1a advent



Jag tycker inte om julgardiner, tycker oftast att det blir för pråligt. Plus att jag är för bekväm för att hålla på att byta gardiner. Men ljusstakar och lyktor tycker jag om, i massors. Har ställt fram ljusstakar i vardagsrummet och på kontoret, samt satt upp stjärnor i gästrummet och ska sen sätta upp ytterligare en i det rummet jag använder som garderob.

I köket fick det bli bara levande ljus samt vanliga julblommor, se bilden ovan.

Har du gjort adventsfint hemma idag?

29/11-08


Den goda vännen Henke fyllde 26 år här i veckan så vi passade på att ha ett födelsedagskalas hemma hos oss i hans ära under gårdagen. En mycket lyckad kväll. Smarremumsig mat. Bål. Ja, ni förstår säkert...


11 h


Vet ni, jag somnade halv åtta igårkväll. Helt sjukt. Jag har alltså sovit elva timmar inatt.

Så när jag vaknade hoppade jag in i duschen, drog på lite smink, satte fart att föna håret. Det händer aldrig på vardagarna. Aldrig. Jag är alldeles för bekväm för att orka lägga tid på att göra mig iordning innan jag går till jobbet, jag dricker kaffe, borstar tänderna och går. Men inte idag.


Fotograf: C.Hollmann Mua: D.Chang

Hur brukar du göra dig iordning innan du går till jobbet?

Sen beror ju sånt naturligtvis på vilken typ av jobba man har. Står man i butik är man ju ett ansikte utåt t.ex, då kan det ju se betydligt trevligare ut med lite mascara.

Magont + pizza = bra?


Magsjukan går loss ordenligt på jobbet, det är ett under att man fortfarande står upp. Över halva gruppen är borta pga sjukdom. Min mage har bråkat lite idag, men jag är inte säker på att det inte är psykiskt. Magen lugnade ner sig efter en kladdig pizza. Hähä.

Vad har du ätit till middag idag?

Det är inte mycket bra på TV idag, Fringe kl 21.55 förvisso, men jag skulle inte tro att jag är vaken då. Tänkte faktiskt försöka gå och lägga mig så snart som möjligt så att jag kanske är lite utvilad imorgon. Känns bara så fel att gå och lägga sig innan klockan 22.00, känns lite som att man missar hela kvällen... inte för att man vinner en massa genom att vara vaken.

Nåväl, ryggläge i sängen med en bok får det väl kanske bli tills man stupar.

Katastofalt dålig sömn


Känns som att man inte sovit alls när väckarklockan ringer, ett ganska vanligt fenomen nuför tiden tycker jag. Det har varit en period nu som jag sovit dåligt. Sömnen går i vågor för mig, som för alla andra skulle jag tro. Jag väntar bara på att min våg ska vända, så att jag kan få sova lite, och framförallt känna mig utvilad.

Katten hjälper inte heller till. Ernst i all ära, han är ball, äter ärtsoppa och dricker kaffe. Men alltså. När börjar kattungar sova på nätterna?


Ernst i Lille T's leksaksförvaring...

Snön börjar försvinna, det är redan nu +4 grader... ska ut i skogen med jobbet idag så jag hade uppskattat att snön var kvar, istället för att ge sig ut i slask och blötväder. Nåja. Det är skönt när man väl kommer ut.

Mera MAC



För ett tag sen så beställde jag lite ögonskuggsprover från MAC, och två veckor senare hade skuggorna kommit. Det var i februari, så naturligtvis är det dags att beställa lite nya nu...

Skuggorna ligger runt $1.95 styck, och det blev 7 stycken provburkar för min del denna gång. Med frakt så slutade kalaset på ca 164 kronor.

Skuggorna beställde jag ifrån thebodyneeds.com, vilket jag varmt kan rekomendera. Man får en mindre burk som räcker gott och väl för oss hemanvändare.


Accessoarer



Ja tänk så duktig man är på att klicka hem saker ifrån internetbutiker... dessa plus lite annat kommer hem till mig om ett par dagar.

Retur utan kvitto?


Mhm alla vänner och ovänner, nu vill jag nog ha lite hjälp. Jag köpte denna kjolen från Gina Tricot för ett par veckor sen och han endast hunnit haft den på mig en gång och nu kärvar dragkedjan. Den är inte trasig. Den är bara galet trög vid ett ställe och man får bråka en hel del för att få upp den - och ner.

Jag har ju naturligtvis inte kvar något kvitto på kjolen. Men vad tror ni, får jag byta eller lämna tillbaka kjolen när jag inte har något kvitto kvar?

25/11-08


Jag kom hem ifrån jobbet för ett litet tag sen. Ett mycket lyckad kväll, fick väldigt många vänliga ord över mig. Sånt uppskattas.

Men nu är jag tokigt trött och börjar jobba ganska tidigt imorgon, så jag tänkte nog slänga mig i sängen och titta på filmen View from the top som börjar nu klockan 21.00 på TV3. Jag tror att det kan vara en lagom avancerad avslutning på dagen.

