Dagens inköp på IKEA



Japp idag blev det IKEA igen och den här gången kom vi hem med det vad vi hade tänkt oss, och ja, lite till... det hör lissom till när man är på IKEA att man ska komma hem med mer än man hade tänkt sig.


Ja det var shoppingen... plus lite småsaker som glödlampor, flera nya kuddar - både prydnad och för att ha i sängen. Samt kuddfordal. Möbeltassar. Kökshanddukar. Ah ni förstår...

Dyrt blev det också.

Sneakpeak - Vardagsrummet



Japp, så här ser vårat vardagsrum ut än så länge... Det saknas lite saker på väggarna, kablarna ska gömmas, samt lite gröna växter vid TVn, lite fler gamla böcker, nya kuddar i sommar och helst nya gardiner också. Väggarna känns aningens för gula, så tids nog så kommer jag nog vilja måla om, men det får bli ett senare projekt, inget jag kommer göra på en gång.

30/8-08


Vi har roat oss med att städa ur förrådet idag, det vi hade vid radhuset. Mindre skoj. Det blev fyra vändor ner till återvinningscentralen, snacka om att man samlar på sig mycket skräp. Men det känns riktigt skönt nu när det är gjort. Nu är verkligen allt klart inför försäljningen på måndag.

Plockat en massa äpplen i trädgården idag också... igen. Asså, alla äpplen ruttnar innan de ens hinner trilla av trädet, så jag skulle tro att det kommer sluta med att vi sågar ner det. Dessutom så skymmer det all eftermiddags och kvällssol, ytterligare en anledning.

Har även roat mig med att planera morgondagens besök till IKEA, vi måste köpa en ny säng, eller ah snarare en ny resårbotten till Herr J. Hans rygg knasar ju ur hela tiden så vi måste försöka hitta på en lösning. Då kan man ju alltid passa på att försöka få med sig hem lite annat, Lille T skulle behöva ha en liten TV-bänk till sitt rum. En hylla till badrummet och en sån liten hängare till toarullen vore inte helt fel. Sängben till sängarna i gästrummet. Ah lite så... så får man väl se imorgon hur det slutar, vad man kommer hem med och vad man har glömt... som vanligt.

Nah nu ere nog dags att fortsätta småpyssla här hemma, har lite jag vill bli klar med under kvällen. Jag har lite tavlor som jag inte riktigt bestämt mig för vart jag vill ha dem, så jag ska försöka lura ut nått fiffigt.

Vad ska du roa dig med ikväll?

Så vare med det


Jaha, man kan ju undra varför man är uppe så här dags på en lördag? Jag skulle ju kunna skylla på att jag har barn, men om sanningen ska fram så är min son en riktig tröttmössa, så han kommer nog att sova ett par timmar till. Jag har nog helt enkelt sovit mina åtta timmar, så nu var det dags för mig att kliva upp.

Vi hade ju planeringsdag igår, riktigt bra gick det, fick en hel del nya tankar att fundera över, uppslag och ideer. Precis som det ska vara. Vi var sedan ett gäng som gick vidare ut för att ta en öl efteråt, ett mindre gäng som gick vidare igen, och sedan ytterligare ett mindre gäng som gick till slutdestination. Riktigt trevligt att bara sitta och prata strunt så där med goda vänner i sällskap av en flaska vin.

Jag var inte hemma speciellt sent, precis lagom för att kunna bada tillsammans med Herr J och Lille T i vårat enorma badkar och sen äta chips i sängen.

Det var min dag. Hade du en bra fredag?

Så vare fredag igen


Godmorgon gott folk,
jag sitter här som alltid med mitt kaffeglas i handen och inväntar dagens äventyr. På schemat idag står det planeringsdag på jobbet, det innebär sitta still en hel dag och inte få gå ut. Vi brukar förvisso vara både kreativa och effektiva, men jag får ju så ruskigt mycket myror i baken. Jag har så svårt för att sitta still en hel dag.

Fortfarande så där lagom snorig, lite täppt. Men det känns bättre idag än vad de gjorde igår. Alltid nått.

Idag ere fredag också, det är inte illa. Har inga planer alls för kvällen, ska bli ganska skönt att bara få ta det lungt. Kanske kan få tid att sätta mig in i min nya dator. Lite så där för att lämna Shuttlen igen, jag vet att Herr J tycker att det är skräp datorer men jag har ju hjärta och själ i den lilla lådan. Och dessutom är de snyggare i designen.

Håller ni inte med mig, visst är en shuttle tuffare än en vanlig stationär dator?

Min dator krashade ju tidigare, och jag fick ett nytt grafikkort... och sen ett nytt nätagrigat... tror ni inte att min disk har krashat nu? Har försökt att få den att hoppa igång men det verkar som att den tänker trilskas hela vägen in i döden... men jag hoppas HOPPAS hoppas att Herr J kan lyckas lyfta ur informationen som ligger på den iallafall... Ni är ju ganska vana vid det här laget, så ni kan väl hålla en tumme för att det funkar. Hähä.

Vad ska du roa dig med denna fredag?

Dagens gnäll


Jag känner mig riktigt trött och sliten idag igen, börjar bli lite trött på att känna mig så. Eller så är det de att jag har klarat mig undan alla sommarförkylningar och inte alls är van att känna mig halvrisig, som gör att jag tycker att det tagit extra mycket denna gång. Men hur som helst, jag är less på att känna mig täppt i näsan, tjock i pannan och ont i halsen.

Så, nu har jag gnällt klart.

Plåtning på G



Nu mina vänner, så ska jag berätta vad det var jag var så glad över... jag fick ju ett mail med en glad nyhet, ja det skrev jag ju, och nu svammlar jag lite känner jag... nåja...

Jag ska plåta för Aftonbladet och Sofis Mode på onsdag!

90210


Mhm, vad tror ni om nyproduktionen utav Beverly Hills 90210?

Jennie Garth som spelade Kelly Taylor och Shannen Doherty som spelade Brenda Walsh kommer att dyka upp i serien igen men även kändare ansikten som Ryan Eggold, Rob Estes och Lori Loughlin kommer att pryda rollistan.

Jag ställer mig ju tveksam til latt de kan få en lika stor hit igen, men visst är det väl värt ett försök, men det vore synd om nostalgin av Beverly Hills 90210 försvann pga det nya 90210.



Det sägs att serien börjar sändas i USA redan under September, men det brukar ju kunna bli förseningar.  Så vad säger du, värt att kika på?

Bonusvisning


Jag vet inte riktigt om jag har visat dessa bilder tidigare, kanske... ajja, hur som helst så gillar jag bilderna så ni får se dem igen. Eller så får ni bara se dem.

Vi hade egentligen ingen tanke med dessa bilder, det var bara för att testa ljuset, men jag gillade den naturliga sminkningen och stylingen så Herr Stridsberg var snäll nog att låta mig få även dessa bilder.


