Home sweet home


Japp, då är man hemma igen efter en mycket händelserik helg. Mycket skratt och bus. Och även lite plåtande. Får berätta mer sen samt visa lite bilder, men nu ska jag ut och njuta av solen.

oFF...


... for the weekend.

Vi ses i Hallstahammar, och för er som inte ska dit... synd.

Have a good one.

packningen i pågåendeprocess


Håret är färgat, väskorna har börjat packats, lunch har intagits, naglar fixade, skor överallt. Saker överallt. Jag har fyllt upp ett helt rum med saker som jag ska ha med mig för att vara borta en helg. Jag grinar, har nog lyckats överträffa mig själv. Tur vi har kombi.


Pink Minelli


Fotograf: Robert Milovan
Makeup: Sarah Maria Bondesson
Modell: Ann Kykyri

Sov sov sov


Jag blir så trött, här är man ledig och har alla möjligheter till att sova länge eller iallafall ligga kvar i sängen och mysa ett tag. Nah nah. Upp ska man tydligen. Suck. Vad är meningen med ledigheten om man inte får någon sovmorgon. Ja, jag muttrar.

"Mamma, jag tycker att du är en häxa på riktigt"
Lille T, 6 år

28/5-09


Åkte direkt från jobbet in till stockholm idag för att gå och kika på en utställning på Beyond Retro av fotografen Jessica Wikström, makeupartisten Annelie Lindberg och hårstylisten Hanse Andersson. Riktigt snygga bilder, helt klart skoj att få se deras gemensamma arbeter hänga på väggen. Bland annat bilden nedanför. Och vilka kläder. Jag hade lätt kunnat tänka mig att gå in i butiken med en förmögenhet och byta ut den mot ett gäng påsar. Men som tur var hade jag inte förmögenheten med mig...


Bild stulen av Jessica Wikström, hope you dont mind.

Vi prickade lagom in regnet i Stockholm, åkte ifrån det på vägen tillbaka till min skog, för att lagom hinna kliva ur bilen innan det var ikapp oss igen. Mysigt.

Har en ledig dag imorgon. Lille T's förskola har stängt imorgon, så vi får en dag tillsammans. Ren lyx. Dock måste jag slänga i lite färg i håret och packa lite väskor imorgon innan resan till Hallstahammar, men det ska jag väl hinna med.

Så vad har du roat dig med idag då?

NinjaErnst är en tjuv!


Våra grannar har hundar, svå stycken som bara älskar tanken på att få jaga katterna... som alla hundar. Ninjan som ibland visar sig i Ernst kan naturligtvis inte låta bli att spatsera precis innanför vårat staket när de går förbi, och på säkert avstånd följa efter dem hela skogspromenaden. Men igår gjorde han det mest retsamma... han snodde en hundleksak från deras tomt, ett stort mjukt ben som han la så vackert på köksgolvet! Mycket nöjd. Gör katter sånt? Av ren illvilja?


NinjaErnst som kattvalp

Lifestyle session på MB

Nu har våra lifestylebilder hamnat på Modellbilder.se som en fotosession, ska bli skoj att se vad folk tycker om dem. Ta en titt och säg vad ni tycker.


Fotograf: Robert Milovan
Makeup: Annelie Lindberg
Modeller: Jag & Cecilia Johansson
Location: Utsiktenmeetings.se

Häringeslott



Fotograf:
Johan Gustafsson
Makeup: Karin Johansson
Modeller: Ann Kykyri & Sara Kjellqvist
Location: Häringeslott.se

Hallstahammar


Årets största fototräff går av stapeln om ungefär en vecka och jag får säga att det är nästan pinsamt att erkänna att jag åker dit för tredje året i rad nu. Men jag skulle tro att även denna träff kommer att vara värd det.

På en fototräff träffas modeller, makeupartister, stylister och fotografer för att utbyta ideer, dela lärdom och skapa grymma bilder. Man är lite social med vänner, träffar nya människor, fnissar och plåtar häcken av sig. Tänkte bjuda på ett par av bilderna jag tagit under tidigare fototräffar i Hallstahammar...



Fotografer J.Bago, Operfekt, Nagadez och B.Magnusson.

Fler än jag som åker dit?

Hörrni!


Nämen hörrni, har ni sett att J.Gustafsson har bytt bilderna i min
header och trollat dit en ny profilbild till mig här i bloggen?

Okej...


... så vare måndag igen... fyra dagars helgen har smuget nog försvunnit upp i rök och lämnat endast minnen av bakfulla vänner. Hähä. Bjuder på lite bilder från lördagens födelsedagskalas hemma hos kollegan Therese.


Jag, Therese och Hanna.

Damernas stil och ... Herrarnas stil...

