Prinsessan och grodan


Japp, som förälder har man rätten till oändliga upplagor av Disneyfilmer. Nah barnen behöver inte titta. Hähä. Lille T var inte alls intresserad av att se filmen så jag såg den själv.

Sensmoralen i filmen var, som alltid i Disneys filmer, sockersöt. Galet söt skulle man kunna säga utan överdrift. Undertonen i de senare filmerna som Disney har gjort tycker jag har varit i en mer vuxen humor, eller mja läs de senaste tio åren, ungefär sen Aladin. Mer familjeunderhållning nu. Denna tecknade saga riktar sig kanske mer till gruppen tioåriga töser, men jag tyckte också om den.

Dagens middag


Dagens middag blev pizza med grillad fläskfile och bacon, som serverades med rucolasallad, fetaost samt getost. Inte helt otrevligt.

Lumene Quick & Chic Nr40



Ljussättningskurs


 
Bjuder på ett par bilder fångade av fotografen Christian Hollmann i slutet av 2007.


I helgen ska jag få ge utlopp för lite kreativitet, i form av modell för en ljussättningskurs för Nikonfantaster, i regi av fotografen Christian Hollmann. Mycket skoj, det känns som attdet var en evighet sen jag stod framför kameran.

Inte så himla trist


Jag börjar sent idag, så jag kan sitta och sova med mitt kaffe en lång stund. Känns ganska lyxigt. Men det innebär ju att jag slutar sent också. Men men, man kan ju inte få allt.

Temperaturen tycks vara lite mer också idag, nollgradigt. Det gör inget. Uppskattat. Jag hade ju hellre haft sommar, men jag tror att det var jag själv som sa att man inte kunde få allt. Yeah yeah.

Fredag. Nollgradigt. Sovmorgon. Inte en helt dålig dag.

Trött, tröttare, tröttmössa


Mmh morgon. Somnade inom ett par minuter igår, inte vaknat en enda gång under natten, alltså sovit som en stock. Borde känna mig utvilad. Ljust när man vaknar. Känns som att alla oddsen borde vara på min sida, så varför kan man inte få vakna och känna sig utvilad?

Jag har fått alla möjliga roliga tips på huskurer via bloggen, så ere någon som besitter nått litet lustigt tips om hur man ska känna sig piggare?

Cougar Town


Mja eftersom jag är ett ganska stort fan av Courteney Cox så var jag ju tvugen att kika på den nya serien Cougar Town som det görs reklam om på tv för att se om hon är lika strålande som alltid -  klart hon är.

Jules Cobb är nyligen frånskild, arbetande och ensamstående med en tonåring som ska jonglera ett privatliv. Låter kanske inte som världens roligaste story, men med Courteney Cox i huvudrollen så har jag skrattat så att jag grinat vid flertal tillfällen.

Än så länge tycks det finnas ca femton avsnitt, så förhoppningsvis blir det mer än en säsong.

Finns det något bättre?



Den enda som är bättre än kaffe, är kaffe och kokosboll.


Solen är uppe...


... lika tidigt som jag. Den gamle tröttmössan. Det var ljust idag när jag vaknade. Det känns som att jag har väntat på det. Slippa mörker från det att man går upp tills det att man lägger sig igen. Visst, snön och kylan är kvar men det är alltid något som påvisar att det går åt rätt håll. Skönt skönt.

Jag får nog inse att väder och vind påverkar mig ganska mycket. Hur mycket påverkar det dig?

Hej, jag heter Ann...


... och jag är kunskapsknarkare.

Solen skiner idag och det är inte fullt lika kallt, men snön tycks inte rubba sig en milimeter utan envisas med att ligga kvar. Ja då, jag är medveten om attdet är minusgrader fortfarande, så jag borde inte ha några större förhoppningar om tö, men det sägs ju att hoppet är det sista som sviker.

Slutade tidigt från jobbet idag. Woho. Men ska tillbaka igen för kvällsmöte/studiebesök. Woho. Nah, jag var inte ironisk, det ska faktiskt bli riktigt skoj.

Har suttit och småkikat lite på utbildningar igen, går ju just nu en kurs i teckenkommunikation och har en kurs under våren i pedagogisk dokumentation, men jag skulle nog gärna vilja ha nått till hösten också. Håll tummarna för att jag får igenom mina planer... man blir ju lite kunskapsknarkare när man väl fått upp ögonen för studier.

Hej, jag heter Ann. Vad heter du?

Hipp hipp hurra!


Nu har jag kommit hem från jobbet som avslutades med kurs i teckenkommunikation, för att äta middag och fira Herr J's födelsedag. I födelsedagspresent fick han feber och ännu mera snö. Ödets ironi right? Hähä.