Fotograf: Andreas Stridsberg
Mua: Jimmy Wallin

Exponering


Jag fick precis ett mycket spännande mail, med erbjudande om ett mycket roligt modelluppdrag som kommer att ge en bra exponering. Jag ska berätta mer om det senare när jag fått mer information... men det var inte det jag ville komma till...

Man blir jätteglad över att man kommer att få rätt typ av exponering, men varför kan man ju undra när man håller nivån på modellandet till en hobbynivå... jo för att man vill lyckas så klart. Men när man har lyckats, och plåtar hela tiden, var det då där man ville vara? Vill du ha ditt namn och ditt ansikte ute som en offentlig person, vill du synas i media? Eller vill du då tillbaka till den tiden då du gjorde det enbart när du själv ville?

Jag jobbar heltid, jag pluggar heltid - plus att jag snart ska gå in och ha praktik, samt har familj och barn. Jag försöker träffa familj och vänner men oftast så räcker inte tiden till. Och jag modellar på hobbynivå. Visst, jag tar lite erbjudanden om betaljobb lite då och då via agenturen, men för min del så tror jag nog att jag håller det på den nivån för att hinna med allt och fortfarande tycka att allt är skoj.

Det jag vill veta är, är du på det stället du vill vara, eller vill du verkligen komma längre?
Min rumpa som modell
för ett par jeans...

NIX.nu


Jag tänkte tipsa alla er som också varit totalt nerringda utav telefonförsäljare av olika slag den senaste tiden att spärra era telefoner hos NIX.nu.

Man ringer telefonnummret 020-27 70 00 en gång och och väljer att spärra sitt telefonnummer, du måste dock ringa ifrån den telefonen som du vill ha spärrad. Sen måste du ringa en gång till för att bekräfta detta. Och det är här vi kommer till den luriga delen, du får inte ringa samma dag... tidigast två dagar efter och senast fyra veckor efter, annars får du göra om hela processen.

Det var precis så jag gjorde, jag glömde att ringa igen, så när jag ringde så sa dom att jag hade ringt nångång i Nivember första gången men att tiden hade gått ut så att jag var tvungen att göra om det... Nåja, jag har ringt idag iallafall, så jag får väl hoppas att jag kommer ihåg att göra det igen. Snälla, påminn mig.

Lypsyl


Jag köpte ju ett sånt här Lypsyl tidigare, ett läppbalsam fast med lite färg i, och eftersom jag uppskattade det tidigare så pass mycket så blev det ett till. Utmärkt att ha till vardags, precis lagom med färg, kladdar inte och det vårdar.

Kostar mellan 20 och 35 kronor, så det är ett överkomligt pris.

Ja denna rekomenderas.

Telefonförsäljare


Det är väl kanske ingen nyhet för någon av oss hur störande det kan vara att bli uppringd utav alla dessa telefonförsäljare, och nyss så ringde min telefon och jag svarade... någon la på luren. Men eftersom det inte var ett skyddat nummer så ringde jag upp och kom till en automatisk röst som sa:
 
"Hej, vi ringde upp dig ifrån Svenska Dagbladet, och vi kommer att ringa upp dig igen, ang prenumeration på Svenska Dagbladet...vill du kontakta oss tidigare så nås vi på nummer... "

Asså ... har dom satt i system att lägga på luren i örat på folk och hoppas på att försäljningen ska stiga?


Lille T talar om kärlek


Idag när jag hade varit och hämtat Lille T på hans förskola så gick vi och pratade om känslor och kärlek på vägen hem...

- Kan två flickor bli kära?
- Nah, det tror jag inte... eller kanske...
- Men kan man ha två mammor då?
- Nah mamma.
- Varför inte då?
- Tänk så MYCKET tjat det skulle bli då...


Jag och Lille T,
sommaren 2006.

Gröna tår


Jupp, det blev gröna tår nu som en liten protest mot den smygande hösten som tycks försöka nässla sig in i vardagen nu. Grönt, sommar...


Emi, köpt i Grekland (ganska dåligt lack om jag ska
vara ärlig...) och Lumene nr 12 - Summer rain.

Höstmorgon


Ja, en riktig höstmorgon. Uscha lika tokigt förkyld idag, har haft svårt att sova under natten pga allt snor. Nån  som vill ha lite kanske, jag har så att det räcker, blir över och lite till... svullen i ögonen, grymt snyggt. Nåja, det är väl bara att rida ut denna förkylning.

Solen skiner hos mig iallafall, det gillas. Men hösten börjar verkligen sätta sina spår... det var riktigt kallt på golvet när jag kom ner idag, en del av träden börjar redan bli gula och många har redan börjat tappa sina löv. Hösten kan vara fin ja, och det ska bli riktigt mysigt att få ha höst i nya huset, men bara inte än. Jag kan tänka mig att ha sommarvärme hela September ut, jag är inte riktigt redo för hösten än.

Polotröjor, tjocka cardigans, scarfs och snygga kavajer... ja, det kan jag tänka mig. Men ingen kyla och inte höst än, tack.

Vad säger du? Är du redo för hösten?

Vinn en plåtning med NagaDez


För nästan ett och ett halvt år sedan så plåtade jag tillsammans med Anders Albihn, aka NagaDez, och han gav mig då en utav mina favoritbilder som jag har i min portfolio. Bild visas nedan. Han har nu en tävling där man kan vinna en plåtning med honom och alla som inte ställer upp i denna går misste om en grym möjlighet.


Fotograf: Anders Albihn
Mua: Sarah Maria


Besök NagaDez.blogg.se för att få veta mer om tävlingen!

Japp, det blev en bra dag


Toppen. Idag har varit en riktigt bra dag. Trots snor och allmän tillståndet på halvsvaj så hölls flaggan på top, och nu när jag precis anlänt hemma så känner jag mig riktigt nöjd med dagen. Dessa dagar kommer inte ofta då man känner sig nöjd med en hel dag, men idag var toppen så jag njuter så attans.

Hoppas att ni också haft en bra dag.

Snor!


Idag vaknade jag med en dunderförkylning, somnade förvisso med huvudvärken och tröttheten jag gått runt med hela dagen men jag är då inte mycket piggare idag. Näsan rinner, nyser hela tiden och huvudvärken är kvar... suck. Ynk och gny.

Australias next top model


Jag har suttit och slötittat på Australias Next Top Model under kvällen, om jag ska vara ärlig såvisste jag inte att Austrialien hade en sån show, men det var lite skoj att se. Man får alltid mycket inspiration utav den typen av serie, mycket häftiga plåtningar, coola outfits och intriger. Grymt att ha nått sånt här att titta på tills ANTP 11 kommer i September. Perfekt avkoppling för en söndag, det blir nog kanske ett avsnitt till och sen är det dags att krypa ner i sängen....  



Har du sett Australias Next Top Model? Vem är din favorit?

