Packad!


Nu har jag packat. Eller ah, snart klart. Just nu ligger allt jag ska ha med mig för helgen i en kaotisk hög på golvet. Risken finns att jag har glömt nått.

Imorgon efter jobbet så ska jag träffa upp Sarah Maria Ahrenius och Li Larsson, för att sen åka ner till Boel på en fototräff. Roadtrip! Inte helt otrevligt. Det ska bli riktigt skoj att få träffa alla igen och det finns en möjlighet att jag kommer hem efter helgen med en hel drös med bilder...

Fun, fun fun!

Sara



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Snart jul?


Redan torsdag. Även denna veckan är snart slut. Märkligt så fort veckorna går nu. Vet ni att det är bara tre månader kvar till jul? Upplyftande tanke vah.

Jul, jul, strålande jul.


Jag tror minsann...


... att hösten är här nu.

Det blir bara värre och värre att stiga upp på morgonen, numera är det ju knappt ljust när klockan ringer. Jag tror nog att det är dags att ställa fram alla ljusstakarna och gosiga filtar, så att det känns lite mer naturligt att välkomna hösten. Det är nog bara att inse... det blåser en massa, löven ändrar färg, det är kyligare och mörkare...

Höst.


Min tidiga tisdag


Åh vet ni, nu har jag gjort månadens tråkigaste. Betalat räkningar. Så nu borde jag utnyttja min tidiga dag och tvätta lite, kanske till och med ge mig på att packa lite inför helgens äventyr. Hähä. Noog. På sin höjd så tänker jag kanske, men kanske, måla ett lager till på naglarna, peta näsan och kolla serier. Grymt att sluta tidigt.

Katastrof


Hade båda katterna inne hela natten... dumt. Brukar sällan ha både Ernst och Eddie inne samtidigt, blir sånt j-la liv. Inatt var inget undantag. Som att man inte är lite extra trött ändå numera, blev väckt av kattgräl, ynk och gny. Uscha.

Natten till tisdag - mördad.


Depend Nr 054



Depend Nr 054


Turkos. Glå. Grön. Ska tydligen varaen ganska stor färg just nu, men jag är inte helt övertygad om att det är så snyggt som alla säger. Vad tycker ni?

Så vare måndag igen


Jaha. Godmorgon.

Den här helgen bara flög förbi och nu är det helt plötsligt måndag igen. Jag har faktiskt inte gjort speciellt mycket den här helgen förutom att ta det lungt och försökt sova så mycket som bara möjligt. Har varit löjligt trött hela förra veckan, så jag hoppas verkligen att den veckan blir bättre.

Börjar veckan med att gå på kurs under måndag eftermiddagen, inte helt illa. Sånt är alltid skoj.

Håller tummarna för en bra vecka.


Höstmode a la Ellemark


Jag har redan fått den första bilden från veckans plåtning tillsammans med Ove och Linda. Höstmode stod på schemat och det tycker jag väl att vi har lyckats med, håller ni inte med?


Fotograf: Ove Ellemark
Makeupartist: Linda Forsberg
Modell: Ann Kykyri


En typisk söndag


Usch vad jag känner mig trött, jag sov till klockan tio idag men ändå känner jag mig helt slut. Svullen i ögonen och snoret rinner. Supermysigt.

Dagens planer består av att försöka styra upp den kommande helgens plåtningar, tvätta en massa och laga en höstgryta med kantareller. En typisk söndag, inte sant. Vad har du för planer för dagen?

Same, same but different



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Mjo, bilderna är hyffsat lika vah. Andra bildserien som jag fångade i Johan Gustafssons studio. Lurigt värre. Så vilken av bilderna tycker ni bäst om?  

Mariella



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Mariella Angnér
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson
Makeup: Sarah Maria Ahrenius


Sommarbild från Operfekt



Bjuder på en modellbild av mig fångad av den underbara fotografen 
Therese Jonsson, makeup av bästaste Sarah Maria Ahrenius.


Fredag!


Nah men hörrni, det slog mig just... det är ju fredag idag. Det är helt galet vad veckorna går fort, man hinner ju knappt med. Fortsätter vi så här så kommer det snart att vara jul, än bättre, sommar igen.