Bild på Herr J och jag från en plåtning med fotografen Andreas Stridsberg, Juni 2007.


Kallt kallt kallt!



Ser ni vad termometern står på... tjugotvå minusgrader.


Idag ere kallt. Så kallt att vårat kallvatten till duschen inte vill vara med, så jag startade dagen med att bränna mig i  hårbotten. Mindre bra start på dagen.

Hemklickat från La Redoute


Hoppsan så det kan gå. Klickarfingret höll lite tempo så det bara råkade bli så att jag klickande hem en tunika och en klänning från La Redoute.

20/2-10








Renovering av kontor part III



Diamonds...


... are a girls best friend. Nja well, I disagree. Mina nya kompisar är inköpta på Scoretts och jag känner redan nu att vi står varandra hyffsat nära.


19/2-10


Jag gick och la mig tidigt igår, riktigt tidigt, så jag vaknade utvilad vid kvart över fem och kunde naturligtvis inte somna om igen. Mindre spännande.

Men jag började ju tidigt på jobbet, vilket innebär att jag slutar tidigt också. Men det kunde ju jag tro. Eftersom vi hade lite tight med personal så blev det lite övertid. Fyra och en halv timmes övertid. Mindre spännande kanske, men helt okej att ha på övertidskontot.

Snö snö och mera snö. Det har kommit en hel del snö nu igen och det utlovats/varnas för ännu mer under natten och morgondagen. Återigen, mindre spännande. Mer snö, precis vad jag ville ha.
 

Nu ska jag nog ta och njuta av fredagkvällen, kanske med hjälp av ett glas vin. En bok hade också funkat,men jag har inget kvar att läsa nu när jag läst ut Dan Browns Den Förlorade Symbolen.

Helgens aktiviteter blev inställda


Jao, jag skulle egentligen ha träffat makeupartisten Sarah Maria Ahrenius och den blivande muan Boel i helgen för att vara smink och hårmodell, men av förståliga skäl så var vi tvungna att skjuta upp det. Trist.


Bjuder på en gammal BTS bild från en plåtning tillsammans med
makeupartisten
Annelie Lindberg och fotografen Therese Jonsson.


So now what? Vad ska man nu roa sig med under helgen?

Det snöar... igen!



Bild fångad strax utanför min skog för ett par dagar sen... och apropå nått helt annat,
ere bara jag som finner naturfoto galet trist?
 


Godmorgon i skogen. Eller ah, godmorgon på er ni andra också, ni som lyckligt lever utanför skogen där plogbilen åker. Jao men visst hare kommit mer snö. Jag trivs i min skog, missförstå mig inte nu, jag anser bara att skogen har en viss oläglighet när snön bestämmer sig för att släppas i drivor.

En stor fördel är att det är nästan ljust när klockan ringer på morgonen och det är helt ljust innan man går iväg till jobbet.

Did you hear about the Morgans?


Sarah Jessica Parker (Sex and the city) i huvudrollen tillsammans med Hugh Grant (Bridget Jones) borde ju inte kunna gå fel, speciellt inte när det är en romantisk komedi, men allvarligt...

Storyn känns som att det hade funkat att sätta in lite detaljer och vad befattar skådespelarnas bedrifter så hade det fungerat med iallafall ett par scener komedi. Jag gillar vanligtvis bådaskådespelarna, så jag vet inte om det är kombinationen eller manuset som gör att jag inte får varken wowkänslan eller mjakänslor. Nej tack-känslan vinner.

Onsdag


Onsdag. Behöver jag säga så mycket mer än så. Mitt i veckan. Trött. Börjar bli ljusare på morgonen. Fortfarande onsdag.

Shopping med hjälp av Gratisbio.se



Jo men visst, nu har jag varit iväg och shoppat lite för de presentkort på MQ och KICKS som jag fick via Gratisbio.se och tack vare alla reor som fortfarande gör sitt bästa för att ruinera mig så behövde jag bara lägga till ett par kronor för att komma hem med en ny skjorta och lite nytt till sminkväskan.

Asså, va ere frågan om...


... hur länge skare hålla på? Hur många timmar? Dagar?

Jag är redan trött på det eviga pratet om OS 2010, så vänliga själar, ge mig ett antal dagar så att jag kan börja nedräkningen inför slutet.

Precious


I en del av filmen blev den så otroligt gripande att jag inte kunde annat än låta tårarna välla över, otäckt gripande, läskigt verkligt.

Filmen Precious handlar om en kraftigt överviktig sextonårig tjej som är gravid med sitt andra barn, där hennes egen far är far även till hennes barn, men trots detta ger hon inte upp kampen på att få gå i skolan... att få lära sig att läsa.