Dagen efter pizzan


Mmh, som tidigare nämnts så har jag inte alls varit så pigg idag, så att baka och äta lite pizza var en precis lagom ansträngande aktivitet.

Blev dock en snabbvariant med sån färdig pizzamix där man bara tillsätter vatten, hur enkelt som helst. Gjorde en tomatsås med vitlök, italiens salladskrydda, oregano och basilika. Stekte upp bacon och haloumi. Hade lite tacoost kvar så jag blandade den tillsammans med lite prästost och brännvinsost. Smarremums!

Vad har du ätit till middag idag?

Kräftskiva


Vi hade en liten kräftskiva i lördags, jag, Herr J, Lille T och Henke. Jag räknade ut att jag inte hade ätit kräftor sedan 2003 innan gårdagen, så det var helt klart dags. Köpte nån sån förpackning med kräftor som innehöll extra stjärtar, men det är inget jag rekomenderar, blev lite träiga i smaken.




Vi satt ett tag på altanen och bara hade det mysigt, spelades lite gitarr, sånt gillas. Sen var vi iväg en sväng och sa grattis till en gammal vän som firande sin 30-årsdag, men det var inte riktigt min typ av folksamling så där blev vi inte långvariga. En bra kväll, men man har ju mått som man förtjänar... dåliga skaldjur.

Dagens sminkning


Jag hade lite lagom trist här under en regnstom med tillhörande åska och blixtar, så jag roade mig med att kladda lite med sminket... lite halvtaskiga bilder, men det får ni ta.



Jag roade mig med att blanda Sunrise, Pharo och Choco dór från Makeupstore med Off the radar och Golden lemon från MAC. En svart kajal ifrån Dior samt mascara ifrån Lancome.

Äntligen fredag


Jag börjar tidigt idag så jag ska snart gå iväg till jobbet, men jag slutar ju tidigt idag så det känns rätt bra. Och dessutom så ere äntligen fredag och det dör man ju knappast av. Helg.

vad har du för planer för helgen?

Sommaren 2008


Jag hittade en lista borta hos söta Sandra som jag bestämde mig för att jag fick sno, dessutom bor hon nästan i Danmark så hon kan inte gärna göra något åt saken. Hähä.

-Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort för?
Mjo, det kan man väl säga utan att ljuga, jag flyttade in i ett hus.

- Dog någon som stod dig nära?
Nah.

- Vilka länder besökte du?
Inga alls, hade inte riktigt ekonomi för det, men planerar nästa års resa redan nu...

- Är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009?
Resor, värme och mer pengar.

- Vilket datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas?
4 Augusti.

- Största misstaget?

Hm, jag tror inte att jag gjort några misstag under sommaren.

- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nah.

-Bästa köpet?
Huset så klart.

-Vad spenderade du mest pengar på?

Huset igen...

-Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008?
Lisa Ekdahl och Lars Winnerbäck är alltid sommarmusik, men jag har ingen så specifik sommarplåga.

-Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Gladare tror jag, men mer nervös.

- Hur tillbringade du midsommarafton?
Med familjen samt lite vänner och grannar.

- Blev du kär i sommar?
Nah inte blev, men jag är kär.

- Favoritprogram på tv?
CSI och Jordan Rättsläkaren.

- Bästa boken du läste i sommar?
Ingen alls, om inte aftonbladet på nätet räknas?

- Största musikaliska upptäckten?
Mja, det har jag nog inte gjort någon.

- Något du önskade och fick?
Jag önskade ju verkligen att vi skulle få allt klart med huset/radhuset, och det får jag ju säga att jag fick.

- Vad gjorde du på första dagen på semestern?

Njöt.

- Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Ja, lite fler resor hade jag inte dött utav, och lite mer värme. Lite mer solbränna hade också funkat.

- Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008?
Det- som- låg- överst- i- garderoben- stilen kanske... mja, nah asså, jag har inte lagt ner nån större energi på vad jag haft på mig under sommaren, så länge det inte har varit för varmt så har jag varit nöjd.

- Vad fick dig att må bra?
Att vakna och höra fågelkvitter, äta frukost utomhus.

- Vem saknade du?
Hade hoppats på att kunna träffa en del av vännerna under sommaren, men det blev inte så. Nästa år kanske.

- Sommarens sötaste?

Lille T helt klart, det här var hans sommar som 5 åring - en sommar som aldrig kommer igen.

- Sommarens besvikelse?
Det får nog vara att sommaren tog slut så fort, jag hade gärna kunnat haft sommar hela September också...


Sneakpeak - Köket


Jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid hur bra jag trivs i vårat nya hus, det känns så märkligt att faktiskt uppskatta att städa av köket t.ex. Alla ni som känner mig vet att jag bara avskyr att städa, och hähä, nah jag kommer inte att sluta med att ha städerska. Jag ska att jag tyckte det var skoj att städa av köket, inte hela huset...


En bra torsdag


Idag smakade kaffet extra gott, solen skiner lite snällt och jag tror att jag har ett extra leende på lager. Man ska väl kanske inte försöka förutspå en dag, ens egna ord kommer ofta tillbaka för att krokbenas, men jag tror att jag står säkert på jorden idag. Så jag sticker ut hakan och säger att jag tror att idag blir en bra dag.

Till alla er som mår dåligt, hoppas att ni får en extra kram. Och alla ni som känner att ni mår bra, ge bort en extra kram eller ett vänligt ord, det kostar ingenting.

Möte


Anar ni hur segt det känns att behöva göra sig iordning och gå tillbaka till jobbet så här dags när man varit hemma i tre timmar?

Nytt grafikkort


Jag ska få ett nytt grafikkort till min stackars trötta dator...eller ah, det blir väl mer som måste bytas ut, men jag ska iallafall få ett Gigabyte GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI RETAIL PCI Express. Säger det dig nått?

Godmorgon onsdag


Precis som förra onsdagen, så ser det ut att vara ganska fint väder nu, men jag vågar inte ropa hej än med risk för att det blir tråkväder. Men just nu är det hyffsat blått. Behagligt.

Börjar jobba tidigt, slutar tidigt. Men ska tillbaka till jobbet senare ikväll igen för att ha planeringsmöte. Det känns bara så pruttigt när det infaller på mina tidiga dagar. Prutt. Nåväl. Dags att dricka upp kaffet och knalla iväg till jobbet då.

Vad ska du roa dig med idag?

3 uppgifter inskickade


Jag träffade min käre kurskamrat idag igen för gå igenom denna veckas uppgifter som ska lämnas in till skolan, för mig blev det ganska mycket repetition etersom jag redan nu inte bara är klar med första utav även de två nästkommande. Ganska skönt.

Det som känns lite lurigt är hur jag ska klara utav att hinna med praktiktiden, då inte på förskola utan på fritidshem. Jag jobbar ju ändå heltid och har barn... nåja, men vi verkar ha fått en riktigt hygglig lärare i denna kursen så det ska nog lösa sig till det bästa.