Nu ska jag ta och äta lite frukost, svara på mail om kommande plåtningar och slösurfa lite. Inte helt otrevligt att ha sovmorgon.

Slöas.


Goodiebag.nu



Jag har fått mitt första utskick från Goodiebag.nu och jag är supernöjd. Smidiga små förpackningar som är enkla att ha med sig och jag menar, vem vill inte ha en massa nya produkter att testa? Det enda man behöver göra sen, är att logga in på Goodiebag.nu och svara på ett par enkla frågor samt betygsätta produkterna.

BTS med Ove Ellemark



Kanske inte mycket till behind the scenes bilder men jag glömde faktiskt bort att ta bilder under gårdagens plåtning tillsammans med fotografen Ove Ellemark och makeupartisten Linda Forsberg.

Den vackra Sara Sara Jonsson upp mig och sen åkte vi tillsammans för att lyckas hitta studion och efter en del snurrande så lyckades vi komma fram, till en studio där jag varit flertalet gånger förut. Hrm. Nåväl. Under kvällens gång hann jag med fem ombyten och jag tror Sara gjorde lika många. Höstmode. Stort tack för en trevlig kväll.

Halvsover genom torsdagen


Mmh morgon. Trötter. Kanske lite självförvållat. Kom hem ganska sent igår efter att ha varit iväg på en plåtning, där jag stod modell, de ni. Det var ett tag sen. Ska berätta mer sen. Känns som att ja lamig ner i sängen, blundade lite och sen vaknade upp i samma ställning. Aj axel.

Nu blir det kaffe i massor. Massors. Visste ni att det är höstdagjämning idag... efter idag blir dagarna kortare än nätterna. Deprimerande tanke. Och med den tanken dyker jag vidare i mitt kaffeglas. Hähä.

Halvsover.


Purple inspiration



Lancome eyeshadow 195kr, Smashbox eyeshadow 200kr, Smashbox eyeliner 230kr,
Smashbox lipstick 225kr, Lancome palette 510kr, Makeupstore lipstick 165kr.


Jo lila känns som en fäg jag gärna satsar på under hösten, inte minst i olika nyanser i form av smink men även när det gäller kläder. En färg som piggar upp lite.

Vilken färg väljer du under hösten?

Hanna



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Hanna Björklund
Makeup: Karin Törnqvist


Man får nog inse...


... att det faktiskt är höst nu. Usch så trött man är. Börjar kännas som att det är mörkt på morgonen när man kliver upp nu, gatlyktorna är tända. Jag gillar mörkret, men inte på morgonen. Tända ljus och mysbelysning i all ära, men jag behöver ljuset på morgonen för att vakna till, eller ah, vakna till lite snabbare iallafall. Mörker, kyla, höst. Jag tycker nog om hösten, jag är bara mindre förtjust i mörkret och kylan. Krävs mer kaffe på hösten.

Höst.


Helena



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Helena Rosenblad
Makeup: Karin Törnqvist


Måndag


Godmorgon. Måndag och ny vecka. Kvällsmöte på jobbet idag, så det blir en lååång dag, hinner inte ens hem en sväng imellan.

Jag är verkligen inte politiskt involverad, men till och med jag satt och kikade på valvakan igår. Lite nervöst. Men inte så nervöst uppenbarligen, för jag somnade. Hähä. Naeh, jag hoppar över mina politiska åsikter, idag finns det inte en sida utan politik, så vill ni läsa sånt så finns det på alla andra ställen.

Kaffe.


Up!


Jo men visst, idag blev det flyga av. Vädret var helt perfekt. Lite kyligt kanske. 440 meter upp i luften skickade de min lillebror, fastknäppt i en gigantisk drake, styrd med ett gäng snören.

Häftigt att se, men inte riktigt min grej. Hade du satt dig i draken?


Makeup by Karin - Sara



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson
Makeup: Karin Törnqvist


Up up and away


Dags att kasta i sig kaffet, skutta in i bilen och ge oss iväg för att se när lillebror ska flyga. Glidflyga tror jag det var. Hrm. Får återkomma om vilken typ av flygning tror jag. Kommer nog med ett par bilder också.