Se filmen.

Depend nr 191



Kanske inte en helt smickrande färg för redan vinterbleka händer, men svag för grön som jag är, så var jag ju tvungen att testa. Depend nr 191. Löjligt billigt i en liten förpackning, kanske inte hela världen om jag aldrig använder den igen.

Snart så...


Jo men visst, så var helgen slut igen. Ingen större fara vah, veckan är snart slut så vi har snart helg igen. Det är lite sådet känns. Veckorna bara springer förbi. Konstigt nog verkar inte snön hänga med i den utvecklingen, den stannar envist kvar för att retas. Undrar hur många gånger jag har hunnit gnällt om snön. Hähä. Men om veckorna rusar undan så borde vi snart ha vår, inte en helt otäck tanke.

Hachiko


Prosit.

Nåväl, Alla hjärtans dag är väl ändå den dagen man kan plåga livet ur sin sambo genom att tvinga denna att se på dåliga filmer om kärlek. Kunde jag tro. Hähä. En stor skålmed chips hade jag som sällskap, vilket inte alls är illa.

Till filmen då... Richard Gere i huvudrollen påen kärleksfilm som klassas som familjedrama. Borde inte bli fel. Kunde jag tro. Den handlade om en hund. Men den är inte riktigt så illa som man kan tro, har man lite plats i hjärtat för en sann historia om en hund så lämnar filmen inte ögat torrt.

The power of flowers



Jag brukar alltid säga att Herr J är lika romantisk som en häst, men om sanningen ska fram så är inte jag heller speciellt romantiskt lagd, så gissa om jag blev förvånad när Herrn åkte iväg imorse för att köpa bröd till frukosten och kom tillbaka med en bukett rosor. Supermysigt. Jag har ju sett hästar på cirkus, så jag vet att hästar kan sitta. Hähä.

Happy Valentines!



Bjuder på en bild på mig och Herr J som fångades av fotografen Andreas Stridsberg under 2007, fortfarande en storfavorit hos mig.

En inte så trist lördagmorgon



Sitter med mitt mogonkaffe och njuter av morgonstunden. Känns som en ganka bra tid på dygnet. Morgonkaffet är en av mina bättre vänner.

Gårdagen gav vin och ljugande tillsammans med kollegor och vänner. Inte dumt alls. Lite känningar i pannan idag, men ingen större fara, dvs inget som inte lite shopping kan råda bot på.

Dagens planer består av en trip till svärföräldrarna för att fira farmors födelsedag och förhoppningsvis kan Lille T få träffa kusinerna igen. Jag hoppas ju kunna lura iväg Herr J på en liten shoppingtur också... håll tummarna för att jag lyckas. Hähä.

Hur ser din lördag ut?

Psst!


Nämen hörrni, idag ere fredag.


Renovering av kontor part II



Färgkladd och stänk. Har fortfarande väggfärg kvar i håret som jag inte riktigt har fått bort, nya slingor. Hähä. Men här är färgen på väggarna klara samt golvlister och foder kring fönstret klart.

Asså...


... så svårt det kan vara att komma på rubriker. Men men. Morgon. Vaknade med huvudvärk och känner mig allmänt sliten. Och lite gnällig.  

Jobberiet gick bra igår, lite nytt som händer så det känns spännande. Ytterligare på fredag. Fick veta också att jag kommer att få gå ännu en kurs under våren, känns så himla skoj. Det blir lite som knark att få plugga och lära sig lite nya saker... Hej jag heter Ann och är kunskapsknarkare.

Idag kan man säga att imorgon ere fredag. Hähä.


Renovering av kontor part I






Jobb jobb jobb


Snart dags att kila iväg till jobbet. Känns som att man bor där just nu, kurs varje måndag, igår hade vi avdelningsmöte och ikväll får jag övertid. Det är så min dag ser ut. Lite trött. Kanske känns extra tungt för att man inte tagitdet lungt hemma heller de senaste dagarna, men ikväll ska jag bara sitta på min rumpa när jag kommer hem.

Hur ser din onsdag ut?

Imorgon kan man säga att imorgon ere fredag.


IKEA shopping



Det har varit lite tomt på blogginlägg från mig ett par dagar nu... vi var på IKEA och shoppade i söndags så det gav lite inspiration till renovering i huset igen. Jag får visa bilder på vad vi har gjort senare, nu ska jag njuta.

Vill... behöver ha...


... ett par svarta pumps. Ja jag behöver. Och varje gång jag kliver in i en butik för att köpa mig ett par svarta, så lyckas jag alltid komma ut med ett par andra.