En lovande början på sista terminen.

Sovit gott


Jag har sovit betydligt bättre i natt. La mig i sängen för att slötitta lite på serier, bla Jordan rättsläkaren som började vid 22.00, men jag sov innan introt. Jag har svaga minnen av att jag vaknat till en gång under natten, när Lille t kom krypandes upp i sängen och ner undermitt täcke men förutom det har jag sovit som en klubbad. Riktigt skönt.

Vädret känns ju så där skoj, jag är glad att både jag och Lille T har nya stövlar, de har nog behövas ett tag framöver.Grått och mulet, riktigt tråkväder. Höstväder. Tror ni att hösten är här nu eller kommer vi att få se något mer av sommaren?

Besök hos mäklaren


Vi var nere hos mäklaren och skrev papper idag... eller vänta, har jag sagt att vi har spekulanter som vill köpa radhuset?

Okej, vi hade en visning i torsdags på radhuset... igen... men denna gång la spekulanterna ett bud som vi antog. Lite lägre än vad vi hade begärt men klart acceptabelt.

Så redan idag var vi nere och skrev papper, dom har lånelöfte klart ifrån sin bank, men dom måste ju bli godkända i bostadsförreningen också så det är inte helt hundra spikat. Men OM dom blir godkända så flyttar de in 1 September. Det vore en sån grym lättnad att äntligen få sålt.

Sovit dåligt...


... hela natten. Det tog lång tid innan jag somnade igår kväll, vridit och vänt på mig, vaknat hur många gånger som helst. Jag är inte så fasligt trött nu, men jag vet ju att jag kommer att bli.

Nyduschad, har ätit en smörgås med ost, skinka och en massa gurka samt druckit ett stort glas kaffe. Lite mindre än en timme kvar innan jag ska gå iväg med Lille T till förskolan och sen vidare till jobbet. Vad roar man sig med i en timme på morgonen?

Nya bilder


Jag hade ju lite fotoabstinens förra veckan så jag och Johan träffades för att spontanplåta lite, så jag tänkte att jag skulle visa upp första delen av två som vi tog under den dagen.


 
Fotograf: Johan Gustafsson
Modell: Jag, såklart!
MB: Klicka här

Vad tycker ni?

Utmanad!

Japp, jag har blivit utmanad av Sarah Maria , och utmaningen går ut på att jag ska nominera 7 stycken bloggar jag läser nästan dagligen. So here we go...

  1. Amaia, en mycket söt modell som jag träffade nere Nynäshamn då vi plåtade TFP. Hon skriver om allt ifrån hennes plåtningar till hennes jobb och tankar.
  2. Wysteriia, modellen Cilla - en tös med grym personlighet, hon skriver om sitt liv, sitt modellande och sin passion för shopping.
  3. Linn, ja även detta en modell som arbetar och studerar, hissar och dissar folk till höger och vänster. Inte rädd för att uttrycka sig.
  4. Nat0, vännen, den gamle Counter-Strike lagkamraten och MTV kändisen Nathalie. En fattig student som blåser sina pengar på att renovera, köpa konstiga köksartiklar och för dyra kläder.
  5. Operfekt, fotografen Therses Jonsson skriver om sina fotograferingar, visar vackra bilder och gläser med photoshop.
  6. Catwalkqueen, modellen Maria skriver om sin nystartade salong, visar vackra modellbilder och håller tävlingar i massors.
  7. Tovelicious, Tove är en nybliven två barns mamma som har en vriden passion för jeans och plåtningar.
Jahapp, då var jag klar med min lilla lista så då ere meningen att jag ska utmana ett gäng också... jag rullar bollen över till Nat0, Catwalkqueen och Amaia.

Makeupstores microshadow



Det är väl kanske inte okänt att jag har en förkärlek för makeup och vad det gäller ögonskuggor så är det Makeupstores skuggor som jag tycker är bäst, och om ekonomin tillåter så lägger jag gärna den extra peng som behövs för handla just denna typen av skugga.


Idag blev det färgerna Pollution (till vänster) och Sunrise (till höger), en mattsvart och en orangeskimmrande skugga med lite glitter i.


Shopping!


Åkte iväg en sväng idag för att shoppa lite, både Lille T och jag behövde ha lite nytt att ha på våra förskolor. Lille T behövde även ha lite nya kläder så det blev 2 par nya byxor och 2 nya tröjor ifrån HM, samt ett par nya stövlar ifrån till både honom och mig ifrån DinSko. Där hittade vi även ett par nya tofflor som Herr J kan ha på jobbet. Jag hittade också en ny top på Espirit, en klänning på Gina Tricot, ett par svarta ballerinaskor med lite detaljer ifrån Scorett och två nya skuggor ifrån Makeupstore.

Jupp, jag gillar att shoppa. Gör inte du det?

Diskkrash


Mmh, min ena disk krashade igår, det var väl kanske väntat... alla ni som har träffat min dator vet att den låter som en traktor, plus att jag mer eller mindre alltid har den igång. Tragik, ynk och gny.

16/8-08


Jag startade dagen med att åka iväg på en kollegas bröllop, var bara där under själva vigseln i kyrkan. Riktigt fint, inget extravagant eller så, utan mer stillsamt, lite som hon är som person.

Det blev en hel del slöande under dagen, precis som det ska vara så där dagen efter... har inte varit bakis, mest så där, småsugen på en massa gott hela dagen. Herr J lagade en helt underbart god lasagne, med nästan en halvliter rödvin i och en massa strimlad bacon. Smarremums

Så vi åkte iväg och köpte glass till Lille T, lite lantchips och dipp till mig, samt åkte runt lite här i min skog och bara hade det mysigt tillsammans.



Blandad kompott av bilder... finn ett fel?

Om min egen dator någonsin återser dagens ljus så skulle jag tro att jag och Herr J sätter oss tillsammans och spelar lite Heroes of might and Magic IV, men än så länge så verkar min gamla burk inte riktigt sammarbetsvillig. Vi får väl se hur kvällen slutar... spela spel eller kasta dator...

Vad har du roat dig med idag?

Stort tack...


...för all er uppvakning under min födelsedag. Inte bara till er som närvarade här hemma, utav även till er som skickade ett SMS, ett par rader över MSN eller ett internet community. Tack!


1, Farmor och Lille T. 2, mormor och Fredrik. 3, Jag.

4, Jag och Herr J.  5, Fredrik, Henke, Steven och jag. 6, mys på altanen.

7, Miriam och Magnus. 8, Herr J, Rickard och Fredrik. 9, Hanna, Therese och Mia.

10,Therese och Hanna. 11, Hanna, Therese och Fredrik. 12. Jag, Herr J och Sebbe.


Det var en mycket lyckad kväll, god mat i goda vänners lag, jag tror inte att man kan önska sig något mer. Dessutom så fick jag trettio ballonger, så bara det var ju en bonus. Så nu var man 30 år...


