Ha en trevlig...


... valborg!

Vad ska ni hitta på?

Färg eller svartvit?


 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Karin
Modell: Ann Kykyri

Vad tycker ni, är bilden bättre i svartvitt eller i färg?

BTS från dagens pizzarace


Blev upphämtad av makeupartisten Annelie Lindberg här ute i min skog runt lunch, för att sen åka vidare mot fotografen Johan Gustafssons djungel. Börjar bli ett väl beprövat team.




Temat för dagen var en beautyplåtning med en twist skulle man kunna säga... busigt värre. Och som alltid när man jobbar med denna fotografen så finns det färdiga bilder redan innan man hunnit kliva ut genom dörren, nah inte in genom dörren, ut genom fotografens dörr. Det ni.

Dags att slänga sig in i duschen och ta bort dagens skörd av matrester och annat läskigt. Yummi yummi. Så vad har ni haft för er idag då?

Portrait a la Westman



Fotograf: Sandra Westman
Modell: Ann Kykyri

Jag har fått ett enkelt och naturligt porträtt av fröken Westman, det är sånt man inte har jättemånga av så det tas tacksamt emot. Mhm. Bra eller dåligt?

The color of green


Maha. Ser så fram emot onsdagens plåtning tillsammans med fotografen Johan Gustafsson och makeupartisten Annelie Lindberg. Lovar att jag ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran så att ni får se lite bilder. Bus bus bus. Japp, jag berättar detta så att ni får en chans att bli både avundsjuka och nyfikna. Hähä.

Bjuder på en bild från en av de tre teman som vi hann med sist vi träffades...


... vad sägs, good or bad?

BTS med Wallstenius


När jag träffade Christoffer Wallstenius förra veckan så kom jag att tänka på att jag nog inte hade visat dessa bilder från vår plåtning för ehm... två år sen (bättre sent än aldrig right?), tillsammans med makeupartisten Nathalie Ek och hårstylisten Hanna Gfrörer.  Så jag tänkte att ni skulle få se lite före och efter bilder. Enjoy.

Before:



After:

Häringeslott



 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Karin Johansson
Modell: Ann Kykyri
Location: Häringeslott.se

Jodå, efter lite påtryckningar och visat intresse så kommer det lite fler bilder från våran plåtning ute på Häringeslott. Här har ni första delen av plåtningen, så vad sägs... vilken tycker ni bäst om?

BTS med S.Westman


Förra helgen kom fotografen Sandra Westman (ja hon är modell också) för att plåta lite, tillsammans med fotografsvännen Christoffer Wallstenius och självklart glömde jag bort att ta behind the scenes bilder själv... så jag får hederligt stjäla lite av fröken fotograf.



Vet ni, jag har redan fått se en första bild från våran plåting... men ni får så snällt vänta lite till innan ni år se den. Hähä.

Ytterligare en BTSbild från Häringeslott


 
Jag hade fått ytterligare en vacker bild från min parplåtning tillsammans med modellen Sara, fångat av fotografen Johan Gustafsson så klart. Makeupartist Karin. Visst ere väl märkligt hur vackra vi tycks kunna bli?

Spretig


Bjuder på en gammal bild plåtad i gamla stan, Sthlm, eller gammal och gammal - kanske är fel ordval. Den är fångad för ungeför ett år sen.

 
Fotograf: Tobias Jakobsson
Makeup & styling: Emma Nolander
Modell: Ann Kykyri

Bilder från Häringeslott



Modeller: Ann Kykyri och Sara Kjellqvist
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Karin Johansson
Location: Häringeslott.se

Mmh här kommer första bilden, eller ah bilderna, ifrån våran fotodag på Häringeslott, och det finns fler bilder på Modellbilder.se för er som är för nyfikna för att vänta tills jag lägger upp dem här... så vad tycker ni?

Lille T 6 år


igår sa vi godnatt 5 åring...


...och idag sa vi godmorgon 6 åring.
Grattis!

Plåtning med R.Milovan


Den vackra modellen Ingela trillade in här hos mig igår och idag åkte vi tillsammans för att träffa upp fotografen Robert Milovan samt makeupartisterna Sarah Maria och Karin i Fruängen för att plåta lite.