Sen dinsko började sälja storlek 35 så kan ju faktiskt även jag hitta skor där, inte helt trist att kunna köpa sig ett par pumps för ca 300-400 kronor. Men hjälp mig att välja nu vah, vilket par av de svarta pumpsen tycker du är snyggast?

Presentkort från Gratisbio


Jag var ganska skeptisk till det här med alla gratissidor som man skulle kunna få presentkort via, men nu efter att jag själv beställt hem lite presentkort så känner jag mig nöjd. Hähä.


Soppa...


... är nått man äter på torsdagar eller kanske på söndagar. Inte vi. Lördagsmys i köket när man kokar soppa är grymt.



Det blev två olika soppor. En med torsk, räkor, morötter, kålrot, palsternacka, vitkål och purjolök. En annan med köttfärs, potatis, morötter, kålrot, palsternacka, vitkål och purjolök.



 

Herr J åt köttfärssoppan och jag höll mig till fisksoppan som serverades tillsammans med limealioli och vitlöksbröd. Smarremums.

Mera färg...

... i håret igen. Jag jag vet, det var inteså länge sen jag gjorde det sist, men det såg så trist ut. Fick hjälp av min käre mor att klibba och kladda så då får man ju passa på.



Jag kanske borde ha passat på att klippa luggen också... kanske. Yeah yeah. Har använt storfavoriten igen, HMs toning med färgen Chocolat. Me like.

Ett stycke fredag



Snö snö snö. Suck. Sucks. Jao jag vet, lite väl mycket grinande om snö nu vah, men vafalls, mitt gnäll tycks ju inte hjälpa.

Anyways, fredag. Planeringsdag på jobbet. Ska bli riktigt spännande faktiskt, vi har en del intressanta ämnen att diskutera. Kan bli skoj. Sen efter jobbet bär det av upp till min mor som fyller år idag för lite firande. Alltid trevligt. Tror att det kan bli en riktigt bra fredag.

Update katastrof



Jao den lille fula dök upp igårkväll och tyckte att vi skulle ha saknat honom i massors. Efter nästan två dygn ute i minusgrader. Med misstankar på att SuperEddie använt sig av sin kompanjon (jao jag har ingen riktig tillit till Edisons kapasitet) Ninjan, så får de båda utegångsförbud över helgen. Kommer man inte in, så kommer man inte ut. Fasliga otyg.

Katastrof!


Jo men visst har väl alla hört att katter är nattdjur... men attha en katt som vägrar komma in på kvällen för att han har hittat en tös, och en annan som väcker en vid fem på morgonen. Lite aningen trött nu. Katastrof, som min polske vän skulle ha sagt.

Men idag kan man säga att imorgon ere fredag.

Skare va så här?


Efter ett avsnitt av Life Unexpected samt ett avsnitt Heroes, tuggandes på ett äpple, så ere nog dags att borsta tänderna och krypa ner i sängen tillsammans med boken. Jag vet. Inte ens nio. Mmh.

Winter Wonderland



Fotograf: Johan Gustafsson
Modell: Ann Kykyri


Snö i all ära, men är man inte lite väl trött på all snö nu?

Uppe innan tuppen


Uppe med tuppen. Eller njah, inte ens han verkar vara vaken. När övertiden ligger på morgonen så förstår jag inte varför jag säger ja till den, man är ju så galet trött och sliten när man måste gå upp tidigare än vanligt. Gäsp. Men slutar tidigt gör jag idag iallafall, alltid nått.

Februari


Första februari minsann. Årets första tråkmånad har försvunnit, skulle det bara låta bli att komma mer snö så fort man blundar lite, så skulle jag vara nöjd. Jag gillar snö, t.om ganska mycket, men nu ere bara för mycket snö och för kallt. Visst varma kläder i all ära, men vi får ingen ordentlig värme i huset.

Kaffe och filtar i all ära. Jag har börjat läsa en ny bok, Den förlorade symbolen av Dan Brown. Ni vet han som skrev boken Da-vinci koden. Riktigt bra. Boken utspelar sig i Washington, efter händelserna i Da-vinci koden, har inte kommit fasligt långt än men den verkar lovande. Enda problemet är bara att efter att ha sett filmen så ser ju huvudkaraktären i min bok ut som Tom Hanks, bummer right, men men... nåväl, jag får hojta till mer än jag väl läst ut den.

Februari tycks ge en del för mig som modell också, har lite roliga uppdrag inbokade. Skulle vara skoj att få in ett par plåtningar också så att man inte rostar igen helt. Up for it?


Bjuder på en bild som visar hur mitt januari ser ut när det svischar förbi...


Så för februari önskar jag mig mer värme, mindre snö, tid att läsa och fler plåtningar.

RSS 2.0