Sjuka barn, ingen snö och fredag


Lille T ligger fortfarande och sover, men eftersom jag har sovmorgon idag så kan jag naturligtvis inte sova länge utan jag vaknar strax efter att det börjat ljusna. Så störande. Herr J ska vara hemma med Lille T idag, han hade nästan 39 graders feber igårkväll, men han verkade inte alls lika varm idag. Hoppas att han piggnar på sig under dagen.

Det hotades en massa igår om att det skulle komma snö idag, men än så länge ingen snö i sikte och der ser nästan ut som att det skulle kunna spricka fram en liten sol.

Och fredag ere idag också. Inte dumt, inte dumt.

Hudvårsprodukter från Lumene



Senaste gångerna som jag varit iväg och handlat så har jag införskaffat mig lite hudvårsprodukter från Lumene. Nu på hösten känns det verkligen som ett bra tillfälle att unna sig själv lite mer sånt. Det blev en skintoner, en makeup remover och en dagcreme.

Alla produkter ligger dessutom i en riktigt bra prisklass, mellan 100-200 kronor per produkt.

Jag har inte hunnit använda produkterna speciellt länge, men än så länge så känner jag mig väldigt nöjd. Inget kladd, ingen obehaglig doft, inte en massa onödigt använde. Fler än jag som använder dessa produkter?

Det är lika hemskt...


... kallt idag, gud så jag fryser om mina händer. Ingen snö än, men det är frost överallt. Och vad jag förstått så hotar de med snö till helgen. Burr.

Jag är så glad att vi inhandlare en massa varma kläder till Lille T igår, även om han är som en liten kamin. Men mamma fryser, så får han klä på sig. Sen att barnen vaggar runt som små pingviner... äsch.

Var din mamma också så?

Shopping!


Japp, det blev shopping.

Lille T fick en ny jacka, tre nya mössor, tre par nya vantar, en hood, ett par byxor, sju nya tröjor, ett par skor, tio par strumpor... jag vet, lite mycket kanske, men nu har han nya kläder att använda på sin förskola.

Jag köpte två baströjor till mig själv på Cubus, samt en mössa och ett par fingervantar att ha på jobbet. Det blev lite annat smått och gott också i klädväg också.


Dessa snyggingar inhandlade jag under helgen, 990 kronor på Scorett. Märket Novita. Vad tycks?

4 minusgrader


Vet ni att det är frost och minusgrader idag, hela 4 minusgrader. Helt sjukt. Det kommer ju med all säkerhet att bli varmare under förmiddagen, men just nu så känns det inte lockande att gå ut alls.

← Jag bjuder på en bild som är lite i stil med vad jag känner idag, hutter och burr så kallt. Fotografen är min käre vän Johan Gustafsson och makeupartisten är Maria Åström.

Jag har tidig dag idag, fördelen med onsdagar. Funderar lite på vad jag ska göra när jag har slutat... jag borde sätta mig ner och plugga så att jag blir klar med det sista och kan koppla av sen, men det är mer lockande att ta med sig Lille T och åka iväg för att shoppa... plugga, shoppa. Plugga, shoppa. Nytta eller nöjen. Nåja vi får väl se hur eftermiddagen blir.

Vad ska du roa dig med idag?

Sena studier


Nu har studiekamraten precis gått hem. Suttit hela kvällen sen jag kom hem ifrån jobbet och pluggat, ganska skönt att ha fått en hel del gjort.

vet ni, om jag bara validerar bort den här sista förskolepraktiken som jag har framför mig nu, då är jag snart klar med min utbildning. Helt tokigt. Ser verkligen fram emot det.

Tre veckor kvar av studierna...

Tågspåret



Foto och retusch: J.Gustafsson

Hoppsan, jag tror visst att jag glömt att visa denna bilden också, eller har ni fått sett den? Vi plåtade denna i somras, här ute i min skog, och det är väl lika bra att jag påpekar att alla tågen var inställda, så vi var inte och lekte på spåret med risken att bli överkörda.

Vad tycker ni om bilden?

Åh nämen...


... godmorgon. Det är ju ljust igen när man vaknar, känns jättemärkligt. Skönt, men märkligt.

Ska iväg på kurs idag med jobbet, en heldag i en stol. Alla ni som känner mig vet hur svårt jag har för att vara still, så det blir nog tyvärr ingen höjdardag för min del så även om jag verkligen hoppas på själva utbildningen. En stor fördel är att det kommer att ges chanser för att gå och kika på skor, så risken är stor att jag kommer hem med ett par. Eller två.


Efter jobbet ska jag träffa studievännen och gå igenom lite inför den kommande uppgiften. Snart klart hörrni, jag är snart helt klar med min utbildning. Så skönt.