Hoppas att ni har haft en bra dag och dröm så sött.

Kväll på jobbet...


Godmorgon i vinterkylan och mörkret. Känns som att jag har en ganska lång dag framför mig, väntar mig att vara hemma nångång efter åtta ikväll. Har möte på jobbet. Eller ah, egentligen venissage, men samma sak. Kväll på jobbet.

Vad ska du roa dig med idag?

Inbokade plåtningar


3 december.
Plåtning tillsammans med Johan, Saba och söta Annelie.

7 december.
Heldagsäventyr tillsammans med Christian Hollmann på ljussättningskurs. Samma fotograf som har tagit bilden här under. ↓


Jag är ledig från den 19 december till eventuellt den 12 januari, någon mer som har lust att boka in en plåtning under julledigheten?

Gnäll om kommande vecka


Sovmorgon. Som alltid på måndagar. Men det gör tyvärr inte att jag känner mig mer utvilad. Det blir att ha mysbyxor till jobbet idag, det är en sån dag. Det är en sån vecka känns det som. Om det inte är söndagsångest man har så ere ångest inför veckan. Suck.

Måndag.
Möte på fm. Stängning.

Tisdag.
Slutar 16. Möte till 20.

Onsdag.
Möte med chefen.

Torsdag.
Ingenting bråkigt än... håll tummarna.

Fredag.
Planeringsdag.

Nån som har lust att byta vecka med mig? Så farligt ere kanske inte, jag har iallafall ett jobb där man får komma i mysbyxor om man känner att man vill det, och det är en stor fördel. Så, nu har jag gnällt lite om den kommande veckan... vad har du för planer för denna vecka?

Champagneskalle


Min kära mamma har en förkärlek för champagne, så när jag gick upp till henne igår kväll så borde jag ha räknat med att vi skulle knäcka en flaska. Riktigt gott. Men. Mmh, men. Det stora problemet är att jag alltid får så ont i huvudet av champagne.

Snacka om i-lands problem.

MAC Shadestick



MACs shadestick ligger ganska högt i prisklass, 175 kronor styck, men jag har länge velat testa dem så det fick kosta vad det kosta ville. Bara att hoppas att de håller måttet i hur jag vill att de ska fungera också.

Det blev färgerna Shakeskin som är en mörkare grafitgrå, på gränsen till svart och Beige-ing som är precis som det låter, en beige ton.
Någon av er som har testat dessa? Eller någon liknande produkt i ett annat märke?

Madagaskar 2


Enligt Lille T som är 5 år, så är deta en utmärkt film att gå och se på bio. Och jag kan inte annat än hålla med honom eftersom filmen innehåller ganska mycket humor, så är det en perfekt familjefilm.

Vi såg den med svenskt tal, vilket alltid tar bort en del av udden på alla skämt, men de hade klarat av att översätta det ganska bra.

I övrigt finns det inte så mycket att säga om filmen, en söt story med en bra sensmoral.

Lördagsäventyr


Det snöar och är helt underbart väder. En perfekt dag för ett riktigt familjeäventyr. Skulle kanske vara mer lämpligt att gjort någonting utomhus, men ahja... iväg till Stockholm för att gå på bio.


Madagaskar 2 - Escape to Africa.

Vad ska du roa dig med idag?

Inte alls första advent snart


I nån reklam på TV4 igår så sas det att det var första advent nu i helgen... men så vare ju inte alls. Snabla TV4. Nu e jag ju helt inne på att få sätta upp lite ljusstakar och stjärnor här hemma. Suck.


Jag får väl så snällt vänta en vecka till då...

Massplåtningen part II


Så, okej... andra delen utav back stage bilder ifrån massplåtningen tillsammans med bland annat Johan Gustafsson, Sarah Maria och Amaia...


Mhm, så ett stycke fotografskrälle...

... Sarah Maria stylar Amaia...
observera den lilla håriga som hon har mellan benen...

... Johan plåtar Amaia...

...Emma sminkar Sarah Maria, det är inte varje dag man ser en mua bli sminkad...

... jag och Amaia...

... och slutligen en närbild på min andra sminkning gjord av makeupartisten Annelie,
som är en av Sarah Marias elever på MIST. Inte dumt alls, inte sant?

Så åter igen, stort tack till alla som medverkade och hjälpte till att göra denna dagen så lyckad. Ser redan fram emot nästa sammandrabbing.

Snart första advent



Fotograf: J.Gustafsson
Mua:
Maria Åström

Vet ni, det är första advent på söndag. Snart jul. Helt sjukt juh. Fast det är lite mer stämningsfullt nu när det ligger ett par millimeter med snö bitvis av vägen iallafall. Hösten bara försvann nu när snön kom, det är så himla skönt.

Hoppas alla deprimerade människor drar nytta av ljuset som kommer med julen. Jag själv mår alltid mycket bättre under julen än under hösten. Riktigt längtar tills jul. Fast jag ser inte fram emot att ha en kattunge i granen, det kommer att bli ett äventyr utan dess like...