Jahapp...


...då var första besöket avklarat, min pappa dök upp som på beställning, jag skulle tro att han kände på sig att han skulle komma under den tidigare delen av dagen så att man har det avklarat.



30 år


Jupp, idag ere min födelsedag, 30 år blir jag.

Jag har ingen aning om ifall det kommer en massa folk, jag vet att det kommer lite, och jag har inte en susning om ifall jag blir utsatt för en massa bus... risken finns för jag har retats en del med andra som har fyllt år genom åren. Lite läskigt.

Det är med lite skräckblandad förtjusning man öppnar ögonen idag, det ska både bli spännande och skrämmande at gå igenom dagen.





Tv kväll


Jag är helt slut idag,förstår inte riktigt varför... men så ere iallafall, så jag tror nog att jag ska ta och masa min rumpa uppför trappan och krypa ner i sängen och dumglo på lite tv...
     21.00 Criminal Minds
     22.00 Law & Order: Special victims Unit
     23.15 Scrubs

Japp, det var min kväll med spikade tv-program under resterande delen av kvällen... vad gör du en torsdag kväll?

Illustration av Woltiti


För ett tag sen så hade Woltiti en tävling i sin blogg där man kunde vinna en illustration utav sig själv, och helt otippat så vann jag den lottningen och har nu fått en bild avmålad av mig själv...


Fotograf: Joachim Bago
Mua: Petra Heikkinen
Modell: Me!
Grafiker: Woltiti

Vad tycker ni, är hon inte duktig?

Visning IV


Jupp, vi hade en ny visning utav radhuset idag igen... och... ja, dess var intresserade, de hade lånelöfte av sin bank och de la ett bud som vi kommer att godkänna om våran bank går med på det.

Som det ser ut nu så skriver vi papper i början av nästa vecka, men jag vågar inte riktigt ropa hej och hurra än... man vet aldrig om något kan gå fel, men det är tokigt svårt att hålla sig ifrån att fira.

Stort tack för alla era tummar, jag lovar att jag ska berätta för tomten hur snälla ni har varit.

Idag är solen ...


... framme, en sån morgon blir så mycket lättare att hantera, det är inte alls lika lurigt att kliva upp ur sängen när det är blå himmel och solsken. Tänk så påverkad man blir utav just vädret, jag blir det iallafall, är det mulet och grått ute så är det dels mycket svårare att komma igång, men mitt humör är inte alls lika bra som när det är sol. Man orkar så mycket mer.

Påverkas du också mycket utav vädret?

Plåtningen med Gustafsson


Jag tänkte att jag skulle ta och bjuda på en bild som blev tagen idag precis innan första plåtningen... som vanligt, som alltid, vad annars... det finns alltid nån flummbild med ifrån varje plåtning.


Fotograf: Johan Gustafsson

13/8-08


Jupp, idag vare den trettonde.

Har varit en riktigt bra dag. Jobbade, känns väldigt bra, fått feedback hela veckan utav mina närmaste kollegor, sånt är alltid väldigt uppskattat.

Sen tog jag med mig dagisfröken H hem efter jobbet, visade nya fina huset för henne samt satt ute på altanen och drack lite kaffe och pratade en massa strunt. Det gjorde ju inget att solen sken, så det var både trevligt och varmt.

Sen kom fotografen Herr Gustafsson på besök med kamera och blixtar i högsta hugg. Plåtades i två olika omgångar och jag är säker på att vi fick ihop ett gäng bra bilder. Det är så bekvämt att plåta med en fotograf som man känner så väl, man vet vad man ska göra och man vet vad man får.

Efter plåtningen kom Herr J hem ifrån jobbet och vi åkte upp till radhuset för att städa ur det sista som var kvar där, vi har visning utav radhuset imorgon igen, så jag vet inte hur många utav er som har fuskat med tummarna eftersom vi inte fått det sålt, men imorgon vid 18 tiden så håller ni i dem hårt. Annars skvallrar jag för tomten.

Så vad har du sysselsatt dig med idag då?

Imorgon kan man säga...


... att imorgon är det fredag.

Mulet och trist idag, jeansväder, men enligt aftonbladet skulle det spricka upp framåt eftermiddagen och det passar mig ganska bra. Så länge det är lagom fint när jag slutat jobbet idag, ska träffa vännen Johan en sväng och se om vi leka bli av med lite kreativitet, bjuder på en bild ifrån en utav våra plåtningar.


Lille T ska iväg med farfar och kusinen och gå på Gröna Lund idag, ledig dag för honom, mjukstart för honom på förskolan. Vet inte alls när jag får hem honom igen ikväll, och när jag får hem honom har han med all säkerhet inte en ren fläck. Hähä.

Vad ska du roa dig med idag?

12/8-08


Direkt efter jobbet idag så möttes jag upp utav min käre mor och Lille T, mormor hade hämtat på förskolan idag så han fick en kortare dag. Sånt uppskattas. Det blev lite fika, lite ljugande och några skratt.

Herr J kom hem och vi hann lagom få till middagen och sen kom fröken studievän över så att vi skulle kika igenom det första på terminens första kurs. Såg inte ut att vara något avancerat alls, lite upprepningar sedan tidigare kurser och lite andra frågor som jag känner att jag klarar av utan att öppna kurslitteraturen. Känns skönt med andra ord.

Bjuder på en ganska passande bild för dagen, plåtad utav fotografen Johan Gustafsson.
Vad tycker ni om den?

Mmh, så har min dag varit. Vad har du roat dig med?

Gratisbio.se



Ni glömmer väl inte bort att registrerar er HÄR, för att få chans till biobiljetter och presentkort ifrån många utav de stora kedjorna. Dessutom så hjälper ni mig i min jakt mot presentkorten om ni skriver i mitt namn, och det tackar jag för!

Godmorgon solstrålar


Det är strålande väder, solen lyser väldigt intensivt in genom sovrumsfönstret. Ett par enstaka moln syns till, men de som syns är små. Det ser ut att bli en riktigt varm dag, håller en tumme för det det.

(Enligt aftonbladet så ska det bli molnigt och regn...)

Dags att få i sig kaffet och sen pallra sig iväg till jobbet då... vad ska du roa dig med idag?

11/8-08


Första dagen på jobbet gick riktigt bra, alla typer av väder gick vi igenom idag, strålande sol, tokregn och blåst. Lite aprilväder i augusti, det känns lite märkligt. Det sägs dock att vädret ska bli bättre i mitten på veckan och hålla i sig till helgen.
 
Det känns att man är tillbaka i vardagen, fullt upp denna veckan känns det som. Men ändå så vill jag nog boka in lite nya plåtningar, börjar få lite fotoabstinens...
    Veckans Schema:
    Måndag - 9-18.
    Tisdag - 7.30-16 plugga vid 18.
    Onsdag - 7-13.30.
    Torsdag - 8-16.30.
    Fredag -  ledig för planerande och firande utav 30 års dag, samt inflyttningsfest.
Det är väl kanske lite så det ska vara att komma tillbaka efter semestern, lika bra att hoppa in i allt på en gång. Hur har din dag varit?

