BTS med Nathalie


Här kommer första delen av gårdagens behind the scenes bilder, fångade under tiden modellen Nathalie Nordgren blev stylad av Therése Palmhager Gustafsson, sminkad av Anja Prigoda och fotograferad av mig.

Det blev tre olika outfits, riktigt snyggt. Ser verkligen fram emot att få sätta tassarna i bilderna och knuffa in dem i photoshop. Japp, jag ser att jag är väldigt krokig när jag fotograferar. Hähä. Stilpoäng?

Tråkväder, blåst och uschligheter


Mhm, vart tog det vackra vädret vägen? Femton grader, grått och mulet samt lite blåst. Känns inte riktigt som att det är det semestervädret jag har bett om.

Jag skulle gärna ligga ute på stranden, eller kanske sitta på altanen och läsa en bra bok i solen, men nah nah. Håller det här vädret i sig hela dagen, vilket det enligt väderprognosen ska göra, då blir det nog till att hugga tag i lite retuschering.

Man är aldrig nöjd med väder.


Porträtt


Jag fick en överraskning av sötaste Therése idag, hon har gjort lite porträtt av mig. Tjusigt, inte sant?


Konstnär Therése Palmhager Gustafsson.


Inväntar fotosällskap


Sitter och inväntar dagens fotosällskap bestående av min käre sammarbetspartner stylisten Therése Palmhager Gustafsson, makeupartisten Anja, samt modellerna Nathalie Nordgren och Sara Jonsson. Bara hålla tummarna för att vädret håller, men än så länge ser det ut som att det kan bli en heldag.


Bjuder på en bild fångad under resan från Blekinge,
i brist på nya modellbilder att visa upp.


Mera Märta


Jo jag visar ganska mycket bilder på modellen Märta, inte sant, men ni måste ju hålla med om att hon är en fröjd att vila ögat på?



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


Så tröttsamt


Jag förstår inte varför jag envisas med att vakna så tidigt... låg ändå och lästa ganska länge igår, men ändå vaknar jag innan klockan sju. Jag trodde att det var meningen att man skulle vända lite på dygnen när man har semester. Tröttsamt. Jag har i och för sig en massa jag behöver göra idag, så det kanske är lika bra att jag är uppe med tuppen.


Gäsp.


Ny foundation


Eftersom jag har sminkat en hel del av mina modeller själv till plåtningarna så börjar en del av sminket ta slut, bland annat då min foundation så jag lurade runt i butikerna efter en foundation som inte var alltför dyr men som fortfarande kan funka att använda till plåtningar.


MaxFactors foundation Long Lasting Preformance, nr 105 och 108.


Priset för dessa är kanonbra, jag köpte dem för 150 kronor styck på KICKS, det tycker jag är lagom. Jag vill inte gärna känna att jag blir ruinerad när jag handlar smink, men det är bara hoppas att de håller måttet också.

Nån som testat MaxFactors foundation?

Vem beställde regn?


Godmorgon i äckelvädret. Det regnar, har gjort det hela natten och det är väl ungefär sexton grader. Mindre mysigt.

Visst kan regnväder vara mysigt när man kan krypa upp i ett hörn med en bra bok, eller när man kokar soppa och äter utomhus trots att regnet öser ner. Jag är bara inte upplagd för regn.

Hade gärna använt bikini.


Sara


Det är flera som frågat efter fler bilder på den vackra modellen Sara som jag testplåtade för ett par dagar sen, så jag tänkte bjuda på en till. Fler bilder på Sara kommer, då jag har en inbokad plåtning med henne inom kort.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Home sweet home


Jo men visst är det väl så, borta bra men hemma bäst. Jag ska visa lite bilder senare tänkte jag, blev en hel del fotografering i Blekinge. Dock inga modeller, det fanns helt enkelt inte tid med det som synd var. Men men.

Dags att göra sig iordning och köra in lillebror till sjukhuset för att plocka bort gipset.


I'm going down!


Jo men visst. I'm off to Bleking och om allt går som planerat så är jag hemma igen på tisdagkväll, efter en helg utan regn. Jupp, stora förhoppningar.