    Så vad säger ni om julen... hiss eller diss?




Godmorgon godmorgon


Varför vaknar man alltid tidigt när man har sovmorgon?

Jag har sovmorgon idag och kan sova iallafall en timme till, men nej då, klart att jag ska vakna upp tidigt. Och ja det hade ju varit en sak om man faktiskt känt sig utvilad men så är inte fallet...

Gårdagens massplåtning part I


Jag blev upplockad av söta Saba igår för att åka iväg till Södertälje och plåta tillsammans med Johan Gustafsson. Men som alltid när man träffar upp allas vår makeupartist Sarah Maria, så har hon miljoner bollar jonglerandes i luften, så det blev en massplåtning utan dess like. Här kommer ett gäng bilder som visar lite av det som pågick under gårdagen...


Sarah Maria bygger kläder...

... Kristin sminkar Saba...

... Emma sminkar Alexandra...

... en färdigstylad Anna redo för plåtning... ja det är jag som sitter där bakom...

... och slutligen, jag och den rara makeupartisten Annelie,
som är i full fart med att fixa mitt hår.

Mmh, det här var första delen av kvällen. Min första sminkning. Andra delen får ni se senare, har faktiskt inte hunnit kika på alla korten än. Stort tack till alla inblandade för en mycket lyckad kväll. Ett speciellt tack till Saba för pepparkakorna, och ett mindre tack för sommardäcken.

Snön är ju borta igen!


Godmorgon gott folk, har ni sovit gott?

Jag vet att jag inte uppdaterat speciellt bra, så jag får väl köra en kort sväng nu då... en morgonuppdatering.

katten har börjat visa sina olater, så nu skulle vi behöva tapetsera om i hallen på övervåningen. Han hoppar upp på väggen och åker ner, som en liten brandman, och river då sönder tapterna. Suck.

Plåtningen igår gick riktigt bra, träffade en jättesöt makeupartist som gjorde två grymt snygga sminkningar på mig. Jättenöjd. Berättar mer om det sen när jag får tid att lägga över alla bilderna ifrån kameran. Jag kikade mailen nu också, och såg att jag redan fått ett smakprov ifrån fotografen... sånt gillas.

Det kom snö igår kväll, ganska mycket till och med. Så pass att jag trodde att vi skulle lite av ett snökaos, men idag ligger det bara små vita kanter av snö intill vägarna... så trist. Bara att hoppas att vi får mer snö snart igen, men jag tror inte det tyvärr.

Jag har samtal med chefen idag, ett sånt medarbetar och lönesamtal, så ni kan väl hålla tummarna för mig?

Plåtning imorgon


Har en plåtning inbokad tillsammans med Saba och Herr Gustafsson imorgon, och kommer då förmodeligen att träffa bland annat Sarah Maria och Amaia samt en hel hög medmodeller och makeupartister som jag aldrig tidigare träffat. Busigt värre.


Jag bjuder på en bild tagen förra gången som vi träffades, ungefär samma gäng... vad tycks?

Mörkt och kallt


Nämen godmorgon, det var väl en trevlig liten tupplur?

Känns inte som att jag har sovit speciellt länge alls, som att man precis blundade och sen ringde klockan. Suck, Gnissel och pip.

Det är mörkt och kallt också, ännu mindre upplyftande. mmh jag vet, jag gnäller lite, men klockan är inte ens sju på morgonen så om jag är trött och gnällig så kan jag väl få vara det. Egentligen e jag inte så kinkig, det är bara skoj att få det att låta så. Visst är jag trött, men det är ju alla andra människor också, men så fort man får igång kroppen i rörelse så brukar dagen flyta på ganska bra.

→ Bjuder på en bild fångad av fotografen och vännen J.Gustafsson.

Nah dags att dricka upp kaffet och se till att familjen blir påklädd innan det är dags att pallra sig iväg till jobbet.

The sisterhood of the traveling pants 2


Udda titel på en film, inte sant?

I rollistan ser vi Blake Lively (Gossip Girls), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Amber Tamblyn (The ring, The grudge 2) och America Ferrera (Ugly Betty). I mindre roller även Lucy Hale (The O.C och Privileged) samt Kyle MacLachlan (Desperate Housewives).

Jag har förvisso inte sett den första filmen, men det känns inte som att det behövs för att man ska komma in i handlingen. Flickorna har byxorna som ett band av vänskap, genom alla de tider då de inte ses... i mitt tycke en ganska känslofylld film, inte värd att se på bio kanske, men helt klart värd att se.

Vackert väder?


Ja, vad hände med det vackra vädret? Gårdagens vackra snöflingor är helt borta idag. Jag hade hoppats på att få vakna till ett snölandskap, få sätta på sig vinterkängorna och gå ut och hoppa i snön. Bus bus. Lille T skulle säkert inte vilja vara med och leka iallfall. Hähä.