What to do?


Lite trött och seg idag. Om ett par timmar så kommer städ, så då bör vi utrymma... frågan är bara vad man ska hitta på då?

Städ kommer hit och är här i fyra timmar, under dessa timmar vill hon helst att vi inte är hemma så att hon får röja runt i sin egen takt. Vi ett tillfälle så sa hon "Jag städa, du shoppa" och det har jag ju hållt fast vid, men idag är jag inte riktigt sugen på att springa in och ut ur butiker. Vad ska man göra idag då?

Tips?


Neiti Sanna Saari



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sanna Saari


Höstmys från HM



Poncho 399kr, Kavaj 199kr från HM.


Hoppsan hejsan, så det kan gå. Både kavajen och ponchon landade hemma hos mig, lite höstmyskläder måste man ju få beställa, inte sant?

Morgonmutter


Blä, iik och gnissel. Sovmorgon hände bara en gång, sen var man tillbaka i att vakna tidigt... jaha, det var ju skoj. Nåja, jag får väl nöja mig med att det är fredag. Det tråkiga med denna fredag är att jag måste tvätta.

Ja jag muttrar.


BTS med Hanna



Jag kom på att jag faktiskt har lite behind the scenes bilder som jag helt glömt bort att visa, aj aj aj. Illa. Bilderna visar den vackra modellen Hanna Björklund som blir sminkad, för andra gången den dagen, av makeupartisten Karin Törnqvist. En av bilderna från den plåtning kan ni hitta här, jag har gjort ett klart ett par bilder till från den plåtningen, så snart så...

e.l.f


Yeah yeah. Jag är sen. What's new. Jag har precis fått upp ögonen för sminkföretaget e.l.f. Har ni sett deras priser?


Man måste förvisso betala frakten, men 18.30 kronor för ett nagellack på 10ml, dvs dubbla storleken och halva priset om man jämnför med depend. Dessutom har de underbara färger på sina lack, det finns alla typer, ljusa, mörka, matta, you name it...

Så hur många har använt sig av e.l.f och vad tycker ni om dem?

Makeup by Karin



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson & Helena Rosenblad
Makeup: Karin Törnqvist


Höstblek eller solbränd?


Apropå sommar eller höst, speciellt nu när man går omkring och är läskigt förkyld, så blir man ju så där galet vacker i huden. Blek och genomskinlig. Mums.

 
Elizabeth Arden bronzpowder 380kr, Lancome flashbronzer 310kr, Loreal Bronzepowder 129kr,
Elizabeth Arden Bronzduo 410kr, Lancome starbronze lipgloss 220kr, Loreal eyeshadowtrio 109kr.



Så vad gör du... njuter du av det bleka, solar en massa i solarium eller använder bronzprodukter?

Sommar, sommar och sol


Visste ni att det inte räknas som höst förän tempraturen ligger mellan fem och tio grader i fem dagar... Så passa på att njuta av sommar utklädd till höst medans ni kan. Hähä.


Beep, beep beep


Jag lyckades ta mig sovmorgon idag, till hela klockan nio, inte illa. Det är bland de längsta jag lyckas sova, även på helgerna. Är så van att alltid gå upp vid halv sju, så jag har en inbyggd klocka som ringer även de dagarna då jag inte behöver kliva upp. Mycket störande. Beep, beep, beep.

Kan du sova länge?


Helena



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Helena Rosenblad
Makeup: Karin Törnqvist


Retuscherar och tycker ...


... synd om mig själv. Nån som vill vara med?

Jag trodde verkligen att jag var på bättringsvägen, men idag har febern slagit till igen. Så galet surt. Blir hemma från jobbet resten av veckan, lika bra att försöka bli bra nu... tur att det finns gamla säsonger av Criminal Minds att titta på, samt att jag har en del oretuscherat material att bygga bilder av, annars hade jag nog klättrat på väggarna.