Off and away.


Märta VI


Jo men visst, nu är jag klar med retuschen på sista temat som fångades på den vackra modellen Märta. Jag tror nog att jag får ta och boka in en ny plåtning med henne snart...


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


Vad tycker ni om dem?

Early morning


Godmorgon gott folk. Snart dags att röra på rumpan. Blekingeresa ya know. Skulle egentligen ha åkt motorcykel, men för er som inte öppnat ögonen och tittat ut så kan jag ju ge information om att det har regnat. Hela kvällen igår, hela natten och det regnar nu med. Inställd motorcykel, får bli en roadtrip istället. Mera packning får plats iallafall. Hähä.

Känns som att det är mycket som blev inställt under den här resan. Tiden blev visst mindre än förväntat, men förhoppningvis så hinner jag med lite spontant.

Packar ner rumpan för att
veta vart jag har den.


Side Turkiet


Jag sitter här och lyssnar på hur sommarregnet rinner över fönsterrutorna, vilket osökt får mig att längta till fjärran länder... så jag tänkte att jag skulle visa er lite mer bilder från min resa till Side, Turkiet.






Li Larsson i motljus



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Kallt och trist


Idag är en sån dag då jag har en massa måsten... är det verkligen meningen att det ska vara så närman har semester?

Jag måste ta itu med den sista tvätten, packa inför morgondagen och sist samt absolut tråkigast, städa. Usch och fy och blä. Tråk. Dessutom är det bara sexton grader ute idag, what's up with that. Kallt och trist.

Testplåtning med Sara


Jag tänkte att jag skulle ta och visa upp en bild på den sockersöta Sara som jag testplåtade härom dagen, inför nästa veckas plåtning. Jag tycker att hon påminner lite om tösen som spelade huvudrollen i Mama Mia, hm, vad heter hon... Nåväl, tokigt vacker är ju iallafall, eller vad säger ni?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Brunt som bajs



Mavala nummer 58.


Mmh, ser ut lite som bajsbrunt, men det kan inte riktigt hjälpas, I like it!

Fredag!


Godmorgon godmorgon.

Tänk att jag äntligen har lyckats sova på morgonen. Känns helt märkligt. Kommer säkert vara trött hela dagen bara för att man sovit längre än vanligt.

Det blir att fortsätta roa sig med tvätten idag, det blir tydligen så när man drar ut på det... åka en sväng för att handla intercom. Vem vet vad mer man lyckas shoppa. Hähä.

Li Larsson



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Vilken öppning...


... på semestern det har varit.

Haft besök från Skånelandet, lille mangz med tös har varit här fram tills idag. Grillats en massa, lurat runt i Sthlm, besökt kolgrillen i Södertälje och snackat hejlöst mycket skit.

Hunnit med att fånga vackraste Li på bild under en heldags plåtning. Snubblade över en sötsak Sara så hon är nu testplåtad och ny ide spånas.

Påbörjat tvätten inför helgens resa till Blekinge.

Det känns lite som att idag blir det låsta dörrar och avstängd telefon, i sällskap av en pizza, lite chips och en trevlig film. Låter som en helkväll värd att överleva. Trötter.

Detta eviga grälande...


 
Preview från gårdagens plåtning med Li.



Nu har jag roat mig med att gräla med photoshop igen, så det är nog dags att kliva ifrån datorn och tvätta lite inför helgens Blekingeresa innan dagens modell anländer...

BTS med Li



Här kommer lite bilder från gårdagens plåtning, stylisten Therése Palmhager Gustafsson ger sig på Li Larssons hår. Vi gjorde tre olika outfits som plåtades ute vid ett mycket vackert kalkbrott, det kommer nog inte dröja länge innan jag ger mig på den första bilden för lite retusch.

Blixt!


 
Nissin Di622.



Jo men visst har jag väl gått och införskaffat mig en blixt, ett stycke Nissin Di622, tack Johan för hjälpen - du är en klippa. Så nu gäller det bara att ge sig ut och leka så att man lär sig hur sakerna fungerar också. Wish me luck!