Men innan jag är klar med allt som jag ska hinna med att göra idag så kommer det att vara mörkt igen. Deprimerande tanke inte sant?

Mhm, så vad ska du roa dig med idag?

Ops!



Okej, jag tänkte att jag ska ta och erkänna en sak... i fredags så hade jag blivit inbjuden till att gå på en casting för en agentur och vet ni vad jag gör...?

...jag glömmer bort att gå.

Utmanad... igen!


Mhm, den här gången var det kollegan och vännen Therese som har utmanat mig... känns lite som att jag börjar få igen för alla utmaningar som jag strör omkring mig.

Reglerna är följande:
- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 5 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


Så okej då, här kommer mina 5 saker...

1. Jag har en riktig fobi för grodor. Ogillar sjögung, kyrkor och höjder också, men grodor kommer alltid att vara det så får mig att rulla ihop tårna.

2. Jag har ett ärr i formen av ett V i pannan. Båda strecken är skapade av mig själv, ena när jag sprang in i en dörr och andra när jag åkte med en madrass ner för en trappa och landade i en järnsäng.

3. Jag dansade balett som barn, men när jag fick en säkrad plats på balettakademin så slutade jag. Jag började sjunga och fick en plats på Adolf Fredriks, så jag slutade.

4. Jag heter Miriam i andra namn.

5. Jag tycker inte om öl, men jag kan tänka mig en Tjeckisk om jag måste.

Jag utmanar... Nathalie, Tove, Johan, Jenny och Dorion.

Vilka är era favoritmodeller?


Jag blev utmanad av den bråkiga men ack så vackra Tove att presentera mina favoritmodeller, man fick bara visa två så jag får erkänna att jag var på väg att bryta den enda regeln som fanns flera gånger. Hähä.

1. Lily Cole


2. Bianca Balti


Jag skickar utmaningen vidare till Ingela, Amaia och Saba.

Plåtning med Johan


Idag har jag varit iväg tillsammans med vännen och fotografen Johan Gustafsson igen, för att träffa upp Sarah Maria och Mikaela för en plåtning. Jag har själv inte plåtat idag utan mest varit med som lite stöd och hjälp, pillat och petat lite. Lite kallt, lite väl mycket blåst och vågor, men allt som allt en lyckad dag.

Och man är väl inte iväg en sån här dag utan att ha lite bilder med sig hem att bjuda på...


Ställ om klockan!


Jag tänkte bara att jag skulle påminna er om att man ska ställa om klockan idag, man drar tillbaka klockan en timme idag.

Så hur många av er har glömt att ställa om klockan?



Max Factor


Igår var jag iväg och shoppade lite, och allt i sminkväg som jag handlade blev ifrån Max Factor, men det var inget jag la märke till när jag väl handlade, utan det märkte jag först när jag kom hem.

Det blev en ny mascara... eller ah, det blev inte bara en ny, det blev två. En Max Factor Masterpiece och en Max Factor Masterpiece Beyond Length. Det ska bli riktigt spännande att testa om de är så bra som ryktet säger.

Det blev också lite andra produkter ifrån Max Factor, ett läppstift i färgen Midnight Plum, Nr 710, en svart kajal och en foundation.


Vad tycker ni om Max Factors produkter?

Frukostdags



Vad äter du till frukost?

Håll koll på bloggarna


Bloggkoll är en bra grej för oss latmaskar som inte orkar skriva in ett URL för att få se om det har kommit något nytt läsbart i bloggvärlden...

Följ min blogg med bloggkoll

Lördagmorgon


Ere inte typiskt att man aldrig ska kunna sova länge en lördag... jag förstår om man skulle jobba att man är uppe tidigt, eller om man har något inplanerat, men det har ju inte jag. Ändå är jag vaken.

Nåja, solen skiner lite iallafall och fåglarna kvittrar. Sånt är alltid trevligt.

Vad ska du roa dig med idag?

Sminklista


Jag hittade ytterligare en lista att fördriva tiden med, så ni som inte har något bättre för er kan ju läsa. Eller helt enkelt bara strunta i att läsa och göra listan själv, det funkar ju det med.
    Du har....
    (x) Mascara över 100 kr
    ( ) En plattång
    ( ) En locktång
    (x) Designparfym
    (x ) Foundation över 200 kr
    (x) Ögonfransböjare
    (x) Olika borttagningsmedel
    ( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
    (x) Läppglans över 100 kr
    (x) Hårinpackning
    (x) Bodybutter
    (x) Bodylotion
    (x) Parfym över 300 kr