Sprakande spontanplåtning. Klart färgglad makeup skulle man kunna säga utan att ljuga, eller vad säger ni? Stort tack till alla inblandade parter för en mycket lyckad dag.

Färg överallt!


Vissa dagar ska man bara låta bli...

Jag har roat mig med att slänga i en ny toning i håret inför kvällens bus. Jag har också lyckats färga en t-shirt, bhn jag hade under, mina strumpor, jeansen jag hade på mig samt näsan, golvet och handfatet. Good job. Färgglatt värre skulle man kunna säga.

Skulle nog behöva slänga lite färg på naglarna också, men efter en sån lyckad hårfärgning såtror jag att jag nöjer mig med en vanlig genomskinlig lack.

Jag får helt enkelt skratta mig lycklig över att färgen jag har i håret blev bra iallafall.

Allergichock skulle man nog kunna säga


Ironiskt nog så fick jag frågan efter morgonens inlägg om jag hade pollenallergi... gissa vad som hände idag då?

Jag fick jordens allergireaktion. Hela jag är prickig. Svullnade upp i ögon, näsa och kände hur luftgångarna blev svullna. Temraturen i kroppen steg till den grad att jag blev alldeles röd i ansiktet, inte lite lite röd utan verkligen knallröd. Satt med en isdyna på huvudet i över en timme innan jag började gå tillbaka till det normala igen och tabletterna verkade. Galet obehagligt.

Prickarna är kvar och det kliar en massa, men nu har jag gått från hummerröd till askgrå iallafall.

Är det meningen...


... att man ska vara så här trött nu när våren äntligen tycks vara här?

I min tanke skulle man vara piggare, gladare, ha lite mer energi. Orka lite extra. Kanske till och med ha lite överflöd med tålamod. Jag hade fel. Gäsp.

Altanen part II



Nu har golvet blivit fäst i grunden som vi gjorde klart igår. Naturligtvis strulade det lite så vi var tvungna att göra om lite, men till skillnad från tidigare byggen så gav vi inte upp utan gjorde färdigt det vi tänk för dagen.

Favorit i repris


 
Fotograf: W.Saar
Makeup: Sarah Maria
Modell: Ann Kykyri

Jag vill ha semster!


Snacka om att man fick smak för semester dessa lediga dagar,man är ju inte jättepigg på att gå iväg och jobba idag när det finns miljoner andra saker man kan tänka sig att göra. Man kanske skulle ha en vecka ledigt på våren, fast det innebär en vecka mindre på sommaren. Skulle det vara värt det?


Bild fångad 2006, klipporna vid havet nära min skog.

Jag har lagt in om fyra veckor semester under sommare, från vecka 30 till 33. När ska du ha semster, och hur lång?

Påbörjat altanbygge


Vi var iväg idag och inhandlade lite virke för att påbörja utbyggnaden av våran altan på baksidan av huset. Ja, jag vet att altanen är stor redan nu, men vi vill sätta vår egen stämpel på huset.




Så här långt hann Herr J och Stora lillebror S idag, innan de avbröt för dagen och satte fart med grillningen istället... förhoppningsvis så dröjer det inte alltför många dagar innan jag kan visa upp en fortsättning.

Gran Torino


Detta är en film jag faktiskt blev förvånad över hur bra jag tyckte den var, en drama med Clint Eastwood (Milion Dollar Baby, True Crime) som både regissör och huvudrollsinnehavare. Det är inte en film i min stil.

Clintan spelar Walt Kowalski, en riktigt sur och grinig gammal gubbe som inte gör annat än slänger dryga kommentarer omkring sig, klart underhållande - det är min smak, stöter bort alla omkring sig och dricker hejdlösa mängder öl. Det mest värdefulla han har i sitt liv är bilen, en Gran Torino från 1972, och denna är den en dag en yngre kille som försöker stjäla för att komma med i ett ungdomsgäng...