Li


På onsdag är det dags att plåta den vackra fröken Li igen, men tills dess så får ni nöja er med en bild som jag lyckades fånga under fototräffen i Hallstahammar.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Makeup: Sarah Maria Ahrenius


19/7-10



Bjuder på gårdagens utflykt till Stockholm i bilder. Rundvandringen började på söder, vid kungträdgården, sen tillbaka mot gamla stan och slussen för att sen avslutas igen på söder. Mycket lyckat.

Ett stycke semestermåndag


Idag känns det inte fullt lika tufft att vakna upp till en måndag. Semestah!

Dagens planer består av en resa in till Sthlm för att mysa runt. Vi blir ett gäng som åker in till söder, går via slussen ner mot gamla stan och sen vidare mot Kungsträdgården. Mysigt värre.

Vad ska du roa dig med denna måndag?

Sommarfixat med altanen


Förra sommaren visade jag lite bilder på utbyggnationen av altanen, men nu när vi sommarfixade altanen så insåg jag att jag glömt av att visa upp det färdiga resultatet. So here we go...


... perfekt att ha en sån stor altan när det är sommar!

Märta V



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


Gäsp


Godmorgon godmorgon. Blev väckt av Herr NinjaErnst som roade sig med att leka mistlur brevid sängen. Spännande sätt att bli väckt på. Och nu när vi har provat det så vet vi att han kommer att få sova ute inatt.
 


NinjaErnsten fångad av Robert Milovan.


Dagens nöje blir att städa lite inför besöket från Skåne (läs Danmark) som dyker upp under kvällen. Molnigt är det också, men man kanske borde vänta med städningen tills en vacker dag. Alternativt dammsuger nu så att jag väcker hela huset, eller vad tror ni...

Therése



Fotograf: Ann Kykyri
Modell & stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Preview av Märta



Sneakpeak av sista temat med modellen Märta Åkerlind.



Jo, här sitter jag nu och njuter av min semester i min lilla djungel av bilder från sista temat som jag plåtade tillsammans med Märta och Johan, men jag har redan stött på patrull... jag kan inte välja bilder.

Så hörrni ni, alla glada semesterfirare och alla ni andra som plågas i värmen, vad gör man när man inte kan välja vilka bilder man tycker bäst om?

Gissa vad?!


Nån som kan gissa...

... mhm! Semester!
Hela fyra veckor av bara avkoppling, ledighet och bus. Inte helt illa.


Timmar...


... kvar innan semestern börjar! Nedräkning!

Märta IV




Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind
Stylist/fotoass: Therése Palmhager Gustafsson


Me photographer


Snällaste kompisen Johan smög in och sköt en snyggingbild på mig under en av mina senaste plåtningar då jag försökte fånga Märta på bild...

Två


Idag är det inte bara två arbetsdagar kvar att jobba, idag kan man också säga att imorgon är det fredag. Kaffe har jag också. Inte illa. Det ska bli så galet skönt med semester.

Inväntar fyra veckor.


Märta III


Här kommer första utkastet på bilderna från gårdagens plåtning tillsammans med söta Märta, vad tycker ni om dem?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


Another portrait of Therése



Fotograf: Ann Kykyri
Modell/stylist: Therése Palmhager Gustafsson


BTS med Märta


Igår träffade jag upp söta Märta igen för att plåta lite och i brist på makeupartister så har jag sminkat alla mina modeller på de senaste plåtningarna jag haft, så jag tänkte att jag skulle ta och visa er första sminket som blev kluddat i ansiktet på modellen igår.

Fotografen Johan Gustafsson dök också upp igår med glada hejjarrop, lite tips och råd samt lite knep för efterarbetet av bilderna. Stort tack!


Tre


Det var hemskt vad segt det skulle vara att kliva upp ur sängen idag då. Jag har förvisso sovmorgon så jag hade kunnat stanna kvar en stund till i sängen, men det känns som att man kan behöva ett tag på sig att få bort kudden ur ansiktet innan man ger sig iväg för att jobba.