    Summa = 10

    Du ...
    ( ) Använder locktång/plattång varje dag
    ( ) Använder fondation varje dag
    ( ) Använder mascara varje dag
    ( ) Använder kajal varje dag
    ( ) Använder läppglans varje dag
    ( ) Använder bodybutter varje dag
    ( ) Använder bodylotion varje dag
    (x) Använder ansiktsrengöring varje dag
    ( ) Använder hårinpackning varje dag
    ( ) Använder hårspray varje dag
    ( ) Tränar på gym
    ( ) Klipper dig varannan/varje månad

    Summa = 1

    Du har...
    (x) Tonat håret
    (x) Färgat håret
    ( ) Hårförlängning
    ( ) Piercat dig
    ( ) Tatuerat dig
    (x) Tagit hål i öronen


    Summa = 3

    Totalt: 14

    0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
    10-15 Konstgjord behandlad blomma.
    15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
    20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
    25-30 Barbiedocka. Bara plast.
Jahapp, jag blev en konstgjord behandlad blomma... vad blev du?

Jag vill shoppa!


Jag har ett sånt sjukt shoppingsug, jag bara måste åka iväg och shoppa en sväng. Skulle vilja ha lite nya underkläder, lite smink kanske... ett par jeans vore inte dumt. En kofta kanske. Åh skor. Mmh...

Gammal bild


Jag hittade en bild tagen under sommaren som jag tror att jag glömt att visa...

 
Fotograf: J.Gustafsson

... vad tycker ni om den?

Känns som mitt i natten


Jag har så svårt att se att det kan vara nyttigt att gå upp så här dags för att åka iväg och jobba... dessutom på en fredag. Men som vanligt så finns det en fördel, och det är att jag slutar tidigt också. Eru vaken än?

Veckan gick otroligt snabbt tycker jag. Redan helg.

Dagens plåtning i Stockholm


Som jag skrev tidigare så var jag ju iväg idag och för att plåta tillsammans med bla J.Gustafsson, Saba och Sarah Maria, och jag tänkte att jag skulle visa er lite hur eftermiddagen och kvällen har varit.

Emma i full fart med att sminka mig inne på MIST...

Emma, jag, Sarah Maria, Saba och Anneli...

Herr fotograf...

Sarah Maria, Saba och jag...

... och så här ser jag nu ut efter att ha släppt ut håret.

En väldigt rolig dag tillsammans med goda vänner, hur mycket mer kan man begära? Stort tack till alla nya och gamla bekantskaper för en lyckad dag.

Redan hemma, snart borta igen


Jaha, då var man hemkommen ifrån jobbet. Enda fördelen med att börja tidigt är att man också slutar tidigt.

Men det är nu dags att börja göra sig iordning så att jag är klar när vännen och fotografen J.Gustafsson dyker upp, vi ska åka in till Stockholm och träffa bla. Sarah Maria och Saba för en plåtning. Bus bus.

Vad ska ni roa er med idag?

Eru vaken?


Åh trött trött trött.

Fler än jag som är vaken?

Tävla hos Emma


Jag snubblade över en tävling hos stylisten, makeupartisten, sötnäsan Emma som jag tänkte att jag skulle ta och hoppa på...


... ta och hoppa med du också vettja!

Schwartzkopfs Country Colors Nr 60



Japp japp, här hare kladdats i en ny toning i håret inför morgondagens plåtning. Det var riktigt länge sen jag gjorde något åt mitt hår nu och jag insåg att det var återigen dags för en klippning, och kanske till och med en förnyelse vad det gäller frisyr.  

Hur som helst, jag använde mig av Schwartzkopfs Country Colors Nr 60.

Vad använder du till ditt hår?

Rome


Jag började kika på den, riktigt vackert foto, en riktig kostym film så denna serien lär ju ha kostat en del att göra... jag är nu inne på säsong 2, och väntar på att få hem fler avsnitt. Sen är jag ju en sucker för det historiska, så dessa är en serie jag varmt kan rekomendera.

Blod, historia, kärleksdrama och action. Julius Cesar och Cleopatra.

Nån som har sett denna serien?




I dare you!


Jahapp, nu har jag fått igen för alla mina utmaningar som jag har slängt omkring mig... Jag har blivit utmanat av Nathalie , så det är väl lika bra att jag gör denna...

HAVE YOU EVER


Been in a relationship: Japp!

Had a best friend: Mmh.

Been in a serious relationship: Jo jag får väl säga att jag är i ett hyffsat seriöst just nu.

Ever been dating one of your best friends: Alltså, jo nu är ju Herr J min bästa vän.

Falling in love at first sight: Ja under tidiga tonåren...

Got your heart broken: Japp, flera gånger.

Kissed someone and then regretted it: Mmh.

Lied to your parents: Jupp.

Had any jewelry that cost more than 100€: Japp, det också.

Ever hit anyone: Mmh...

Been on TV: Jao, nyhetsrepotage osv,


MY FIRST


Best friend: Grannen E, vi var bästa vänner under hela min uppväxt.