Sanna



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sanna Saari


Fler studiobilder på Sara




Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Hanna


Här kommer den fösta bilden från min senaste plåtning, även denna tillsammans med den galet duktiga makeupartisten Karin och den strålande vackra modellen Hanna. Vad tycker ni om bilden?
 


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Hanna Björklund
Makeup: Karin Törnqvist


Fyra månader...


... som fotograf. Eller ah, idag är det exakt fyra månader sedan jag plåtade modellfoto för första gången.


Med det sagt, så skulle jag bara vilja säga tack till alla de vackra människorna som ställt upp som modeller för mig, alla makeupartister samt stylister som hjälpt till. Och naturligtvis ett tack alla de fotografsvänner som kommit med glada små hejjarrop, tips och ideer. Utan er hade det inte varit möjligt, så tack!

På bättringsvägen minsann


Godmorgon godmorgon!

Det är så himla skönt att vakna och känna att man mår bättre när man varit sjuk. Ingen feber alls. Huvudet är fortfarande invaderat av snor, men det är ju hanterbart. C-vitaminer, ipren och nässpray har varit mina vänner ett par dagar nu och jag tror minsann att de har varit bra vännen.

Njuter av att inte ögonen är igensvullna.


Ja tack!


Man hinner besöka farligt många webbutiker när man är hemma och är sjuk...


Vantar - La Redoute 149, halsduk - Kappahl 79, klänning - HM 199,
väst - ellos 399, leggins - halens 349 och stövlar - din sko 499.


... nah,jag har inte klickat hem ett enda plagg. Än. Hähä.

Familjen sjukling


Borde kanske ligga i sängen idag, men man måste ju kliva upp ur sängen för att ringa och sjukanmäla sig. Hela huvudet fullt med snor, lite feber och ont i kroppen. Inte alls lika ont i halsen som jag hade igår dock, så det är skönt. Men det blir att bädda ner sig och tycka synd om sig själv hela dagen.

Både Herr J och Lille T är också risiga, så vi är hemma och snorar alla tre.

Tycka synd om.


BTS makeup by Karin



Här kommer lite behind the scenes bilder från när makeupartisten Karin Törnqvist fick gå loss med sin kreativitet på modellerna Helena Rosenblad och Sara Jonsson. Jag har redan bilder klara från dessa plåtningar, så håll i hatten, de kommer snart!

Helena



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Helena Rosenblad
Makeup: Karin Törnqvist


Gnäll


Åh på söndagar får man sova länge, en sovmorgon hade varit jättemysigt, men nej nej... fast jag vaknade faktiskt av mig själv. Med kudden i ansiktet och hela huvudet fyllt av snor. Så härligt. Vädret är grått och trist, helt utan skiftningar. Spännande. Känns som att det kan bli en sån söndag då man gör ingenting.

Gadnös.


BTS med Helena



Här kommer lite behind the scenes bilder från första delen av min dag tillsammans med bland annat modellen Helena Rosenblad och makeupartisten Karin Törnqvist. Båda två är helt nya snikten för mig, men efter dagens kreativa äventyr så hoppas jag att det blir ett fortsatt sammarbete.

Stort tack för en mycket lyckad dag. Tack även till Kjellqvisten, Hans, Sara och Cilla, busigt skoj.

Plåtningslördag!


Kaffe kaffe kaffe. Det är väl en ganska bra förberedelse inför dagens stora maratonplåtning tillsammans med fotografen Sara Sara Kjellqvist och Hans Andersson, makeupartsten Karin Törnqvist samt modellerna Sara Jonsson, Helena Rosenblad och Cecilia Bucklin. Hähä, japp, flera modeller inbokade nu, så nu ska det bli plåta av!

Killers


Den här filmen kändes lite som en dålig parodi på Mr and Mrs Smith. Med det sagt, ändå inte urusel. Men det är lite svårt att ta både Katherine Heigl (Greys anatomy) och Ashton Kutcher (What happens in Vegas) på allvar i den här typen av film.

Kutcher spelar en hemlig agent anställd av staten, men när han träffar den stora kärleken så vill han ta sig ur arbetet och leva ett normalt liv. En halvrolig story förvisso, men som i de flesta amerikanska romantiska komedier så är filmen klart förutsägbar. Mja, knappt värd att ödsla en onsdagkväll på...