Tre lååånga arbetsdagar kvar...


Dagens tips...


... är att inte ge sig på en match med dammsugaren när det är trettio grader varmt.

Fyra


Bara fyra arbetsdagar kvar nu. Mycket skönt. Känns dock som ganska långa fyra dagar när man räknar ner inför semestern. Slutar förvisso tidigt idag så jag ska nog lyckas njuta av de tjugofem graderna som utlovas för dagen.

Dag nummer fyra.


BTS med Therése


Jag plåtade lite tillsammans med kära Therése igår igen och eftersom rara Emil tog en hel del behind the scenes bilder så tänkte jag att jag skulle ta och visa upp ett gäng.


Foto: Emil Schönning


HM smink



Blusher 49,50kr och Bronzing Powder 59,50kr från HMs egna smink.


Jag har aldrig testat HM egna smink förut så det ska bli spännande att se vad deras produkter går för. tanken är ju att kunna använda produkterna vid plåtning så jag håller tummarna för att HMs grejjer håller måttet.

Nån som har testat HMs smink, vilka produkter är bra och vilka är dåliga?

Sista arbetsveckan


Måndag morgon igen. Sista arbetsveckan. Men som alltid så ska man ju få lite extra saker att tänka på, så jag känner mig lite snurrig idag.

Räknar ner från fem.


Söndagens planer


Planen för dagen är att försöka köra ifrån värmen med motorcykeln. Lycka till vah. Vi ska åka iväg en sväng för att krokbena fröken Jessica under hennes plåtning, busigt värre.

Senare under kvällen, förhoppningsvis när det blivit lite svalare så ska jag ge mig iväg på egna fotoäventyr tillsammans med kära Therése igen. Fotoide och location klar, ska bara se om jag kan lyckas gräla tillräckligt med kameran för att kunna genomföra bilden också...

Det är min dag. Vad har du för planer för din?

Gårdagens shopping



Gårdagens shopping... det blev en hel del kläder till Lille T, samt till Herr J, men självklart så var jag ju tvungen att inhandla ett par nya skor till mig själv också. Hähä.


The new haircut



Nah ingen större skillnad, om man inte räknar med att jag faktiskt kan dra fingrarna genom håret nu utan att fastna...

Susann II



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Susann Johansson
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Inte ett moln på himlen


Godmorgon godmorgon.

Strålande väder idag också. Nu är det verkligen sommarvärme, till den grad att vi slog på ACn igårkväll för att få bort lite av fuktigheten. Mycket härligt.

Planen för dagen är att åka iväg för att klippa mig. Jag behöver verkligen göra någon åt risbuskehåret. Kanske blir tillfälle att få shoppa lite också, vem vet. Hähä. Vad har du för planer för dagen?

Nytt från Operfekt


Här kommer den första bilden från min plåtning tillsammans med fotografen Operfekt i Hallstahammar som jag visade upp BTS bilder från tidigare... vad tycker ni om bilden?


Fotograf: Therese Jonsson
Makeupartist: Sarah Maria Ahrenius
Modell: Ann Kykyri


Portrait of Therése



Fotograf: Ann Kykyri
Modell/stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Fredag!


Hähä. Fredag. Underbart.

Tyvärr så börjar jag tidigt på jobbet, vilket innebär att jag måste kliva upp ur sängen väldigt tidigt. Känner redan nu hur trött jag kommer att vara hela dagen. Uscha. Men lite trött kan man stå ut med när det är fredag och man har hela helgen att se fram emot.

Sex arbetsdagar kvar.


Varmt, varmt, kallt, kallt!


Jösses vilken värme! Nah, det är inte klagomål, jag uppskattar värmen, men jag hade gärna sett att det fanns lite fler sätt att svalka av sig på mellan varven. Mjo, vi köpte ju pool förra helgen, men det är ju kallt i den. Hähä.


Motljus eller inte, naturfotografering är galet tråkigt. Ge mig en modell!