Car: Jag fick en blå av pappa en gång...

Love: Jag tror jag gick i ettan, och han hette Niklas.

Pet: Katten Simsson.

Vacation abroad that you remember: Cypern med mamma och pappa, så jag kan inte ha varit mer än 3 år.

Job: Mitt första sommarjobb så sålde jag jordgubbar.

Bought CD: LP tack så mycket. Nirvana.

Consert: Carola Hägqvist.

Drunken party: Haha, jo jag hade en riktig karatefylla, kom hem till mamma och rev ner saker ifrån väggarna pga min okapasitet att gå rakt.


WOULD YOU


Dare to sky dive: Nah, jag tror inte det.

Dare to bungyjump: Nope.

Date someone with a lot of tattoo's: Mmh, sånt spelar mig ingen roll.

Call yourself happy: Japp.

Rather take the picture than be on it: Som modell får jag inte säga ja på denna tror jag.

Cry over a guy: Mmh.

Cry over a girl: Jupp.

Lie to someone: Jo.


WHAT


Are you doing right now: Dricker kaffe.

Are you doing tomorrow: Träffar Sarah Maria och Johan.

Do you say to yourself when everything is shit: Särp dig Sirpa!

Do you bring to the movies: Chips.

Is the first thing that grabs your attention on the opposite sex: Ögonen.

Do you think about love: Mys mys mys.

Is your most expensive piece of cloth: Den lilla svarta klänningen...

About make up: Grymt!


LAST


Person that sent you an SMS:  Haha jag har ingen mobiltelefon.

Person that gave you a hug: Lille T.

Person that called you: Mamma.

Person you called: Jag ringde Nathalie igår när det blåste.

Cocktail you had: Drack cider i helgen, räknas det?

Road trip: Oj, det var länge sen... Umeå resan tillsammans med bla. Sarah Maria och Li.

Movie you saw: Iron Man

Trip abroad: Bratislava baby!

Okej, och jag antar att det är meningen att jag ska skicka utmaningen visare så... Maria, Sandra, Tove och Therese, I dare you!


Bilder a la Hagby


 
Fotograf: J.Hagby
Makeup & Hår:
Rosanna
Modell:
Ann

Vad tycker ni om dessa bilder?

Grått, mörkt och regn.


Jomen godmorgon vah. Regnet hänger i luften, det är grått med tjocka moln som täcker upp hela himlen. Gud så mysigt att gå iväg till jobbet när det är mörkt och kallt. Eller inte.

19/10-08


Idag har vi roat oss med att åka till Södertälje igen, lämnade av Henke och gick en sväng nere på stan. Lille T ville så gärna spring in och kika på leksakerna, och nah, vi lyckades inte komma därifrån utan lego och smågubbar...

Tänkte att jag skulle vi er hur jag såg ut idag, det var ett tag sen jag bjöd på en sån. Here we go...

Dagens Outfit
Klänning: BikBok
Väst: Cubus
Halsduk: HM
Bälte: HM Divided
Handskar: HM
Strumpbyxor: Ellos.se
Stövlar: Skopunkten

Som vanligt så lyckades inte jag och Herr Gustafsson träffas denna gången heller som jag var i Södertälje, men vi lyckades bestämma att vi ska hitta på nått wacko tillsammans inom kort... får se vad veckan ger. Men jag hoppas, hoppas.

Käre mamma kommer förbi om ett tag för att dricka lite kaffe och ljugas, misstänker att hon har med sig nått för att skämma bort Lille T.

Skulle behöva sätta mig och plugga lite idag också, men jag har ingen riktig inspiration till det, men det brukar alltid komma när man väl kommer igång. Om man kommer igång... inte behöver man göra allt man borde på en söndag?

Gratis fågelfrön



Japp, nu när hösten e här så får man ju sätta ut litefågelfrön åt de små fåglarna. Och det har vi gjort, så jag tänkte att ni skulle få se vårat lilla fågelbord som vi har hängt upp ute på tomten. Syns lite dålig på bilden kanske... "Gratis fågelfrön" står det på skylten...

Är budget sämre?


Jag skulle behöva köpa mig en ny mascara, jag skulle behöva slänga alla de jag har nu vilket är fyra stycken. De börjar torka ihop så de trillar ner ifrån fransarna och lägger sig nedanför samt ser till så det kliar i ögat. Om du får gissa, tror du mascaran är gammal då?

Jag funderar på... ska jag gå på den mascaran jag vet funkar, fast den kostar lite mer...

Lancôme L´Extrême - 270:-
Mascaran som ger omedelbar fransförlängning. Täcker fransarna från rot till topp, extrem längd och 24 timmars hållbarhet.