Första arbetsdagen ...


... efter semestern. Som väntat så sov jag dåligt, tog lite tid innan jag somnade, vaknat flertal gånger under natten dels på grund av att Lille T kom in och la sig i våran säng inatt och roade sig med att ligga och sparka på mig.

Men iallafall, det ska bli skoj att se om man kommer att ha samma morgonrutiner här i huset som man hade i radhuset. Det kommer att bli lite längre för mig och Lille T att gå till hans förskola, tror jag iallafall, det känns längre. Fast det är nog mest att man får gå en annan väg. Ska bli lite spännande.

Lille T har ju haft en vecka semester mer än mig och Herr J, så för honom är det 5 veckor sedan han var på förskolan. Han vaknade med ett litet leende imorse och sa "Idag får jag gå till förskolan, mamma", så jag misstänker att han har längtat efter sina vänner.


Lille T och mamma.

Hur ser det ut för din del då, haru fortfarande semester eller har du börjat jobba?

What Happens In Vegas


What Happens In Vegas, jupp, ytterligare en film som jag tror att många utav er redan har sett. Mmh, jag vet att jag är lite seg på att se de senaste filmerna, men jag ser den ju nu nu, så sluta tråka mig.

Två helt olika personligheter som har på ett eller annat sätt blivit svikna och övergivna möts i Las Vegas, där de om möjligt stular till sina liv till den fullaste grad. En kul och händelserik film, som är perfekt för att se en söndageftermiddag. Fröken Cameron Diaz (The Holiday, Charlies Angels) och Herr Ashton Kutcher (A lot like love, The Buterfly Effect) i huvudrollerna, jag tror inte det blir charmigare än så.


Ashton Kutcher & Cameron Diaz

Favorit - MGAH.se



Fotograf: Allen Hunt + Maria Gustafsson = MGAH.se
Hår och Makeup: Sarah Maria
Modell: Ann Kykyri, me!

Jag tror att jag har visat nån utav dessa bilder tidigare, men i serien ibland favoritbilder så finns båda dessa med, jag kan helt omöjligt välja vilken utav som jag tycker bäst om. Vilken tycker du är bäst?

Sista dagen


Jag är som lite trött idag, följden av en lyckad fest igårkväll, lite pannknack o så där...

Idag är sista dagen på semestern, imorgon är det tillbaka till verkligheten och jobbet. Känns rätt skönt fakktiskt, att få komma in i vardagen igen. Ska bli spännande att få komma tillbaka till jobbet, det blir en del som är nytt. Komma igång med skolan igen, så att jag kan få bli klar nångång. Undrar hur många gånger jag kommer att gå fel nu när vi har flyttat...

Hur svårt ska det vara?


Nu har jag bytt kläder tre gånger och jag funderar på att byta en fjärde omgång... vissa dagar går det bara inte att bli nöjd, men vad säger ni, godkänt för att gå på 50-års skiva?






Dagens Outfit:

Örhängen: Magnani
Halsband: Mormors gamla
Armband: Glitter
Klocka: Guldfynd
Top: Cubus
Kjol: Ellos
Skor: Scorett
Kavaj: Ellos






Lista


Jag hittade en ganska lång lista hos Saba, som jag så fräckt snodde utav henne, och i brist på annan sysselsättning så roade jag mig med den...
    Vad blir ditt namn baklänges?

    nnA.


    Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?

    Jag låg inne en längre period när jag var riktig liten, men det är inget jag kommer ihåg själv... så det får nog bli de 2 dagarna jag låg inne efter att ha fött Lille T.

    Platt eller lockigt hår?

    Lockigt.


    Vad gör du när det regnar?
    Blir blöt.

    Har en dröm gått i uppfyllelse?
    Ja, fast jag vågar inte beskriva drömmen, för sist jag gjorde det så gick allt sönder.
     

    Vem ringde du senast?

    Nathalie.

    Tycker du att sengångare är söta?
    Nah, det kan jag inte påstå.

    Har du haft vattkoppor?
    Mmh.


    Vilken mobilringsignal?
    Jag har ingen mobil.
     

    Första sporten du gick på?
    Akrobatik, och sen senare balett.


    Vad längtar du mest till just nu? 

    Att få fira jul i nya huset.


    Hur gammal har du tänkt bli?
    Enligt vuxenpoängstestet jag gjorde för ett par dagar sen så är jag 17.5, så det är väl kanske så gammal jag blir...


    När åt du senast en fiskbulle?
    På jobbet, ett par månader sen skulle jag tro.

    Vad drömde du inatt?
    Det kommer jag faktiskt inte ihåg, jag sov som en stock. Hur nu stockar sover...

    Vilken tv-serie är bäst?
    Charmed, en gammal favorit.


    Kan du gå ner i spagat?
    Jag har kunnat, men jag har inte testat på ett tag nu så jag vet inte.


    Vad åt du senast?
    Åt en rostad smörgås till frukost.


    Höga eller låga strumpor?
    Låga, helst inga strumpor alls.


    Vad är du mest rädd för i hela världen?
    Att förlora någon kär.

    Har du varit kär i en kändis?
    Haha... mmh, jag var förälskad i Tommy Nilsson när jag var riktigt liten, sen hade jag en sån tonårscrush på en utav killarna i New Kids On The Block.


    Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
     
    Alltid.
     

    Vad har du för färg på ditt påslakan? 
    Vita med får på.


    Vad ska du döpa dina barn till?
    Mja, Lille T har ju redan fått ett namn.


    Är du mörkrädd?
    Ja.


    Tänt eller släckt när du ska sova?
    Släckt.


    Vem kramade du senast? 
    Lille T.


    Älskar du att sjunga? 
    Ja, men jag gör det hellre än bra.


    Har du spelat kille i en teater?
    Nah, men jag har spelat råtta, full och buske.


    Sjunger du på toa?
    Nah, men i duschen.


    Är du höjdrädd?
    Ja, tokigt höjdrädd, det är en utav de få sakerna som jag är riktigt rädd för.


    Vad var det senaste som fick dig att skratta?
    Lille T vid frukostbordet.


    Vad ska du göra NU?
    Absolut ingenting.
     

    Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
    Nah.


    Rent spontant, bästa present du kan få?

    Ett barn, det är den ultimata kärleken.

    Resmål som fascinerar?
    Kroatsien eller Egypten.


    Förrätt eller efterrätt?
    Förrätt, jag är inte så mycket för kakor, tårtor och glass.
     

    Tre saker du alltid har med dig?
    Läppglans... jag vet att jag borde säga nycklar, telefon och plånbok, men det är ganska sällan som jag har sånt med mig.
     