Märta II



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind
Stylist/fotoass: Therése Palmhager Gustafsson


Jag tror på idag


Nah men då sitter man här igen, redo att ge sig av till jobbet så snart kaffet är slut. Det ser ut att kunna bli en ganska bra dag, solen skiner, jag tror att jag har sovit ganska bra inatt och kaffet smakade strålande gott.

Ser fram emot en bra dag.


Li



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Li Larsson
Makeup: Sarah Maria Ahrenius


The many faces of Therése


Jo min vän och stylist Therése har äntligen vågat sig på att stå framför kameran också, så igår roade jag mig med att plåta henne. Grundiden gick ju helt åt skogen, den fick ju vila lite eftersom det regnade, men jag tänkte att jag skulle ge en lite preview av vad som kommer att visas upp senare...


Reflexdjungel


Jao jag har nog insett att min lilla reflexskärm som jag köpte från Scandinavianphoto var i minsta laget, så nu har jag börjat kika på en ny lite större variant, men nu känner jag mig lite vilse i djungeln av alla dessa fotobutiker och olika produktmärken så jag kan nog behöva lite hjälp.

Vilken butik ligger bäst i prisklass och är det värt att lägga ut 2000 kronor på en reflexskärm när det finns för 700 kronor?

Susann I




Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Susann Johansson
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson


Jao men vad säger ni då, ris eller ros?

Solen är tillbaka


Nu tycks solen vara tillbaka efter gårdagens regnväder, mycket skönt. Termometern står på tjugo grader redan nu och smhi tycks ge lovande prognoser för ett tag framöver. Inte helt otrevligt med en massa sol. En dag med moln och regn och man är tillbaka med gnället om kyla.

Åtta arbetsdagar kvar innan semestern.


BTS med Susann



Gäsp


Jag skulle nog vilja säga att det är för tidigt på dygnet att vara uppe... börjar tidigt på jobbet idag, inte riktigt min grej, men den stora fördelen är ju att jag slutar tidigt så då får jag plåta lite.

Ser fram emot tisdagens plåtning.


Jobbe igen


Mmh morgon. Måndagmorgon dessutom. Jobbe idag. Jag känner att jag blev lite bekväm med att vara hemma med en sjuk Lille T förra veckan, så jag hade nog inte grinat om någon hade sagt åt mig att jag fick ett par extra veckors semester. Två till hade funkat. Med start idag.

Två veckor kvar till semester.


Preview av Susann


Jag tänkte att ni skulle få en liten sneack peak av bilderna från dagens plåtning tillsammans med modellen Susann Johansson och stylisten Therése Palmhager Gustafsson, av vad som komma skall... man ser inte så mycket kanske, men har ni lite tålamod så kommer det snart färdiga bilder. Lite fler behind the scenes bilder kommer också. Snart.


Söndagens planer


Godmorgon godmorgon.

Gårdagens spenderas tillsammans med söta Hanna, lite grillade och struntprat, klart underhållande. Alltid lika kul att träffas, synd bara att vi inte gör det oftare.

Ska äta bruch och fira svärfars födelsedag idag på förmiddagen, inte dumt alls. Känns lite som att det är perfekt väder för att sitta ute och mysa i solen på resturangens terass. Mmh.

Sen blir det att plåta lite under eftermiddagen. Ska försöka fånga lite BTS bilder så att kan visa er vad jag roar mig med.

Det var planerna för min söndag. Vad ska du roa dig med?

Insert optional curse



Preview av ytterligare en bild från plåtningen med Märta...


Gud så jag har grälat med photoshop under morgonen... galet osams. Jag misstänker att det lätt blir så innan man har lärt sig hur man ska göra för att få programmet att vara mer sammarbetsvillig, men med mitt tålamod så var jag nära att kasta allt.

Det luriga är ju att det finns så många andra fotografer som är så ruskigt duktiga och man jämnför ju självklart sina bilder med dessa. På både gott och ont. Efter att ha plåtat modeller vid tre tillfällen så har jag ju visionen att bli bäst, på kortast möjliga tid, så klart. Jag vet hur jag vill att bilden ska se ut... jag vet bara inte hur jag ska få den att se ut så. Inga dåliga krav man har på sig själv, inte sant?