Diorshow mascara - 255:-
Mascaran från modevisningarna som ger en ultra-glamourös effekt med, böjda, förlängda och tjockare fransar.


...eller ska jag våga mig på en mascara jag inte tidigare testat, en budget variant...


MaxFactor Masterpiece MAX - 160:-

Masterpiece MAX har en unik volymgivande iFX-borste med breda kanaler i själva borsten och lyfter därför på mer mascara.

L´Oréal Telescopic - 149:-
Revolutionerande mascara som tack vare stretch effekten kan förlänga fransarna upp till 60 %.


Så vad tror du, välbekant och dyrt... eller nytt och lite billigare? Är budget mascaran sämre för att den är billigare?


Nej tack till söndagsångest


Godmorgon söndag.

Söndagar är den dagen då man mentalt går igenom vad man har framför sig under den kommande veckan och jag får nog säga att denna veckan kan enklare än förra. Jag har ett kvällsmöte på jobbet, en studiekväll med kamraten men jag slutar också tidigt på fredag och det är ju då det kommer pengar.

Ingen söndagsångest idag inte, det säger jag nej tack till. Hur funkar söndagen för dig, fåru ångest?

Makeupstors nailpolish Nadja



Säga vad man vill, det finns nagellack och sen finns det nagellack... och makeupstores nagellack kostar en del, runt 125 kronor för 8 ml, men jag tycker klart att det är värt det. Vare sig du målar på ett eller två lager så täcker färgen.

Bjuder på en bild på min målade tass, inklusive extra kladd, men det tar jag inget extra för.


Lördagsnöjen


Mmh, så vare lördag, och nu har fröken städtant varit här igen, så mitt hem ser riktigt fint ut. Det känns fortfarande så galet lyxigt att kunna åka iväg och shoppa lite medans någon annan städar åt mig.

Det blev varken kläder eller smink som shoppades idag, utan ett låda cider, vilket inte är helt illa. Men det suger lite i shoppingtarmen att få handla lite nytt... snart så.

Bild a la Saar


Jag tänkte att jag skulle ta och passa på att bjuda på en bild som är plåtar under sensommaren förra året, en högst spontan plåtning men det är flera bilder tagna under den dagen som jag fortfarande känner mig väldigt nöjd med.
 
Foto: W.Saar
Makeup:
Sarah Maria

Mörkt och kallt


Jag har inte alls vant mig vid att det är mörkt när man kliver upp, men det blir väl lite bättre när man får ställa tillbaka klockan en timme.

Fredag igen alltså, tiden bara springer förbi. Jag tycker att det precis var fredag. Inget gnäll alltså, jag gillar fredagar, jag har bara lite problem med måndagar. Tiden går ju bara så ruggigt fort.

Vet ni att det är bara nio veckor kvar till jul?

Sista kursen


Jag roade mig med att plugga igår, träffade upp studievännen och gick igenom första delen av denna kursen. Sen när hon hade gått så satte jag mig och skrev klart en uppgift och skickade in, samt påbörjade nästa. Känns rätt skönt att man har kommit en bit redan första veckan.

Det här är alltså min sista kurs... sen är jag klar med min utbildning. Det ska bli så sjukt skönt. Frågan är bara vad jag ska göra med all tid som blir över när jag slutat att plugga.

Make me a Supermodel


Klockan 20.00 på TV3 så visar de programmet Make me a Supermodel... jag har inte sett nått av det tidigare, men jag tänkte att jag skulle ge det ett försök ikväll.

Nån som sett det? Bra eller dåligt?

Höstens Vill-ha skor

Mmh, skor får man visst aldrig för mycket av, och nu har jag ju snubblat över ytterligare ett antal par som jag skulle kunna tänka mig att ha...

599 kr Scorett & 499 kr Tiamo.

999 kr Scorett & 1399 Replay.

1099 kr Replay & 1099 kr Scorett.

Huvudvärken släppte...


... hör och häpna...

Jag gick och la mig vid åtta igårkväll... hade så tokigt ont i huvudet, så jag hade hoppats på att kunna få en riktigt bra sömn. Men jag har vaknat flera gånger under natten, inte en eller två gånger utan en hel hög med gånger, så störande. Vaknade då naturligtvis imorse med huvudvärk, en sån man aldrig tror att man ska bli av med, en sån där det känns som att hela huvudet är inlindat i bomull. Öm, ynk och gny.


Foto och retusch: J.Gustafsson

Men flera koppar kaffe senare, samt en ipren och lite frisk luft, så har det faktiskt släppt. Det trodde jag aldrig.

En sån lättnad.

14/10-08


Idag har varit en sån dag som aldrig verkat ta slut. Man har varit trött och kinkig, fortfarande ont i halsen och allmänt seg. Lite krokig skulle man kunna säga. Slutade jobba lite tidigare idag, men inte så att jag kunde gå hem, utan så att jag kunde gå ner och sätta mig på en kurs.