Fredag it is


Mhm, godmorgon. Fredag. Den dagen i veckan då jag väntarmig ett härligt uppvaknande... inte bli väckt av en katt en halvtimme innan klockan ringer. Suck. Och naturligtvis när jag har vaknat så lägger sig NinjaErnst i sängen och somnar om.

Kaffe och sen jobbe vah.

Hrm, psst, jag tycker ni var lite fega på att svara i nedanstående inlägg ang studiobilden...

Fredag it is.


Min första studiobild


Här kommer den första bilden från min dag tillsammans med Johan och Sara i studion. Jag är nog inte en fotografsom trivs med att arbeta i studio, jag har svårt att få till en retusch som känns som jag.

Bilden är väl fin, Sara är vacker som alltid. Established. Så, ska man vara nöjd med en bild bara för att den blev fin, eller ska jag bli nöjd med mina bilder när jag känner att det är en bild i min stil? Luriga frågor. Nån som vågar sig på ett svar?


Fotograf: Ann Kykyri
Assistent och blixtguru: Johan Gustafsson
Modell: Sara Jonsson


Nathalie



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Nathalie Nordgren
Stylist: Therése Palmhager Gustafsson
Makeup: Anja Prigoda


Höstens vill ha från HM



Poncho 399 kronor, ja tack!


Är hösten här nu?


Nu är nog verkligen hösten på väg. Man känner skillnaden i luften, ser skillnad på himmel och moln, färgskiftningar börjar visa sig på träd.



Vad säger ni, tumme upp
eller ner för hösten?


Inställd plåtning


Inställd plåtning idag. Igen. Jag tror att jag ska börja boka in dubbla mängden modeller, så har man lissom garderat sig när jobb och allt annat ska snabla ivägen för plåtningar. Vore ingen dum ide.

Jag söker modeller tills på lördag, för plåtning med mig samt två fotografer till... nån som känner sig inspirerad till att ställa upp?


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Och eftersom jag inte har lyckats få till nån date med andra modeller än Sara, så fortsätter jag att fylla upp min blogg med fler bilder på den den lille söte Sara. Så det så! Dessutom så är hon helt naturlig på denna bild, inte en gnutta smink. Ingen foundation, ingen concealer eller mascara. De ni!

Gäsp


Jaha, då sitter man här igen och grinar om hur trist vädret är. Men när jag vaknade så var jag ganska lättad, kan jag säga, jag drömde att det var drivor med snö ute. Så lite dimma och gråmulet gör inte så mycket idag.

Kaffe.


Sara * 2



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Vilken av bilderna tycker du bäst om?

En tisdag utan plåtning


Mmh, morgon.

En tisdag utan inbokad plåtning. Märkligt. Vad ska jag då roa mig med idag... det är ju nästan så att det lutar åt att jag måste ta itu med tvätten. Men bara nästan. Jag kan säkertkomma pånågot bättre att göra, som att förbereda inför morgondagens plåning. Hähä.

Bokar in bus med nya ansikten.


BTS från studion


Jodå, men visst. Käre fotografen Johan Gustafsson sprang runt och filmade medans jag fotograferade den vackra modellen Sara Jonsson, så jag borde väl ha förstått att det skulle hamna en liten film på youtube... Så inga behind the scenes bilder från denna plåtningen, men en liten film. Första gången jag fotograferar med studioblixtar, lite läskig men lite spännande. Fick dessutom en kurs av Johan, så nu kan jag lite nya tips och trix. Stort tack!

Mmh, klart jag har börjat kika lite på bilderna och kanske till och med börjat pilla med dem... håll till godo med filmen så länge.

Aftonbladet ljuger


Jaha, man hann knappt blinka så var helgen förbi och det var måndag igen. Mulet och grått dessutom. Spännande. Läste på aftonbladet i helgen att det tydligen skulle bli bättre väder ett tag igen, lite mer värme, naturligtvis hade jag höga förhoppningar om att måndagen skulle vara solig och varm. Aftonbladet ljuger. What a shocker. Inte gråmulen och tio grader. Ja, jag muttrar lite, jag vill bara inte riktigt inse att hösten är på väg...

