmen värd att se, speciellt om du inte har något annat för dig en fredagkväll, men det är inte en film jag skulle rekomendera att se på bio för så bra var den inte.

2/2-08

Woho, det snöar här nu, helt otroligt. Jag tycker alla andra har fått snö utom jag! Jag vet, jag låter som ett barn men jag kan inte låta bli att tycka att all världens orättvisa drabbar just mig när man får vänta tills det blir Februari innan snön behagar komma. Lite ironiskt får jag lov att säga att det är, bland de få dagarna som jag har bestämt mig för att klä mig i strumpbyxor och en tunn klänning... ja då ska de snöa.

För ett tag sen pratade jag med... hm, nån, kommer tyvärr inte ihåg vem det var, om att man alltid använder mörkt smink. Svart, grått eller brunt. Jag gör det iallafall, det är mest jag och det är enklast att använda. Men nu har jag har blivit lite inspirerad utav alla människor och mixtrar och matchar med färger, så idag när jag la ner lite extra tid på att göra mig själv iordning så kladdade jag på med lite extra färg. Hoho, jag kör en dagens sminkning, känn på den vah!
image471











Alla tre olika skuggorna Makeupstores Eyedust, så innifrån och ut... Bamboo, Carat och Mighty. Nah jag tänker inte skriva en lång harang om hur jag har gjort, vad jag har haft under, vilken pensel jag har använt. Bla bla. Nu börjar det kännas fånigt, så nu är det färdigkluddat om smink.
image472

Ska gräva ner mig i soffan, äta lite chips och dricka cola. Mmh, jag är onyttig, so sue me. Ska kika på film, så som vanligt lär jag väl somna i soffan så att jag får kika på slutet imorgon. I know who killed me med Lindsey Lohan, förvisso en triller, men det ser verkligen ut som en riktig tjejfilm.

Ett helt blogg inlägg fyllt med en massa tjejlarv. Det ni! Det är väl så sött så man kan kräkas?

Vad köper man...


image469...åt sin mamma som fyller 51?

Hon har ju redan allt och lite till, så en pryl känns överflödig om det verkligen inte är något som är verkligen speciellt eller något riktigt skoj. En blomma, visst, men det känns lite tråkigt även om jag veta tt hon verkligen uppskattar blommor. En kram? En man i uniform? En upplevelse kanske, men vad? En pruttkudde? En käpp? Snören att sätta fast i glasögonen? Någon som har några bra förslag?

Get moving!

Dags att hoppa in i duschen och göra sig iordning för dagens äventyr, min hurtiga morgon fortsätter i samma spår. Det är ett tag kvar men jag blev lite inspirerad så jag tänkte att jag skulle lägga ner lite tid på mig själv idag. Passar på att bjuda på en gammal bild.

image467

Foto: Christian Hollmann Mua: Dorion Chang

En energi fylld morgon

image465Godmorgon,
sovit gott?

image466Jag vaknade ett par minuter efter 8, snubblade ner för att sätta på kaffe men fick ett ryck och började städa, så nu är tvätten i full gång, köket och vardagsrummet är tipptopp. Lite ovant att börja morgon så, men det är ingen dum känsla att vakna med, energi. Men nu kan jag med gott samvete sitta och avnjuta mitt kaffe.

Jag ska iväg på en så kallad fältstudie idag för ett skolarbete. Det blir den lokala dansskolan som blir utsatt, ska kika på när små barn struttar omkring i söta kjolar. Kan nog bli ganska skoj, sen är det alltid lika trevlig att träffa min studievän, tokigt härlig tjej. Alltid glad, har alltid ett leende. vad är hemligheten? Tänkte lägga ett par timmar idag på pluggandet, jag har varit så trött på kvällarna ett tag nu så jag har bara inte orkat. Jag tänkte börja kika lite på nästa kurs så att jag har ett litet försprång i vad tanken är att vi ska göra.

Nu har äntligen min tröttmösse familj vaknat till liv så det är dags att äta lite frukost. Jag börjar bli riktigt hungrig nu när man varit vaken ett tag så det ska bli riktigt smarrigt att få något i magen nu. Jag har en bra morgon, hoppas din är lika bra.

soffa+tv+ann=sant

Det är nog helt klart dags att mysa ner sig framför TVn och njuta utav fredagskvällen tillsammans med med J. Lille T somnade framför TVn då han gjorde ett tappert försök att titta på en film. Såg att det avr Criminal Minds nu, så det funkar att slötitta på samtidigt som jag avnjuten en Baileys. Inte helt otrevligt nej.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Nemi

image460

1/2-08

Klockan 6 imorse så ringde min telefon, ere inte ironiskt nu när jag har gått ner i tid och inte börjar förän 9, och naturligtvis så stressar man upp eftersom man tror att något har hänt. I andra änden sitter ett finskt bergstroll och bryter kraftigt, nästan skriker i telefon för att göra sig förståd för han vill ha min mors nummer. Jo asså, jag vet vem trollet är, det är min mors halvbror som bor uppe i norra finland, men jag var alldeles för trötter för att orka tänka. Han fick till svar "Vet du vad klockan är?" och sen la jag i princip på.

Nåja, jag somnade grymt tidigt igår, så det var väl ingen större fara för sömnen. Jag tittade på Du är Vad Du äter på TV3 igår, känner till de två töserna som var med i programmet denna gången så det var lite skoj att få se dem. Tog nog inte lång tid efter programmets slut innan jag sov. Jag säger ju att jag är inne i en sömnperiod, en riktig tröttmössa.

Idag ere fredag iallafall, tokskönt. Ser ut att bli en lugn helg, har lite pluggande att göra på lördag förmiddag och en plåtning med en Amerikansk fotograf på söndag (avbokat eftersom han vart sjuk.) och en MUA jag aldrig arbetat med, så det kan nog bli en ganska trevlig helg. Vad ska du göra i helgen?

RSS 2.0