I fredags när jag gick ifrån jobbet för hämta honom på förskolan så stod regnet som spön i backen, och innan jag ens hunnit hämta honom så var jag dyngsur innifrån och ut. Så när jag väl hämtat honom och vi var på väg hem så satte jag fart attt hoppa i alla vattenpölar och tänkte att det är väl klart att Lille T vill hoppa i pölar...
- Sluta mamma!
- Men, varför då?
- Jag vill inte bli blöt!

Och som sagt, till saken hör att vi var båda så pass dyngsura att vi fick byta ALLA kläder. Men nej, Lille T skulle inte blöta ner sig mer, han skulle inte ens gå och hämta posten ur brevlådan, för då skulle han bli mer blöt om handen.

Han hade minsann inga problem att bli blöt, smutsa ner sig eller liknande när han var mindre... knasiga pojke.


Lille T, vintern -03.

Sydney Snow


Japp, jag såg att Cecilia hade skrivit i sin blogg att om man var lite bakis så var detta rätta filmen att se på en söndag, och jag tackar aldrig nej till en söndagsfilm...


I stora drag så handlar filmen om den unga Sydney White som åker iväg ifrån sin familj för att börja sin utbildning, spelad av Amanda Bynes som tidigare gjort liknande highschool filmer som She's the man och What a Girl Wants.

En typisk överspelad amerikansk highschool rulle, som är helt okej att se en söndag om man inte har några större förväntningar.

Första snön


Hihi, jag kan inte låta bli att le när första snön kommer varje år, jag blir lite som ett barn. Stora flingor är det som kommer singlandes, men tyvärr mer åt snöblandat regn, så det är bara hoppas att det får ligga kvar...




Fler bilder ifrån Madsen



Fotograf:
A.Madsen
Hårstylist:
Sarah Maria
Modell:
Ann Kykyri

15/11-08



Det blev lite fruktsallad utav annanas, mango, sweetie (smakade skit btw), japan päron (smakade som en blandning mellan päron och äpplen) och riven mörk choklad...


... och senare lite mera choklad...

Så man skulle kunna säga att kvällens röda tråd, eller tema, vad choklad. Inte planerat alls, men det låter bra, inte sant. Vi letade också efter låtar som kunde läggas i en playlist att ha till kvällar som denna, så det blev en önskesångslek, riktigt mysigt. Hittade en hel del gamla godingar, så jag tänkte att jag skulle tipsa om ett par...


Savage Garden - Animal Song. Tin Foil Phoenix - Ms Genova

Everlast - What it's like. Anouk - Nobody's wife.

Mmh, det blev ytterligare en lyckad kväll, mysigt. Och ingen pannknack idag heller, mycket märkligt, men det mottages tacksamt. Så vad roade du dig med igår?

Idag fick man shoppa...


... visste ni inte det?

När våran städerska kommer så känner jag mig bara överflödig och lat när jag är hemma så jag rymde ner till kollegan och vännen Therese idag för att dricka lite kaffe och strutta runt i de få butiker som finns här i våran by.

Det blev igen avancerad shopping dock, en målarbok till Lille T med WallE motiv och ett par skor att ha under de kalla dagarna på jobbet...


Egentligen inte alls min stil av skor, ser lite ut som de snowjoggings som man hade på sig i skolan när man var mindre, men de är klart praktiska. Och det är alltid skoj att få shoppa, speciellt skor.

Vill ha...



Mmh, detta är något som ligger ganska högt upp på listan för årets julklapp hos mig... priset är strax under 500 kronor, och doftar himelskt. Ja tack.

14/11-08


Det blev en glöggkväll igår för att fira att jag är klar med skolan, glögg, lite vin, ett par shots, sen stod ölen och whiskeyn på bordet. Blåbärsglöggen var helt okej, ingen så där jätteupplevelse, men helt klart godkänd...




... förvånandsvärt nog verkar ingen av oss ha skallebang idag. Mycket märkligt. Men tack för en lyckad kväll, och återigen tack för alla grattulationer och blommor.

Vad roade du dig med igår?

Ytterligare en ifrån tågspåret



Bjuder på ytterligare en bild som jag inte har visat tidigare, ifrån en av alla plåtningar som jag och J.Gustafsson gjorde tillsammans under sommaren. Vad tycks?

Uppe innan tuppen


Ja det känns som att jag är uppe innan tuppen. Okristligt tidigt. Det är inte bara mörkt, det är kolsvart ute, helt klart mindre spännande att vakna upp till. Jag öppnar på jobbet idag, burr, men det innebär att jag slutar tidigt idag, så det får man väl vara lite glad över.

Har lite vänner som ska komma över under kvällen och hjälpa mig att fira att jag är klar i skolan, det ser jag fram emot. Champagne poff! Kan nog bli en riktigt trevlig fredag.

Vad har du för planer för idag?

Den oglamourösa sanningen


Jag blev utmanad av Emma att visa upp den Den oglamourösa sanningen om mitt liv och med tanke på mängden av utmaningar jag passar vidare till henne så får jag väl så vackert ställa upp på hennes utmaning...


Datorhörnan, sladdar, sladdar och mera sladdar...