Grälar med vädret.


Plåtningssöndag


Godmorgon godmorgon.

Det blev lite festligheter igår men som alltid så är jag uppe med tuppen iallafall. Till och med sonen sover. Så himlastörande att vakna tidigt och inte kunna somna om. Men men.

Idag ska jag ta med mig den vackra modellen Sara Jonsson och åka iväg för att träffa upp raraste fotografen Johan Gustafsson, vi ska väl plåta lite är tanken. Plåga modellen lite sen plåga photoshop. Kan nog bli en väldigt produktiv dag med många skratt.

Vad ska du göra idag?

Testfotografering med Stephania



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Stephania Koroly Ergati


Kommande plåtningar


Dagens brist på modeller har gjort att jag fångat in en del lösdrivande, halvplanerade ideer, så nu känns det som att jag har en del plåtningar inbokade.

Har även bokat in tre nya modeller, eller nya och nya, men nya för min del. Alla tre har stått en del framför kameran tidigare, så det kan helt klart bli lovande plåtningar. Busigt värre.


Planering, förarbete, smink, styling, fotografering och efterarbete. Allt tar sin tid.
Men innan man kan komma dit, så är det bra om det finns ett inplanerat datum...


Men nu till saken, det är ganska många människor som har kontaktat mig för att medvera i kommande fotograferingar, men väldigt få där ett faktiskt datum har spikats. Så... alla ni som nu kände er träffade, hojta till så bokar vi in ett datum. Även om det blir i Oktober. Hähä.

Lördagens planer


Kaffe kaffe kaffe.

Ja det kännslite så idag. Redan slukat ett stort glas, men är i behov av mer. Gav mig på redigeringen av gårdagens bilder utan att ha avslutat första koppen, lite av ett lotteri, men jag kom igenom första bilden utan att varken svära eller vilja slänga bilden. De ni. Så det lutar ändå åt att det kan bli en bra dag. Hähä.

Städdag också. Nah, jag städar inte. Jag har städerska. Och hon säger, "Jag städar, du shoppa!", så det är nog bäst att jag lyssnar. Skulle ju inte vilja göra henne besviken.

Så lördagen består av retusch, shopping och sen äta middag tillsammans med rara vänner. Hur ser din lördag ut?

Äntligen fredag


Godmorgon godmorgon. Äntligen fredag igen. Ja jag vet, jag är lite tjatig med mina fredagsrubriker, men jag gillar fredagar. Det har varit en lite längre vecka än vanligt, så det ska bli riktigt skönt att få ta helg idag. Känner mig så himla trötter.

Men idag blir det lite bus. Slutar runt fyra idag, då är det att bege sig hemåt och förbereda inför dagens plåtning med lilla söta Stephania.

Äntligen fredag.


Sara



Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


Last Song


Jag hade inga som helst förhoppningar på denna film och jag kan ärligt säga att jag hade ingen aning om vilka skådespelare som skulle medverka, men när jag såg början av filmen får jag säga att jag blev lite skeptisk. Fröken Hannah Montana och en noname kille...

En riktig ungdomsfilm. Griniga tonåringar. Kärlek. Gråt. Men helt klart med en annorlunda twist. Asså, jag vet inte om jag skulle rekomendera den, men jag skulle helt klart byta bort städningen för att se den.


En torsdag olik alla andra


Godmorgon. Eller nja, goddag kanske, men för mig känns det fortfarande som morgon. Vi försov oss imorse så hela dagen har bara varit en sån där dag, ni vet. Och det härligaste i det bästaste är ju att jag har möte på jobbet ikväll också så det blir att samla den sista energin och lunka tillbaka till jobbet.

En udda torsdag.


Sara


Det känns som att det har blivit väldigt mycket bilder på Sara visade i bloggen. Men flickan är ju galet vacker, så det kan inte hjälpas. Bjuder på ytterligare en bild.


Fotograf: Ann Kykyri
Modell: Sara Jonsson


RSS 2.0