Den här veckan bär med sig en hel del faktiskt. Ganska mycket jobb, men eftersom jag inte börjat jobba än så tänker jag inte börja tänka på jobb. Utställning att kika på under torsdagskvällen. Roadtrip på fredagen och plåtningar under helgen. Jodå, det kan nog bli en bra vecka.

Och vet ni, det är redan 16 grader utomhus, strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan nå. Mhm, vad går fel idag då?

Black Velvet



Fotograf: Therese Jonsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Min min min!


Efter mycket springande i affärer, letandes efter just denna kjolen så hittade jag den äntligen. Gick ju runt i olika affärer inne i Stockholm igår för att hitta den, men utan framgång. Idag var jag cirka en mil från min skog i ett mer människotätt samhälle innehållandes iallafall ett tiotal butiker, med andra ord det sista stället jag hade kunnat tänka mig att jag skulle hitta kjolen. Ack så fel jag hade. Oj så glad jag blev.

Angels and Demons




Jag är säker på att flera av er både läst boken och sett filmen DaVinci Koden, och av samma författare kommer nu filmen Änglar och Demoner, även denna med Tom Hanks i huvudrollen.

Hanks spelar rollen som Robert Langdon, professor från harvard i religiös symbolik. När den katolska kyrkan blir hotad av sin urgamla mytomspunne fiende kallas Langdon in i försök att lösa gåtan. Det händer saker hela tiden under filmens gång och trots att den är nästan två timmar och tjugo minuter lång så flyger tiden förbi.

Helt klart värd att se till och med på bio en fredagkväll. Se filmen!

22/5-09


Jo men visst, gårdagen blev mycket lyckad. Trots regn. Jag, Herr J och Henke fick skjuts in till Stockholm med farfar och Lille T som också skulle in och gå på äventyr.


Sprang igenom flera butiker innan våran bio började för att hitta just DEN kjolen som jag bestämt mig för att jag ville ha, men i ALLA butiker så var den slutsåld. Jätteslut. Slut slutare slutast. Såg nu att den inte ens finns kvar i nät-butiken. Visst får man grinas lite på sig själv när man inte köpte den när man hade tillfälle för att snålvargen ylade?

Men iallafall, det blev Änglar och Demoner. Grym film. Berättar mer om den senare tror jag. Gick ut och käkade lite efteråt, tokigt mysigt. Sen knallade vi runt lite på stan och hittade ytterligare en trevlig liten pub som vänligt serverade öl.


Kvällen avslutades med tilltugg och vin hemma i det Blå och även Hanna lurades över. Mycket trevligt, mer sånt. Säger man alltid i och för sig, men jag tycker aldrig att det blir av riktigt. Så enkelt.

Biodags


Nu är frukosten avklarad, dags att göra sig iordning för att åka in till Stockholm och besöka en biograf. Den valda filmen för dagen är Angels and demons, ni vet boken skriven av Dan Brown som också skrev DaVinci Koden. Ska bli grymt spännande att se om filmen kan leva upp till bokens förväntningar på samma sätt som den förra filmen gjorde.

Häringeslott



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Karin Johansson
Modeller: Ann Kykyri & Sara Kjellqvist
Location: Häringeslott.se

21/5-09


Det känns som en lördag idag. Det känns bra märkligt att det inte är lördag. Skönt märkligt men fortfarande märkligt.

Hade en strålande trevlig kväll igår, grillning, vin, ljugande, skratt och naturligtvis kubbspel. Tjejerna vann bör tilläggas. Vaknade till vid fem snåret imorse, inte helt pigg och välmående. Funderade allvarligt på vilken årgång vinet höll, och jag trodde absolut inte att jag skulle måså pass bra som jag gör idag.

Det ser ut som att det lurat åt att det grillas en sväng idag också, ska bara smälta att det bara är torsdag och är det dags att göra sig iordning inför dagen. Vad har du för planer idag?


Jag och Henke efter gårdagens kubb-match.

Vinn en plåtning hos Operfekt



Borta hos fotografen Therese Jonsson aka. Operfekt så kan man vinna en valfri fotografering, fashion, porträtt, par/vänskapssession eller en barn/familjesession.

Jag väljer att tävla om en barn/familjesession, jag menar, vem skulle tacka nej till att ha den typen av bilder hängandes på väggen. Va med och tävla du också vettja!


Nämen välkommen...


...onsdag.

Jag gick och la mig i sängen vid åtta igårkväll, låg där ner bäddad tillsammans med en bra bok. Jag vet inte om det har med sommaren att göra, men att sitta framför datorn och dumglo lockar verkligen inte. Därav det torftiga bloggandet, snudd på att jag bara visar bilder.

Men hörrni, idag ere ju onsdag. Helg! Jag börjar ju tidigt så jag slutar tidigt också, men frågan är ju hur man ska fira in denna långhelgen. Ack dessa beslut.

