Remembrance of summertime



Fotograf: Veronica Orrholm Zentio
Modell: Ann Kykyri


Jag fick en ny bild av fotografen Veronica aka Vexy, från en av våra plåtningar vi gjorde tillsammans under sommaren... visst ger den väl om möjligt en ännu värrelängtan till sommaren?

Är våren här?


Godmorning and hi. Nah, kanske inte så mycket godmorgon men nu känns dagen väldigt bra. Solen skinen, altandörren står öppen och radion skrålar för full hals. Nu känns det verkligen som att våren är här för att stanna. Tio grader i skuggan, helt okej.

En bra dag på jobbet också, där jag dessutom slutade tidigt. Kaffe på gång. Kan det bli bättre?

BTS med Sarah Maria och Boel

Jag var och träffade SaraMaria och Boel Lund i lördags, för att sitta hår och sminkmodell då Boel går sin utbildning som makeupartist. Mycket intressant och lärorikt även för mig, flätor och ögonskuggsteknik. Naturligtvis så avslutades dagen med en liten plåtning, där Sarah Maria tidigare känd som makeupartist, hårstylist, designer och även modell nu gav sig på kameran och var dagens fotograf.

Tick tack!


Nu kommer de här spännande dagarna när man inte riktigt vet vad klockan är. Är den här klockan omställd. Är jag sen. Kommer jag för tidigt. Nahdå, jag oroar mig inte i onödan.

Dagens lunch




Nybakade scones och en kopp te, inte dumt alls.


Bilder från ljus och blixtkursen


Det har ramlat in lite bilder från när jag satt modell för ljus och blixtkursen för ett par veckor sen, så jag tänkte att jag skulle ta och visa upp ett antal av dem. Vad tycker ni?




Fotograf: Martin Andersson
Modell: Ann Kykyri


Grå och tråkig


Duggregn och uschväder idag, grått och mulet. Men man ska väl se det från den ljusa sidan, det är inte snö som kommer ner för det är plusgrader utomhus.

Röstar på sol och vår.


Gone modelling


Nu har jag packat ihop mina saker och står redo att kliva ut genom dörren för att åka iväg och leka modell hela dagen tillsammans med makeupartisten Sarah Maria Ahrenius och den blivande muan Boel. Busigt värre.


Wish me luck!

Fredag och sol


Mmh, fredag och sol. Kan det bli bättre?


Så varen äntligen här...


... dagen vi alla väntat på. Fredag. Japp japp. Så himla skönt.

Efter gårdagens pass på jobbet så känns det som att man är förtjänt av lite helg. Lite sova och vara ledig. Kanske till och med skämma bort sig själv lite, hade inte varit fel.


Huvudvärk.


Jeanne d'Arc



Fotograf: Therese Jonsson
Makeupartist: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri


Snart fredag


Idag blir en lång dag. Jobbar från halv åtta till fyra, övertid till fem, kvällstid till sex och sen kvällsmöte mellan sex och åtta. Det kan vara så att jag är lite seg när jag kommer hem sen.

Snart fredag igen. Idag kan man till och med säga att imorgon ere fredag. De ni. Veckan har verkligen gått jättefort, som alltid kanske, men denna känns som att den bara har försvunnit. Hann blinka lite bara. Synd bara att helgerna tycks gå lika fort.

Vad haru för planer för helgen?

Skattebesked



Lyckades ta reda på skattebeskedet idag och det blev ett trevligt besked för både mig och Herr J. Lite mer än ett par kronor får vi allt tillbaka.

Hur ser det ut för dig, får du tillbaka pengar eller måste du betala tillbaka?

Fortfarande lite upp och ner


Jodå, samtalet igår gick riktigt bra. Hade inte så höga förväntningar så det kändes bra. Fick ett samtal från skolan tidigare i veckan där jag fick veta att min ängel beslutat sig för att byta till samma sida som Hyde. Nåväl.

Kom på iallafall vare var som jag hade glömt, (Jo Christian, vare är visst ett ord) kvällsmöte imorgon. Lika bra att jag skriver torsdag så att ni ser att jag har koll på mina dagar. Inte lätt alla gånger att hålla reda på både huvud och häck.

Det har verkligen varit en sån vecka och det tragiska är att den inte är slut än.

Blue



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Cecilia Johansson
Modell: Ann Kykyri


I väntan...


Visste ere väl härligt att få sluta tidigt.