Jag trodde inte att jag skulle uppskatta filmen, men jag rekomenderar att ni ser den. Klart sevärd, till och med på en fredag.

Annandagpåsk


Det soliga glada vädret tycks vara som bortblåst idag. Grått och mulet. Suck.

Vi ska roa oss med att åka iväg till byggmarknaden för att inhandla det första virket och kanske påbörja utbyggnaden av altanen. Så himla skoj att få börja sätta sin egen stämpel på huset. Få bort lite av alla raka linjer överallt, lite mer vinklar har ingen dött av. Biltema, byggmax och Bauhaus står på listan för dagen.

Vad ska du roa dig med idag?

Vinn en plåtning med Aurora-studios


Fotografen Jessica Wikström har en tävling borta i sin blogg, där man kan vinna en fashionplåtning med ingen mindre än henne själv som fotograf. Och självklart så ställer jag upp och tävlar om en plåtning med henne, ställ upp du också vettja?

    Tävlingsinstruktioner:
    Skriv ett inlägg i er blogg om att ni är med och tävlar och droppa sedan en kommentar här så är du med! :D Vinnaren kommer under pompa och ståt att dras den 1a maj och presenteras hos Aurora-Studios. Lycka till!

Påskafton


Underbart väder igår. Känns lite som att försommaren kom väldigt tidigt i år. Inte mig emot, missuppatta mig inte, jag tror bara inte att värmen är här för att stanna.

Gårdagen blev riktigt lyckad, familjepåskmiddag. Inte en traditionell dock. Hummer, räkor, kräftor, grillat, bakad potatis... you name it. Vi var åtta styckna, men vi hade nog mat för iallafall sexton stycken. Men gott vare.





En riktigt trevlig påskmiddag, denna nystartade traditionen gillas, så det tycker jag att vi får föra vidare. Stort tack till alla närvarande för en mycket härlig dag.

Extra lång fredag


Japp och långfredagen gick. Fixande i trädgården, stubben är borta och syrenhäcken planterad. Grillning, lite champagne, lite mera grillning och äppelkaka. En bra summering av en långfredag.
    Lille T: Är det fredag imorgon också?
    Mamma: Ehm... nah? Efter fredag kommer ju lördag.
    Lille T: Så varför heter det långfredag om den inte är längre?
Jag tycker långfredagen blev lagom lång, jag var hemskt trött i slutet.


Köket har städats, katterna har släppts ut, första tvättmaskinen är igång, dammsuget och skurat. Inte illa för en Påskaftonsmorgon. Tror minsann att det är dags för lite frukost nu.

Jell-o shoots



Har ni smakat detta? Högst märklig känsla.

Skärtorsdag


Jag tycker den mer är grå, men det kanske bara är jag.

Det finns en hel uppsjö med förklaringar till varför vi firar Skärtorsdagen, Jesus instiftade nattvarden, han tvättade sina lärjungars fötter... men hursomhelst så firar vi den idag med att vi skickar ut våra små barn i befängda utstyrslar med en korg eller kanna för att gå runt till grannarna, inte för att önska Glad Påsk, utan för att tigga. "Glad Påsk... godis eller pengar tack". Asså helt allvarligt, barnen borde ju veta bättre, men framför allt - föräldrarna borde veta bättre!

När jag var liten satt man och ritade små påskkort till grannar och vänner som man lämnade ut, om man då råkade å lite godis så var det bara en bonus. Men det roliga var ju att få klä ut sig till påskkärring.

Idag kommer det en Spiderman, en Turtle eller rent av bara ett barn med en sopkvast.

Nej, påskkärringarna som ringer på dörren jagar jag gärna iväg. Släck lampan och lås dörren. Det värsta är ju att en del av dessa små kärringar tycks lagga lite i tiden, så de kommer plingandes hela helgen. Visst är det underbart att få ha långhelg då?

BTS på Häringeslott


Japp, så idag har jag alltså plåtat på Häringeslott.se tillsammans med fotografen Johan Gustafsson och hans flickvän som assistent Kim Hernvall samt min Herr J, modellen Sara Kjellqvist och makeupartisten Karin Johansson.