Spritförrådet, psst... lägg märke till blåbärsglöggen.

Den onda katten Ernst hängandes runt benet...

Mys i höstmörkret.

Och naturligtvis oordningen på byrån.

Mmh, så det var min ordning i mitt liv, med raggsockor o allt. Så ni vill jag ju se den Oglamourösa sanningen om Janina, Maria och Sandra.

Manikyr


Idag känns som en bra dag att göra ingenting, hösttröttheten och mörkret tycks ha spelat ut sin rätt. Alla är trötta. Alla är halvrisiga. Det gör mig knappast orginell. Men det känns ganska lyxigt att bara njuta av att göra ingenting och unna sig själv lite extra tid på naglarna.

Hur ofta unnar du dig själv sån lyx att ge dig själv tid?

Lackstövlar och läderoutfit



Fotograf: A.Madsen
Hårstylist:
Sarah Maria
Modell:
Ann Kykyri

Helt klart en bild i en stil jag inte vanligtvis bär, lackstövlar och läderoutfits är ju inte vardagsmat för min del, vilket gör att det är ännu roligare att ha det på bild. Vad tycker ni om bilden?

Utmaning


Jag har blivit utmanad av Janina, och etfersom jag ofta strör utmaningar omkring mig så får jag nog så snällt anta denna...
    Regler:
    Länka den som utmanat dig & sätt in dessa regler i din blogg.
    Berätta 7 saker om dig själ, både alldagliga & knäppa.
    Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn + länk.


    1.
    Jag började inte använda mascara förän jag var 15 år, inte för att jag inte fick, utan för att jag inte tyckte om det.

    2.
    1990 var jag i Israel och badade med delfiner. Det var inte så glamouröst som det låter, det stod grönklädda män med kpistar på stranden...

    3.
    Jag har tre pojkar i min säng om nätterna.

    4.
    Min sambo är inte alls lika förtjust över min förtjusning för skor. Han förstår inte alls det vackra med att ha skor i ett belyst vitrinskåp.

    5.
    Jag heter Ann Miriam Marie. Under de första 15 åren av mitt liv berättade jag aldrig att jag hette Miriam, för jag tyckte det var gräsligt.

    6.
    Jag har en delfin på garageporten, inte mitt val dock.

    7.
    Min pappa var en gång i tiden en av Sveriges bästa friidrottsmän, han i sin tur ville naturligtvis att jag också skulle träna, men han lät mig sluta när jag slog honom.

Nu utmanar jag följade: Amaia, Isabella, Ingela, Lotta, Saba, Sandra och Therese.

Utmaning i lila


Lila tycks vara en av höstens stora färger, men det gör inte mig något eftersom lila har alltid varit en av mina favoriter, och då med hjälp av makeupstore så hittade jag dessa...



Shadow - endless och diva, 130 kr.
Dust - sassy, 130 kr.
Lack - lava och britt, 125 kr.
Läppstift - expect, 159 kr.

Mmh, jag bara måste passa på att utmana Cecilia, Tove och Emma att visa upp sina favoriter i lila, glöm inte att skicka utmaningen vidare. Lycka till!

Adventskalender


Jag har hittat den aventskalendern som jag vill ha i år... tänk att under 24 dagar få produkter ifrån The Body Shop, vore inte det grymt?


Small, pris 800 kr.
Innehåller 24 fantastiska presenter, en för varje dag. Förutom de härliga produkterna i form av bland annat fuktighetsbevarare och rengörare får du också fina accessoarer. Värdet på innehållet är 1 000 kr.

Medium, pris 1000 kr.
Ger lite mer. Som att du får härliga dubbla produkter under två dagar. Njut av dessa härliga överraskningar varje dag fram till jul. Värdet av innehållet är 1 400 kr.

Large, pris 1200 kr.
Allt du kan drömma om - en påse fylld med superlyxiga överraskningar. Det är 24 dagar och 24 presenter, men flera av dagarna får du mer än en produkt för att verkligen skämma bort dig. Innehållets värde är 1600 kr.

Ja tack!

Blommor samt lugn och ro


Nah huvudvärken är tillbaka igen... blev av med den under dagen men nu tycks den dyka upp igen som en sån gammal klasskamrat man inte ville prata med då och inte vill prata med nu.

Dagen i övrigt har varit riktigt trevlig, lungt och skönt. Jag brukar inte vanligtvis berätta så mycket om mitt jobb, men idag måste jag säga att det har varit en riktigt bra dag.


Stort tack för alla blommor och grattulationer ang min avslutning av studierna.

Skulle tro att eftermiddagen blir lugn och skön också, ska bara ta det lungt och njuta av att inte behöva begrava näsan i studer på min tidiga dag. Alla ni som känner mig vet att jag är ganska rastlös av mig så vi får väl se hur det går. Men planen på att ta det lungt finns ju iallafall...

Vad ska du roa dig med idag?

Grymt


Godmorgon gott folk, gamla vänner och alla rynkiga farbröder.

Sovit gott?