Rätt ointressant kurs också, den gav en utbildning i hanteringen av programmet som sköter våra löner på jobbet. Kändes som en bit kaka.


Bjuder på en bild tagen av fotografen A.Stridsberg sommaren 2007.

Ska sätta mig och fika lite tillsammans med en gammal vän nu.

Vad ska du roa dig med ikväll?

Top 10


Jag hittade ett gammalt blogginlägg som jag skrev för nästan ett år sen, där jag visade mina top 10 bilder, dvs dom bilderna jag tyckte var bäst då... så jag tänkte att jag skulle ta och visa vilka mina favoriter är idag.


1. Bago & Petra H, 2. Operfekt & Christian M.

3. J.Gustafsson, 4. Operfekt & Christian M, 5. MGAH & Sarah Maria, 6. T.Jakobsson & Emma.

7. J.Hagby & Rosanna, 8. J.Gustafsson, 9. T.Fischer & Rosanna, 10. T.Jakobsson & Emma.

Okej, så det här var mina favoriter, men som vanligt så måste jag ju se till att utmana andra att lägga upp sina favoriter, så jag utmanar Amaia, Cecilia, J.Gustafsson, Sara, Operfekt, Isabella och Ingela att visa upp sina Top 10. Och hörrni, glöm inte att skicka utmaningen vidare.

En mindre bra dag


Godmorgon, nah du, denna morgonen känns mindre bra. Ont i halsen och allmänt hängig. Jag har ingen större lust att bli sjuk nu, har varken tid eller råd att vara hemma. Den här dagen är nog inte min favorit.

Hoppas att du mår bättre och har fått en bättre start på veckan.

Isadora Wonder Nail Nr 76


Japp, Isadora Wonder Nail, extra long lasing, quick dry... låter väl nästan för bra för att vara sant, inte sant?

Mmh, jo men det kan ju helt enkelt bero på att det inte är sant. Färgen är kanon, men hållbarheten var ju inget att hurra över. Jag förväntar mig sällan speciellt mycket av Isadora, men lite mer än så här iallfall. Nåja, ett litet plus för färgen kan jag kosta på mig.


Another wackopicture


 
Foto och retusch: Johan Gustafsson

Mhm, söndag igen


Jahapp, då vare söndag igen. Helgen bara rusade förbi, känns inte som jag jag hunnit med riktigt.

Var ju hos optikern igår för att se hur pass illa jag ser... men så farligt var det inte, ena ögat var värre än det andra. Så nu ere dags att försöka kika på bågar och se om jag kan beställa hem lite provexemplar att testa.

Lagade ungsstekt falukorv och hemgjord potatismos igår tillsammans med Herr J och Henke, riktigt gott. Har ätit en del sånt på jobbet, men det är ju mest halvfabrikat där, så det är lite skoj att få göra maten helt själv. Det blir helt enkelt så mycket godare när man lagar maten hemma.


Idag blir det väl att åka till Södertälje en sväng, det är så mycket planer jag har för dagen. Vad ska du roa dig med?

Vilken sovmorgon


Ere inte märkligt att så fort man har chansen att verkligen få sovmorgon, nah då ska jag vara uppe innan det har blivit ljust. Jag vaknade strax efter sju och kunde inte somna om, så tokigt störande. Har hunnit sätta igång en maskin tvätt på morgonen, kokat kaffe och läst aftonbladet.

Nån mer som är vaken?

Bild a la Fischer


 

Fotograf: Tobias Fischer
Makeup & Hår:
Rosanna Ingersjö
Modell:
Me!

Nämen hej...


... det var ett tag sen.

Att gå upp när det är mörkt är ingen höjdare, det känns helt fel att ens behöva tänka tanken att kliva ur sängen innan det har blivit ljust. Jag vet att det inte är någon ide att grina över årstiderna, jag kommer inte att vinna det slaget, men jag kan ju få muttra lite om det iallafall. 

Åh vet ni, dom grävde av en kabel igen, så vi har inte haft nån hemtelefon eller tv på ett dygn. Igen. Alltså, det är tredje gången, kan man inte tro att de skulle lära sig... 

Jag får väl ta och bjuda på en lite mer färgglad bild för att lysa upp tillvaron lite.
 
Fotograf: Adam Madsen
Makeup & Hår:
Sarah Maria
Modell:
Jamen det e ju jag...