Det började medmolnigt och disigt väder under dagen, gick som på nålar hela dagen och bara avvaktade för att se om vädret skulle ställa till hela plåtningen. Men det sprack upp framåt dagen. Nervöst värre, när man vet att fel väder kan förstöra allt.

Men iallafall, vi började med första sminkningen hemma hos mig...



... första plåtningen ute på Häringe. Grymt häftiga miljöer.



...sen var det dags för omsminkning och ytterligare ett set, denna gången en parplåtning...



... efter detta gjorde vi ytterligare en sminkning och ett nytt set, men på detta har jag inga bilder, så ni får helt enkelt vänta och med att se tills bilderna kommer.

Och vet ni vad det lustigaste var, vädret höll under hela tiden vi plåtade. Men när vi satt i bilen på väg hem så kom regnet. Idag hade vi turen på våran sida. Stort tack till alla inblandade för en kanon dag, och framförallt, ett extra tack till Häringeslott.

Stillad fotoabstinens


Det är nu alltså cirka två veckor sedan jag plåtade sist och det är ungefär så länge jag hinner gå innan fotoabsitinensen slår in. Ni vet när det lissom spritter i kreativitetsnerven. Som tur är så har jag onsdagen framför mig...

Har bokat in mig hos fotografen Johan Gustafsson igen, för en parplåtning tillsammans med modellen Sara Kjellqvist och makeupartisten Karin Johansson. Grym location. En spontansession skulle man väl kunna säga att tanken var, men detta blir nog den mest välplanerade spontansessionen jag har gjort hitintills...


Tidigare parsessioner plåtade av fotografen Johan,
tillsammans med modellerna
Sandra och Saba.

Så grymt förväntansfull, precis som det ska vara.

Marley and me


Marley and me. En film fylld av galenskaper skapade av en hund, mycket underhållande när man är småfnissig och trött på en söndagskväll. Den uppskattades.

Huvudrollerna spelas av Owen Wilson (Wedding crashers, Zoolander) och Jennifer Aniston (Friends, He's just not that into you), ett gift par där maken skaffar en valp i tron att denne ska uppehålla fruns biologiska klocka ett par år. Handlingen är ju inte skriven av ett geni, så med risk för att avslöja hela filmen så väljer jag att inte berätta mer om den.

Helt klart sevärden söndag.

Rubriklös


Tänk att det ska vara så svårt att kommapå rubriker.

Jahapp, godmorgon. Ny vecka. Ytterligare en måndag. Veckan består av lite jobb, träning och lite plåtning. Kan bli en mycket bra vecka. Och solen lyser. Synd bara att man måste kliva upp ur sängen.


Bjuder på en bild på NinjaErnst (Som nu är helt återställd efter kastreringen. Ja, han river tapeter igen.) och SuperEddie som ligger kvar och sover när jag går upp. Jag är helt övertygad om att de gör det för att retas.

Helgen i bilder


Bjuder på min helg i bildform.




Lördagen bestod av årets första mjukglass nere vid hamnen tillsammans med Herr J, Lille T och Fritte. Sen lite fika ute på farfars altan. Grymt behagligt. Och sen senare då inflyttningsfesten ute i skogen. Ja, värre skog än den vi bor i.



Dagens planering bestod av gym på morgonen samt fotografera en tänkbar location för onsdagens plåtning. Berättar mer om den senare. Nu under eftermiddagen har vi ätit middag bestående av fetaostfyllda pannbiffar tillsammans med Lilla och Stora S. Lilla S är fortfarande sjuk och planeras att skickas till vårdcentralen imorgon. Stora S var också sjuk idag, fast mer av det självförvållande slaget. (Funkar den uppdateringen TantMirjam?) Regn idag.

Kvällen bjuder på så lite som möjligt, det är min plan.

Vad har ni roat er med i helgen?

En tidig kväll


Varit iväg en sväng på inflyttningsfest hos en gammal vän, blev dock en kortare kväll än väntat. Otroligt vacker omgivning, han hade verkligen skogen som granne. Gick runt och kikade i huset och hamnade på balkongen, där jag stod öga mot öga med en rådjursbock. Grymt häftigt.