Nah, dricka upp kaffet så ska man väl vara redo att anta dagens utmaningar.

Ha en strålande bra avslutning på veckan gott folk. Ah, ni andra också.

Mhm, så vare bara två dagar kvar


Ser ni så fort denna veckan har gått, helt plötsligt så är det bara två arbetsdagar kvar. Grymt ju. Det sägs att det skulle bli sol idag, uppåt tjugo grader varmt till och med, men utanför mitt fönster är det fullt av tjocka moln. Spricker det inte upp så börjar jag tro att det är lokalt.

Håller tummarna för en lugn dag i solen. Alternativt en lugn dag i solen samt paket utdelning för Ann, hade också funkat.

Jean D'arc


 
Fotograf: Therese Jonsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Snart helg igen


Godmorgon och välkommen till måndag, men inte vilken måndag som helst utan den måndagen som öppnar tre-dagars veckan som följs av långhelgen. När man tänker så känns plötsligt veckan inte lika tuff. Jag slutar ju dessutom tidigt på onsdagen så det är typ två och en halv arbetsdag.

Jag vet att helgen precis är över, men har ni några planer för nästa helg?

Portrait


Här kommer ytterligare en bild från min senaste dag tillsammans med Johan och Annelie, detta blev avslutningen på vårat senaste pizzakalas. Vad tycker ni?

 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

15/5-09


Jag var på begravning i fredags, Lilla och Stora S gammelmormor gick bort ör ett par veckor sen, och eftersom vi bara är halvsyskon så det var inga blodsband till mig men jag ville finnas där som stöd till familjen. En väldigt kort och enkel begravning, inte för mycket trams. Jag tror att gammelmormor hade uppskattat det.

Efter begravningen åkte vi hem till S & S samt tant Mirjam för att grilla, det slutade med att vi stannade hela kvällen. Drack en massa vin, ljugades och spelande kubb. Mycket trevlig kväll.



A.Stridsberg



Fotograf: Andreas Stridsberg
Makeup: Jimmy wallin
Modell: Ann Kykyri

14/5-09


Hur kan man vara så nedrigt trött hela tiden, känns som att man bara lägger ner huvudet på kudden en sväng och sen är det dags att gå upp igen. Jag blir gnisslig av att inte få sova ordentligt.

Jobbar till halv fem idag. Sen har jag ett möte mellan halv fem och halv sex. Efter det går jag på personalmöte på jobbet mellan halv sex och halv åtta. Känns som en hyffsat lång dag, men nu är det bara två arbetsdagar kvar innan det är dags för helg igen. Inget att grina över dock, jag har hellre möten en dag då jag redan slutar sent än att behöva gå tillbaka till jobbet när jag slutar tidigt.

Bjuder på en gammal bild fångad av fotografen Christian Hollmann (onödigt länge sen vi träffades nu vah?), med hjälp av makeupartisten Dorion Chang. Den är tagen för ganska precis två år sen.

Tur att våren har släppt till ordentligt nu, grönt överallt och solen lyser. Galet skönt. Dags att ge sig ut i det gröna och hoppas att solen tillåter utevistelser...

13/5-09


Strålande bra väder under dagen, slutade tidigt på jobbet och då sätter det fart och regnar. Skare va så.

Herr J fick hem sin nya leksak idag, ett stycke motorcykel. Nu inväntar han bara tillståndet och sen lär jag inte se mycket av honom på kvällarna. Men jag grinar inte, så snart han har tagit kortet blire åka av, inte mig emot.


Suzuki RF 900

Ska roa mig med att hänga tvätt och sen laga lite mat, som en sann husfru. Vilket slit. Noog vah. Nåväl, ha en fortsatt trevlig kväll va planen.

Framed



Fotograf: Gunnar Englund
Grafiker: Ingela Svensson
Modell: Ann Kykyri

Dogeared


 
Fotograf: C.Hollmann
Makeup: Kim Malm
Modell: Ann Kykyri

12/5-09


Godmorgon.

Sol idag också, precis lagom retsamt när man ska sitta på möte med jobbet. Apropå jobbet, om man har grävt i sandlådan och fått träningsvärk - räknas det som arbetsskada? 



Flashback



Fotograf: Tobias Fischer
Makeup: Rosanna Ingersjö
Modell: Ann Kykyri

Äter katter majskolvar?



SuperEddie & NinjaErnst

Jag trodde faktiskt inte att katter åt någon form av grönsaker, okej att Ernst äter oliver, men jag trodde inte att katterna skulle vilja ha majskolvar...

Sommarens Vill-Ha 2009



Mest för att störa folk som inte uppskattar att man visar upp Vill-Ha inlägg... Hähä. Och som ytterligare en bonus så ska jag plåga folk lite med att skicka en utmaning som innefattar att ni också måste visa upp era Sommarens Vill-Ha 2009, och naturligtvis så utmanar jag Tove, Nathalie och Ingela. Psst, glöm inte att skicka utmaningen vidare...