Min mamma ringde på mig på jobbet igår också...
    - Vad gör du på lördag?
    - Jag vet inte, vad gör jag på lördag?
    - Jag tänkte att du skulle skulle gå på en synundersökning så att vi kan skaffa dig ett par glasögon.
    - jaha, då säger ni så då, för jag misstänker att det är ingen ide att säga nej?
    - Precis.
Så... jag ska alltså skaffa mig glasögon. Min mamma har ju rätt, jag ser ju hur illa som helst, så det vore ju ganska bra att ha ett par. Det är ju inte så att jag inte vill, jag har bara inte orkat riktigt, och inte känt att det är något jag vill prioritera att lägga mina pengar på. Jag vill hitta nått sånt där ställe där man beställer på nätet, ni vet så man får hem ex antal bågar som man får testa... vet ni vad jag menar? Nån som har nått ställe att tipsa om?

Avslutad arbetsdag


Japp, då var den arbetsdagen avslutad. Och nästa börjar om elva timmar, dessutom med tre och en halv timmes övertid. Är det inte tragiskt? Gör man inget annat än jobbar? Och varför då?

Jo, vill ni veta varför?
Jag trivs på mitt jobb och har egentligen inget emot att jobba lite övertid för att få ihop lite komptid som man sen kan ta ut i ledighet över julen för att få dela lite extra tid med familjen. Jag känner verkligen nu under min utbildningstid att jag utvecklats i mitt arbete och det ger mig mer arbetsglädje. Sen jobbar jag aldrig över så att Lille T får extra timmar på sin förskola, han har underbara mor och far-föräldrar som alltid ser till att hämta honom.

Trivs du på ditt jobb?

Jobbe jobbe jobbe


Idag blire jobba till halv fyra, hem och laga midda och sen tillbaka till jobbet vid sex för att ha möte till åtta. Låter väl spännande, inte sant? Nån som vill byta?

Måndagmorgon


Solen skiner en massa just nu, det var lite dimmigt precis när jag vaknade men det ser ut att kunna bli en förvisso kall men ganska trevlig dag. Det är inte ofta man känner så på måndagar.

Har precis lyckats få i mig min rostade smörgås utan större bekymmer och ska nu dyka ner i kaffeglaset. Lite trött, men inte mer än vanligt, så med risk för att sticka ut hakan och låta karma bita tag i den... det känns lite som en bra start på dagen.

Så, ät din frukost, tänk inte på hela veckan utan bara måndagen och grina åt vädergudarna om du inte får din vilja igenom. Hoppas att du får en bra dag.

Fringe


Jag tänkte kika på andra avsnittet av Fringe som sänds ikväll klockan 21.00, men problemet är att jag missade slutet på förra avsnittet... ja, jag lyckades somna igen, jag vet. Hopplöst. Jag bara kan inte hålla mig vaken när jag lägger mig i sängen för att titta på serier. Så vad hände?

Nån vänlig själ som kan berätta hur det slutade?



edit:
Okej, så dom sände avsnitt 1 igen igår kväll... jag förstår inte alls logiken i det men ja ja. Så då tänkte jag att jag kunde ju iallafall kika de sista minutrarna för att se hur det slutare. Somnade.

Fortfarande ingen som vet hur det slutade?

5/10-08


Ja tur med vädret har vi ju inte haft alls idag, uscha vilket tråkväder. Regn och blåst. Men det passade ganska bra att roa sig med att göra soppa, vilket var superenkelt, jag har bara aldrig orkat mig på att göra det hemma tidigare när det finns att köpa färdigt på burk...





Det tar ju ett tag eftersom det ska stå och puttra i all evighet men det är klart värt det. Ett hett tips är dock att inte spruta sig själv i ögat med Limen, det gör tokigt ont. Anyways, jag tänkte att ni skulle få veta vad jag stoppade ner i grytan, förhoppningsvis så inspirerar man väl någon.

Köttsoppa:

400 g grytbitar
3 morötter
4 potatisas
1 palsternacka
1 gul lök
½ kålrot

Limeaioli:
2 cremefraise
2 vitlöksklyftor
½ pressad lime
1 msk citron majonäs



Brukar du göra egen mat eller köper du färdig?


Dagens sminkning




Japp, dagens sminkning blev rosa, konstigt nog. Fråga mig inte varför, för jag är verkligen ingen rosa människa. Skuggorna jag har använt är Estee Lauder Nr.14 Plum Pop, Makeupstores microshadow Playful och eyedust Dino, till det en svart kajal från Dior och Mascara från Lancome.

Inställd plåtning


Tråkigt, men så ere. Vädrets makter gör att dagens plåtning tillsammans med fotografen Herr Gustafsson blir inställd. Vi skulle ju vara ute och plåta, men tanken är inte att det ska vara en massa regn och höststorm som bakgrund till dessa bilder.

Det är alltså tredje försöker till den här plåtningen... den som väntar på nått gott... Hähä.

 
Fotograf: Johan Gustafsson
Modell:
Ann Kykyri, me!