Nah uscha, jag har vridit och vänt på mig hela natten, om det inte har varit Lille T som kom in och la sig och sprakade på mig, så hare varit Herr J's gnisslande eller Ernst som kliver runt på en. Huvudvärk. Tröttsamt.

Undrar om det är alla spänningar med skolan som släppte, som innebar huvudvärkför min del. Spelar mindre roll förvisso. Tröttsamt ere vilket fall som helst.

Jag är klaaaaar!


Woho!

Vet ni, vet ni, vet ni!

Jag blev klar med min utbildning idag! Jag är numera färdig barnskötare!


Evig väntan


Jag har fortfarande inte fått tillbaka nått svar ifrån skolan angående min sista uppgift... fick dock veta att APU delen är validerad och klar. Det vill säg, jag slipper ha praktik eftersom jag jobbar på en förskola.

Ja, jag är nervös.

Las Vegas by night


Ja det var ju en trevlig liten tupplur. Mutter. Känns som att jag precis har somnat och blivit väckt innan jag fått ta tillvara på sömnen, grissel och grin.

Jag har drömt en massa hela natten, livliga drömmar av olika slag, alla med starka känslor. Jag fick dock se Vegas i min dröm, även om jag knappt hann se nått. Nåväl. Hade varit trevligare med en trevligare dröm om det nu ska utspela sig i Las Vegas, och lite längre sömn hade inte heller skadat.


En ny bild



Bjuder på en bild som är tagen i somras av fotografen  Johan Gustafsson, helt och hållet spontant plåtat men jag gillar denna bilden riktigt mycket. Vad tycker du om den?

Jahapp, då vare måndag igen



Godmorgon, godmorgon och välkommen till ytterligare en måndag. Det lustiga är att snart får man skriva att det är fredag imorgon, för tiden går så sjukt fort. Vad ska man göra för att det ska kännas som att man gör någonting med sin tid... ska man behöva boka upp något varje dag under veckodagarna för att det ska kännas som att man gör någonting annat än bara jobbar, äter och sover?

Hähä, grymt upplyftande ord en måndagsmorgon, right?

Blev en frukost bestående av kaffe, en knäckemacka med ost och tomat. Smarrigt serru.

Serier serier serier



Mmh, det är ungeär så min söndagseftermiddag har sett ut. Serier, serier, serier. Gossip Girl, 90210, Greys Anatomy, Privileged och Desperate Housewives.

Vilka serier brukar du titta på?

Sista uppgiften inlämnad


Mmh, nu har jag lämnat in min sista uppgift till skolan, och om min käre lärare inte tycker att jag ska komplettera något så bör jag vara helt klar nu... bara hålla tummarna och hoppas på att inget går fel.


Så vet ni... om allt går som det ska, då är jag färdig med min utbildning på fredag...

Salt Pastiller


När herr J kom hem ifrån Danmark så hade han med sig Salt Pastiller, tokigt goda. Jag åt alltid sånna, eller ja jag köpte alltid sånna när jag var liten och åkte med mormor och morfar till Finland.

Vad åt du för godis när du var liten?



Godmorgon


Jag har sovit tills nu, helt sjukt. Eller ah, tills för en halvtimme sedan. Jag brukar aldrig sova länge, det hahr jag inte gjort på flera år känns det som. Tycker att man blir så luddig i huvudet när man sover så många timmar.

Har du sovit gott?

Gratismode.se


Japp, alla dessa gratis sidor tycks föröka sig och jag fick tips om ytterligare en sån utav söta Cilla. Precis som med alla andradess siter så gäller det att samla en massa poäng för att få olika typer av presentkort, och i detta fallet så finns bla Kicks, HM, Åhlens och Cubus att få presentkort hos...  

Bli medlem DU också!

8/11-08


Det blev en riktigt lyckad dag, åkte iväg och inhandlade lite glögg. Hittade den vi letande efter plus tre andra varianter, så det ska bli riktigt spännande att få smaka på den.

Förutom skorna så hittade jag också en ljuslykta som jag placerade på köksbordet, vad tycker ni? Ganska hög mysfaktor på den vah?


Sen blev det korvstroganoff till middag, länge sedan jag åt det nu. Smarremums. Det blev ett glas vitt vin till det också, så dubbel smarremums.


Jag skulle tro att kvällen bjder på lite Counter-Strike:Source spelande tillsammans med grabbarna, det var ett tag sen nu så det ska bli riktigt skoj. Avkoppling, fniss och bus.

Vad ska du roa dig med ikväll?

Nya skor



500 kronor ifrån Bianco.

Vad tycker ni om mina nya snyggingar som fick följa med mig hem idag?

B L O S S A


Nu ska vi iväg ut på stan en sväng och se om vi kan lyckas få tag på den där glöggen som vi inte hittade igår. Man bara måste ju smaka på den... B l o s s a, för glöggen heter Blossa!


7/11-08


Tänkte att jag skulle visa upp lite bilder ifrån gårdagens pizzapaus, sångsamling och ljugartävling...