    Den senaste komplimangen du fick?
    Herr J sa igår att jag är vacker...

Då så, det var min lista... nu är det din tur att göra den.

Sneakpeak - Sovrummet


Japp, här kommer nästa rum som är helt färdigt, mitt och Herr J's sovrum. Det är ett ganska litet rum, men det är perfekt för oss, plus att Herr J får plats med alla sina kläder i garderoberna.


Vårat sovrum.

Vad tycker ni, litet men ganska mysigt, inte sant?

Uppe med tuppen


Godmorgon folket,
sovit gott?

Jag förstår inte varför det ska envisas med att jag ska vakna så tidigt. Förvisso är det ju smidigt att jag inte vänt helt och hållet på dygnet nu när det snart är dags att böjra jobba igen, men det hade ju varit skönt att sova riktigt länge någon dag.

På dagens schema så står det 50-års kalas. Min mammas gubbe, särbo, pojkvän, vad man nu säger... har fyllt år här under veckan så ikväll brakar det loss en jättefest. Ska bli lite spännande att se hur mycket folk det är som kommer, och om man känner igen någon alls.

Vad ska du roa dig med idag?

T talar


    ... när jag blir vuxen och du är gammal pappa, när du är en farfar då ska inte du vara allergisk längre... då ska jag skaffa en hund som heter Bimbo...

Sneakpeak - Lille T's sovrum


Jag misstänker att det kommer att bli en hel del bilder som visas utav nya huset, så det fick bli en helt ny kategogi till detta...

Lille T har fått husets största rum som sitt sovrum, han skulle gott och väl kunna spela innebandy i sitt rum... dumt exempel kanske, men man kan om man vill. Säng, skrivbord (snart med egen dator) samt en halva delen med bara leksaker. Rummen gränsar också till en stor klädkammare där Lille T har alla sina kläder samt ytterligare leksaker.


Lille T's rum...

Margot at the wedding


Jo den såg jag enbart för att det var Nicole Kidman (Moulin Rouge, Eyes Wide shut) i huvudrollen, men jag får nog säga att det var en utav de mest udda filmerna jag någonsin sett. Jag brukar vanligtvis uppskatta filmen som är lite udda, men denna var bara knepig, inte bra knepig utan bara konstig.

Släktskap, syskonrelationer, relationer mellan mor och son... allt upp och nervänt, intriger, avslöjade hemligheter, tårar och tandagnissel. Ett grått foto.

Det här är kanske en film man ska se, bara för att den är udda, men det är då klart inte min typ av film. Se den för att bilda din egen uppfattning.

Nya stilikoner?


Satt och slösurfade lite på aftonbladet, och såh en headline som fick mig att höja ögonbrynen. Hollywood har hittat nya stilikoner, nämligen Katie Holmes och Tom Cruises dotter Suri, 2 år och Madonna och Carlos Leons dotter Lourdes, 12 år. Känns det helt friskt?


Lourdes Leon och Suri Cruise.

Dagens shopping på ikea


Jodå, visst har vi väl lyckats shoppa men inte det vi skulle shoppa... vi skulle ju ha någon form av möbel för att gömma förstärkare och dvd-spelare i, men vi lyckades inte hitta något som vi tyckte passade.

Men shoppa gjorde vi ändå... ett skrivbord till Lille T, en stol, lite tillbehöv till skrivbordet samt en sänggavel till Lille T som vi hittade i fyndhörnan. Naturligtvis så var inte sänggaveln komplett så den får vi antingen försöka specielbeställa delar till, eller köpa en helt ny. Ingen returrätt heller när man köper via fyndhörnan... nån som vet om man kan specialbeställa bara vissa delar ifrån IKEA?

Blev lite annat också, två dörrmattor, en duschstång, sugrör, kuddfodral, gardineroch en ram. Jag hade nog kunnat fortsätta handla precis hur mycket som helst, men 1800 kronor utan att komma hem med det vad vi skulle ha är väl ganska bra jobbat. 

 



Det blev även en tur till Biltema för att köpa antennsladd i massors, samt en tur till Överskottsbolaget för att köpa en massa godis och chips.

Det bär visst av...


... till IKEA idag. Anordningen som vi hade i vardagsrummet i radhuset passar inte alls in i vardagsrummet här i vårat nya hus, så det blir till att åka iväg och se om vi kan hitta nån lämplig möbel att gömma förstärkare och så vidare i... tilläggas ska att det inte alls var min ide att åka och handla, utan Herr J's. (Något säger mig att det är inte alla som tror på detta...)

Vanligtvis så brukar det ju bli något mer man handlar också när man väl är på IKEA, jag tror aldrig att jag lyckats åka hem därifrån med bara det jag skulle ha. En liten billig sån, en sån, och en liten sån. Många sånna små brukar alltid sluta i ett dyrt kalas, och hålla hårt i plånboken är inte riktigt min grej.

Godmorgon i huset


Godmorgon gott folk,
det har regnat under natten igen så det är grått och mulet just nu. Mindre inspirerande väder. Men det är väl ganska perfekt för att gå och småpyssla lite i huset, har inga som helst planer för dagen.

I vanliga fall så blir jag stressad när jag inte har något att göra, inget framför mig, men nu känner jag mig så lugn. Trivs i huset, så det gör inget om jag bara är hemma. Så skönt.

Vad ska du roa dig med idag?

Gratisbio.se


Ni glömmer väl inte bort att registrerar er HÄR, så får ni 75 poäng att börja med och jag får 200 poäng om ni registrerar er via den länken och blir aktiva medlemmar.


Som medlem har du chans att tjäna ihop till biobiljetter och presentkort på flera olika stora kedjor så som Kicks, HM, Vero Moda, Siba, Solo, Panduro, Åhlens och The Body Shop.

GratisBio.se

Äntligen!


Nu är vi äntligen på plats i det underbara huset, känns så himla bra. Efter all stress som har varit de senaste veckorna så behöver jag verkligen ha detta lugn och denna tystnad som bjuds här.

Själva flytten gick kanon, ett par lass med en skåpbil och en kombi sen var allt överflyttat, innan andra lasset var på plats hade jag redan packat upp hela köket och fortsatte vidare mot Lille T's rum. Så har det varit de senaste dagarna, det känns så galet skoj att äntligen få packa upp alla sakerna här så jag tror att vi har ungefär 4 kartonger kvar. Herr J's garderob måste fixas, musikanläggningen till vardagsrummet ska upp, två hyllor i sovrummet och lite tavlor... sen är allt klart.

Jag lovar att jag ska lägga upp bilder, jag ska bara ladda batteriet i kameran och sen ska ni få se lite utav det vi har hunnit med... kom på en fika annars vettja, det blåa huset i skogen.


2 timmar...


... kvar innan vi får nycklarna till huset...

Okej, sista morgonen i radhuset och jag lovar att det känns märkligt.