Söndagsväder


När jag vaknade imorse så hann jag precis se de första dropparna landa mot fönstret och sen dess har det regnat och blåst likt alla dessa höststormar vi har framför oss.

Det blir nog att dra en filt över sig och stanna hemma idag... riktigt sitta inne väder. Söndagsväder skulle man kunna säga.

Vad ska du roa dig med denna söndag?

4/10-08


Vi har väl egentligen inte gjort speciellt mycket alls idag, pratat en massa strunt, druckit för mycket kaffe och spelat lite datorspel. En väldigt behaglig dag. Lille T har varit iväg en sväng och lekt med en vän ifrån hans förskola, så honom har man tyvärr inte sett så mycket av... fast han har haft skoj. Lördagsmiddagen bestod av kokt potatis, stekt falukorv och pepparrotssås. Det är inte så ofta som vi äter riktig husmanskost så det känns nästan lite lyxigt att få äta sånt. Och naturligtvis ett glas vitt till det...




Nu blir det nog en liten kaffedrink, mer struntprat och eventuellt lite mer spelande... vad ska du roa dig med ikväll?

Favorit i repris


Detta är en av mina första bilder som jag tog tillsammans med Gunnar och som senare Ingela fick fria händer att leka med...

 
Gunnar Englund + Ingela Svensson = Mitrenga.se

Fredag!


Woho!

Så där jah, då var man ledig för helgen då. Gick raka vägen ifrån jobbet för att hämta Lille T på hans förskola och sen hem, väl hemma så hinner vi väl vara innanför dörren innan han sticker iväg till en kompis... jaha. Det var visst bara mamma som tyckte det var skoj att mamma fick gå hem efter jobbet och inte till praktiken. Bah.

Nåväl, det är fredag, jag har slutat tidigt och jag har en flaska vitt i kylen. Synd att klaga.

Vad har du för planer för kvällen?

Gah


Man ska inte vara uppe så här tidigt...
... vad ska du roa dig med idag?

Lite nya kläder



Jag fick hem ett paket idag med lite nya kläder att ha i höst, de tre tröjorna som ni ser på bilderna, samt dunjackan och trenchcoaten plus ett par mönstrade strumpbyxor.

Nöjd.

Klar!


Japp japp! Nu är jag äntligen klar med min praktik!

Så himla skönt att få gå ner till normala 40 timmars veckor efter att ha snittat ungefär 55 timmar per vecka nu de senaste veckorna. Pust!

Sovit gott?


Jag tror nog att jag mår ganska bra idag, jag somnade som en klubbad igår så jag känner mig mosig i huvudet men ändå hyffsat utvilad. Det var länge sen.

Inte drömt något. Inte vaknat en massa. Bara sovit.

Har du sovit gott inatt? Drömt om mig? Hähä.

Säsongsstart



90210, Americas Next Top Model 11, Gossip Girl.

Greys Anatomy, Priviliged, Ugly Betty.

Vilka serier tittar du på?

Plåtning på söndag


Efter dessa fyra veckor som jag haft med både jobb heltid, heltidsstudier, praktik och allt annat runt omkring så kan jag äntligen se ett slut på detta. Och det ger ju naturligtvis möjligheten att boka in en massa nytt att göra... hähä.

Så jag började med att boka in en plåtning tillsammans med min käre vän Johan Gustafsson, redan nu på söndag. Det kommer bli en riktigt läcker plåtning, vi har ju gjort en testfotografering för dessa bilder tidigare, och även bokat in ett datum att plåta dessa bilder men vi har aldrig kommit till skott. Men nu så. Och jag är säker på att vi kommer att få bra bilder.


Bus bus. Känner mig lagom sprattlig och spretig, inspirerad och redo att komma igång igen.


Bjuder på en gammal bild plåtad av
Tobias Jakobsson,
hår och makeup av
Emma.

1/10-08


Jag brukar ju allt som oftast skriva ett par rader medans jag välter ner mitt morgonkaffe i magen, men imorse gick det inte att komma in på bloggen och jag välta ut mitt morgonkaffet över benet istället. Förra gången missade jag munnen, idag försökte jag nog bara vattna benen... trött var jag, så det kanske var lika bra att jag inte skrev så mycket, risken fanns nog att det hade varit obegripligt.

Jag har en kort stund kvar på mitt arbetspass för dagen, sen är det dags att gå på praktik igen. Näst sista dagen. Det har varit riktigt skoj att få lite miljöombyte och en hel del personlig utveckling, men jag ska inte sticka under stolen med att det har varit galet slitsamt att både jobba heltid samt försöka plugga heltid, ha praktik och ha familj samtidigt.

Kvällen skulle jag tro blir som vanligt... äta middag, gloglo på tvn och sen sova.

Vad ska du roa dig med denna onsdag?

RSS 2.0