Speciellt när man bara hinner gåner till skolan för att hämta Lille T, hem och vända, för att sen gå ner till skolan igen för utvecklingssamtal. Så jag sitter av lite tid nu.


Håller tummarna för ett bra samtal.


Godmorgon måndag


Ere bara jag, eller hare kommit snö igen?

Så mycket för det fina vårvädret som helgen bjöd på. Idag är all den torra asfalten borta, utbytt mot ett lager snö. Ett tunt lager förvisso, men fortfarande ett heltäckande lager. Jag hade hoppats på att få ta fram vårjackan, ja jag vet, men det blir nog att behålla dunjackan ett tag till. Tur det är sol iallafall.


Glad men upp och ner. Skyller på snön.


Jag vet att jag har kurs på jobbet ikväll, jag vet också att vi har kvällsmöte en annan dag den här veckan, men jag kan bara inte komma på vilken dag eller vilken typ av möte. Bra där huh? Tur man har lite uppskrivet på jobbet.

Borde vara vaken men får inte huvudet att fungera. Godmorgon måndag.

Pink Minelli



Fotograf: Robert Milovan
Makeupartist: Sarah Maria Ahrenius
Modell: Ann Kykyri


Nämen, det var ju visst...


...söndag idag. Haha. Jag hade inte reagerat alls tills Lille T sa att "imorgon ska jag gå till skolan"...  Kul att det är endast två av er läsare som har reagerat. Mhm. Hähä

Up up and away


Jag har redan hunnit plocka ordning på tvätten, kört igång en maskin. Planerat dagen på gymmet. Druckit första glaset med kaffe. I know, det är tidig lördagsmorgon, men jag är inte fullt lika trött som jag brukar vara på morgonen. Det är nästan, men bara nästan, så att jag skulle vilja sticka ner till gymmet redan nu.

Inte fullt lika taskigt morgonhumör.


Årets första måltid utomhus




Idag kändes det verkligen som att våren är på väg att infinna sig. Årets första utomhuslunch, grillad korv med bröd, kunde ätas på altanen. Ja det är fortfarande mycket snö kvar men det var så pass varmt att man kunde sitta utan jacka och känna hur solen verkligen värmde. Underbart.

Nouba Sweet Kiss Nr6


Jao som ni ser på bilden så gav det här läppglanset från Nouba ingen större färg, lite glitter möjligtvis och en kladdig känsla. Det sägs att glanset ska vara vårdande och mjukgörande, men mja... kladdigt.

Det kanske funkar bättre tillsammans med det tidigare glanset jag testade från Nouba, Millebaci Nr5, jag får nog testa det.

149 kronor kostar läppglanset och det tycker jag är för mycket pengar för en produkt man inte känner sig helt nöjd med. Eller vad säger ni, hade du köpt det för 149 kronor?

Sömnlös i min skog


Jag har alltid kunnat ligga kvar i sängen efter att jag vaknat. Slumra lite. Somna om en sväng. Men inte nu. Tio över sex vaknade jag och kunde absolut inte somna om. Det tragiska är ju att jag inte börjar jobba förän klockan nio, så jag har sovmorgon idag. Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så himla bra att vakna tidigt.

Överanalyserar.


Ännu en morgon


Hej. Tja. Godmorgon. Äsch.

Vaknat en galet massa gånger under natten, bara slumrat sen klockan fem. Risken finns att jag kommer bete mig som en tidsinställd bomb idag. Jag fattar inte varför jag sover så illa. Känner väl inget större behov av att analysera varför heller, jag nöjer mig med att få sova lite bättre.

Grälar med John Blund.


Jobb jobb jobb


Mycket trött idag. Blev övertid på jobbet igår och jag gissar på att jag får stanna ett tag idag också. Det ser ju trevligt på kompsaldot med en massa övertid, men när man jobbar sent även på fredagen så känns det lite tungt. Ett par timmar extra sömn hade kanske gjort att man blev liiite piggare.

Jobbar lite.


Gäsp


Trött idag. Massors. Tur att jag redan klätt på mig för jag hade aldrig orkat göra det nu. Lika bra att jag tar sats innan jag reser mig så att jag verkligen kommer hela vägen ut genom dörren.

Röstar för mindre snö och vårskor.


Save the last dance 1 + 2


Jag gjorde en riktig tjejgrej. Jag valde ut två tjejfilmer. Ni vet dans och musik, kärleksdrama med en massa tårar samt ett garanterat lyckligt slut. Såg dessa två under samma kväll och naturligtvis bölade jag.