Första flyttbilen är packad plus en vanlig kombi, ska bara ta det sista som är i diskmaskinen och lägga ner det i en kartong och tejpa igen. Sen är allt packat och klart.

Som jag skrev tidigare, jag kommer att bli utan internet första tiden, så det kommer att bli dåligt med uppdateringar... men jag lovar att slänga upp bilder så fort jag kan.

Nu flyttar jag!

Makeup, makeup, makeup


Jag hittade några gamla behind the scenes bilder som jag inte visat tidigare så tänkte att jag skulle passa på att visa dem... bilderna är tagna i Mars -07, dvs precis när jag upptäckt att det var skoj att stå framför kameran. Jag och fröken Nat0 roade oss med att göra fem olika sminkningar på en kväll, sen plågade vi stackars Herr J så att han fick plåta. Grymt skoj.



 
Fotograf: Herr J
Mua: Nathalie Ek
Modell: Modell: Ann Kykyri, jag själv så klart!
Modellbilder.se: Här och här!

Kika gärna på sessionerna som finns på modellbilder.se och hojta till vad ni tycker om sminket.

3/8-08


Hela dagen har gått förbi väligt snabbt med hjälp utav packade och städande... riktigt ruskväder hela dagen, det har verkligen vräkt ner med regn hela dagen. En period mitt på dagen så regnade det och åskade så att det bokstavligen skallrade i rutorna, samma sak nu under kvällen. Meen just nu har regnet avtagit och bytts ut mot dimma så att man kan stå utomhus och se hur blixtarna lyser upp hela himlen. Maffigt.


Regn, regn regn...

Morgondagen kommer att bli galet spännande, börjar med att träffa mäklare, bank och säljarna för att få nyckeln till huset och sen flyttar vi in. Mitt hus. Mmh.

Jag kommer dock att bli av med internet under en period så det dröjer kanske innan jag får upp bilder på huset, men jag lovar att det kommer så fort jag bara kan... så se till nu att jag har massor med kommentarer och glada hejjerrop att komma tillbaka till.

1 dag kvar


Japp, nu ere bara en dag kvar här i radhuset... känns riktigt märkligt, tiden har gått så galet fort. Lite nervöst i magen ere allt, men jag skulle tro att det går över under dagen när man sätter fart med att göra det sista.

Köket ska plockas ner i lådor, sänggavlarna och garderoberna ska plockas ner. Alla fönster på nedervåningen ska skuras. En sista maskin med gardiner ska tvättas. Och datorrummet ska plockas ner så klart. Det är inte så himla mycket kvar som ska göras under dagen, så det känns bra. Flyttbilen hämtas och lastas med en lass redan ikväll, sen åker vi ner till banken imorgonbitti och skriver på de sista papprena och får nyckeln... inte dumt, inte dumt alls.

Så vad ska du roa dig med idag?

Mamma Mia!


Amanda Seyfried, som spelar en utav huvudrollerna i filmen, är ganska okänd men jag kände igen henne både ifrån CSI och Law & Order. Men rollistan pryds även utav en del mycket mer kända namn så som Stellan Skarsgård (Arn), Pierce Brosnan (James Bond, Dante's Peak), Colin Firth (Bridget Jones Diary, Love actually) och Meryl Streap (The Devil wears Prada, The Bridges of Madison County) som spelar den andra huvudrollen.

Jag hade rätt höga förväntningar utav denna filmen, eftersom jag läst en hel del bra recentioner och hört en del åsiker utav bekanta. Efter halva filmen tappade jag dock intresset, då slutet var ganska förutsägbart, men visst ett charmigt skådespel, lite söta sånger och vackert foto... ja varför inte, man kan se den, men se den inte på bio. Helt okej kan jag väl tycka, men inte mer än så.

Bjuder på ett klipp ifrån Youtube.com, den officiella trailern till filmen... Ni kan ju dömma själva vad ni tror... verkar vara en riktig tjejfilm, inte sant?


3 Favoriter


Jag hittade en lite rolig text borta hos Dorion , som jag så vackert saxade utav henne...

    3 favoritaffärer:
    1. Kicks, jag har problem att gå ut ifrån den butiken utan att ha något med mig...
    2. ellos.se har fått in förvånandsvärt bra kläder.
    3. Makeupstore.

    3 favoritplagg:
    1. Gamla slitna jeansshorts från Wrangler.
    2. Min grå klänning från LaRedoute. Se bilen.→
    3. Herr J's hoodie med avklippta armar.

    3 favoritskor:
    1. Vita sandaler.
    2. Grafitgrå pumps från Scorett.
    3. Svarta sandaletter som jag köpte när jag var 14, behöver jag berätta att de är slina?

    3 favoritsmycken:
    1. Mormors klocka som jag ofta bär runt halsen. Se bilden.→
    2. Trattörhängen med stjärnor ifrån Magnini.
    3. Små guld örhängen med blåa stenar, köpta i Turkiet.
Vilka är dina 3 favoriter?

Nu ere officiellt...


... att vi lever i en flyttkartong.

19 kartoner, 4 säckar med kläder plus 2 säckar med skor. Alla hyllor är nerplockade. Klädkammeren är tom. Alla fönster på övervåningen är putsade. Samt två maskiner tvätt klara.




Det kan väl räknas som en dags effektivt arbete inför flytten, inte sant?

Gratisbio.se



Många bloggare och bloggerskor pratar ofta om Gratisbio.se där man ska tjäna ihop poäng som man senare använder och får ut biobiljetter eller presentkort ifrån olika företag, jag har också testat det men jag tycks stå still i min poängsamling... så nu får ni allt hjälpa mig att få ihop lite poäng.

När ni registrerar er HÄR, så får ni 75 poäng att börja med och jag får 200 poäng om ni registrerar er via den länken och blir aktiva medlemmar. Se så vänner, hjälp till lite nu.


3 dagar kvar


Idag är det bara 3 dagar kvar tills vi flyttar. Helt galet så fort tiden har gått, känns inte som att det var så länge sen vi la handpenningen... och nu har vi kartonger överallt.

Jag ska roa mig med att riva ner alla gardiner och tvätta dem idag, tänkte börja packa ner alla kläder och skor... det kan ju ta ett tag, speciellt när man ska riva ner de stora garderoberna vi har på övervåningen. Badrummen är nerpackade, datorrummet likaså (nah inte datorn). Lille T's rum vill jag vänta med in i det länsta, vill inte att han ska behöva ha alla sina leksaker otillgängligt i kartoner, tror att det är tillräckligt jobbigt för ett barn att flytta.

Vad ska du roa dig med idag?

Ont


Mår mindre bra idag, vaknade utav att jag hade ont i nacken som strålande uppåt och gav huvudvärk. Blir nästan lite illamående utav värken, inte alls van att ha ont.

Vetekudde, kaffe och ipren till frukost, vad tror ni om det? Godmorgon.

RSS 2.0