Accessoarer




Jao jag vet, jag är hopplös när det gäller att köpa accessoarer... klickade hem alla de bilderna visar på HM.se, internetbutikerna borde blockera mig efter visst antal besök.

Märta I



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind
Stylist/fotoass: Therése Palmhager Gustafsson


Här kommer den första bilden från min senaste plåtning tillsammans med Märta och Therése, detta var sista stylingen vi gjorde som sen plåtades nere vid vattnet.

Kom igen nu, jag vet ju att ni är här och tittar, så ge mig ris och ros nu!

Soliga underbara lördag


Godmorgon kära vänner, gott folk och alla andra som hittar hit.Vet ni att det var nitton grader i skuggan när jag fick upp vid strax efter åtta. Solen skiner och det är lördag. Kan det bli bättre?


Guineapig tryouts


Mmh, så här ere... jag behöver ha försökskaniner att testfotografera. Risken finns att jag plågar livet ur min familj och mina vänner, så det vore trevligt att få försöka fotografera någon som inte springer iväg när jag tar fram kameran.

Jag behöver en modell ev på söndageftermiddag, nån som är intresserad av att ställa upp?

Lite shopping från LaRedoute kanske?



BTS med Märta och Therese


Sitter här med mitt kaffe och är redo att kasta mig in i retuschering av gårdagens bilder. Plåtningen gick strålande bra, vi hann med tre olika ombyten på tre olika locations, så det ska verkligen bli jätteskoj att få kika igenom alla bilderna ordentligt och sen sätta igång.


Bjuder på en behind the scenes bild från gårdagens plåtning, fångad
under tiden Therese brottas med Märtas enorma mängder hår.


Märta, modellen, hade knappt stått framför kameran tidigare, men visade sig vara en naturbegåvning. Tummen upp för dig bruden. Therese, kläd och hårstylisten, samt fotoassistent, stort tack för allt. Jag hoppas vi ses på söndag. Hähä.

Fredag!


Godmorgon godmorgon. Länge sedan jag hade en fredags-rubrik. Måste ha varit typ...förra fredagen. Hähä. Me like fredagar.

Vi tycks få strålande väder idag, redan över tjugo grader i skuggan. Inte helt trist. 

Jao, vi är fortfarande hemma, Lille Toch jag, han mår mycket mycket bättre och skulle nog egentligen kunna gå iväg till fritids idag men jag ser ingen anledning till att gå iväg på fredagen när man har varit hemma hela veckan. Känns mer nyttigt att vara hemma veckans sista dag också så atthan verkligen får vila upp sig. Blir iallafall att ta sig iväg till fritids för att lämna in papper samt tömma Lille Ts hylla, han går ju nämligen på semester nu tillsammans med mormor, medans jag och Herr J får jobba i två veckor till. Det är tydligen lättare att vara liten, då får man längre semester, inget jag märkt av dock.

Nåväl, hur ser planen ut för din fredag?

Pretty Little Liars



Troian Avery Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale och Shay Mitchell
som de fyra huvudrollerna i serien Pretty Little Liars.


Mja, kanske ingen lysande story men serien är helt klart värd att slösa lite tid på nu när allt annat har säsongsuppehåll. Nån mer än jag som börjat se Pretty Little Liars?

Testplåtning med Märta


Jag ska träffa upp designern/stylisten therese idag för att plåta söta Märta igen. Hon var här en sväng igår för en kort testplåtning inför dagens plåtning, så jag tänkte att jag skulle bjuda på en bild för att visa upp det vackra ansiktet jag ska få plåta även idag.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Märta Åkerlind


Fortfarande hemma


Mmh morgon. Sitter med mitt kaffe och morgonmuttrar. Börjar bli galet trist attvara hemma men jag bestämde mig för att vara hemma med Lille T resten av veckan så att han verkligen hinner bli frisk. Först magsjukan och sen feber. Uscha. Men jo, han mår mycket bättre nu.

Fredag hela veckan.


RSS 2.0