I första filmen, som är den jag tycker är bäst, ser man Julia Stiles (The Bourne Identity, Mona Lisa Smile) och snyggingen Sean Patrik Thomas (varför har man inte sett honom i flera filmer?), en riktig klassiker. En sån film man kan se flera gånger och fortfarande lyckas böla.

Andra filmen är det samma karaktärer i storyn, men den kvinnliga huvudrollen spelas istället av Izabella Miko (Clash of the Titans) som i mitt tycke inte alls passar till filmen. Men hon dansar bättre så det gör henne godkänd. Hähä.

Så har ni inget bättre för er så rekomenderar jag dansfilmer med typiskt amerikanska slut.

Lite till, tack!


Godmorgon. Måndag. Helgen hade gärna fått vara ett par dagar till, det hade nog behövts, känns inte riktigt som att jag vilat upp mig till den grad att jag är redo för att jobba igen. En eller till och med två dagar till. Missförstå mig inte, jag gillar verkligen mitt arbete och min arbetsplats. Nu. Det är bara det att jag känner att jag har mer saker jag hade velat hinna med innan helgen var slut. Nåväl.

Kaffe och smörgås.


Nouba Millebaci Nr5


Jag använder vanligtvis läppglans, eller till vardags använder jag på sin höjd ett vårdande balm, men vid festliga tillfällen så väljer jag ett läppglans som är genomskinligt utan speciellt mycket färg så jag har egentligen ingen aning om varför jag köpte Noubas Millebaci Nr5, den guldbruna färgen.

Produkten är heltäckande och förvånandsvärt lätt att använda. Den torkar på läpparna och lämnar inte en massa onödigt kladd på t.ex glas. Jo visst syns det att du har haft färg på läpparna när du druckit ur ett glas, men inte mer än ett vanligt glans. Kissproof står det t.om på asken.

ca 175 kronor, kommer inte ihåg exakt vad jag gav för den. Dyraste laget kanske, men om jag bara kan vänja mig vid färgen så tror jag nog att jag kommer att använda den.

Söndag


Söndag.

Eddie har levt rövare hela natten, gud så glad jag varit under natten att vi valde att skaffa en till katt. Herr J har snarkat så jag har vaknat flera gånger. När jag väl lyckades somna och sov riktigt gott kom Lille T och klättrade över mig för att få sova i mitten. Dessutom har jag träningsvärk sen gårdagen och tycker ganska synd om mig själv. Behöver jag nämna att det är söndag?

Med risk för åska...


Kan våren vara på gång?


Solen skiner. Vilket gör att man vaknar med ett leende på läpparna. Kan det vara så att våren kanske dyker upp iallafall?

Blir en sväng ner på gymmet idag, tänkte ge benen en omgång, det kan behövas. Känns ganska skönt att ha kommit igång med träningen igen. Nu när solen tycks ge ett löfte om vår så känns motivationen lite större också.



Bjuder på en bild fångad under gårdagens bravader.


Så iväg till gymmet medans städerskan roar sig i vårat hus. Inte helt dumt. Vad ska du roa dig med idag?

Mera snö


Det snöar igen, så deprimerande. Inte bara lite heller, utan det kommer stora flingor som redan nu har täckt den lilla torra asfalt som visats upp de senaste dagarna.

ANTM 14



Japp, jag är ett fan av serien Americas Next Top Model och nu har jag sett säsong fjortons första avsnitt. Som alltid lite bölande, val av de nya modellerna, en del gräl och ett löfte om galna plåtningar. Mmh, me like.

Fler än jag som följer ANTM?

Nej tack


Hai hai. Inte en fullt lika godmorgon idag, solen trilskas och gömmer sig bakom molnen, vaknade med huvudvärk och känner mig allmänt muttrig. Egentligen skulle jag behöva shoppa, inte jobba, det hade fått mig på betydligt bättre humör.

Grinsill och tröttmössa.


Vårtecken?


Godmorgon gott folk.

Vet ni att solen skiner redan nu, jag ser asfalten utanför fönstret och det ligger ingen snö alls på träden. Det måste ju betyda att våren är på väg?


Orange lips


Lite i brist på nya bilder så visar jag en favorit i repris, så här kommeren bild fångad i december tvåtusennio. Vad tycks?


Fotograf: Johan Gustafsson
Makeupartist: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri


Duktig flicka!