Ganska skönt dock att vara hemma hos Ernst, så man kan ha lite extra koll på honom. Men han mår bara fint. Bättre än jag väntat mig att han skulle göra. Mycket skönt. Äter och leker.

Japp, det var min lördag. Vad roar ni er med?

Rastlös på morgonen...


... det kan ju inte vara friskt. Jo men visst, man e redan uppe. Lördag och allt. Vaknade strax efter sju.

Soligt och fint idag, en sån dag då de flesta med hus ger sig ut för att pilla i trädgården. Det låter ju himla mysigt, om det inte vore så att jag inte ser någon större skillnad på ogräs och blommor. En krokus och en maskros vet jag vad det är. Men allt annt jag har runt omkring huset... ja ja.

Redan rastlös trots klockslaget. Någonting får man nog så vackert hitta på, annars blir det en lång förmiddag. Blir eventuellt att åka iväg på inflyttningsfest ikväll, får se hur vi kan lösa alla detaljer bara.

VAK


Sol. Massor av sol. Folk står ute och pratas. Fåglarna kvittrar. Barn är ute och cyklar. Vår.

Ernst är nu tillbaka från vetrinären, ingen ninja i sikte. Han har varit helt groggy, trillat umkull när han försökt gå. Men nu ligger han och sover i mitt knä den lilla stackaren. En slagen hjälte.

Blir till att vara hemma ikväll, vård av katt.

Kastrerad Ninja


Fredag!

Behöver jag säga mer?

Herr J jobbar halvdag idag, han ska åka med NinjaErnst till djurkliniken för kastrering och öronmärkning. Den lilla är för liten än, så han får vänta två månader till. Men ni anar inte hur skönt et ska bli att få stopp på Ninjans skrikande, e nog förvisso mer jobbigt för honom själv, men det innebär inte att det blir jobbigt för mig också.


En Ninja från hans bästaste sida.

Nåja, dags att se till att familjen inklusive mig själv blir redo för alla jobb, förskolor och skolor. Eller nja, inte skolor, Lilla S stannar kvar i sängen idag. Han har en hemsk huvudvärk som har hållt i sig sen igår natt. Illamående. Inte kry.

Vad ska du roa dig med denna fredag?

Revolutionary Road


Duon från storfilmen Titanic slår sina kloka ihop igen, Leonardo DiCaprio (Romeo and Juliet, What's eating Gilbert Grape.) och Kate Winslet (The Holiday, Finding Neverland.) spelar det gifta paret Wheeler som bor i förorten under 1950-talets Amerika. I en fasad att de trivs med sina liv.

Med risk för att uppfattas som väldigt kritisk, så ska jag nog vara väldigt kritisk och säga att det var nog egentligen bara den sista halvtimmen av filmen som jag verkligen uppskattade. Det var då det hände saker. Ingen höjdarfilm detta. Inte denna heller.

Nah.

Snorkfröken


Visst ere väl lite snorkfröken a la mumindalen över denna bilden?

Jag vet inte riktigt om jag visat denna förut, men jag tror inte det. Så ni som sett den får väl grina och ni andra kan väl kanske berätta vad ni tycker om den.

 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

En onsdag är inte så illa


Har precis ätit middag tillsammans med båda de yngre bröderna. Herr J och stora S roar sig ute i garaget, målar eller sågar... vet inte riktigt. Lilla S har gömt sig vid sin dator. Krokus har vi fått i rabatten och Lille T tappade sin första tand under middagen. Det är fortfarande sol ute. Underbart.


Bjuder på en bild av en glad Lille T.

Belöning?


Städat undan i köket, vattnat blommorna, tvättat, diskat, dammsugit.
Nästan så man förtjänar lite godis, inte sant?

Sunnyside back


Tänk att det det är ljus ute på morgonen när man vaknar nu och det är ljust långt in på kvällen. Vi hade 10 grader igår. Ser ut att bli lika varmt och skönt idag. Enda nackdelen med solen är att man ser sina oputsade fönster.


RSS 2.0