Lifestyle



Fotograf: Robert Milovan
Makeup: Annelie Lindberg
Modeller: Jag & Cecilia Johansson
Location: Utsiktenmeetings.se

Lite nytt i garderoben



En regnig lördagmorgon


Regn regn och mera regn. Jag trodde att det skulle bli fint väder idag, hade ju planerat aktiviteter som var lite styrda av vädret, inte nödvändigtvis soligt men gärna uppehåll. Nåja, får väl avvakta lite och se hur det ser ut längre fram under dagen...


Fotograf: Johan Gustafsson Makeup: Maria Åström
Modeller:
Ann Kykyri & Sandra Westman

Häringeslott



Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Karin Johansson
Modell: Ann Kykyri
Location: Häringeslott.se

Ettt stycke torsdag


Jag har sovit som en klubbad inatt, solen skiner, inte ett moln på himlen, kaffet smakade perfekt. Två arbetsdagar kvar innan det är helg. Inte en helt otrevlig morgon. Enda störande momentet är att Ninjan tycks vara fast besluten att stå vid dörren och plåga livet ur oss med oljud tills han får gå ut...

Ja, katterna får gå ut, men inte så länge vi inte är hemma. Då vill jag ha dem i huset så att de kan äta krukväxter, riva tapeter och välta ut alla Lille T's leksaker.

Underbart med djur. Inte sant?

Nåja, dags att göra ett ryck för att ställa sin in i ledet tillsammans med alla andra också går iväg för att tjäna ihop en slant. Håller tummarna för en fortsatt bra dag.

Pizzadelivery


 
Fotograf: Johan Gustafsson
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

Det finns fler bilder i samma serie att kika på hos Modellbilder.se för er som är nyfikna... vad tycker ni om denna bilden?

Bajs bajs bajs


Jag bor ju mer eller mindre på landet. Kanske en underdrift. Jag bor på landet. Men det var inte det jag ville komma fram till även om det kanske är bra att reda ut begreppen... iallafall. Bajs. Hundägare springer runt med sina småpåsar och plockar bajs hela tiden. Bra där. Förutom den lilla tanten vi har satt ut skottpengar på eftersom hon släpper sin hund på våran baksida så att den kan jaga våra katter. Det var inte det heller jag ville komma fram till...

Hästägarna. Det ligger inte små bajsar efter dessa gigantiska djur på gångvägarna. Och hur trevligt ser det ut... behöver inte hästägarna hålla rent efter sina djur om hundägarna måste det?

Jag misstänker att det finns en del husd och hästägare som läser detta... så hur ser ni på detta? I mina ögon så ere bajs som bajs, det är bara mängden som skiljer.

Plasticfantastic


 
Fotograf: Robert Milovan
Makeup: Annelie Lindberg
Modeller: Jag & Cecilia Johansson
Location: Utsiktenmeetings.se

Mhm...


... så vare dags igen. Jag har sovmorgon på måndagar men vaknar en timme innan klockan ringer. Så onödigt. Glömde ta in tvätten igårkväll och naturligtvis så regnar det under natten. Vad är oddsen. Fick börja dagen med att dammsuga bort det berg med chips som NinjaErnst dukat upp i min datorstol under natten. Tröttsamt.

Måndag.

Black Velvet


I slutet på Mars så plåtade jag ju tillsammans med Therese Johansson aka Operfekt och favoriten Annelie, kommer ni ihåg? Remember huh? Nu har bilderna lagts upp på MB, så jag tänkte att jag skulle visa dem här också...


 
Fotograf: Operfekt
Makeup: Annelie Lindberg
Modell: Ann Kykyri

...vad tycker ni?

Lifestyle



Fotograf: Robert Milovan
Makeup: Annelie Lindberg
Modeller: Jag & Cecilia Johansson
Location: Utsiktenmeetings.se

1 Maj


Jag vet att det varit lite torftigt med ord här i bloggen ett tag nu. Ledsen för det. Jag kan nog egenntligen inte ge er någon speciell anledning, mest lite tomt på ord just nu, så ni får nöja er med alla nya bilder som tycks strömma in just nu.

Våren tycks äntligen vara här nu, så idag ska jag roa mig med att åka iväg för att köpa lite blommor och plantera i min rabatt. Japp, jag ska stoppa händerna i jorden. Hör och häpna.


Bild fångad av fotografen B.Magnusson 
under fototräffen i Hallstahammar 2008.

Ha en strålande bra dag nu gott folk, det är iallafall min plan för dagen. Sol, gott sällskap samt grillning till kvällen. Låter som en bra plan i mina öron.

RSS 2.0