Nu har jag varit hurtig och duktig. En promenad i solen. Vikt all tvätt och satt igång en ny maskin. Plockat ur diskmaskinen och handdiskat en del. Tänk att tvätta och diska ska vara så galet trist. Funderar på om jag ska göra ett ryck och skotta bort vintern från altanen så man kan njuta av vårdagarna i solen. Och kaffe kanske.

Luftslottet som sprängdes


Mja asså, denna film var ju laddad med förväntningar, som inte riktigt infriades. Storyn byggde upp ett bra tryck, men jag kände att jag fick vänta ganska länge på ett slut som inte kom.

Visst ändrade dessa filmer i denna serie min syn på svenska filmer, helt klart. Men jag har också en klar bild över vad jag tycker om svenska skådespelare, som även denna blev övertygad efter Män som hatar kvinnor, Flockan som lekte med elden och slutligen Luftslottet som sprängdes.

Fler än jag som sett filmen/filmerna? Vad tyckte ni?


Garnier Moisturising Day Creame



Jag köpte mig en ny ansiktskräm idag, 24 hour moisturising day cream, låter ju flashigt iallafall sen får vi väl se hur bra jag tycker att den är. Jag brukar oftast få finnar av alla nya produkter så jag vet ju att jag kan ha en mindre skoj tid framför mig.

Nån som testat denna?

Percy Jackson and the lightning theif


I lördags var jag, HerrJ och Stora Lillebror i Sthlm och såg filmen Percy Jackson and the lightning theif. Med den rollcastingen så kan man ju inte misslyckas, samt regissören från allaHarry Potter filmer. Specialeffekter hade jag ju sett på reklamen, så det visste jag att det skulle bjudas. En riktig biofilm var helt enkelt vad jag tänkt mig att detta skulle vara.

Fel.

Visst är det väl en helt okej film, men lägg inte ut en massa pengar på att se den på bio om du inte gärna vill bli lika besviken som jag.

Ingen ordning på allting


Godmorgon och välkomna till en ny vecka.

Jag har ingen aning om vad planen är för denna veckan, för trött för att orka tänka efter. Veckorna går så himla fort, så jag hinner inte riktigt med. Dessutom tvättade jag jeansen med kom-ihåg lapparna igår. Hähä. Nah, mer kaffe så kanske det blir ordning på yrvädret.

Trött och virrig är bara förnamnet.


7/3-10


Tränat idag. Woho. Galet skönt att komma ner på gymmet igen, det var ett tag sen. Sambons jobb har ju en del förmåner, gym, solarium, bubbelpool, badmintonbana och bastu. Man är ju bara korkad att man inte använder det oftare, så himla skönt.

Vi har hunnit slänga en massa skräp, pantat alla burkar och flaskor samt storhandlat. Herr J har även hunnitmed att tappa sin mobil, så har har varit i mataffären två gånger. Hähä. Nah, skämt åsido, snacka om tur att det finns trevliga tanter som lämnar in borttappade telefoner. Hade du lämnat in telefonen om det var du som hittade den?

Har även hunnit med att laga lasagne och förbereda morgondagens middag.

Hurtigt och duktigt hela dagen. Nästan så att man är värd en påse chips och kanske lite dipp. Mhm. Japp.

Hernossos, Grekland 2007


I väntan på min resa till Turkiet så satt jag och drömde mig bort med hjälp av fotografierna från våran resa till Grekland, så jag tänkte att jag skulle bjuda på en gammal bild.


Hernossos, Grekland 2007.


Buzzador - Dove Visiblecare


Fick ett paket igen från Buzzador innehållandes Doves nya duschtvål Visiblecare, så nu ska det bli lite spännande att få testa. Kan en duschtvål skilja sig så mycket från en annan, är det inte bara en tvål?

5/3-10







Igår träffade jag föredetta kollegan Therese som flyttade till Göteborg för ett tag sen tillsammans med vår gemensamme vän Hanna. Mycket trevligt. Drinkar som synes. Shots. Konsekvenser i pannan idag.

Mer BTS från ljus och blixtkursen







Här kommer lite fler behind the scenes bilder från ljus och blixtkursen den tjugosjunde februari, fångade av fotografen Niklas Johansson.

Ingen dum morgon


Godmorgon.

Ja det känns faktiskt som en ganska bra morgon. Jag la mig i badet klockan åtta igårkväll, sen i sängen för att dumglo på tv men jag tror inte att jag hann se så väldans länge innan jag somnade. Känner mig ganska utvilad idag.