De e...


...fredag, familjen är samlad och det är fredag. Åh fredag, underbara fredagar. Finns det någon bättre dag?

Herr J kom hem ifrån Danmark igår, så himla skönt att ha honom hemma igen. Det var lite trångt att sova alla fyra i en och samma säng inatt, men det var klart mysigt. Vi la oss tidigt, men jag tror inte att jag såg många minuter på Criminal Minds innan jag sov... man sover helt enkelt så mycket bättre när man har hela familjen samlad. Mys mys.

 
Foto: mystic-pic.com

Börjar det inte bli dags för glögg?


Med ungefär sex och en halv vecka kvar till jul så känns det väl som att man får ta årets första glögg snart va?

Jag såg också att årets glögg ifrån Blossa kommer med smak av blåbär och kryddnejlika... hur låter det tycker du?

I ett litet paket


Åh, jag har ju glömt att visa. Jag fick ett litet paket för ett par dagar sedan ifrån Emma, eller ja, ifrån Magnini... äsch, samma sak. Nåja, det var inte det jag ville komma till, så titta på bilderna istället...



... något mindre än de andra örhängena som jag har från Magnini, men dessa hamnar helt klart i skaran av favoriter. Skulle tro att jag måste ta och besöka butiken snart igen. Tack Emma!

Idag kan man säga att imorgon ere fredag


De ni.

Har duschat mig. Och katten som trillade ner. Ätit två knäckebrödsmörgåsar, eller ja, nästan iallafall eftersom att katten snodde en ost. Tur att jag har Ernst som underhåller mig nu när huset är så stort.

Har fotografering idag på jobbet. Mindre spännande får man väl säga, jag brukar gilla torsdagarna på jobbet men idag går ju all verksamhet bort. Mutter. Gruppbilder, personalbilder och enskilda bilder. Ja jösses. Jag har smink på mig på jobbet idag, hähä.

5/11-08


Jag kom hem ifrån jobbet för inte allt för länge sen, haft kvällsmöte. Lagom spännande. Speciellt när jag egentligen hade en tidig dag idag, så slutade jobba, träffade Lille T och åt middag tillsammans med honom uppe hos mormor. Och eftersom jag skulle jobba vidare och mormor var ledig imorgon så skulle han sova över där...

Kom hem till ett väldigt tyst och stort hus, 150 kvm känns lite väl stort för bara lilla mig och en kattunge... men det är skönt att jag har lille Ernst iallafall som välkomna mig.



Lille Ernst som fyller 13 veckor idag...

Så vad har du roat dig med idag?

Ehm... host... ny bild


Här är den senaste bilden på mig tagen av fotografen J.Gustafsson, och nedan kan ni även se hans ord...
 
... vad tycker ni?

3


Jag har blivit utmanad av Maria att göra denna lista...

Tre saker som skrämmer mig:
    * Mörker
    * Grodor
    * Kyrkor

Tre personer som får mig att skratta:
    * Lille T
    * Herr J
    * Ernst

Tre saker jag älskar:
    * Min familj
    * Smink
    * Familjebad

Tre saker jag hatar:
    * Stress
    * Ekonomi
    * Lögner

Tre saker jag inte förstår:
    * Matematik
    * Långdistanssamtal
    * Glömska tanter

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
    * Tangentbord
    * Godis
    * Nagelfil

Tre saker jag gör just nu:
    * Pratar i telefon
    * Klappar på Ernst
    * Skriver

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
    * Se världens sju underverk
    * Bli rik
    * Bli lång

Tre saker jag kan göra:
    * Nypas med tårna
    * Äta tokiga mängder chips utan att gå upp i vikt
    * Gråta till Lilla huset på prärien

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
   * RnB
   * Lille T när han skrattar, underbart
   * Dig själv

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
    * Salsa
    * Hur man vinner på Trisslotter
    * Organisera

Tre favoriträtter:
    * Herr J's pizza
    * Spagetthi och köttfärssås
    * Korvstroganof

Tre personer jag utmanar:
Therese, Tove & Ingela

Suck och gäsp


Oj, jag trodde bara att jag blundade lite, men jag måste visst ha slumrat till...känns lite så. Som att natten bara har försvunnit.

Idag åker Herr J till Danmark, företagsresa, och kommer inte hem förän på torsdag. Buah. Jag vet att man ska kunna vara ifrån varandra i ett förhållande, men inte sova ifrån varandra, det går ju inte... Tur att jag har Lille T och katten Ernst hemma iallafall...

Drog på mig en extra stängning på jobbet ikväll, så klockan hinner nog bli mycket innan jag har jobbat klart, hämtat Lille T hos farmor och farfar samt lagat middag. Upp med hakan vah, det blir en underbar dag.

Ny agentur


Japp, det verkar som att jag snart har fått en ny agentur... berättar mer så snart jag vet helt säkert. Hähä.