Idag får vi tillbaka Lille T också, som har firat sportlovet tillsammans med sin mormor. Mycket mysigt. Fredagsmys kanske.

Det här är alltså ingen vanlig fredagmorgon. Utvilad. Hyffsat bra morgonhumör. Dessutom är det fredag. Inte illa. Inte illa alls.

Hemklickat från HM



Hoppsan. Så det kan gå. Jag har råkat ut för vad jag tror är ett kvinnligt fenomen. Ett kvinnligt shopping fenomen. Hopplöst. Helt plötsligt så sitter man här och har klickat hem en massa saker som man egentligen inte behöver, men som man hemskt gärna ville ha... hoppsan.

Våren för mig tycks gå i bruna toner. Vilken färg tänker du bära till våren?

Portrait



Fotograf: Henrik Eketjäll
Modell: Ann Kykyri


Här kommer en första bild från den dagen jag satt modell för ljussättningskursen. Personligen blev jag väldigt förtjust i just denna, enkel men ändå med känsla. Vad tycker ni om den?

Flickan som lekte med elden


Jodå, uppföljaren till Stieg Larssons bok som blev film, Män som hatar kvinnor, som jag såg för ett par dagar sen och detta är alltså anledningen till att jag även gett mig in i attse även denna film - Flickan som lekte med elden.

Storyn känns ganska genomtänkt, för att vara en svensk uppföljare, men en stor grundmiss är ju att ta in Paolo Roberto i en förvisso mindre roll men fortfarande i en roll... ni som har sett filmen vet säkert vad jag menar när jag säger att det finns en minst sagt misslyckad fightingscen innehållandes den lysande stjärnan. Bah.

Nah, första filmen var helt enkelt bättre, men innan jag helt och hållet lägger min tid med svenka filmer bakom mig så ska jag ge sista filmen en chans.

Vad tycker ni om Flickan som lekte med elden?

Cat Betrayed His...


...friend! Sex! Heat! Rage! Foul language! (ORIGINAL ENGLISH CAPTIONS)

Asså, jag brukar inte vara så mycket för alla dessa roliga små youtube klipp, men detta föll även mig in i smaken, så pass att jag skrattade så att jag grät! Glöm inte ta bort reklamen så att ni kan läsa texten.


BTS från ljus och blixtkursen


Jao men visst. Bjuder på lite behind the scenes bilder från blixt och ljuskursen jag satt modell för i helgen, i regi av fotografen Christian Hollmann. Ett gäng nikonfantaster och jag med min Canon. Hähä. Mycket trevligt gäng, så dagen gick galet fort och även jag gick därifrån med en större inblick i min kamera. Produktivt.


Män som hatar kvinnor


Jag såg en svensk film. Japp, det är sant. I brist på annat skulle man kunna säga, men det var inte fullt så illa som jag hade föreställt mig.

Har ju hört ganska mycket om Stieg Larssons böcker, det är många i min omgivning som läst en del av honom men eftersom jag sällan varjen läser svenska böcker eller ser svenska filmer så har jag aldrig ens petat pånågot som Stieg Larsson står för.

Får nog så vackert erkänna att jag inte blev fullt så besviken som jag trodde. När man välkommit över den överdrivna dialogen, lite vant sig vid det löjliga artikulerandet, så kändes det helt okej. Storyn var inte så fattig som jag trodde. Ja, jag har fördommar, massors av dem när det kommer till Svenska filmer och böcker. Den enda Svenska film jag faktiskt gillat är Fucking Åmål och då var jag väl tretton år, så jag vet inte om det fortfarande räknas. Men men jag tycker faktiskt att filmen var så okej att jag inte bara är nöjd med Män som hatar kvinnor, utan även tänker ge mig på Flickan som lekte med elden.

En ny måndag


Jo men så var det måndag igen efter en mycket lyckad helg. Tillbaka till jobbet. Tillbaka till minusgrader och snö. Uscha.

Sportlovsvecka ere också här kring mina skogar, så det lär ju drälla av barn överallt. Lille T var mycket upprörd över att han var tvungen att gå till fritids, han hade ju faktiskt sportlov och då skaman vara ledig. Man får väl vara glad för att barnen får snön under sportlovet, men sen fåre minsann räcka. Försvinner det inte under nästa vecka går jag med en hotfull Facebook grupp. Hähä.

RSS 2.0