Fotograf: MGAH.se
Makeup & Hår:
Sarah Maria
Modell:
Ann Kykyri

Katastrofnatt


Den söta luddiga lilla kattungen förvandlades under natten till ett stort hårigt monster... Jag vet inte hur många gånger han har väckt oss, antingen bara hoppat på mig, knorrat mig i ögat, försökt bita mig i näsan för att få uppmärksamheten, snuttat och slitit mig i håret. Suck. Trött.

Han springer nu runt som tudor, (funderar allvarligt på att byta till det namnet istället för Ernst) och leker med allt som finns. Han är pigg och glad iallafall. Katastrof.

Now what?


Buah. Nu har jag sett alla filmer jag inte hade sett och det är bara skräp på TV, samt vårat internet som bara funkar när det själv vill, katten sover och sonen sover... vad ska jag roa mig med nu då? Sova kanske?

Hellboy II - The Golden Army


Det var inte så himla länge sen som jag såg den första Hellboy filmen som gjordes 2004, så jag hade den ganska klar i huvudet när jag såg Hellboy II.

Precis som i föregående film så var snyggingen Selma Blair med i även denna och jag måste säga att tillskillnad från en del andra roller hon gjort så var hon ganska övertygande i denna. Kanske ingen lysande story i filmen, men nog märks det att det är Marvel allt, kort sagt... mänskligheten står på spel då alla sagans varelser tycks vara på väg att revoltera från den uppgörelse om fred som en gång i tiden gjordes...

Kanske inte den bästa filmen, men den är klart sevärd en söndag eftermiddag och har man inget bättre för sig - som jag, så tycker jag helt klart att man ska se den.




2/11-08


Jag misstänker att det kommer att bli en hel del skrivande om den lilla katastrofen Ernst ett tag framöver... vi vaknade utav att han stog i sängen och knorrande, ett mycket mysigt ljud. Sen när han väckt mig och Herr J  så gick han vidare för att väcka Lille T, men när det inte räckte medknorrandet så stoppade han ner hela nosen i Herr T's öra. Gissa om han vaknade då? Hähä.



Hela dagen har varit fylld av lek med lill katten och jag vet att det bara har gått en dag men jag måste säga att han är väldigt anpassningsbar. Han pep lite igår, precis när vi kom hem, men annars har han varit väldigt lugn. Han finner sig i att leka med Lille T och han fann sig i att åka bil till Södertälje idag också. Tokigt charmig.


Kvällen har bestått av en hel del film som ni kanske redan sett att jag nämnt innan, och jag skulle tro att jag kommer att fortsätta mitt slötittade på filmer.

Vad har du roat dig med denna söndag?

The Golden Compass


Ja, jo jag vet att de flesta av er redan har sett den men det var inte en film som jag trodde skulle fall in i min typ av film... men den var som mitt i mellan Harry Potter och Sagan om Ringen på nått vis.

Filmens huvudkaraktär Lyra Belacqua spelas av den mycket söta Dakota Blue Richards, som för mig är helt okänd sen tidigare, men även andra kända ansikten som Daniel Craig och Nicole Kidman dyker upp.

Ett mycket vackert fantasy landskap visas upp, alltifrån elaka apor till vresiga isbjörnar. Mycket mysigt.Filmen bygger upp till en andra film, så jag ser fram emot den. Fler än jag som uppskattade denna film?

Ge mig en spade...


... så att jag kan gå ut och klappa ner de klåparna som håller på att bygga vår nya motorväg utanför min by!

Asså, jag blir så less på dem, det är ju knappast första gången som de gräver av en kabel så att nätet och telefonen strular... våran hem telefon har inte funkat på hela dagen, och internet funkar när den själv vill i hastighet med ett gamalt 56k modem... bah.


Mitt drömresmål


Jomen visst, nu ere så att jag har blivit utmanad igen av fröken uppnosig, dvs Tove, att berätta vart min drömresa går... Tove valde Hawaii för att lära sig att surfa, men jag hade nog tyckt att det vore ballare att åka dit för att åka skidor. Ingen lätt grej att välja ut ett resmål, men jag tror att det är Egypten som ligger högst upp på listan idag.


Och naturligtvis så ska jag ju skicka denna utmaning vidare till... Nathalie, Therese, Cecilia och Maria. Vart går din drömresa?

Ny bild


... eller ja, det är en nyproduktion av en gammal bild som jag har fått. Söta Amaia har lekt med en utav mina modellbilder, vad tycker ni?


Grafik: Amaia Foto: Nagadez Makeup: Sarah Maria

Ernest



Mmh det här är Ernest, det är det nyaste tillskottet i våran familj. Han är född den 7 Augusti, dvs han är nu lite mer än 12 veckor. Tokigt charmig.

Visst är han söt?

31/10-08


Stängde på jobbet igår och efter det låg jag pågolvet tillsammans med kollegan för att klippa och klistra inför vår kommande venissage. Produktivt.

När vi gjort vårat arbete tog vi den lätta utvägen och beställde latmat, dvs pizza och naturligtvis fortsatte kvällen med lite vin och annan vätska...




Vad roade du dig med igår?

RSS 2.0